Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: Nu porneste Windows-ul

  1. #1 SP
    Member DobaiSzilard's Avatar

    Exclamation Nu porneste Windows-ul

    Stiu ca acesta este un forum pentru jocuri si console dar am o mare problema.
    Eu am un laptop Dell Studi 1555 si dupa ce am primit un virus care mi-a sters toate datele laptopul mai crapa. Mi-am reinstalat de atunci windows-ul(o sa precizez acum ca am Windows 7 Professional) si tot a avut perioade in care se bloca pur si simplu.
    Aseara dupa ce mi-am terminat lucrul a inceput sa se t blocheze si i-am dat restart. Cand sa se porneasca, dupa ce trece load-ul cu Dell si cel cu Windows vroia sa faca ceva disk check unde vede daca am erori. Tot nu am vrut sa-l las si automat dadea un Blue Screen of Death foarte rapid si se si repornea. Astazi toate ziua am tot incercat sa-l rezolv dar nimic nu merge. L-am lasat intr-un final sa-si faca disk check'ul dar nimic.Se porneste,trece de load screen-ul cu Dell, ajunge la ala cu Windows, sta cateva minute si cand sa crezi ca merge se stinge. Am incercat sa-l pornesc in safe mode, sa-l las sa-si faca chestia cu verificari(aia in care rezolutia trece automat foarte joasa) dar nu a mers. Sta cateva minute la asta si zice ca nu poate si am de ales intre "Don't send" si "Send to..".
    Va rog sa ma ajutati. Am cautat si pe net dar nu am gasit nimic !

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu pot sa nu incep prin a spune ca m-ai omorat cu "Nu se porneste Windows". E incorect gramatical, pe sistemul "Nu se merita". Ti-am modificat titlul in "Nu porneste Windows-ul"...

    In al doilea rand, daca nici in Safe Mode nu porneste (si presupun ca nici cu reinstalarea Windows-ului nu ai avut succes), trebuie sa verifici hardware-ul. Incepi cu memoria/cpu/chipset (downoadeaza MemTest varianta imagine de CD si booteaza de pe CD): Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool

    Dupa aceea, daca vezi ca face cel putin 2 PASS-uri de Memtest, trebuie sa vezi cum se comporta HDD-ul. Pentru asta, iti trebuie o aplicatie cu care sa vezi SMART-ul. Cum insa nu mai poti intra in Windows, fie montezi HDD-ul in alt sistem si-l verifici cu CrystalDiskInfo fie incerci cu un CD Bootabil de HirenBootCD (care are si Memtest pe el).

    Posteaza aici ce spune SMART-ul. Daca are deja prea multe BAD-uri sau e defect, la garantie cu el, sau alt HDD.

    Daca si HDD-ul si memoria/chipset-ul sunt OK, atunci e complicat si sunt sanse sa fie busita placa de baza...

  3. #3 SP
    Member DobaiSzilard's Avatar
    Okay, scuze ca am scris titlul gresit. Acum intru de pe telefon si m-am chinuit sa scriu repede. Iti multumesc pentru sugestii. Voi incerca astazi

    ---------- Post added 08-03-2013 at 02:03 PM ----------

    Acum ma chinui sa fac sa se porneasca Memtest.
    Si cand incerc sa pornesc prin Safe Mode se opreste la un driver "CLASSPNP.SYS". Asta ce inseamna ?



    Acum am reusit sa pornesc Memtest si zice "Missing operating system". Atat. Nu mai face nimic.

    ---------- Post added 08-03-2013 at 02:28 PM ----------

    Si, nu, nu am incercat sa reinstalez Windows-ul. Daca il instalez din nou voi pierde absolut tot ce am pe HDD ?

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca iti zice "Missing operating system" inseamna ca nu bootezi de pe CD-ul cu Memtest, ci booteaza in continuare de pe HDD. Intra in BIOS (Delete, F2, F1, in functie de ce-ti scrie la bootare - fiecare model are o metoda de intrat in BIOS), si selecteaza ca primary boot device sa fie DVD-ul/CDROM-ul.

    Daca incerci sa reinstalezi Windows-ul si ai HDD-ul troznit, ai sanse sa incerci degeaba... Daca reinstalezi cu Repair si e HDD-ul OK, nu pierzi nimic.

  5. #5 SP
    Member DobaiSzilard's Avatar
    Am incercat sa-l bootez de pe CD si nu l-a citit asa ca am pus pe un stick si acolo a zis asta. Am apasat pe F12 la loading screenul cu Dell si am selectat USB(sau ceva de genul)

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. PSP 3004 Nemodat nu porneste By aicr75 in forum Sony PSP, PSP Go & Vita
    Replies: 0 Last Post: 17-12-2012, 22:09
  2. PC care nu porneste . By Christien in forum Hardware
    Replies: 3 Last Post: 12-07-2010, 15:35
  3. Porneste automat By nightprowler in forum Software
    Replies: 6 Last Post: 30-11-2009, 17:07
  4. Replies: 3 Last Post: 22-09-2009, 20:12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts