Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 24

Thread: Pierderi din diferente de curs valutar la achizitia codurilor de PSN

1. #1 SP
    Junior Member Gandomyr's Avatar

Pierderi din diferente de curs valutar la achizitia codurilor de PSN

Nu stiu daca aici trebuie sa postez, daca am gresit rog un moderator sa mute topicul unde trebuie.

In fine, ce am patit. Si-s curios daca a mai patit-o cineva.

Am luat doua coduri de pe allromedia.com E vorba despre acest produs. Pret: RON 182.04. 2 coduri, dupa algebra mea elementara, inseamna 364.08. La confirmarea tranzactiei, m-a trimis pe PayPal. Unde mi-a facut conversia in euro. Si cumva s-a ajuns la 385.04. Pt ca, intr-un final, din contul din banca sa-mi ia 399.14.

Dovada o aveti in imaginea atasata:

Contul bancar e unul de ING.
    A mai patit vreo cineva asa ceva? Poate am gresit eu pe vreo undeva. Acuma... a trecut, asta e. Dar macar sa stiu pe viitor, pt ca mie nu-mi place deloc treaba asta. Voi cum procedati?
    Attached Images Attached Images untitled.jpg

2. #2 SP
    Junior Member bogdanopolis's Avatar
    De ce nu iei carduri prin amazon.com sau .uk? Eu asa fac si mi se pare cel mai simplu, tot ING am ca si tine. Allromedia mai pune ceva adaos la valoarea cardului,deci prin amazon iesi clar mai ieftin ...

3. #3 SP
    Mai, eram ok cu pretul initial de pe allromedia.ro: 182.04. Problema e ca am dat 199.57. Problema nu a fost neaparat cu pretul... a fost cu un pret afisat si cu alt ban dat. Daca zici ca de pe amazon nu se intampla asta, probabil ca o sa incep sa-mi fac achizitiile de carduri de acolo. Dar si acolo e cu trimitere instanta pe email a codului? Ca eu de asta sunt interesat.

4. #4 SP
    Member faxiu's Avatar
    cumparand un produs US de pe un site EU te lipesti de conversia USD-EUR. Apoi esti roman, conversie EUR-RON. Asa ajungi la 399.14.
    Cum spunea si bogdanopolis, faci cont pe amazon.com si pui o adresa de US. Cumperi linistit, codul vine in 30 secunde maxim iar conversia este direct USD-RON.

5. #5 SP
    Pai, da... dar eu am cont de PS+ pe UK. Imi trebuiesc coduri de UK. Pot sa iau coduri de UK de pe amazon.com?

6. #6 SP
    Senior Member FishyBon3's Avatar
    Sau cdkeys.com

7. #7 SP
    Member bdevil's Avatar
    Eu am cumparat network carduri US cat si un PS+ pt UK de 3 luni de la offgamers, si inainte sa plasez comanda, PayPal-ul imi confirma suma de plata deja convertita si nu am patit asa ceva vreodata, sa platesc mai mult. Conversia se facea dolari-ron.

8. #8 SP
    Stiu ca si ING-ul te trage cumva in piept la conversie... pt ca orice banca are diferente din curs valutar. Adica... cursul lor nu e aliniat la cel BCR. Fiecare banca practica cursul ei. De aici diferentele. Practic, e cum a zis faxiu. Si, in principiu... nu prea comentez, inteleg sa fie acolo o diferenta. Dar asta a fost putin cam mare, peste doza mea de toleranta.

9. #9 SP
    Senior Member djleo666's Avatar
    Quote Originally Posted by Gandomyr View Post
    Nu stiu daca aici trebuie sa postez, daca am gresit rog un moderator sa mute topicul unde trebuie.

In fine, ce am patit. Si-s curios daca a mai patit-o cineva.

Am luat doua coduri de pe allromedia.com E vorba despre acest produs. Pret: RON 182.04. 2 coduri, dupa algebra mea elementara, inseamna 364.08. La confirmarea tranzactiei, m-a trimis pe PayPal. Unde mi-a facut conversia in euro. Si cumva s-a ajuns la 385.04. Pt ca, intr-un final, din contul din banca sa-mi ia 399.14.

Dovada o aveti in imaginea atasata:

Contul bancar e unul de ING.
    A mai patit vreo cineva asa ceva? Poate am gresit eu pe vreo undeva. Acuma... a trecut, asta e. Dar macar sa stiu pe viitor, pt ca mie nu-mi place deloc treaba asta. Voi cum procedati?

Ia legatura cu Robert Dinu de aici de pe forum, este site-ul lui. Iti va explica el ce si cum.

10. #10 SP
    I-am trimis un PM. Nu prea vad ce ar putea el sa faca, decat sa explice ce stiu deja: ca nu are el nicio vina. Nici sa ramburseze nu are cum, ca am folosit codurile, si nici nu am asa pretentie, sincer. Omu` incearca si el sa faca un ban cinstit, respect asta. Si nu am nicio problema cu site-ul lui sau cu continutul de acolo. Iar din pierderea mea el nu are nimic de castigat, pt ca din banii pe care-i pierd din diferente de curs nu ajunge niciun leu la el. E o situatie regretabila la care nu stiu daca ar avea el cum sa ma ajute... decat pe viitor, daca modifica modalitatile de efectuare a platilor pe site. Ceea ce nu vad sa se intample.

11. #11 SP
    Member iliedobre's Avatar
    Pai, da... dar eu am cont de PS+ pe UK. Imi trebuiesc coduri de UK. Pot sa iau coduri de UK de pe amazon.com?
    Iti faci cont pe amazon.co.uk, iti pui billing adress din uk si o sa poti cumpara de acolo cu card din Romania. Am luat eu saptamana asta cod de 25£ cu 137 de lei.
    Attached Images Attached Images screen-shot-2014-09-25-18.42.10.png screen-shot-2014-09-25-18.43.51.png

12. #12 SP
    Senior Member raducucosmin's Avatar
    Stiu ca si ING-ul te trage cumva in piept la conversie... pt ca orice banca are diferente din curs valutar. Adica... cursul lor nu e aliniat la cel BCR. Fiecare banca practica cursul ei. De aici diferentele. Practic, e cum a zis faxiu. Si, in principiu... nu prea comentez, inteleg sa fie acolo o diferenta. Dar asta a fost putin cam mare, peste doza mea de toleranta.
    am patit-o si eu cu ING. Am cumparat ceva folosind Paypal, cu pretul afisat pe tranzactie in LEI. Ing-ul insa mi-a tranformat banii in Euro si apoi comerciantul mi i-a transformat din nou in lei.
    In alta ordine de idei, daca vrei preturi bune pentru carduri de UK, exista preturi mai bune decat pe amazon.

Playstation Network (PSN) Wallet Topups

Pentru un card de 25 de lire, pretul pe site e 35.75 USD (adica 21.8 de lire), la care se adauga un discount de 5 % daca le dai like pe facebook. discount pe care poti sa-l aplici de cate ori vrei.
    La cardul de 25 de lire (atunci cand e in stoc), e si mai buna reducerea. pretul e de aprox 30.5 lire plus discountul de 5%.
    La cardurile de 10 si 5 lire pretul (afisat tot in dolari) este exact costul cardului, adica 10 si respective 5 lire, la care (din nou) poti folosi discountul de pe facebook.

Eu am atat conturi PSN atat pe US cat si UK, ptr US iau de pe Amazon.com, pentru Uk de cateva luni bune iau doar de pe cdkeys. n-am mai platit pret intreg pentru carduri de UK din primavara.
    Uite doua tranzactii de acum o luna ptr 35 si resp 25 de lire.
    Attached Images Attached Images 25.png 35.png

13. #13 SP
    Citisem (tot de pe acest forum) despre cdkeys. Si chiar ma gandeam sa incep sa-l folosesc, daca intampin vreo dificultate cu allromedia. Na, am zis ca daca mai dau ocazional un ban... sa incerc sa-l dau tot la ai nostri. Probabil o sa-mi mut tranzactiile pt coduri de PS+ pe cdkeys si cu asta am rezolvat problema. Multam fain.

14. #14 SP
    Cgx
    Member Cgx's Avatar
    Eu cand spuneam mai demult ca de fapt platesti mult mai mult pt preturile Digitale , cineva imi zicea preturile de conversie la curs BNR ( e BNR nu BCR - BCR e o banca pt cine nu stie )

Am si ras cand am vazut topicul .

E simplu - eu cu card in EURO cumpar in EURO , dar pe teritoriul romaniei CUMPERI DOAR IN RON , asa ca frumos , Banca imi vinde euro la 4.4 si imi cumpara RON , care dupa aia ii transfera din RON in EURO la cursul de 4.5 .

Plus taxa pe care o ia Paypal , daca nu bifezi ca e o cumparare si e doar un singur transfer .

Astfel un Fifa 15 de 60 de dolari devine 65-70 de dolari real - de exemplu .

15. #15 SP
    Quote Originally Posted by Cgx View Post
    Eu cand spuneam mai demult ca de fapt platesti mult mai mult pt preturile Digitale , cineva imi zicea preturile de conversie la curs BNR ( e BNR nu BCR - BCR e o banca pt cine nu stie )

Am si ras cand am vazut topicul .

E simplu - eu cu card in EURO cumpar in EURO , dar pe teritoriul romaniei CUMPERI DOAR IN RON , asa ca frumos , Banca imi vinde euro la 4.4 si imi cumpara RON , care dupa aia ii transfera din RON in EURO la cursul de 4.5 .

Plus taxa pe care o ia Paypal , daca nu bifezi ca e o cumparare si e doar un singur transfer .

Astfel un Fifa 15 de 60 de dolari devine 65-70 de dolari real - de exemplu .

bine asta si ce-am povestit si eu mai sus sunt situatii specifice care tin de anumite banci si anumite achizitii. eu in afara de faza cu ING pe care am patit-o o singura data, nu m-am mai confruntat cu asa ceva. in mdo normal cu cele trei carduri pe care le folosesc acum (un mastercard si un visa electron de la BT si un maestro de la raiffeisen), singurul schimb valutar pe care il platesc este cel de la RON la moneda in care cumpar, si care e efectuat fie la cursul Paypal fie la cursul international VISA sau MasterCard, oricare din ele fiind destul de fair.

16. #16 SP
    Cgx
    Member Cgx's Avatar
    nu tine de nici o banca .

Nu ai voie sa cumperi din Romania decat in RON , eu cu card de EURO , cumpar RON si dupa iar EURO , nu merge direct EURO - EURO . pana in 2020 cand o sa trecem la EURO .

si Paypal ia comision pt transfer - nu si pt plati insa .

Costurile astea nu pot fi evitate cand cumperi de afara si prin paypal .

17. #17 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    daca dau like pe facebook celor de la cdkeys unde primesc codul ptr reducere ?

18. #18 SP
    Junior Member bogdanopolis's Avatar
    Pentru PSN UK cumperi de pe amazon.uk, daca ai cont pe US cumperi de pe amazon.com

19. #19 SP
    Quote Originally Posted by 077danyel View Post
    daca dau like pe facebook celor de la cdkeys unde primesc codul ptr reducere ?
    uite asa: pe pagina lor de FB dupa ce ai dat like este un buton: click here to get 5% off. apesi pe ala si te duce la pagina cu discount-ul.

bagi codul in casuta de cupon in basket si voila:
    Attached Images Attached Images screenhunter_012.jpg screenhunter_013.jpg screenhunter_017.jpg screenhunter_016.jpg

20. #20 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Totul se trage de la ING, si eu sunt patit cu conversia lor minunata.

ING nu este o banca romaneasca, asa ca orice tranzactie o va face in euro. Eu am patit ca PayPal sa imi faca conversia automat la lei, sa imi ceara lei din tranzactie iar ING sa faca frumos conversia acelor lei, la cursul lor euro, pe care apoi sa-i converteasca la loc in lei si sa imi ia aceasta suma finala (mai mare, evident) din cont. Explicatia mi-a fost data de o tanti de la ghiseu cand am fost cu extrasul ca sa cer informatii.

Asadar le-am spus frumos la revedere si m-am mutat la loc pe BCR pentru tranzactiile online.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast