Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 60

Thread: De ce NU "Platinum"?

1. #1 SP
    Member Quasivasi's Avatar

Question De ce NU "Platinum"?

Buna,

vad ca foarte multa lume se da inapoi sa achizitioneze jocuri din seria "Platinum" implicit acestea fiind mai ieftine decat cele "retail" (la vanzare second-hand, nou e oricum aprox. 1/2 din pret fata de "retail"). De ce? Este vre-o diferenta in ceea ce priveste jocul in sine sau doar carcasa / discul au design diferit?

Wikipedia spune asa:

The Platinum Range is a Sony PlayStation budget range in the PAL regions, notably Europe (including the United Kingdom and Ireland), Australia, New Zealand, India, and Africa. A similar budget range in the North American market is known as the Greatest Hits label.
    ...
    To become a Platinum release it was required that a game have over 400,000 total worldwide sales after generally one year on the market[1] (PAL region sales in particular; games that sell over 400,000 units in another region alone, such as Japan or the U.S., do not necessarily qualify for a Platinum title).

Petru mine Platinum inseamna deci: un joc bun care merita jucat / cumparat (vezi vanzari) si ieftin (la jumatate pret fata de varianta "retail").

Deci, de ce nu Platinum? De ce e un atu sa ai varianta "retail" si nu "Platinum"?

Thx,
    gugukalimero

2. #2 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Nu e nicio diferenta, doar carcasa, poza de pe disc si uneori manualui difera.
    Diferenta de pret nu e asa mare. De exemplu in UK un joc platinum e 15-18L, iar varianta normala e, de multe ori, cel mult 25L.

3. #3 SP
    Banned Mario's Avatar
    Si + ca la noi se vinde la pret de joc retail,nu mai ieftin.

4. #4 SP
    Member Execitor's Avatar
    Quote Originally Posted by gugukalimero View Post
    Buna,

vad ca foarte multa lume se da inapoi sa achizitioneze jocuri din seria "Platinum" implicit acestea fiind mai ieftine decat cele "retail" (la vanzare second-hand, nou e oricum aprox. 1/2 din pret fata de "retail"). De ce? Este vre-o diferenta in ceea ce priveste jocul in sine sau doar carcasa / discul au design diferit?

Wikipedia spune asa:

The Platinum Range is a Sony PlayStation budget range in the PAL regions, notably Europe (including the United Kingdom and Ireland), Australia, New Zealand, India, and Africa. A similar budget range in the North American market is known as the Greatest Hits label.
    ...
    To become a Platinum release it was required that a game have over 400,000 total worldwide sales after generally one year on the market[1] (PAL region sales in particular; games that sell over 400,000 units in another region alone, such as Japan or the U.S., do not necessarily qualify for a Platinum title).

Petru mine Platinum inseamna deci: un joc bun care merita jucat / cumparat (vezi vanzari) si ieftin (la jumatate pret fata de varianta "retail").

Deci, de ce nu Platinum? De ce e un atu sa ai varianta "retail" si nu "Platinum"?

Thx,
    gugukalimero
    Nu este nici o diferenta decat ca scrie platinum pe carcasa si pe disc.(Iar carcasa este gri) . Eu personal nu cumpar platinum pentru ca nu-mi place carcasa, si majoritatea pe care le am sunt standard si arata rau un platinum printre celelalte.

LE:Vadca au postat si altii deja, +1 mario(la noi e pretul la fel in magazin)

5. #5 SP
    Senior Member Nariggar's Avatar
    E vorba de conceptie, pentru ca arata carcasa alfel. Eu am cumparat jocuri platinum si nu e nici o dif intre ele si cele retail.

6. #6 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    pentru mine nu are nicio importanta daca platinum sau nu, nu ar trebui sa ai ba pentru nimeni IMO.
    doar ca la mine nu apuca sa ajunga platinum ca il devorez inainte

7. #7 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Maine o sa intrebi de ce unii prefera sa dea un $$ in plus pe editii speciale gen steel book si collectors ca doar jocul e acelasi? Intrebarea ta cred ca isi gasea raspuns singura, its all about the tastes.

8. #8 SP
    Member Quasivasi's Avatar
    Quote Originally Posted by Srachi View Post
    Maine o sa intrebi de ce unii prefera sa dea un $$ in plus pe editii speciale gen steel book si collectors ca doar jocul e acelasi? Intrebarea ta cred ca isi gasea raspuns singura, its all about the tastes.
    Editiile speciale sunt altceva: sunt de obicei limited editions, CONTIN material bonus etc, aici s-ar justifica $$$ in plus pentru ca primesti ceva in plus. La Platinum insa nu primesti nimic in minus...

9. #9 SP
    Steel book-urile nu contin nimic in plus, e doar carcasa diferita.

10. #10 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Steel book-urile nu contin nimic in plus, e doar carcasa diferita.
    Conțin chestii bonus (music disc, DLC codes, making of, etc.).

11. #11 SP
    Am killzone 2 si am avut si resident evil 5 steel book luate de noi sigilate, nu au continut nimic in plus.

12. #12 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Am killzone 2 si am avut si resident evil 5 steel book luate de noi sigilate, nu au continut nimic in plus.
    La Killzone 2 nu mă bag (n-am ps3), dar și eu am Resident Evil 5 Steel Book (x360) și-am primit dvd bonus cu The Making of Resident Evil Degeneration and stuff.

13. #13 SP
    Senior Member BoDoPSX's Avatar
    cei care refuza Platinum o fac pt simplul fapt ca nu vor sa tina in colectie aceste editii. si atunci sa nu auda de ele. asta este motivul pt care nu se cauta aceste editii.

pt cineva care doar vrea sa il joace, nu il intereseaza decat pretul

14. #14 SP
    Senior Member Diesel's Avatar
    Quote Originally Posted by RonanN1 View Post
    și eu am Resident Evil 5 Steel Book (x360) și-am primit dvd bonus cu The Making of Resident Evil Degeneration and stuff.
    Srachi, s-au facut jmekerii aia de la Capcom cu DVD-ul tau bonus

15. #15 SP
    Member Solozaur's Avatar
    Pentru ca platinum arata ca un turd! Urasc culoarea aia gri, si nu e de ajuns ca e carcasa toata gri mai trebuie sa scrie si pe coperta pe o banda gri PLATINUM!!!!

In schimb imi plac carcasele de la Greatest Hits, asi prefera sa fie asa si cele ptr platinum!

16. #16 SP
    Member dwn3d's Avatar
    de ce se mai fabrica platinum daca nu este nici o diferenta in joc si in restul numai carcasa ?

17. #17 SP
    Member richardm27's Avatar
    Pai daca ti-a fost lene sa citesti toate posturile incepe cu primul, acolo ai toate explicatiile.

18. #18 SP
    Senior Member Madk91's Avatar
    @Dwn3d: Pentru ca jocul si-a atins potentialul de 400K vanzari in regiunea aceea...si drept urmare...poate sa scada din pret....creatorii si-au "umplut paharul".
    Platinum e un fel de ce e in plus...doar sa se vanda si sa scoata un ban in plus...ce iau producatori "la pachet" dupa ce au terminat cota...

400.000 de copii vandute = costul productiei + deranj
    Daca trece de prag ,devine platinum.

* cam asa am inteles eu (parerea mea)

19. #19 SP
    Senior Member Razvan's Avatar
    400K

20. #20 SP
    Member dwn3d's Avatar
    interesant

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast