superman90 scrie si bd ca e platinum , nu doar carcasa e diferita , mai difera si discul din punct de vedere estetic dar nu cu mult
superman90 scrie si bd ca e platinum , nu doar carcasa e diferita , mai difera si discul din punct de vedere estetic dar nu cu mult
Mie mi se pare normal ca varianta platinum sa fie mai ieftina decat cea normala.
Asta pentru ca daca ar fi identica, atunci pentru unele jocuri despre care e aproape sigur ca ajung la platinum (sa zicem GOW3), s-ar vinde poate mai prost la inceput, pentru ca multi ar astepta varianta mai ieftina.
Din punctul meu de vedere este un gimick de marketing, care sa-i determine pe consumatori sa ia jocul din primele zile, si sa nu astepte varianta platinum.
Bine zis Witchalok. Totul se rezuma la marketing in cele din urma.
Cat despre estetic eu zic ca depinde de cover-ul original.
Eu personal detin momentan trei astfel de titluri, GT5p, UC1, SW TFU.
Pot sa spun ca la GT5p chiar nu ma deranjeaza, se potriveste relativ cu coperta originala, nu si la fel in cazul celorlalte doua.
Pacat totusi ca nu se mai ofera si jocuri non-platinum noi si sigilate, chiar daca la un pret mai mare, sau na, ca in US cu o modificare mica si subtila la cover.
Ah, si daca tot am vorbit de Platinum...
Faptul că Platinum nu e pentru "colecţionarii adevăraţi" mi se pare o aberaţie. Aşa aş putea spune că toţi care nu-şi iau versiunile cele mai scumpe (limited editions sau collectors editions) nu sunt colecţionari adevăraţi. Totuşi e o diferenţă: ediţiile limitate chiar sunt limitate, pe c�nd ediţiile non-Platinum sigur sunt mai multe dec�t non-Platinum la jucători, pentru că, din start, s-au v�ndut un milion de copii.De obicei, preţul ar trebui dat de raritatea unui obiect, deci din punctul ăsta de vedere, Platinum sunt mai puţine, deci ar trebui să fie mai valoroase.
Evident că totul depinde de fiecare om �n parte. Nu vreau să st�rnesc aici pe cei mai �nnrăiţi colecţionari, dar nu cred că e OK să zici că Vasile nu e colecţionar adevărat pentru că are jocuri �n format Platinum.
Nu este deloc o aberatie. Colectionarul este prin definitie un tip care-si stabileste criteriile de colectie dupa anumite standarde ale lui sau generale. Colectionarii in general strang obiecte si nu le folosesc. Eu am foarte multe jocuri pe care am de gand sa le pastrez, dar nu ma consider colectionar, asa ca nu ma deranjeaza PLATINUM printre "comorile" mele. Eu tin jocurile pentru continut, nu pentru aspect. Imi plac colectiile, le admir, dar nu am puterea financiara sa le sustin. Asa ca nu mai incerca sa convingi un colectionar ce trebuie sa stranga si ce nu, ca nu o sa reusesti.![]()
daca vrei sa faci o colectie ai sa doresti sa ai cat mai multe exemplare care, pe cat posibil, sa semene cat m mult si sa coste cat m putin.
Astfel, varianta normala a jocurilor este cea m usor de colectionat. Variantele limited edition, collector's edition sunt pt cei cu bani si sunt relativ greu de procurat pt Romania, in plus datorita dimensiunilor variabile se creste spatiul de depozitare si se pierde din uniformitate.
Daca toate jocurile ar avea si variante platinum ar fi m practic de colectionat varinatele platinum.
Ca tot am inceput sa colectionez joculete de PS3, as vrea sa verific care este numarul de pe partea laterala a carcasei variantelor Platinum, daca este acelasi cu al variantelor normale. Asa ca am sa postez numarul la cateva jocuri varianta normala si va rog sa postati, daca detineti, numarul variantei platinum.
Uncharted Drake's Fortune are BCES 00065
GTA IV are BLES 00229
Resistance II are BCES 00226
infamous are BCES 00609.
Aaaa si cum spuneau si altii, variana PLATINUM e urata cu draci.
Şi de la ce vine? Am şi eu la Killzone 2 şi Infamous acel "P". Oare de la faptul că a fost �n pachet cu PS3-ul cumpărat?![]()
Probabil de la "Platinum" (desi nu sunt sigur, asa ca nu pot sa bag mana in foc).
Nu este de la pachet.Si Uncharted: DF are "/P" si a fost luat separat.
E bine ca sunt la fel. Am impresia ca odata ce se anunta un joc, acestuia i se aloca un nr.
Cel m mici nr din colectia mea sunt Resistance: FOM BCES 00001 (fapt care ma face sa cred ca este primul joc de PS3 lansat), apoi Motorstorm BCES 00006 si Warhawk BCES0008.
Stiti unde pot sa gasesc o lista completa cu jocurile si aceste numere???
De asemenea, m-ar interesa sa stiu daca sunt diferente de numere intre variantele normale si cele limited, collectors/special edition, GOTY, multumesc!!!
Motorstorm complete are tot BCES0006?
Mie nu. Chiar daca pentru asta nu voi putea fi numit colectionar... Si nu ma gandesc neaparat la pret ci in special la box-art. Numai cand vad ceea ce s-au chinuit n designeri sa puna pe coperta inghesuit in "casuta" de Platinum si ma cutremur. Cum sa zic, Platinum-urile mi se par echivalentul Sold-Out... un fel de "Cel mai ieftin la Cora". Cah. Good for cheap games spree. Not good for collectors.
Pai tocmai asta e, Platinum, desi e teoretic mai ieftin decat varianta non-Platinum, doar cele mei vandute / bune jocuri ajung Platinum care pt. mine = jocurui care merita cumparate / pastrate.
O colectie cu design uniform si neutru mi se apre mai OK decat "carcasa neagra, alba, albastra cu picatele, verde, alba, maro cu dungi...."
Acesta inse este punctul meu de vedere si respect si apreciez argumentele intemeiate pro / contra.![]()
Perfect de acord cu tine MonkY in ce priveste box-art, e pacat totusi ca nu se poate/doreste sa se gaseasca o alternativa mai atractiva estetic, precum "Greatest Hits" in US.
Daca chiar ai toate Platinum as zice ca e ok, ca e uniform, dar cand apar titluri noi chiar esti dispus sa astepti 6+ luni sa iei Platinum la jocul respectiv?
Plus ca nu toate jocurile, fie ele si bune ajung Platinum (cand spun asta ma gandesc la Heavy Rain, care este un joc extraordinar, dar nu pentru mase)
Ideea sa ai o colectie numai din jocuri Platinum mi se pare OK, dar nu toate titlurile devin Platinum. Jocuri mai putin populare ca Timeshift, Splinter Cell: Double Agent, The Orange Box sau Medal of Honor: Airborne nu o sa fie platinum niciodata, deci daca vrei colectie Platinum nu le vei juca. In exemplul de mai sus m-am referit la versiunile de PS3 ale acestor jocuri, care nu s-au vandut extrem de bine.
Jucatul este altceva, nici nu se pune problema sa nu joci decat jocuri care ajung Platinum. Ar fi culmea sa nu joc GoW III pana nu o sa apara Platinum, normal ca o sa il cumpar / joc imediat ce apare, la fel cum am cumparat / jucat multe alte jocuri care nu au ajuns si poate nici nu o sa ajunga Platinum.
Intrebarea initiala era de ce unii se dau inapoi in a cumpara un joc ajuns Platinum (!), in favoarea variantei non-Platinum, chiar daca aceasta din urma e mai scumpa? Unii au spus ca nu da bine in colectie, iar contra argumentul a fost ca o colectie Platinum ar avea pentru unii mai mult sens, avand in vedere ca doar "the best" ajung Platinum si ca ar da un aspect "uniform" unei eventuale colectii...
Pai da, o colectie de jocuri Platinum in versiunea standard. Gandeste-te altfel, Killzone2 de exemplu, a fost disponibil in versiune non-platinum aproximativ 9 luni, dupa aceea cat este in productie, se vor mai produce doar variante platinum. Valoarea versiunii normale creste din moment ce e mai greu accesibila.
By dragos_mihaiy in forum Videos
Bookmarks