Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 23

Thread: Xbox Series X|S - Probleme si Solutii

  1. #1 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar

    Exclamation Xbox Series X|S - Probleme si Solutii

    Am vazut ca nu exista un thread cu aceasta tema si m-am gandit sa fac unul pentru a nu amesteca micile probleme cu informatiile generale in threadul ''Clubul Series X''. Sa speram ca totusi va fi utilizat la minimum si ca nu vom avea probleme.

    Am tot intampinat bug-uri legate de quick-resume. Ar fi in regula ca in viitor sa faca un update si sa putem dezactiva aceasta functie din meniul de compatibility, acolo unde este Auto-HDR si FPS Boost.

    In jocurile single-player testate de mine a functionat ok insa patesc frecvent o problema cu Warzone. Ma joc, inchid consola, urmatoara zi o pornesc, intru in Warzone, incarca inca o data jocul, cauta updateuri, fetching profile, etc iar dupa ce astept ca si cum ar intra in mod normal in joc, cand dau start game imi iese complet din joc. Clar la jocurile care-s facute sa fie jucate online nu are cum sa functioneze, chiar daca ramai in meniul principal sau lobby. In cazul Warzone, se intampla sa astept dublu pentru a intra intr-un meci decat daca as fi intrat eu clasic fara Quick Resume.

    Am patit o data sa se auda un zgomot metalic deranjant in difuzoare vreo doua secunde iar dupa sa se inchida consola, asta dupa ce a intrat in joc cu quick resume.

    Am mutat jocul de pe HDD Extern in memoria interna, problema cu iesitul din joc persista insa nu am mai intalnit situatia in care sa-mi inchida consola.

    Sunt multi care se plang de aceasta problema chiar si in jocuri single-player:
    https://www.reddit.com/r/XboxSeriesX..._quick_resume/
    https://www.resetera.com/threads/is-...es-x-s.370461/
    https://xbox-forums.com/threads/opti...fix-it.436758/
    etc.

    it sounds good in theory buts it’s the worst thing to happen to online xbox games, because closing game doesn’t turn off quick resume for it so if I play an online game I need to keep force turn off my console a few times for it to actually quit the game and allow me to use network features (witch is really bad for it but is the only fix so there’s no one to blame but the software).

    Exista o solutie la aceasta problema insa as prefera sa nu trebuiasca aplicata de fiecare data si sa ma lase jocul sa dezactivez Quick-Resume si asa sa ramana.
    Inainte sa inchidezi consola, apasati pe butonul de Guide, selectati jocul, apasai meniu, dati Quit Game iar pe urma inchideti consola.

  2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eu nu cred ca e facut sa functioneze cu jocurile MP. Nici nu ar avea cum, pentru ca mereu trebuie sa te logheze pe servere.
    Ar fi trebuit sa mentina optiunea doar pentru jocurile SP.

  3. #3 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Perfect de acord, nu este facut sa functioneze si cred ca ar fi imposibil, in plus de asta ma simt confortabil sa ii dau eu fresh start jocului ca sa-si faca micile update-uri de playlist si alte chestiuni obligatorii insa daca cumva uiti sa dai quit game inainte de a stinge consola, trebuie sa treci prin tot balamucul ala.
    Bizar este faptul ca intra in joc ca si cum ar fi totul normal, cauta update-uri, fetching online profile, etc iar cand ajungi la meniul principal si apesi start, te scoate din joc iar in cel mai rau caz iti stinge si consola, problema cu stinsul am patit-o o singura data.

    In single player este interesant, jucasem acum doua saptamani GTA5 si cand am intrat zilele astea, m-a dat exact de unde ramasesem cu personajul urmarit de politie.

  4. #4 SP
    Member Halo's Avatar
    Consola mea a mers bine fara probleme timp de 3-4 luni. Recent a inceput sa se inchida dupa 20-30 de minute de jucat indiferent daca era multiplayer sau singleplayer. Dupa ce-o reporneam nu exista niciun mesaj de eroare cum era la inceput cand primeam ca nu exista destula ventilatie. Cum n-am reusit sa-i dau de cap a trebuit s-o trimit la reparat, in caz ca cineva are probleme asemanatoare il sfatuiesc s-o trimita la service atata timp cat e inca in garantie.

  5. #5 SP
    MMG
    Junior Member MMG's Avatar
    Salut baieti, am si eu o problema cu un Series X si nu stiu cum as putea sa ii dau de cap.

    Problema este urmatoarea: de fiecare data cand sunt intr-un joc (oricare joc) si apas pe butonul de Xbox sa vina acel quick menu, imaginea acelui meniu este foarte...inchisa, gri, iar scrisul este foarte greu de citit. Imaginea in joc este ok, acel quick menu...intunecat si zici ca are sharpness foarte scazut. Cand nu sunt in niciun joc sau cand ies din joc si intru in meniul de setari, totul arata crisp, asa cum ar trebui, un alb curat si scris cu negru, sharp.

    Citisem pe net de oameni cu o problema relativ asemanatoare, dar ei vb de meniu cu totul. Eu nu am problema asta in dasboard sau altundeva, doar in quick meniu while in a game. Am citit ca dashboardul ar fi in 1080p (ziceau unii) si cand faci asta cu un TV 4K, de acolo survine o problema, dar nu stiu ce sa zic.

    Am incercat cu Auto HDR off si on, am calibrat TV-ul si toate cele. Pe PS5 nu am avut probleme de genul, meniul arata crisp in orice moment.

    Ati patit si voi ceva asemanator?

  6. #6 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Nu mai este 1080p dashboard-ul, ci este 4k.

    Eu nu am patit asa ceva, dar mi se pare ciudat. Pare ca esti in joc cu HDR si cand apare acel meniu, il afiseaza fara HDR.

    Ai incercat sa-i dai un clean cash? La mine s-au rezolvat multe cu asta - prima optiune de mai jos am tot incercat-o de-a lungul timpului.
    How to clear game cache on Xbox: Option 1
    The first option is the easiest: A cold restart. Unplug your Xbox console, and leave it like this for at least two minutes before you reinsert the plug. While the console is in this powered down state, press and hold the power button several times.

    Once you've plugged the console back in, your cache should be clear and you'll hopefully notice a performance increase.

    Option 2
    The second option requires clearing the cache through your Xbox menu. Follow these steps:

    Press the Xbox button on your controller and go to your Settings menu.
    Select Devices and Connections.
    Select the Blu-Ray option.
    Choose the Persistent Storage option and select Clear.

  7. #7 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    @MMG : Eu pățesc o chestiune puțin similară doar in 120hz. Când deschid acel mic meniu si navighez prin el, imaginea pâlpâie si este mai întunecată decât de obicei. Lucru care ar fi normal in situația in care ea este gândită pentru SDR iar tu când apeși pe guide fiind in joc, imaginea va fi HDR sau DOLBY VISION.


    Am și eu o problema, am început sa joc Psihonauts 2 și îmi place foarte tare, este cam primul joc de acest gen pe care il joc si m-a super prins. Problema este ca imi este imposibil sa il joc pe Xbox Series X cu gamepad elite. De fiecare data când sunt în lobby principal, am input lag de vreo 10 secunde iar totul este blocat. Pana acum singura soluție era sa închid Xbox din butonul de pe consolă iar pe urma sa trec ca un vector prin curtea principala a jocului. Era foarte frustrant si imi lua minute bune sa parcurg in joc o distanta pe care o făceam in 10 secunde in mod normal.

    Am descoperit recent o alta soluție prin care conectez un alt gamepad si ies in dashboard insa e neplăcut.

    La gamepad la care am problemă, am ultimul FW.
    La gamepad care merge ok am un FW mai vechi.

    A mai pățit cineva așa?
    Eventual dacă are cineva Elite Series 2 updatat si jocul instalat, poate face un mic test de 30 secunde in zona generală a jocului.


  8. #8 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Mda, eu tind sa cred ca toate problemele tale cu XSX sunt cauzate de Elite 2-ul ala.

    Incearca sa joci cu gamepad-ul consolei. Cine stie ce incompatibilitati exista cu XSX. Mai bine il pensionezi si astepti gen 3-ul, facut cu XS-urile in cap.

  9. #9 SP
    MMG
    Junior Member MMG's Avatar
    Multumesc de info, baieti. O sa incerc acele optiuni.

  10. #10 SP
    Member SiCK's Avatar
    Salut!



    Stie cineva un motiv pentru care download speed-ul la Series X nu sare de 90Mbps pe aceeasi conexie wired de 1Gbps care merge normal pe PS4 Pro si PC?

  11. #11 SP
    Junior Member Tavicu's Avatar
    Quote Originally Posted by SiCK View Post
    Stie cineva un motiv pentru care download speed-ul la Series X nu sare de 90Mbps pe aceeasi conexie wired de 1Gbps care merge normal pe PS4 Pro si PC?
    Daca ai un joc deschis atunci limiteaza viteza de download
    Daca vrei sa ai full speed trebuie sa inchizi jocurile deschise

  12. #12 SP
    Member SiCK's Avatar
    Quote Originally Posted by Tavicu View Post
    Daca ai un joc deschis atunci limiteaza viteza de download
    Daca vrei sa ai full speed trebuie sa inchizi jocurile deschise
    Nu e nimic deschis.
    De aceea ma deranjeaza, am incercat sa schimb si DNS cu Google etc... Nu stiu ce alternativa ar fi sau ce nu-i place, m-am uitat peste toate setarile si totul pare OK.

  13. #13 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Sigur e ok cablu? Ca am patit-o si eu sa iau 2 cabluri identice, dar 1 sa fie de fapt de 10-100. Scoate cablu din PS4 si pune pe X si fa un test.

    Also, verifica NAT Type sa fie pe Open.

  14. #14 SP
    Member SiCK's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Sigur e ok cablu? Ca am patit-o si eu sa iau 2 cabluri identice, dar 1 sa fie de fapt de 10-100. Scoate cablu din PS4 si pune pe X si fa un test.

    Also, verifica NAT Type sa fie pe Open.
    NAT e Open, cablul e acelasi. O fi avand mofturi X sau routerul.

  15. #15 SP
    RPG and FPS fan G-XtremE's Avatar
    Aveti idee de ce exista un input lag imens sau chiar nu este inregistrata comanda cand apas xbox button pentru a accesa dashboard? In Halo MCC mi se intampla cel mai frecvent. Folosesc controllerul venit cu consola.

  16. #16 SP
    Junior Member bodada's Avatar
    Salutare! Am și eu o mica problema ,dețin un Xbox one series x și am o problema cu sunetul .adică : când aprind consola am sunet in meniu cât și în joc ...daca intru într-un joc oarecare am sunet in joc dar dacă ieși din joc nu mai am sunet in meniu absolut deloc și mai grav nici un alte jocuri...dar ce e mai ciudat că daca intru din nou în același joc pe care l-am deschis prima data in acel joc am sunet.....foarte ciudat ...mulțumesc pentru înțelegere !

  17. #17 SP
    Manager paul's Avatar
    Nu exista "Xbox One Series X". Sunt Xbox One X si Xbox Series X. Ma gandesc ca tu ai Series X.

    Jocul e in Quick Resume? Ce TV ai? Ai incercat pe altul?

    Scoate consola si televizorul din priza, asta ar fi o solutie.

  18. #18 SP
    Junior Member Seraphero's Avatar
    Salutare, probabil sunt off topic și-mi cer scuze. Mi-am achiziționat un xbox series x doar pentru Forza Horizon, aveam un cont de state creat cu ceva timp în urma. Întrebare: Cum pot face redeem code la xbox? Funcționează la fel ca la PSN? Ce sfaturi îmi dați? Vreau varianta digitala pentru Forza Horizon 5. Nu doresc Game Pass ci doar sa cumpăr FH5
    Va multumesc anticipat!

  19. #19 SP
    Manager paul's Avatar
    Ce doresti mai exact? Sa dai redeem la un gift card ca sa ai bani in cont sa cumperi jocul?

  20. #20 SP
    Senior Member nina's Avatar
    de ce microsoft au pus portul usb-c exact pe zona obliga??? e o zona mica obliga exact unde este portul
    astia de la microsoft nu au testat deloc controllerul cu cabluri usb-c de la companii terte?
    e consola iesita de 2 ani,aveau timp sa remodeleze controllerul pana acum

    nu sta fix nici un cablu usb-c la cele 2 noi controllere series x/s,este un mic joc
    nu am nici un cablu original microsoft pentru controllerele series x/s,am incercat cablurile usb - usb-c de la telefoane
    cand ma joc nu fac miscari prea multe sau cel putin nu misc controllerul jumatate de metru in nici o directie
    cand il pun pe birou se stinge controllerul din cauza ca are un mic joc si nu sta fix cablul in controller
    controllere sunt noi practic pentru le-am folosit bateriile si m-am jucat wireless pana acum

    cablul oficial usb - usb-c sta mai fix in comparatie cu un cablu de la o companie third party?
    din ce am citit pe reddit multi spuneau sa sunt de 2 bani porturile usb-c si de accea au un mic joc
    nu se gaseste in romania nici Microsoft Xbox Series X/S Play And Charge Kit

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Probleme si solutii PC By AndRewqp in forum Hardware
    Replies: 976 Last Post: 09-10-2023, 12:18
  2. Replies: 644 Last Post: 31-08-2023, 13:32
  3. DualShock 4 - DS4 - Probleme si solutii By MonkY in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 74 Last Post: 08-03-2023, 22:53
  4. Joc de Xbox 360 zgariat. Solutii?! By florindragos21 in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 1 Last Post: 04-11-2015, 03:54
  5. Hauppauge HD PVR (Probleme si solutii) By eXist in forum Console Club
    Replies: 1 Last Post: 28-03-2011, 15:05

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts