Recent m-am tot uitat pe forum la zona MMORPG-urilor si acolo am vazut o gramada de thread-uri dedicate unor jocuri cunoscute (Wow, Guild Wars) precum si altora mai putin cunoscute sau jucate. Da am observat totusi ca lipseste un joc foarte important care se incadreaza in aceasta categorie. Ma refer binenteles la Runescape. Acesta e cu siguranta cel mai important joc al firmei britanice Jagex.
Jocul s-a lansat in 2001 si de atunci popularitatea lui a crescut tot mai mult in momentul de fata fiind al 2lea cel mai jucat MMO din lume (dupa WoW binenteles) dar e de asemenea cel mai jucat MMO RPG Gratis din lume, cei de la Guinness oferindu-le si un premiu. Pe langa asta studio-ul a mai castigat si 2 ani la rand The Golden Joystick (UK Developer of the Year) si inca cateva premii care nu imi vin acum in minte. Deci cu alte cuvinte jocul nu e bun, e foarte bun.
Jocul poate este free to play dar poti sa iti faci si un abonament lunar de doar 6$ care iti va oferi inca vreo 10 skill-uri, 100 de quest-uri, un world map de 5-6 ori mai mare, multe alte dungeon-uri si sute de creaturi si armuri, toate acestea fiind member exclusive.
Desi punctul cel mai slab la Runescape e grafica (pentru ca interg jocul functioneaza utilizand Java), cred ca asta e singurul lucru "rau" intalnit la joc. In rest creatia de la Jagex este extrem de complexa oferand jucatorului 25 de skill-uri pe care si le poate imbunatatii, quest-uri extrem de variante, zeci de mini game-uri care necesita indemanare si/sau munca in echipa si multe altele.
Runescape a reusit sa cucereasca publicul prin look-ul sau simplu dar celelalte feature-uri mult mai complexe decat in celelalte MMO-uri intalnite.
Deoarece e un joc browser based eu obisnuiesc sa ma joc in timp ce stau pe forum, pe messenger, la scoala sau oriunde am acces la internet. Cred ca mi-am facut contul cel putin acu 5 ani si recent am reinceput sa il joc deoarece s-a introdus un skill nou atat pentru membrii cat si pt non membrii de care eram foarte curios cum functioneaza (era vorba de dungeoneering). Am fost membru 2 veri la rand in care sincer nici nu stiam de ce skill/quest/dungeon sa ma apuc
. Cred ca la vara dupa bac o sa ma fac din nou membru cel putin pt inca 2-3 luni sa vad ce alte chestii au mai aduagat cei de la Jagex de la ultima mea vizita pe serverele lor pentru membrii.
In concluzie tot ce pot spune e ca Runescape e un joc perfect pt iubitorii de MMO RPG-uri care nu se omoara dupa grafica ci dupa atmosfera, gameplay si poveste. Daca vreti sa ne intalnim candva pe taramurile din runescape atunci puteti sa imi dati add ( Sir Tudoran ) si poate o sa dam si niste co-op-uri impreuna daca suntem level apropiat ( eu sunt level 83). See you there!![]()
Bookmarks