Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 7 of 7

Thread: PS3 cu bluray stricat

1. #1 SP
    Junior Member redred15's Avatar

PS3 cu bluray stricat

Vreau sa cumpar un PS3 cu bluray stricat dar nu sunt sigur ca fac bine. Vanzatoru zice ca nu citeste discurile dar nu stie din ce motiv, altceva inafara de bluray poate sa se strice si sa nu mearga cititu de discuri?
    Eu as vrea sa schimb blurayu ca am vazut ca nu e asa de complicat.
    As plati 300 lei pt. el in asa conditie, se merita ? sau imi caut full functional.

2. #2 SP
    Junior Member gabi256's Avatar
    Nu ai specificat cat de veche este consola: vorbim de una abia iesita din garantie, sau de un model care a fost forjat la greu in ultimii 6 ani. Faptul ca bluray-ul nu functioneaza reprezinta doar o parte a problemei atunci cand faci achizitii SH. In plus, cu cat te costa reparatia, te apropii destul de bine pretul unui superslim de 12 GB care vine si cu o garantie de 2 ani.

3. #3 SP
    ymy
    Member ymy's Avatar
    Quote Originally Posted by redred15 View Post
    Vreau sa cumpar un PS3 cu bluray stricat dar nu sunt sigur ca fac bine. Vanzatoru zice ca nu citeste discurile dar nu stie din ce motiv, altceva inafara de bluray poate sa se strice si sa nu mearga cititu de discuri?
    Eu as vrea sa schimb blurayu ca am vazut ca nu e asa de complicat.
    As plati 300 lei pt. el in asa conditie, se merita ? sau imi caut full functional.
    Da, inlocuirea efectiva a unitatii optice, este simpla si se efectueaza rapid, insa mai greu este sa gasesti unitate optica potrivita, pentru ps3-ul in cauza, pentru ca ele difera in functie de tipurile de ps3. Cum blocuri optice nu se prea gasesc pe toate rafturile, va trebui sa comanzi unul potrivit pentru aparatul tau si poate vei ajunge in final la niste costuri care, impreuna cu cei 300 cat ai dat deja pe ps3, vor depasi costurile achizitionarii unui aparat in stare buna de functionare.
    In cazul tau, ideal ar fi sa poti inlocui unitatea optica provizoriu si sa vezi daca aparatul functioneaza, altfel, exista riscul sa constati ulterior ca ai cumparat un aparat cu o defectiune, si poate si cu o alta defectiune, nu doar blocul optic.

4. #4 SP
    Junior Member redred15's Avatar
    Quote Originally Posted by gabi256 View Post
    Nu ai specificat cat de veche este consola: vorbim de una abia iesita din garantie, sau de un model care a fost forjat la greu in ultimii 6 ani.
    este un model slim al doilea posesor

---------- Post added 30-01-2014 at 13:47 ----------

Quote Originally Posted by ymy View Post
    Da, inlocuirea efectiva a unitatii optice, este simpla si se efectueaza rapid, insa mai greu este sa gasesti unitate optica potrivita, pentru ps3-ul in cauza, pentru ca ele difera in functie de tipurile de ps3. Cum blocuri optice nu se prea gasesc pe toate rafturile, va trebui sa comanzi unul potrivit pentru aparatul tau si poate vei ajunge in final la niste costuri care, impreuna cu cei 300 cat ai dat deja pe ps3, vor depasi costurile achizitionarii unui aparat in stare buna de functionare.
    In cazul tau, ideal ar fi sa poti inlocui unitatea optica provizoriu si sa vezi daca aparatul functioneaza, altfel, exista riscul sa constati ulterior ca ai cumparat un aparat cu o defectiune, si poate si cu o alta defectiune, nu doar blocul optic.
    am ajuns si eu la concluzia ca e mai bine una fuctionala, am vrut sa o iau pe asta pentru jocurile de la PS Plus ca multe din ele nu am jucat.
    mai astept oferte noi.
    mersi de ajutor la amandoi

5. #5 SP
    Member florent's Avatar
    Daca are si controller si are sigiliul intact atunci merita 300 lei

6. #6 SP
    OEE
    VIP Member OEE's Avatar
    Mai mult de 100-150 nu as da la asemenea risc. Decat sa dai 300 mai strangi si iei una noua.

7. #7 SP
    Member bungabunga's Avatar
    Quote Originally Posted by florent View Post
    Daca are si controller si are sigiliul intact atunci merita 300 lei
    Exista o singura problema: daca defectul e la placa unitatii bluray, se mai poate remedia doar prin A ) modarea consolei si efectuarea operatiunii de remarry cu o placa de bluray buna si de acelasi model (pe urma se poate pune inapoi fw original pe consola fara nici o problema) sau B ) inlocuirea chip-ului NAND de pe placa bluray buna cu cel de pe placa bluray busita (cu conditia ca placile sa fie tot de acelais model, evident).

Iar daca e un slim de generatie mai recenta (dupa data code 1a) deci nemodabil, ramane doar varianta B.

Ca idee, eu am cumparat de pe forum un FAT sigilat cu unitatea optica busita cu 200 de lei (cu controller si cabluri). Sigilat, in stare perfecta din toate punctele de vedere exceptand unitatea optica.

Am avut pur si simplu noroc, era blocul optic , dar la vremea aia habar n-aveam ce si cum, putea sa fie la fel de bine placa bluray-ului. (bine, pe mine ma interesa o consola cat mai ieftina pe care sa pot juca anul asta FIFA 14 (luat de pe PSN), deci era irelevant daca e reparabila sau nu, dar pe urma bineinteles ca am vrut s-o repar etc )

In concluzie, e mai bine sa stii cat de cat ce faci daca vrei sa te bagi la chestii de-astea.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.