Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 18 of 18

Thread: HDMI arde outputurile

  1. #1 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar

    Exclamation HDMI arde outputurile

    Nu stiu daca e coincidenta sau nu dar la mine se intampla un fenomen ciudat.

    De cand sunt mutat in casa noua a trebuit sa extind cablurile de conectare intre device-uri. Timp de 3 ani am folosit un cablu HDMI de 5m sa conectez la Televizor (Sony V5500) ori xbox-ul ori pc-ul.De cand m-am mutat mi-a trebuit cablu de 10m din cauza spatiului mai mare.
    Problema era simpla, mai aveam un cablu de 5m identic aceiasi marca si am conectat cablurile intre ele cu un adaptor HDMI-HDMI (mama-mama).

    2 saptamani am jucat pe xbox asa si a mers.Apoi s-a dus iesirea HDMI la Xbox. Thread http://www.consolegames.ro/forum/f9-...hdmi-out-xbox/

    A zis, hai ca sunt ghinionist. Am cumparat cablu component lung si merge.
    Am lasat cablul hdmi pentru PC conectat (Geforce 8800GT) la DVI OUT 2 (prin adaptor DVI-HDMI) in paralel cu monitorul DVI OUT 1.Modul setat era EXTEND DISPLAY.

    Dupa vreo 5 filme vazute asa, a incetat DVI OUT 2 sa mai functioneze.Nu mai vrea nici cu monitorul sa marga.DEAD.Nu vede nimic in nvidia panel.(ma uitam cu TEAMviewer de pe tableta la desktop sa fac setari)

    Am zis, ca ghinion iar, si m-am resemnat sa scot monitorul si sa conectez pe DVI 1 OUT cand vrau TV-ul sa vad un film. Dupa 4-5 folosiri ghici ?

    Nvidia panel vede TV-ul ca SONy pot sa setez rezeolutiile dar imaginea pe TV e neagra si fara semnal. Tot in Nvidia panel zice HDCP not compatible.

    Am incercat cu alte drivere, fara drivere, alte rezolutii, etc.Nimic.Nu imi mai pot conecta deloc TV-ul.

    Intrebarea e daca cei 10m de cablu solicita iesirile la placa video si la xbox de le-am dat oeste cap.

  2. #2 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Ai scos/bagat cabluri in timp ce "device"-ul era in priza? Daca da - aia e problema, NICIODATA nu conectezi HDMI la un aparat fara sa-l scoti inainte din priza.

  3. #3 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar
    Dar nu sunt plug and play? Mai dale'n colo de sensibile. 3 ani de zile am mutat cablurile din mers si nu au fost probleme. La xbox chiar bagam in acelas timp cu mufa vga conectata, ca scoteam semnal audio prin ea si nu s-a dus in acest timp. Dupa putina folosire cu cablu prelungit e aleluia.
    Imi e greu sa cred ca e de la conectare on the go.

  4. #4 SP
    Senior Member tray's Avatar
    Eu asa le conectez din totdeauna. Niciodata scoase din priza, ba chiar de90% dr ori pornite.
    Laptop xbox ps3 . Nici macar o problema pana acum.

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Esti sigur ca nu e TV-ul de vina (pt. ca din cate inteleg eu doar TV-ul este singurul care nu s-a schimbat in toata ecuatia)? Eu am mai intalnit problema la cateva TV-uri care s-au dovedit ca faceau contact intre pinii de masa si cei de date. Din pacate, nebunia asta era pe placa... deci nu le poti vedea doar uitandu-te la mufa.

  6. #6 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar
    Nu stiu daca e de la tv asta e partea proasta. Cert e ca pana s-a dus xboxul foloseam hdmi 2, pana s-a dus si placa video am folosit hdmi 4. Le mai schimbasem .

    Nici cablu hdmi nu s-a schimbat in ecuatie, doar ca a suferit o prelungire printr-un conector hdmi-hdmi. (O fi asta de vina?)
    Clar e ca am tras tv -ul azi mai aproape si am incercat si cu doar cei 5 metri de cablu neinaditi, tot nimic. E posibil sa ca raul sa fi fost deja facut.

    Credca tre sa recurg sa iminiau un android media box, mii sa nu se duca si ala.

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Prima greseala e ca ai continuat pe acelasi cablu. Mi de ca mi se ardea ceva, nici nu mai stateam la discutii. Schimba-l si pe el, sa nu te trezestei si cu alte chestii arse. Mai ales ca folosesti prelungitoare...

    Cat despre TV, daca mai e in garantie si-l gasesti pe el vinovat, poti chiar sa-ti recuperezi banii pe ce ti s-a ars (e mai complicat, dar nah, e mai mult decat nimic)...

  8. #8 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar
    Nu mai e in garantie nimic. Cert e ca inainte sa ma mut ambele cabluri de 5 m erau folosite separat. Unul ducea la TV-ul meu sony , iar celalalt de 5m ducea in sufragerie la un Panasonic pllasma. Doar faceam switch in spate la PC pe ce tv sa afisez schimband cablul manual.

  9. #9 SP
    Senior Member poiuyt's Avatar
    eu as paria pe cablu defect.

    eu mi-am luat pt un hdd extern un cablu de la hama parca (il aveau toti la vanzare : altex,emag,evomag,cora..) ghici ce , imi caraia hdd-ul ca dracu cand l-am conectat cu pc-ul, culmea ca avea si schema cu firele din mufa, iar plusul cu minusul de pe date parca erau inversate...am cumparat alt cablu(alta firma) si merge perfect si in ziua de azi .

    daca nu e cablu ,poate sa fie si la mufa de legatura ceva gresit.

    eu nu inteleg de ce ai insistat atat sa tot arzi ..

  10. #10 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Cauta ceva in genul Cablu High Speed HDMI Philips, 1.5 m SWV2432H/10 - eMAG.ro (daca tot vrei 5m + ) si nu vei avea nicio problema.Toate cablurile sunt lafel , aceeasi imagine , aceelasi sunet doar ca unele sunt facute din materiale mai de calitate.

  11. #11 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by Pisboy View Post
    Dar nu sunt plug and play? Mai dale'n colo de sensibile.
    Ai idee ce inseamna plug and play? O placa de sunet PCI de exemplu e plug and play. Asta inseamna ca poti s-o bagi in calculator in timp ce e pornit? Nu confunda plug and play cu "hot swap".

    Quote Originally Posted by Pisboy View Post
    3 ani de zile am mutat cablurile din mers si nu au fost probleme.
    Asta nu inseamna ca a fost ok ce ai facut. Daca ai impamantare buna la priza (asta e o alta problema mare) si device-ul are protectii gandite bine n-ai treaba, dar tot nu inseamna ca e ok sa bagi "din mers" cablurile. Stiu, multi n-o fac, nici nu citesc manualul, e totul ok si cand se buseste vin si intreaba mirati ce s-a intamplat.

    Eu doar ti-am zis ca nu e ok, tu in loc sa studiezi ce-am zis mi-ai aruncat practic ca nu poate fi aia problema. Atunci bine... conecteaza in continuare cablurile din mers...

  12. #12 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar
    Raver mi e mi se pare putin probabil ca aia sa fie problema deoarece intr-un interval de timp scurt si un nr de "hot swap" mic sa mi se fi ars 3 iesiri video vs 3 ani cu acelas obicei. E o probabilitate mica sa fie de la acest obicei prost fata de cei 3 ani.
    Ma gandesc la 3 variante.

    -conectorul dintre cabluri sa fie defect,prost facut (asta aparuse nou in ecuatie)
    -cei 10 m de cablu sa solicite iesirile fata de 5m cat folosisem 3 ani.
    -blocul in care m-am mutat sa aiba impamantare proasta (desi mi-am adus si folosesc aceleasi prelungitoare )
    -ghinion

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pisboy: am avut si eu nevoie de cabluri HDMI de 5 si 10m. Initial am incercat cu chinezarii ieftine. Unul nu mergea decat 720P, altul in 1080P baga niste linii "de bruiaj". Am trecut la Profigold... n-am avut probleme in ultimii ani. Si le-am scos/bagat de sute de ori... din mers (ca doar nu stau sa opresc PC-ul pt. asa ceva).

  14. #14 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar
    Asta zic si eu. Ale mele erau de la altex si mergeau foarte bine. Am uitat ce marca. Sa nu fi fost de la porcaria de conector luat de la un magazin cu chinezarii.

  15. #15 SP
    Senior Member poiuyt's Avatar
    pai ai toate sansele sa fi fost de la acel conector

  16. #16 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar
    Well, acu e prea tarziu caci am incercat si cu alt cablu de 15 m dintr-o bucata si se pare ca nu vrea. Is moarte iesirile.

  17. #17 SP
    Senior Member OlBlueEyes's Avatar
    Aceasi problema am si eu hdmi 1 si 2 de la TV au murit mai am hdmi 3 alive

    L.E: Am uitat sa precizez ca acum 1 an si ceva s-a ars si cel de la Ps3

  18. #18 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Idem - am patit cu un LG BR/DVR/DVB-T/DVB-S - am ars portul HDMI (singurul) disponibil.

    Invatatura de minte - de acum HDMI il folosesc doar cu aparatele stinse, pana acum dupa ani de zile de abuz asupra hdmi ului de la laptopuri, TV, console etc.

    Mi se pare un pic PENIBIL, avand in vedere ca de multe ori portul HDMI ar trebui sa fie hotswap (laptop care il muti de colo colo) dar ma gandesc ca tiganii de producatori au limitat numarul de componente de protectie pe circuitele integrate.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Project Napalm, sau cum Microsoft isi arde clientii... By RaduValentin in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 99 Last Post: 24-06-2009, 08:19

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts