Păi și eu ce am zis? Normal că fără ea nu se poate, vorbim de o consolă până la urmă. Cutia dublează framerate-ul și face output-ul grafic, am înțeles că se ocupă și de procesarea audio.
Foarte frumos răspunsul tău, așa dezbateri să tot avem. PS3 a fost un breakthrough din toate punctele de vedere (arhitectură Cell, bluray, 3D, puteai să faci și folding@home, asta ca să-ți faci o idee). E și normal, costurile fabricării unei console ajungeau pe la $840, în timp ce prețul retail era de $600. A durat ceva până ce developerii au învățat ce și cum (fiind vorba de o arhitectură nouă), The Last of Us a apărut la 7 ani după lansarea consolei și e considerat cel mai bun joc de PS3. Până la PS4 Sony a mers pe ideea că va scoate bani din jocurile vândute. Acum nu mai e așa, prețul fabricării e mult mai mic, specificațiile au fost moderate încă de la lansare, etc etc etc. Nu e o părere, e un adevăr. Ai mai multe informații
aici dacă te interesează.
I'm a fan, dar n-am cum să nu fiu obiectiv în privința asta. În final, pe 99% din jucătorii pe console nu îi interesează chestiile astea și Sony o cunoaște.