Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 5 FirstFirst ... 3 4 5
Results 81 to 96 of 96

Thread: Valve Steam Machine

1. #81 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Cum era de asteptat, un mini-PC neupgradabil, mai slabut ca un PS5, pentru 1039€ ...
    EDIT: varianta cu controller costa 1108€ si cea de 2TB cu controller costa 1428€ ...

2. #82 SP
    Manager paul's Avatar
    Steam Machine Price Was Originally Meant to Be About $750:
    Quote Originally Posted by IGN
    When I got a chance to sit down with Valve Engineers Pierre-Loup Griffais and Yazan Aldehayyat last week to talk about the Steam Machine, I asked them what the Steam Machine would have cost before the current memory market. And while neither of them would give me a hard number, I was told that it was "probably similar" to the price increase that the Steam Machine experienced last month.

Some quick napkin math pins that Steam Deck price increase at around 35-36% above the handheld's original $549 asking price, resulting in the new price of $789. If you do the same math for a hypothetical $749 pre-RAMflation Steam Machine, that would make the final $1049 price about 33% more expensive.

3. #83 SP
    Are dreptate Linus in video-ul lui, preturile de pe PS Store sunt asemanatoare cu ce ofera si Valve in ultimii ani, nu mai e diferenta aia din trecut.

4. #84 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    si cea de 2TB cu controller costa 1428€ ...
    Mai stiti cand ziceam ca PS5 Pro e foarte overpriced pentru ce ofera? Imi retrag cuvintele. PS5 Pro e chilipir!

Are dreptate Linus in video-ul lui, preturile de pe PS Store sunt asemanatoare cu ce ofera si Valve in ultimii ani, nu mai e diferenta aia din trecut.
    Stim cu totii ca oamenii care isi iau PC de gaming pentru a se juca ieftin nu compara preturile de pe PS Store cu preturile de pe Steam, ci preturile de pe PS Store cu preturile de pe FL.

5. #85 SP
    Member codpin's Avatar
    Era de așteptat având în vedere ca SteamDeck de 1Tb e aproape 1K euro.

6. #86 SP
    Quote Originally Posted by Espiritus View Post
    Mai stiti cand ziceam ca PS5 Pro e foarte overpriced pentru ce ofera? Imi retrag cuvintele. PS5 Pro e chilipir!
    Lumea se plangea despre el cand costa $700/€800 la lansare, ce vremuri ; eu ma tem ca il mai scumpesc o data pana ce se lanseaza GTA 6, chiar nu le face nimeni concurenta cu preturile astea.

De Half Life 3 ce se mai aude? Mai are cineva sperante ca Valve investeste bani in jocuri? Cred ca bugetul jocului de mult a fost alocat pentru un nou iaht in flota lui Gabe .

7. #87 SP
    Manager paul's Avatar
    Valve will finally let you build your own Steam Machine with SteamOS for desktop:
    Quote Originally Posted by The Verge
    If you don’t get lucky with Valve’s Steam Machine reservation system, you can make your own Steam Machine instead.

Valve says that “starting with the SteamOS 3.8 release, you can put together your own Steam Machine using whatever PC parts you want.”

SteamOS 3.8.10 launched last week with a slew of updates, including “improved compatibility with recent Intel and AMD platforms.”

Alongside that improved compatibility, Valve is giving gamers the green light to install SteamOS on their own desktops.

In an interview with The Verge, Valve’s Pierre-Loup Griffais said Valve has been “rolling out improvements to [SteamOS] so it’s more compatible with desktop hardware,” including eventual support for Nvidia graphics.

Griffais says Valve has “a growing team” working on Nvidia driver support for SteamOS, adding, “We’re collaborating with Nvidia very closely.” While he mentioned that Nvidia support might not come this year, Griffais emphasized that “it’s certainly something that we’re working on in the background.”

8. #88 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Lumea se plangea despre el cand costa $700/€800 la lansare, ce vremuri ; eu ma tem ca il mai scumpesc o data pana ce se lanseaza GTA 6, chiar nu le face nimeni concurenta cu preturile astea.
    Eu nu asa fi asa de fericit, e un semnal de alarma. Daca nu era bula asta cu AI-ul in loc de 1050$ cred ca era 750$ mult mai rezonabil.
    Consola e faina momentul ales cel mai nefericit dar trebuiau sa o lanseze.

Sa vedem la ce pret o sa vina PS6/Helix.
    Sony nu are de ales trebuie sa subventioneze pretul consolei pentru ca ei depind de vanzarea ei nu ca Valve.

Un review destul de bun, consola e foarte bine gandita, e compacta, silentioasa cu o racire excelenta, au ingineri buni, imi aduce aminte de XSX.

Steam Machine Review - Bad News.

9. #89 SP
    Cand Switch 2 si PS5 s-au scumpit nu am vazut sa le tii partea, ba chiar i-ai acuzat ca sunt lacomi. Dar pe Valve saracii trebuie sa-i intelegem, chiar daca ne vand un base PS5 overpriced dar cu mai putin storage, lol.
    Valve produce bani cu galeata fara sa produca mult hardware sau software, dintre toate companiile ar fi fost cei mai in masura sa vanda consola asta cu un pret mai bun, sau cel putin sa puna un controller in pachetul ala. Degeaba o scot la pretul asta, se vede ca a disparut entuziasmul de pe piata la anuntul pretului si nu ma astept sa aiba succes pe termen lung.

10. #90 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Clar puteau sa o vanda mai ieftin, sa subventioneze pretul dar nu vor. E intradevar foarte scumpa oricum nu o cumparam nici daca era 750$.
    Nici nu am unde sa o mai pun am 3 console in living.

11. #91 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Stati linistiti ca sunt destui valve boti care vor cumpara....am dat scroll in comentarii la mai multe videouri si ma sperie cati considera ca e ce trebuie pretul

12. #92 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu vad Steam Machine-ul din 2 puncte de vedere complet opuse:

Unul este cel prin care consider ca mi se ofera un hardware prea slab pentru jocurile actuale. Chiar ignorand pretul si nebunia de pe piata, si tot nu as cumpara ceva atat de slab. Mi se pare obsolete din start, fara optiuni de upgrade. Deci un mare NU din partea mea.

Si celalalt arata al naibii de bine, pentru ca in sfarsit Valve impinge gamingul pe Linux, trage de producatori, de development, face in 6 luni cat a facut toata comunitatea linux (pe gaming) in 6 ani. Imi place la nebunie si ce au declarat, cum ca iti vei putea face tu propriul tau Steam Machine (probabil vor fi niste cerinte hardware) - important e ce vor face cu SteamOS-ul si libraria de jocuri care sa i-o dea la temelie celor de la Microsoft (finally).

Cu alte cuvinte, cu un ochi plang, si cu unul rad. Din pacate la fel au procedat si cu noii ochelari VR. Sa vii cu LCD in 2026, e chiar super meh! Practic din toata noua lor suita, probabil voi cumpara doar gamepad-ul...

13. #93 SP
    Singura sansa care o are Linux-ul sa devina mai relevant e ca Valve sa vanda destule Steam Machines, pentru ca marile companii sa-si porteze jocurile mari pe acest OS dar pana acum nimic nu-mi sugereaza ca asta vor sa faca. Atat timp cat companiile mari nu vor investi in anti-cheat pentru Linux, nu are absolut nicio sansa sa depaseasca Windows-ul sau nici macar sa se apropie de numarul de utilizatori.
    Quote Originally Posted by lucicleric View Post
    Stati linistiti ca sunt destui valve boti care vor cumpara....am dat scroll in comentarii la mai multe videouri si ma sperie cati considera ca e ce trebuie pretul
    Daca citesti comment-uri despre Steam Deck toata lumea spune ca e cea mai buna consola portabila, dar au vandut doar 6 milioane de bucati in primii 3 ani, mult mai putin decat te-ai astepta.

14. #94 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Tocmai aici e partea frumoasa, pentru ca:

1. Valve nu are nevoie sa vanda multe Steam Machines, daca oricine isi va putea face propriul sau Steam Machine.
    2. Nu trebuie sa porteze nimeni-nimic. Daca evolueaza tot asa Proton, the games from Windows will "just work" on Linux. Repet, Valve a facut intr-un an cu Proton ce nu au facut linuxistii in 30 de ani de Wine. Si se vede.
    3. Exista deja anti-cheat si pe Linux, dar nu stiu cum e la titlurile mari. Acolo, daca marile companii vor investi sau nu, e treaba lor daca vor sa vanda mai mult sau mai putin. Dar eu cred ca nu va fi nimeni atat de inconstient incat sa dea cu piciorul la niste milioane de noi clienti.

Cat despre Microsoft/Windows, duca-se. Ii doare pe ei de gaming, cam cat ma doare pe mine de Elon Musk.

15. #95 SP
    Unii "PC Enthusiasts" vor face asta sau chiar o fac de mult timp, dar indata ce apare GTA 6 Online care merge doar pe Windows (sau orice alt joc super-popular) vor parasi Linux-ul. De asta e absolut necesar ca Linux-ul sa ofere aceleasi lucruri care le poti face doar cu Windows in prezent.

16. #96 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sa stii ca exista viata si dincolo de GTA 6. Sau orice alt joc "popular". Also, 90% din libraria de Steam pe Windows sa ruleze deja pe Linux, e o mare chestie. Pana a intrat Valve pe scena, nu stiu daca mergeau 1%.

Asta cu "e necesar ca Linuxul sa ofere aceleasi lucruri pe care le poti face doar cu Windows in prezent", oh well. Windows-ul e o mizerie (asta a facut-o Microsoft, nu eu). MacOS-ul e la ani lumina, si "nu stie sa ofere aceleasi lucruri". Si nici nu trebuie. Fiecare e pe felia sa. Doar ca pe Linux nu mai stai la mana lui Microsoft, nu te impanzeste nimeni de reclame si mizerii de spyware (pardon, ei zic "telemetrie"). Si nici nu dai bani pe OS, pe Office, pe update-uri. How about that? Ca sa nu mai zic ca limitarile impuse de Windows 11 ii fac pe cei cu PC-uri mai vechi sa se mute automat pe Linux. Sau pe faptul ca daca vrei update-uri la Windows 10, trebuie sa platesti...

Anyway, aici e vorba despre Valve, si ce face cu Steam Machine. Iar din ce vad eu ca face, pune un mare umar la evolutia Linuxului. Ca daca ar fi vrut si ar fi facut un fel de Proton pentru MacOS, ar fi pus inca un umar si la evolutia Mac-urilor, si chiar ca ar fi ajuns Windows de plans. Acum, nici Valve nu face munca patriotica. Cu fiecare joc extra pe care-l aduce pe mai multe device-uri (nu conteaza ca sunt cu Linux, cu MacOS, cu Android sau Windows), cu atat mai multe yacht-uri isi cumpara Gabe...

Also, this:
    Attached Images Attached Images img_6661.jpeg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 5 FirstFirst ... 3 4 5