Well, nu de putine ori ne-am lovit de faptul ca avem de copiat Terrabytes de date intre 2 calculatoare... si de cele mai multe ori solutia ideala a fost oferita de reteaua Gigabit. Din pacate insa, la ce spatiu ocupa datele noastre in ultima vreme, devine plictisitor sa incerci sa copiezi cate 7 ore via retea de 1.000Mbps (aproximativ 120MB/s am vazut real si maxim).

Ca alternative, avem solutii gen: copiaza pe un HDD via eSATA, sau treci la retea 10Gb (10.000Mbps). Din pacate, prima e la fel de annoying, iar a doua extrem de costisitoare (2 placi de retea 10Gb sarind de 400 EUR... fiecare).

Prin urmare, m-am gandit... de ce nu am apela la solutia care e la indemana oricui in ziua de azi... si care ajunge teoretic la 5Gbps (peste 600MB/s). Mai exact, via USB 3.0 (unde eu real am vazut rezultate undeva peste 300MB/s - atat tinea SSD-ul respectiv pe chip-ul USB Intel).

So, am trecut la cautari. Din pacate, daca pentru USB 2.0 existau niste nebunii crossover (se conectau intre 2 PC-uri si se folosea un driver de networking)... pentru USB 3.0 nu am gasit nimic. Motiv pentru care am pornit acest thread, in speranta ca vreunul din voi are o solutie sau a gasit un produs care ar putea face asa ceva.

Cautand pe net am dat de USB 3.0 Super-Speed A/A Debugging Cable -- DataPro dar desi e crossover, este specificat clar: "Please note that this cable is for debugging and testing only. Windows, OS X, and Linux do not support file transfer or networking over a direct USB connection.".

La fel si la USB 3.0 Super-Speed A/A Cable Crossover -- DataPro avem "Please note that computer-to-computer connections are not supported by this cable in any capacity".

Prin urmare... inca nu am o solutie. Postati va rog aici daca aveti ceva salvator. Thx in advance!