Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 3 of 3

Thread: Baterie externa - recomandare

1. #1 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar

Baterie externa - recomandare

Salut,

Nu ca as sustine neaparat conspiratia ca fac astia teste in toata Europa pentru rationalizarea energiei electrice (which they actually might do...), dar la Constanta se intampla ceva dubios for sure... zilele trecute am tot suferit intreruperi de curent 'anuntate' (portavoce cu 'va rugam sa stati in casa' vibes), care mi-au afectat foarte tare munca, motiv pentru care as dori sa cumpar o baterie externa capabila sa incarce si un laptop, macar pentru o perioada scurta.

Vad sute de modele de power bank solar peste tot, dar nu specifica peste tot daca pot incarca si un laptop. Daca aveti asa ceva pe acasa, please shoot me cu ceva recomandari. Nu ma pricep, nu ma pasioneaza, dar sigur avem gadgets enthusiasts pe aici care au asa ceva.

Spre exemplu asta sau asta, sunt pocnitori sau s-ar potrivi necesitatilor mele?

Multumesc!

2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Xander, hai sa o luam incetisor, ca e discutie lunga. In primul rand, trebuie sa vezi cat are nevoie laptopul tau (sa zicem 45W, sau 60W, sau 90W), si daca vrei sa incarci dintr-o mini baterie portabila, ar fi bine sa mergi pe ceva care depaseste acea putere (majoritatea nu duc non-stop la maxim). In al doilea rand, la baterii e simplu: cat dai, atata fac! De exp. ce ai aratat tu acolo sunt niste pocnitori, cu celule ieftine. Se vor duce repede (celulele interne vor rezista la putine cicluri) si sa nu te mire ca le scade capacitatea cu viteze ametitoare. In al treilea rand, vezi sa nu te pacaleasca acea capacitate. De exp. ei spun ca au 20.000mAh, dar probabil ajungi la capacitatea aceea la 3.7V (cat au celulele). Tu daca vei incarca cu 12V (sa zicem) de fapt o sa poti folosi doar un maxim de vreo 6.000mAh (depinde foarte mult de eficienta invertorului).

Acum, eu am avut sute de modele de-a lungul timpurilor... si trebuie sa recunosc ca in top au fost (si inca raman) cele de la Anker. Dai un pic mai mult, dar la final de zi, merita. Cred ca doar bateriile Anker mi-au rezistat ani buni, restul au ajuns mai devreme sau mai tarziu la gunoi.

Daca vrei o varianta "full featured" (inclusiv cu conexiune Bluetooth-WiFi sa vezi totul din aplicatie), mergi pe asa ceva: Acumulator extern Anker Prime, 27.650 mAh, 250W, Smart Digital Display, 2x USB-C, 1x USB-A, Negru. La oferta o prinzi pe la 700 RON.

Daca vrei o varianta un pic mai ieftina (modelul din generatia anterioara), go for this one: Baterie Externa 24.000mAh, 140W, 2x USB-C, USB-A, GaN Prime - Anker - Black. O prinzi pe la 600 RON.

Sau, fratele mai mic al primei variante, la 20.000mAh: Acumulator extern Anker, 20.000mAh, 200W , 1 x USB, 2 x USB Type-C, display digital, 12V/5A, Negru, "A1336011. Pe la 500 RON.

De la ei, acestea sunt modelele care pot incarca cu 100W (per port) or more. La restul, o sa vezi viteze de incarcare de 30W or so, ceea ce pt. laptopuri nu e suficient.

Daca ai probleme mari pe-acolo cu curentul, ti-as recomanda sa investesti un pic mai mult, si sa mergi pe solutia lor care iti ofera si prize de 220V. Eu am prins asa ceva la 1000 RON, si este belea: Statie de incarcare portabila Anker Solix C300X AC, 288Wh, 300W, 1x USB-A, 3x USB-C, 2x AC, Gri. Dar atentie, este foarte mare (comparativ cu o mica baterie portabila). Bine, ei au si modele mai mari sau mai mici, in functie de necesitati. Dar faptul ca poti alimenta la 220V direct, e o mare chestie.

Cat despre incarcare solara, nu te chinui sa cauti baterii cu asa ceva incorporat, ca sunt aproape useless. Am si eu vreo 3, si cred ca daca le-as lasa toata ziua direct in soare, nu se incarca mai mult de 20%. Mai bine iei un panou dedicat (portabil), de putere mai mare (ceva capabil sa scoata 50-100W).

Hope this helps.

3. #3 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Multumesc mult, extrem de educativ, am aflat cateva chestii de care habar nu aveam!
    Culmea e, ca in 3 ani de cand stau la adresa nu s-a luat curentul niciodata, dar in ultima saptamana zici ca au dat dracii in ei…

Thanks again, inclin spre a 3-a varianta, mi se pare un pret bun!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.