Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 12 of 12

Thread: Hdd de vina?

1. #1 SP
    Senior Member HoTSaucE's Avatar

Hdd de vina?

Buna!Am si eu o problema cu laptopul.S-a intamplat sa fie o ruda de-a mea la el si s-a luat curentul, el neavand bateria in el.A aprins laptopul la scurt timp si de atunci se intampla sa intre in windows foarte greu...apare un ecran negru si nu se intampla nimic, in schimb se mai aude hdd-ul cum caraie din cand in cand.Dupa aproximativ 15 minute intra in windows...
    Daca stie cineva sa ma indrume ce sa fac as fi foarte recunoscator...este home edition licentiat, deci nu cred ca este de la windows.
    Multumesc!

2. #2 SP
    Senior Member Marinake's Avatar

Re: Hdd de vina?

Quote Originally Posted by HoTSaucE View Post
    Buna!Am si eu o problema cu laptopul.S-a intamplat sa fie o ruda de-a mea la el si s-a luat curentul, el neavand bateria in el.A aprins laptopul la scurt timp si de atunci se intampla sa intre in windows foarte greu...apare un ecran negru si nu se intampla nimic, in schimb se mai aude hdd-ul cum caraie din cand in cand.Dupa aproximativ 15 minute intra in windows...
    Daca stie cineva sa ma indrume ce sa fac as fi foarte recunoscator...este home edition licentiat, deci nu cred ca este de la windows.
    Multumesc!
    Hdd este de vina mai mult ca sigur.Probabil au aparut ceva baduri psihice (roaga-te sa nu fie fizice) care duc la carait si la viteze mici de citire.Acestea pot fi reparate cu diferite softuri dar viata hddului este afectata.

Sent from my E15i using Tapatalk 2

3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Marinake View Post
    Hdd este de vina mai mult ca sigur.Probabil au aparut ceva baduri psihice (roaga-te sa nu fie fizice) care duc la carait si la viteze mici de citire.Acestea pot fi reparate cu diferite softuri dar viata hddului este afectata.
    Deci cat am putut sa rad (desi nu e de ras problema in sine)... Pai cum sa fie mai "bad-uri psihice"?
    Anyway, defecte daca sunt, pot fi de 3 feluri:
    • logice (caz in care poti incerca un chkdsk /F /B sau un format low level si reinstalezi totul de la zero)
    • fizice (aici in cel mai fericit caz le poti marca pe zone de BAD cu chkdsk sau le ascunzi cu un soft de format low level)
    • mecanice (aici cam intervine partea aceea cu carait-ul... de obicei e semn ca ori ai probleme cu motorasul/sursa, ori acul/acele nu mai se calibreaza bine)
    Daca totusi intra in Windows, downloadeaza te rog CrystalDiskInfo de pe Crystal Dew World si spune-ne ce iti arata in SMART. Sau foloseste un alt soft pt. SMART (AIDA64, HDTune PRo).

Bafta!

4. #4 SP
    Din ce am vazut banuiesc ca unde este cu galben sunt probleme...
    Si as vrea sa va multumesc a nu stiu cata oara pentru ca ma ajutati in probleme legate de pc!
    Attached Images Attached Images untitled.png

5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu-i problema... daca pot ajuta, de ce nu?

Acum insa, din ce vad in SMART, e de rau. Sper ca ai garantie. Daca da, in mod normal orice service inlocuieste direct la un numar asa mare de bad-uri. Si scapi repede.

Daca nu mai ai insa garantie... e de rau. Singura sansa pe care o ai este ca la un low level format (cu softul de la Seagate pentru DOS: SeaTools | Seagate) sa fie gasite si marcate/ascunse toate BAD-urile. Insa de obicei, la un numar asa mare, nimeni nu-ti poate garanta ca nu vor continua sa apara (defect fizic). Daca ai date importante, fa backup cat de repede poti (desi sunt sanse sa copiezi cu erori) si ia un alt hdd.

Ai putea incerca cu HD Tune website un Error Scan... dar asa, ca fapt divers. El nu repara, dar poti vedea o "harta" a problemelor.

6. #6 SP
    Senior Member Marinake's Avatar

Re: Hdd de vina?

Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Deci cat am putut sa rad (desi nu e de ras problema in sine)... Pai cum sa fie mai "bad-uri psihice"?
    Anyway, defecte daca sunt, pot fi de 3 feluri:
    • logice (caz in care poti incerca un chkdsk /F /B sau un format low level si reinstalezi totul de la zero)
    • fizice (aici in cel mai fericit caz le poti marca pe zone de BAD cu chkdsk sau le ascunzi cu un soft de format low level)
    • mecanice (aici cam intervine partea aceea cu carait-ul... de obicei e semn ca ori ai probleme cu motorasul/sursa, ori acul/acele nu mai se calibreaza bine)
    Daca totusi intra in Windows, downloadeaza te rog CrystalDiskInfo de pe Crystal Dew World si spune-ne ce iti arata in SMART. Sau foloseste un alt soft pt. SMART (AIDA64, HDTune PRo).

Bafta!
    Baduri psihice - suna ciudat dar nu am stiut cum sa ma exprim

Sent from my E15i using Tapatalk 2

7. #7 SP
    S-a intamplat o alta chestie ciudata...acum nu mai intra in windows, ci ramane ecranul negru si se misca sageata de la cursor pe ecran, intrand in windows dupa 5 minute si mergand foarte greu, practic se blocheaza.Mi-a spus la un service ca este posibil sa se fi dezlipit ceva la placa video, lucru foarte costisitor.Deocamdata nu stiu ce sa cred, daca era din acea cauza nu trebuia sa nu se vada nimic pe ecran?
    Nici cei de la service nu cred ca stiu ce are laptopul, pana acum si-au tot dat cu presupusul...

8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Stai un pic... pana la urma ti-au schimbat HDD-ul sau nu?

9. #9 SP
    Nu l-au schimbat, au zis ca nu este de la hdd...service de 2 lei.Cred ca voi incerca sa schimb cu un alt hdd , poate imi dau seama de la ce este...

10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by HoTSaucE View Post
    Nu l-au schimbat, au zis ca nu este de la hdd...service de 2 lei.Cred ca voi incerca sa schimb cu un alt hdd , poate imi dau seama de la ce este...
    Pai cum sa nu-l schimbe... nu te-ai dus cu screenshot-ul acela? Aia sunt dusi cu capul, nu l-au testat? Ai o groaza de BAD-uri pe el, plus pending (daca dai un scan de BAD Sectors, sunt sigur ca mai gaseste o tona)... Eu nici nu as face altceva pana nu as rezolva cu HDD-ul. Orice instalare de Windows sau apps/drivers e compromisa de HDD-ul cu BAD-uri...

11. #11 SP
    Le-am spus, dar parca sunt batuti in cap, trebuie sa incerc altundeva mai bine...

12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Macar spune-ne si noua despre ce firma este vorba... pentru ca genul asta de aberatii ar trebui facute cunoscute, nu tinute secret. Eu in secunda 2 le-as fi facut reclamatie la Protectia Consumatorului. E un produs defect, nu ma intereseaza daca ei sunt batuti in cap sau nu. Asta presupunand ca ai garantie si toate cele in ordine...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Bookmarks