Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 34

Thread: Clubul Nintendo Switch 2

1. #1 SP
    Manager paul's Avatar

Lightbulb Clubul Nintendo Switch 2

Succesorul lui Switch este Switch 2:

Lansare in 2025.

Compatibil cu jocurile de Switch 1:
    You can play Nintendo Switch 2 exclusive games, as well as Nintendo Switch games, on Nintendo Switch 2.*

*Nintendo Switch 2 plays both physical and digital Nintendo Switch games.

Certain Nintendo Switch games may not be supported on or fully compatible with Nintendo Switch 2.

Details will be shared on the Nintendo website at a later date.

Nintendo Switch Online members can continue using the service on Nintendo Switch 2.
    Nintendo Direct in 2 aprilie:
    Nintendo Direct: Nintendo Switch 2 - 02.04.2025 will air on Wednesday April 2nd, 2025, offering a closer look at Nintendo Switch 2, the successor to Nintendo Switch releasing in 2025.

The broadcast time will be announced on this website and on our social media accounts at a later date.
    Attached Images Attached Images nintendo_switch_2.jpg

2. #2 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    The Verge spune ca direct-ul va fi in 2 Aprilie.
    Pare ca trailer-ul asta a fost un raspuns la leak-uri, si nu sunt pregatiti sa ofere mai multe informatii acum.

EDIT: stiu ca nu asta e focus-ul trailer-ului dar noul Mario Kart nu mi se pare ca arata mult mai bine decat Mario Kart 8, care deja e un joc mai vechi de 10 ani.

3. #3 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    Eu am crezut ca este MK8 ...si iti arata ca poate sa ruleze si pe NS2. Nimic deosebit? Just new maps?

4. #4 SP
    Manager paul's Avatar
    Nintendo Switch 2 Experience vor fi niste events in cateva orase din lume unde se va putea proba consola:
    - New York si Paris - 4-6 aprilie
    - Los Angeles si Londra - 11-13 aprilie
    - Berlin, Dallas, Milano si Toronto - 25-27 aprilie
    - Tokyo - 26-27 aprilie
    - Amsterdam, Madrid - 9-11 mai
    - Melbourne - 10-11 mai
    - Seoul - 31 mai-1 iunie
    - Hong Kong - TBA
    - Taipei - TBA

Deci perioada de lansare e din 2 iunie incolo.

5. #5 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Si la Sofia trebuie neaparat, ca si concertul PlayStation, neaparat dupa New York, Paris si Seoul trebuie event imediat la Sofia, este interes mare acolo pentru Nintendo!

6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Well, din ce vad in video-ul oficial, majoritatea zvonurilor s-au adeverit. Imi place ca avem diagonala un pic mai mare, ca avem controllerele mai mari (Dzeule, primul era criminal), ca avem magnetic stuff (sper sa si tina), ca le poti folosi si ca pe mouse... Dar Dzeule, la cum arata marginile acelea la ecran (anii 2000), cred ca ei deja au in lucru un alt Switch, cu diagonala mai mare, pastrand dimensiunile 2-ului. Ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca la lansarea 2-ului nu vom avea OLED...

P.S. Am revazut filmuletul de 20 de ori. Pfoai, cat de misto isi face aparitia Switch 2-ul, cu marginile acelea minuscule. Si dupa cateva secunde apare primul joc si se pierd 10-15% din ecran numai cu black bars... Sad. So sad. Dar totusi, macar pierdem mai putin decat la primul Switch (cel putin pe verticala), nu-i asa?
    Attached Images Attached Images 2025-01-16_154934.jpg

7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Chiar ma gandeam, ce oportunitate misto au ratat cei de la Nintendo. Puteau ca in loc sa-i spuna sec "Switch 2", sa-l fi numit "Super Nintendo Switch". Sau simplu "Super Switch".

8. #8 SP
    Member codpin's Avatar
    Un fel de teaser trailer... Nici macar o specificatie tehnica, doar ca e mai... mare?

Mai sunt 3 luni jumate pana cand prezinta mai multe și eventual si un pret de lansare.

Arata fain, pacat ca au pastrat acele bezels destul de mari, vb lui Monky, parca deja lucreaza la un refresh cu bezels mai mici.

Si daca tot e teaser trailer, nu arati macar un sneak peak dintr-un joc nou? Un console seller cum a fost BoTW?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

9. #9 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Pe când Nintendo Switch 3 Super Ti? Glumesc, evident. Cred că leak-urile au venit ca răspuns la întârzierea Nintendo de a spune ceva. Chiar ieri am citit un articol în care se spunea că Nintendo mizează mult pe surpriză și că cei de la Nintendo sunt extrem de supărați pe toate leak-urile. De data asta au pierdut startul cu mult. Ce vedem acum trebuia să existe de anul trecut de pe la jumătatea anului. E bine totuși că au lansat trailer-ul ăsta acum.

Să nu uităm că nici o companie nu va veni cu design-ul nou mult prea diferit, vor să maximizeze profitul prin schimbări mici incrementale. Mie personal nu-mi displace Switch și mi se pare că arată (culmea) chiar bine. Până când nu vom vedea specificațiile în mod oficial nu putem să spunem prea multe (mă refer la stocare în mod special). Când credeți că vor lansa Switch 2? Eu cred că în decembrie anul ăsta, nu mai devreme.

10. #10 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Astia au facut ca fi'miu azi cu prezentarea asta!

-Ce-ai facut tati la scoala?
    -Bine!
    -V-a predat doamna vreo litera noua azi?
    -Da!
    -Care?
    -Aaa.. nu stiu!

Zi-ne frate si noua daca le pui OLED, da-ne niste specs macar scrise din pix pe o coala A4 ca le stii, nu faci refactoring acum! Jesus!!

11. #11 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Switch 2 prices left at Nintendo's website .json

Also - The new Mario Kart game footage in the Switch 2 reveal trailer hints at the game now having 24 players.

Asta e jocu ala in care au investit cateva sute de milioane deja, deci cel mai probabil va fi ceva foarte bun, mai ales ceva de jucat minim 10 ani.
    Asta daca-ti plac jocurile de genu - not me
    Attached Images Attached Images switch2prices.jpeg

12. #12 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    ^Foarte fake. "Prices depends on availability(???)". Nu e niciun motiv ca Nintendo sa incarce un astfel de document.

13. #13 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Nintendo Switch 2 Leaked Tech Specs
    CPU: Arm Cortex-A78C
    8 cores
    Unknown L1/L2/L3 cache sizes
    GPU: Nvidia T239 Ampere (RTX 20 series)
    1 Graphics Processing Cluster (GPC)
    12 Streaming Multiprocessors (SM)
    1534 CUDA cores
    6 Texture Processing Clusters (TPC)
    48 Gen 3 Tensor cores
    2 RTX ray-tracing cores
    RAM: 12 GB LPDDR5, (some/all units will have LPDDR5X chips)
    Two 6 GB chips
    Nintendo Switch 2 Leaked Power Profiles
    Handheld:
    CPU @ 1100.8 MHz
    GPU @ 561 MHz, 1.72 TFLOPs
    RAM @ 2133 MHz, 68.26 GB/s
    Docked:
    CPU @ 998.4 MHz
    GPU @ 1007.3 MHz, 3.09 TFLOPs
    RAM @ 3200 MHz, 102.40 GB/s

14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Deci handheld: 1.72 TFLOPS
    Si docked: 3.09 TFLOPS

Cu alte cuvinte zvonurile ca va fi peste Xbox Series S nu sunt reale, pentru ca Series S sare de 4 TFLOPS. Oh, well...

15. #15 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Poate overall chiar peste series S pt ca are toata suita de "celelalte chestii" moderne, plus cipuri dedicate pt DLSS si un OS si mai eficient.
    Totusi, trebuie tinut cont de faptul ca pana si FSR este o solutie software care foloseste resurse din hardware-ul respectiv. Pe cand DLSS vine cu chipuri dedicate special pentru activitatea asta. Deci degreveaza CPU si GPU de un anumit procent folosit la asa ceva.

Eu, pe langa hardware oficial, voi astepta, spre exemplu, o comparatie directa intre RDR2 pe Switch, docked si handheld vs Series S pe un ecran 1080p.
    Am un feeling ca pe Switch va merge si arata mai bine.

Oricum momentan sunt doar speculatii, dar nu se stie efectiv nimic. Sa vedem si rezolutia ecranului si decizia Nintendo - de ex, daca vine cu ecran 1080p, atunci ce vor face? 720p handheld si cu DLSS...iar docked, nativ 1080? Sa vedem cum se contureaza rezolutia, apoi setarile din jocuri si apoi vom vedea efectiv jocuri de care stim deja, care mergeau greu.

Iar teraflops nu au nicio relevanta daca nu stim si rezolutia. La teraflops daca te gandesti 4k, sure, poti zice ca e slab rau de tot, dar atata timp cat habar nu avem de nicio rezolutie.
    Daca ruleaza 720p, pai atunci e mai puternic decat Steam Deck - plus toata suita de chestii mai noi si DLSS hardware si rulare nativa, fara emulare cum e la Deck - raw power in teraflops, handheld, e mai puternic decat Deck, plus DLSS si RT cores dedicati.

Chiar si cu 1080p display, cu DLSS ei pot rula sub 720p, depinde ce varianta de DLSS vor folosi.

Iar eu am jucat RDR2 pe Deck in 800p cu medium-high settings si locked 40fps fara probleme - deci mai bine decat am jucat pe One X sau se poate juca acum pe orice consola "high end" - pentru ca toate ruleaza cu rezolutie dinamica si cu 30fps.

16. #16 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Parca am auzit la Digital Foundry ca DLSS nu va fi foarte folositor in Portable mode pentru ca necesita prea multa putere.
    EDIT: am inteles gresit:

17. #17 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Fanii adevărați nici nu cred în leak-uri Sunt convins că o dată ce va apare, Digital Foundry va face comparație cu Series S, dar și cu vechiul Switch. Cred că Nintendo a amânat prea mult lansarea Switch 2. Pe de altă parte cei care se joacă pe Switch nu vor 60 FPS și nici rezoluții prea mari (poate 1080p).

Prevăd o droaie de remaster-uri și de la Nintendo. Sau măcar upgrade plătit dacă ai versiunea de Switch și vrei versiunea nouă. În rest, cred că jocurile existente vor avea patch-uri specifice care vor îmbunătăți experienta cât de cât. Cam cum a fost la PS5 cu jocurile de PS4.

18. #18 SP
    Manager paul's Avatar
    Niste nostalgie: NES to Switch 2: All Nintendo Console Launch Commercials:

19. #19 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Switch 2 vs Steam Deck: Survey suggests Valve's handheld will enjoy bounty of games despite Nintendo's big release https://www.notebookcheck.net/Switch....951456.0.html

Switch atat primul cat si al doilea au un concurent serios prin Steam Deck.
    Ce m-a surprins cel mai mult e cat de mult a crescut popularitatea PC-ului de la 58% in 2021 la 80% in 2025. Un rol crucial aici il are Steam si consola portabila Steam Deck.
    Attached Images Attached Images gdc-page.png

20. #20 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Mie mereu mi s-a parut de fapt ca cele doua console nu concureaza una cu alta. Nu cunosc pe nimeni care sa fi luat Switch ca sa joace 3rd party games care se gasesc si pe Steam Deck, sau poate doar niste indies gen Balatro sau Dead Cells, dar nimic de impact. Mai toti (inclusiv eu) cumpara Switch pentru libraria de jocuri Nintendo, Pokemon, etc, jocuri care nu se gasesc pe PC. Audientele mi se par diferite, chit ca e tot o platforma portabila.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast