Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 7 of 7

Thread: Boxe JBL + receiver/statie Sony - protection mode?!

1. #1 SP
    x2z
    Senior Member x2z's Avatar

Boxe JBL + receiver/statie Sony - protection mode?!

Am primit de gratis niste super boxe, zic eu, dupa marime si greutate . (recunosc ca nu ma pricep aproape deloc la sisteme audio)

Problema e in felul urmator, le-am conectat pana la urma la statie insa, surpriza, dupa ce ascult o perioada de timp (uneori mai mare, alteori mai mica), in principiu indiferent de volum (stau la bloc, deci nu va imaginati ca am trecut cu volumul prea sus) primesc eroarea "protected", iar statia se inchide instantaneu.

Sa fie de vina cablurile? De asemenea ca si sursa de semnal am incercat atat clasicul rca (alb-rosu), cat si audio optic. In ambele situatii deznodamantul e acelasi.

Este vorba de o statie Sony STR-DE697 si de un set de 2 boxe JBL Northbridge E-Series E100.

Rog foarte mult, pasionatii de aparatura audio de calitate sa isi incerce norocul cu un raspuns. Imi doresc foarte mult sa le fac sa functioneze mai ales legandu-le la consola.

2. #2 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar
    Incearca sa pun un ventilator sa sufle pe statie. Banuiec ca șe incinge.

3. #3 SP
    x2z
    Din pacate nu cred ca e cazul, zona in care e amplasata oferindu-i o aerisire perfecta. Any other ideas?

4. #4 SP
    x2z
    up

5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    M-am uitat la specificatiile receiver-ului si ale boxelor, si ambele merg la 8ohm, dar verifica totusi sa nu ai vreo setare in receiver prin care le-ai pus la 6ohm sau 4ohm.

Ca putere, boxele sunt mult peste cat poate receiver-ul.... verifica daca boxele au posibilitatea de bi-wiring. Daca da, atunci la fiecare boxa trebuie sa legi cate 4 fire, si nu doar 2! Bi-wire inseamna 2 cate 2, pt. stabilitate, protectie, calitate. Uite aici un exp.: How to Bi-Wire Speakers

6. #6 SP
    x2z
    Multumesc man pentru raspuns. Ele au posibilitatea de bi-wiring, chiar initial nu intelegeam de ce am 4 "gaurele" in fiecare boxa. O sa mai fac rost de un set de cabluri, sau eventual o sa cumpar niste cabluri noi (4) sa incerc si solutia asta. Daca nu, sa inteleg ca ar fi ideal un amplificator stereo?

7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ce ai tu ar trebui sa fie suficient de ok pt. o camera de bloc... Incearca bi-wiring (ele asa sunt gandite sa mearga), verifica sa nu fie pe 4-6ohm ci 8 si daca nu, ar fi bine sa te gandesti daca nu cumva receiverul sau boxele au probleme

Receiverele mai vechi pe care le-am detinut, aveau niste setari de protectie (pe care le puteai activa/dezactiva). Cauta-le si tu (dupa ce faci bi-wiring-ul) si vezi cum e setat. Modelele mai noi nici nu te mai lasa sa opresti protectia... e ON by default (ca sa nu poti sa le arzi).

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.