Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 40

Thread: E oficial: Nokia Lumia 1020 are 41 Megapixeli!

1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

E oficial: Nokia Lumia 1020 are 41 Megapixeli!

Well, dupa atatea zvonuri legate de "nebunia megapixelilor" compania finlandeza vine si clarifica situatia, ridicand valul de pe noul lor smartphone: Nokia Lumia 1020. Acesta este modelul de top al liniei de telefoane Nokia dedicata Windows 8 Phone si vine intr-adevar cu un senzor capabil de a realiza poze in 41 de Megapixeli. Senzorul respectiv detine in continuare functia PureView si este acompaniat de un flash de tip xenon. Din pacate pentru un asemenea senzor, Nokia continua sa vina cu ecrane in rezolutie mica. Astfel avem un AMOLED cu rezolutie de doar 1280 x 768 pixeli pentru o diagonala de 4.5". Din fericire isi mai spala din pacate cu ajutorul unui Gorilla Glass 3 si PureMotion HD+ ClearBlack.

Pe partea hardware nu sunt mari modificari fata de modelul anterior, si prin urmare avem tot un Qualcomm Snapdragon S4 Dual Core la 1.5Ghz acompaniat de un GPU Adreno 225. Avem o diferenta la memorie, de data aceasta Nokia folosind 2GB RAM in loc de 1GB. Ca spatiu de stocare este disponibila doar varianta de 32GB, fara posibilitatea de a folosi un microSD ca extensie. E foarte putin daca vorbim de imagini in 41 Megapixeli... dar probabil Nokia va merge pe aceeasi solutie de interpolare, reducand toate imaginile la doar 5 Megapixeli.

Pe partea de conectivitate avem HSDPA, 42.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps; LTE, Cat3, 50 Mbps UL, 100 Mbps DL, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, DLNA si Bluetooth v3.0 cu A2DP (inca nu le place de Bluetooth v4.0 se pare). Sa nu uitam nici de camera frontala, care are doar 1.2Megapixeli. In rest avem clasicul accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, radio FM si in plus (bravos) avem si barometru.

Ca dimensiuni avem 130.4 x 71.4 x 10.4 mm cu o greutate de 158 grame. Cu o baterie Li-Ion de 2000 mAh cei de la Nokia promit un talk time de pana la 19 ore pe 2G si 13 ore si 20 de minute pe 3G (wow, ce diferenta!).

Noul Nokia Lumia 1020 va fi disponibil la sfarsitul acestui trimestru. Din pacate pretul nu a fost specificat. Mai multe detalii gasiti pe pagina oficiala: Nokia Lumia 1020 - Windows Phone with 41 Megapixel Camera - Nokia. Will you get one?
    Attached Images Attached Images nokia_lumia_1020_41mpx.jpeg

2. #2 SP
    Member kpy_here's Avatar
    Nu. Windows phone nu e suficient de avansat

3. #3 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    Deci cel mai laudat feature al acestui "smartcamera" este camera de 41 mpx, care pana la urma nu va face poze de 41mpx.
    Si chiar daca ar avea 100 de Mpx stim bine ca nu asta conteaza cand vrei o poza de calitate.
    Pai daca cu asta vin ei, I will NOT get one.

4. #4 SP
    Member MihneaWii's Avatar
    Asta cum e , telefon cu camera, sau camera cu telefon ?

5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu astept sa vad telefon pe asta, ca Android are deja
    Attached Images Attached Images samsung_galaxy_camera.jpg

6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Bineinteles ca nimic nu va bate asta!
    Attached Images Attached Images iphone_dslr.jpg

7. #7 SP
    Junior Member h3rm35's Avatar
    oricat ar incerca cei de la NOKIA sa revina la ce au fost odata se pare ca au iesit definitiv,ca si cei de la RIM (BLACKBERRY) din lupta pentru suprematie dintre greii momentului.

8. #8 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Cei de la Rim mai au ceva clienti pe piata de business dar Nokia e pe duca fara cale de intoarcere(poate daca fac un telefon cu Android)

9. #9 SP
    Senior Member djleo666's Avatar
    Pare interesant telefonul si in mod sigur scoate niste fotografii exceptionale (chiar si in 5 MPx). Marea lor problema nu o constituie Megapixelii sau displayul ci Windows Phone-ul. Dar ce sa-i faci daca nenea M$ a contribuit din greu ( a se citi Milioane de $$$$$). Am inteles ca recent Nokia a incercat sa vanda pachetul majoritar de actiuni catre Microsoft, dar se pare ca momentan treanzactia este in stand-by si se incerca o aliere si Siemens.

In alta ordine de idei pe mine ma zgarie vanzarea firmelor din intreaga lume, se pare ca inclusiv tranzactia pachetului majoritar de actiuni PSA Peugeot-Citroen se realizeaza zilele astea.... catre GM.

10. #10 SP
    Senior Member Snick's Avatar
    Salut , vorbesc un pic in necunoastere de cauza , dar ...
    Am avut " de-a face " cu un astfel de telefon ... nu stiu daca era chiar acesta ... dar era un Nokia cu 40 ++ pixeli ... o problema la acesti multi pixeli ... a trebuit sa facem o poza foarte de aproape la un cod ... si vreau sa zic ca nu isi facea deloc focusul ok ... just a little friendly remark

11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Snick, probabil vorbesti de Nokia 808, care desi are 41Mpx are o problema cu focalizarea la distante mici. Minimul este de 20cm. Lumia 1020 "garanteaza" ca poate face macro de la 15cm. Inca departe de un G de la Canon care face asta de la 1cm.

12. #12 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    chiar acu o saptamana a venit un prieten din Franta si am fost dat pe spate de cat de bine poate telefonul sau sa faca poze si sa filmeze. Zicea ca e Nokia 8008, da cred ca ar fi mai degraba 808 cum a zis si MonkY. Ambele telefoane sunt incredibile. Poate de acum incolo o sa vedem documentare home-made filmate cu telefonul... la asa calitate

13. #13 SP
    Member andreiaka's Avatar
    Detin Lumia 920 si pot spune ca asa camera foto nu am vazut in viata mea ! Nu am cuvinte sa o descriu.
    Cat despre cel care a spus ca WP nu e suficient de dezvoltat te inseli amarnic mai ales cu aplicatiile exclusive nokia + jocurile lor XBOX!!
    Este un OS foarte frumos , serios , rapid.

14. #14 SP
    Junior Member h3rm35's Avatar

15. #15 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    ei pana la urma toti suntem fanboy, ca preferam o anumita companie sau device, dar important este sa fim civilizati si sa-i respectam pe toti ceilalti ca daca nu am fi fanboy, nu ar exista concurenta si companiile ar muri de foame si tehnologia ar stagna

16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by andreiaka View Post
    Detin Lumia 920 si pot spune ca asa camera foto nu am vazut in viata mea ! Nu am cuvinte sa o descriu.
    Ce aiurea suna asta. Sa iti prezinti un smartphone si sa spui ca asa camera foto nu ai mai vazut in viata ta... Probabil nu ai vazut multe camere foto la viata ta.
    Quote Originally Posted by andreiaka View Post
    Cat despre cel care a spus ca WP nu e suficient de dezvoltat te inseli amarnic mai ales cu aplicatiile exclusive nokia + jocurile lor XBOX!!
    Nu e suficient de dezvoltat, si e in urma la toate capitolele (n-o spun eu, ci fiecare review profi de pe web). Ii lipsesc functii si aplicatii de baza, aplicatiile Nokia le numeri pe degete... iar la capitolul jocuri no comment. Nu poate sa laude cineva jocurile de pe WP decat daca n-a vazut (sau se face ca nu vede) ce ofera concurenta.

17. #17 SP
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Ce aiurea suna asta. Sa iti prezinti un smartphone si sa spui ca asa camera foto nu ai mai vazut in viata ta... Probabil nu ai vazut multe camere foto la viata ta.

Nu e suficient de dezvoltat, si e in urma la toate capitolele (n-o spun eu, ci fiecare review profi de pe web). Ii lipsesc functii si aplicatii de baza, aplicatiile Nokia le numeri pe degete... iar la capitolul jocuri no comment. Nu poate sa laude cineva jocurile de pe WP decat daca n-a vazut (sau se face ca nu vede) ce ofera concurenta.
    Da , am vazut doar camera VGA de pe un alcatel de 10 euro.

18. #18 SP
    Admin MonkY's Avatar
    andreiaka: tu stii ce inseamna camera foto? Pentru ca am un feeling ca-ti scapa notiunea, odata ce dai exemple Alcatel. Un Canon, Fuji sau un Nikon la sfert de pret fata de un Lumia 920 face poze mai bune. Nokia a vazut ca pierde la toate capitolele, si a marjat pe camera foto. Unii ca mine folosesc un smartphone pt. functiile sale de baza... camera ocupand probabil cam 0.5%. Deci ce face Nokia in ultima vreme ma lasa rece.

Si pentru ca tot ai laudat 920-ul, In toate comparatile foto dintre Lumia 920, Galaxy S4, iPhone 5... Nokia iese pe ultimul loc. Deci nici macar acolo nu se comporta bine saracul. De fapt, 920-ul e la ani lumina si fata de 808... asa ca repet, n-ai vazut prea multe

19. #19 SP
    1. Comparing Apple iPhone 5 64GB vs. Nokia Lumia 920 - Nine Reasons for the Apple iPhone 5 64GB - VERSUS

9 motive + pentru i5 , 25 Lumia !

2. Camera =

3. S4 vs 920 =

8:06 - 8:51

Acuma la modul serios , daca tu compari camera smartphone-urilor cu aparate profesionale e clara treaba..
    Acuma sa te iau si eu la bani marunti tu ce ai vazut la i5 ? Aceeasi treaba ca la iphone 4 & 4s ? Altceva nu vad nimic nou la telefon decat ca l-au lungit ca sa para a telecomanda.. Aolooo 2013 iphone 5 e la moda.. n-ai deasta esti praf.. ii bate pe toti..
    Cum zici ca eu sunt fanboy nokia sau xbox asa zic si eu de tine ca esti fan apple inflacarat doara de-aia ai toate produsele lor de sute de milioane..

20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Vezi tu, spre deosebire de tine, mie imi trec prin mana cam toate nebuniile. Am in casa si iOS cat si Android si Windows Phone... la fel cum la console am atat Sony cat si Microsoft si Nintendo. Nu trebuie sa fiu hater ca tine si am mintea deschisa la orice primesc pentru testare, instalare, diagnosticare, review, etc... Si in final aleg doar "the best". Restul e irelevant.

Da, momentan Nokia e varza la mai toate capitolele... si incearca sa ia ochii cu functii aiurea, gen 41 de Megapixeli care de fapt sunt 5... Windows Phone e slab si se vede asta in vanzari. Daca nu esti capabil sa vezi asta, imi pare rau pentru tine.

Referitor la "compari camera smartphone-urilor cu aparate profesionale" e clar ca nu m-ai inteles, dar mai rau e ca nu ti-ai inteles nici propriul post. Tu ai vorbit de "camera foto" si am impresia ca tu iti confunzi smartphone-ul cu o camera foto. In plus, eu am specificat foarte clar ca iti iei cu un sfert de pret o camera foto mai buna. In mod logic, la un asemenea pret nu vorbeam de "aparate profesionale", ci de niste biete "sapuniere". Care da, ale naibii sapuniere tot fac poze mai bune decat "aparatul tau foto Nokia".

Ca sa-ti raspund la ce vad eu la i5? Pai am vazut viteza, stabilitate, calitate, autonomie, servicii si aplicatii de nota 10. De jocuri nu mai zic. Cu jailbreak il pot customiza 100% cum doresc. Adica exact TOT ce Nokia nu are, si nu trebuie sa fie o "caramida" pentru asta. Da, nu are camera de mii de megapixeli, dar ceea ce are isi face treaba cu brio. Btw, daca tot este atat de buna "camera" de la Nokia, de ce totusi cea mai folosita "cameraphone" pe Flicker (si alte servicii pentru fotografii) nu exista? Nici macar in top 5 (unde sunt in ordinea: Apple iPhone 4S, Apple iPhone 5, Apple iPhone 4, Samsung Galaxy S III, Apple iPhone 3GS).

Cat despre produsele Apple de sute de milioane, sper ca glumesti (din lipsa de motive). Un iPhone 4 il gasesti mai ieftin cu 3-400 RON fata de Lumia 920... si iti ofera cateva milioane de apps si games in plus. Daca te agiti un pic, gasesti chiar un iPhone 4S la aceeasi bani...

Anyway, in momentul de fata Microsoft + Nokia aproape ca nu mai exista in statistici. In US nici nu mai apar in TOP5 macar (din nou). Mi se pare logic si inteleg de ce vor sa se desparta. Impreuna nu au nici cea mai mica sansa. Inca un-doi in ritmul asta si Nokia nu va mai exista.
    Attached Images Attached Images 2013-07-13_164043.png 2013-07-13_164111.png comscore_devices_december1.png worldwide-smartphone-sales.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast