As dori sa stiu si eu care sunt placile de baza la PSP care pot fi modate. Cel putin eu nu inteleg faza cu literele de sub baterie am inteles ca A nu se pot moda , eu am 8A si am 5.50 gen-D2 full urcat de la 4.03 M33-3. So ... wtf? o.O
As dori sa stiu si eu care sunt placile de baza la PSP care pot fi modate. Cel putin eu nu inteleg faza cu literele de sub baterie am inteles ca A nu se pot moda , eu am 8A si am 5.50 gen-D2 full urcat de la 4.03 M33-3. So ... wtf? o.O
1. PSP 100X (prima serie, a.k.a. "Phat") : Se mod-eaza permanent. Placi de baza : TA-079 v1, 2&3, TA-081, TA-082, TA-086 - mod-abile permanent, deasemenea creaza Pandora.
2. PSP 200X (a doua serie, a.k.a. "Slim&Lite") : Modele cu placa de baza TA-085 v1 pot crea Pandora, v2 nu. Cele cu TA-088 v1 si v2 se mod-eaza permanent dar nu pot crea Pandora. Infama placa de baza TA-088 v3 nu se mod-eaza permanent si nu creaza Pandora. Ar mai fi de mentionat si modelele cu TA-090 v1, mod-abile permanent (nu creaza Pandora - se pare ca sunt produse refurbished).
3. PSP 300X (a treia serie, a.k.a. "Brite") : Singura placa de baza pe care o cunosc sa o foloseasca este TA-090 v2. Nu se mod-eaza permanent si nu creaza Pandora.
GLOSAR :
"X"-ul, ultima cifra din numele unui model PSP reprezinta codul regiunii (important pentru cei care vor sa vada filme originale pe UMD, cu protectie pe regiuni, jocurile pe UMD fiind "region free") :
1000: Japonia, Regiunea 2
1001: SUA, Regiunea 1
1002: Australia & Noua Zealanda, Regiunea 4
1003: UK, Regiunea 2
1004: Europa, Regiunea 2
1005: Korea, Regiunea 5
1006: Hong Kong & Singapore, Regiunea 3
1007: Taiwan, Regiunea 3
1008: Federatia Rusa, Regiunea 5
1009: China, Regiunea 6
In final, doresc sa atentionez asupra faptului ca instalarea unui CFW nu trebuie privita doar ca primul pas in vederea folosirii de jocuri piratate. Un PSP modificat prezinta avantaje si pentru utilizatorul de buna credinta : se pot modifica frecventa procesorului/memoriilor, micsorand consumul si implicit prelungind durata de folosire a consolei; UMD-urile cu filme pot fi vizionate indiferent de regiunea din care provin (UMD-urile video au protectie regionala ca DVD-urile, facand imposibila, cu firmware original, rularea unui UMD din America in Europa, de exemplu...); pot fi rulate aplicatii homebrew - de la jocuri facute de entuziasti pana la aplicatii mai compleze - distributii minimaliste de Linux (deci sistem de operare), multitasking, folosirea PSP-ului ca ceas desteptator, etc. Rezumand, modificarea PSP-ului cu CFW "descatuseaza" puterea consolei, transformand-o intr-un gadget multimedia mult mai capabil.
Data code-ul este important ca parte a unui sistem empiric de determinare a modelului de placa de baza folosita (si important in cazul PSP-urilor model 200X "Slim&Lite" - pentru a se deosebi cele mod-abile PERMANENT (cu placi de baza TA-085 v1 si 2, TA-088 v1 si 2 si TA-090 v1) de cele mod-abile PARTIAL (cu placa de baza TA-088 v3); data code-ul nu este atat de important pentru PSP 300X "Brite" pentru ca acestea sunt mod-abile doar partial, singura utilitate a unei evidente cu data code-uri pentru acesta fiind de...sa zicem...versiunea oficiala de firmware instalat "din fabrica" (placa de baza TA-090 v2).
Din cate imi aduc aminte (si va rog sa ma corectati daca gresesc) ultimul data code care permite modificare permanenta la PSP 200X era 8C.
Cu stima,
Korbin
Bookmarks