Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 7 of 7

Thread: Camera pentru Gaming

  1. #1 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar

    Camera pentru Gaming

    Guys, am nevoie de putin autor, va rog!

    Am o camera de 4.5m x 5m pe care am renovat-o zilele trecute si as dori, incet-incet, sa o transform intr-un mancave / entertainment center.

    Problema este ca nu gasesc sau nu stiu unde sa caut o solutie pentru a aranja consolele.

    Mare parte din spatiul din camera este gol, am posibilitatea sa mut orice cu exceptia patului.

    in final voi avea pe perete un TV de 55inch, suportul (reglabil, doua brate) pe care deja l-am pus inca cred ca il voi muta pe perete gol, cred ca ar fi incomod ca tot timpul sa stau cu capul intr-o parte cand privesc din pat.

    Pe perete vor fi: TV, PS3, PS4, PSVR, X360, XONE, WiiU iar, probabil, pe birou un TV mic de 22inch conectat la XboxOriginal/PS2/Wii.

    Problema este ca nu gasesc nicio solutie pentru a atasa consolele pe perete si sa arate bine, cablurile ascunse desigur. Am dat ieri o fuga prin IKEA insa tot ceea ce am gasit si erau cat de cat acceptabile erau raftrurile din poza insa erau prea mici. As dori, preferabil, ceva asimetric si placut ochiului.

    In cazul in care as putea face un artificiu sa imi ramana si destul spatiu in camera, nu as exclude varianta sa achizionez un corp mobilier pentru console care va sta pe parchet insa intai as vrea sa termin toate ideile pentru pozitionarea pe perete.

    Mi-am cumparat 8 polite/rafturi din lemn insa acum nu imi mai plac, arata prea brut si nu stiu ce as face cu cablurile.

    Aveti vreo idee cum as putea rezolva problema? Sunt deschis si la idei diferite fata de cele propuse de mine.
    Attached Images Attached Images 1.jpg 2.jpeg 3.jpg 4.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Desi personal prefer varianta clasica (cea in care imi fac pe comanda un suport de console, exact asa cum vreau eu sa fie), poti incerca nebunia asta de tot circula pe internet. Cel mai probabil insa va trebui sa folosesti un perete fals, din rigips pe structura metalica. Asta daca am inteles eu corect ca vrei sa iti pozitionezi consolele pe perete...
    Attached Images Attached Images console_on_the_wall.jpg

  3. #3 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Ma gandeam si eu la acest sistem cu pivoti si cabluri de care sa atasez consola insa am peretele din caramida si se intampla de multe ori ca atunci cand dau gaura, sa fie in gol.



    Sunt curios daca cineva de pe forum a mai intalnit o situatie asemanatoare si a gasit vreo rezolvare.

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Exista niste holzsuruburi speciale pentru caramida. Nu stiu exact cum se numesc, dar sigur te rezolva oricine la Dedeman sau Hornbach. Au in cap o "floare" asemanatoare cu cele de rigips, care se deschide dupa ce intra in caramida. Mai exista varianta aceea de lipire chimica, dar nu o recomand pt. ca e al naibii de scumpa. Sau varianta in care spargi, umpli caramida acolo unde faci prinderi, lasi sa se usuce, dai un strat mai gros de șapă sau cum ii zice (ajuta si ea la extra prindere), si voila.

    Dar sincer, treaba asta cu perete fals din rigips pe cadru metalic ti-o rezolva un nene meserias in maxim o zi... si ai mai multe avantaje. In primul rand ca vei putea masca absolut toate firele (lasi si tu un spatiu intre peretele fals din rigips si cel de caramida). In al doilea rand, daca lasi un spatiu un pic mai mare, poti face genul acela de "sertare in perete", care mi se par genialem - sau le lasi tip polite/rafturi incastrate. Ba mai mult, poti sa "ingropi" anumite device-uri, sa iasa la fata peretelui (de exp. tot spatele TV-ului dispare, si la fata este doar rama). Eeeh, ce zici?

  5. #5 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Pana duminica vreau sa incerc in dedeman si hornbach, ieri am pierdut o groaza de timp in Ikea sa caut insa fara succes. Iau in calcul si chestiunea cu peretele fals insa nu as mai vrea deocamdata sa investesc foarte mult, renovatul m-a costat destul .

  6. #6 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Pana la urma am lasat TV in locul intial unde am pus suportul si am depistat o problema majora. Nu ma pot juca de pe scaun fiindca dupa 30min ma doar gatul din cauza pozitiei, TV este prea sus. Desi am aceasta problema, cand stau in pat si ma uit la filme este totul perfect insa nu te poti juca mai mult de 1h din pat.

    M-am uitat la un scaun de gaming care sa se dea spatarul pe spate si am gasit la niste baieti de pe OLX acest scaun https://www.needforseat.de/en/domina...c0ae80f05361e5 pe la vreo 700ron folosit, au multe bucati.

    Aveti vreo recomandare de scaun gaming confortabil la care sa se poate da spatarul pe spate si sa se si balanseze la un buget de ~700ron?

  7. #7 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Din noiembrie anul trecut, de când am deschis acest thread, până în iulie anul acesta am fost plecat iar de câteva luni am mai început să stau în această locuință și să definitivez camera așa cum aș dori-o.

    Am fost încăpățânat și am tot continuat cu ideea de a pune consolele pe perete însă acest lucru mi-a tot dat bătăi de cap și găuri inutile în pereți, ceva arăta mereu greșit și ocupa mult spațiu. Într-un final am ales varianta propusă de Monky și am luat un mobilier făcut perfect pentru a-mi așeza consolele/amplificatorul pe el, o soluție foarte utilă și practică care m-a costat de două ori mai puțin financiar și de cinci ori mai puțin decât tot efortul și toată ideea de a le pune pe perete.

    Aceasta este o camera de la casa actuală în care locuiesc și părinții. Până de curând aici stăteam foarte puțin, maximum 2-3 zile pe luna însă acest lucru de câteva luni s-a schimbat și a început și prietenei mele să îi placă. Pentru unii poate suna ciudat însă tot efortul și toată concentrarea de a avea aparatele în această casă și nu la apartamentul unde stăteam doar eu cu prietena, a fost faptul că aici avem sobă cu lemne, este foarte tare senzația să stai în pat lângă sobă și să vezi un film când lângă tine trosnesc lemnele. La fel și la jocuri.

    Poate nu se potrivește cromatic cu celelalte corpuri de mobilier însă ceea ce este important este că este foarte practic. Până să am totul aranjat așa trebuia să scot consola veche din dulap, să conectez cablurile, gamepad-ul, să sap în spatele TV-ului, etc. .îți piere cheful când trebuie să faci toți pașii ăștia. Este foarte tare senzația să ajungi acasă, să ai chef să te joci Black pe XboxOG și doar să îl aprinzi și să conectezi gamepad-ul. Așa este setup-ul în acest moment și este perfect!

    Sistemul audio face o reală diferența, în general sateliții din față-dreapta și față-stânga îi las mai în extremități iar cei din spate-stânga și spate-dreapta, sunt exact în spatele patului și i-am dat pe -3dB ca să compenseze cu distanță apropiată, sistemul audio aduce o îmbunătățire colosală la filme / jocuri.


    Mai sunt câteva chestiuni de făcut:


    1) Trebuie să găsesc o modalitate ok de a-mi așeza jocurile / filmele, vreau ca ele să stea vertical pentru a le scoate ușor din rând sau dacă vor sta orizontal, să aibă separatoare între ele. Am mai multe jocuri/filme decât cele din poză însă acum sunt în celălalt loc, PS4 Pro mai mult a stat în ghiozdan mutat dintr-o parte în altă decât aprins.

    2) Știți să fie vreun suport pentru cască PSVR cumva rezistent la praf? Să fie totul conectat însă să nu fie casca plină de praf dacă este nefolosită mult timp.

    3) Urmează să îmi mai cumpăr un corp mobilier pe care vreau să am un TV CRT la care să fie conectate consolele din generația șase. Se văd surprinzător de bine acele jocuri și pe TV actual însă aș vrea un spațiu separat pentru ele.

    4) Ultima problema și cea mai mare este cu gamepad-urile, nu găsesc nicio soluție ok pentru ele. Mi-aș dori să fie într-un loc ferit de praf la care să am acces imediat. Am căutat prin Ikea și Dedeman un corp de mobilă care să fie montat în perete și să aibă un sertar glisant. Nu am găsit. Acum le țin în punguțe de la Ikea însă vreau să scap acest obicei și să fie toate într-un loc, ready for action. Mai am câteva huse rezistente în genul celui de la Xbox One Elite însă aș dori unele care să aibă și suport pentru mufă de conectare. De exemplu să am conectat DS2 la PS2 însă gamepad-ul să fie într-o husă specială și să nu ajungă praf pe el dacă nu este folosit 2 luni. Eu doar să îi dau husă jos și să fie ready to play.

    Dacă aveți vreo sugestie de a adaugă ceva sau dacă ați face vreo modificare, aș fi bucuros să o aud.
    Attached Images Attached Images dsc08360.jpg dsc08000.jpg dsc08370-01.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Recomandare PC pentru Gaming pe componente By Daghiu98 in forum Hardware
    Replies: 23 Last Post: 07-02-2015, 01:37
  2. Replies: 0 Last Post: 16-12-2013, 04:43
  3. Intrebare PC Pentru Gaming By Razzosinni in forum Hardware
    Replies: 7 Last Post: 22-09-2013, 14:18
  4. Replies: 4 Last Post: 22-09-2012, 18:50
  5. Adidasi Nike pentru gaming By naz in forum Console News
    Replies: 14 Last Post: 31-08-2010, 12:27

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts