Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 6 of 6 FirstFirst ... 4 5 6
Results 101 to 104 of 104

Thread: Valve Steam Machine

1. #101 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Insider says $599 Steam Machine price was possible if Valve managed memory shortage https://www.notebookcheck.net/Inside...1330130.0.html

A hardware leaker accuses Valve of bungling the Steam Machine launch. Moore’s Law Is Dead questions the delay in its release date, hoping for falling memory prices. An earlier release date may have reduced the mini PC’s cost and led to more positive reviews.

2. #102 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Mult prea scumpa pentru ceea ce ofera, n-ai cum sa vii cu un base PS5 ca performanta si sa ceri atatia bani, mai ales ca n-ai nici un exclusiv care sa o recomande. Daca scoteau Half Life 3 si-mi spuneau ca este Steam Machine exclusive 6 luni, puteau sa ceara si 2000$. Asa...

Insa, in timp ce am facut research am descoperit ceva extrem de interesant despre distributia oficiala Valve, un lucru pe care nu stiu daca l-ati sesizat pana acum pentru ca nu cred ca obsedeaza pe nimeni ca pe mine treaba asta cu 'vanzarea oficiala' la fel cum mi se intampla mie...

Romania, asa jerpelita cum e ea, este peste multe tari mult mai dezvoltate dpdv al distributiei echipamentelor hardware de la Valve.
    In Romania, Steam Deck si Steam Machine sunt disponibile oficial direct prin magazinul oficial Steam, in schimb Valve nu livreaza oficial in tari ca Noua Zeelanda, Elvetia, Norvegia, Singapore, Brazilia, Argentina, Arabia Saudita, Turcia, UAE si Africa de Sud.

Initial am zis ca nu se poate, astia au restul consolelor de cand lumea (mai putin Turcia si UAE care n-au Nintendo), dar am facut deep dive in research si chiar asa este. In tarile alea mentionate mai sus, Steam Deck si Steam Machine sunt cam cum sunt consolele Xbox la noi, adica se vand fara probleme prin terti si importatori, funtioneaza, insa nu vin pe canalul oficial de distributie al producatorului.

Ca si zone logistice, Valve vinde direct doar in UE, SUA, Canada si Marea Britanie, sau prin partenerul Komodo in cateva tari din Asia de Est. Restul lumii nu are depozite sau distribuitori oficiali. Banuiesc ca motivele pentru care Valve au spus pass sunt diferite, de la taxe de import de pana la 100% (Brazilia, Argentina), non-UE (Elvetia, Norvegia), sau certificari locale foarte rigide pentru electronice (Turcia, Arabia Saudita, etc).

Useless information, I know, dar nu strica din cand in cand sa ne mai infoiem si noi putin si sa nu ne mai consideram ultimul ghetou digital al Europei, eu daca vreau acum cu un cont de Steam de Romania pot sa-mi comand un Steam Deck sau un Steam Machine direct din magazinul Steam, un norvegian sau un elvetian nu pot face asta!

3. #103 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    O sa moara de ciuda elvețianul ăla profesor de școală primară cu salariu de 6000 de euro net când află ca în Romania ar fi putut cumpăra Steam deck pe cale oficială.

Pe de altă parte, neironic, ai dreptate. Nu suntem ultimul ghetou digital al Europei. Suntem ultimul ghetou fizic al Europei, da, însă nu și digital. Chiar avem lanțuri de distribuție neașteptat de bune pe gaming.

4. #104 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Don't tell me about it, Constanta arata si asa by default ca Mariupol din cauza santierelor 'residence' interminabile, nu vrei sa stii ce trebuie sa indur acum toata vara de la tonele de praf + caldura...

Se poate si mai rau insa, mi s-a facut dor de Romania dupa un tur cu masina Sofia-Skopje-Belgrad-Constanta! Never again, desi capitalele in sine sunt nice dpdv arhitectural (in centru, daca ai gresit 2-3 strazi si ajungi unde nu trebuie, Constanta si Bucuresti sunt Monaco!).
    Chiar avem lanțuri de distribuție neașteptat de bune pe gaming.
    Yeap, chiar vroiam sa scot in evidenta treaba asta pentru ca uneori uitam si asa cum punctam fiecare lucru rau (pe buna dreptate), este corect sa nu neglijam nici alea cateva/putine lucruri bune care se mai intampla, din ce in ce mai rar...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 6 of 6 FirstFirst ... 4 5 6