Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 25

Thread: Am un psihopat in bloc, sfaturi?

  1. #1 SP
    Senior Member Rasko's Avatar

    Am un psihopat in bloc, sfaturi?

    Long story short: in data de 23 iulie anul acesta mi-a fost sparta casa, undeva intre orele 15:30 - 17. Ne-au fost furate toate lucrurile de valoare in afara de electronicele mari pe care presupun ca nu le puteau cara. Intre timp am pus un sistem de alarma performant si am contract cu o firma de securitate care monitorizeaza casa, inclusv buton de panica etc. Normal ca in urma acestui eveniment am inceput sa fiu destul de suspicios privind persoane necunoscute care se plimba prin scara unde locuiesc.

    Si acum sa ajung la titlul acestui thread.

    Aseara, in jur de ora 21, ma intorceam acasa din oras impreuna cu doi prieteni: Toma care e tomaobiwan pe forum si nasul acestuia, Florin. In momentul in care am intrat in scara si ne indreptam inspre lift, am observat un individ suspicios care statea rezemat de calorifer.
    Respectuos, am intrebat in felul urmator: "nu va suparati, locuiti in aceasta scara?". Raspunsul acestuia ne-a blocat, impietrit pe toti trei: "stau si ma incalzesc la cur, vrei sa-ti crap capul?". Nici unul dintre noi nu a stiut cum sa reactioneze, am intrebat "poftim? Ma scuzati?". Raspunsul individului a fost si mai delirant: "Nu te mai uita asa la mine ca pot sa-ti crap capul si pe strada, nu doar in bloc".

    In momentul acela am sunat la 112, am explicat situatia si ce s-a intamplat solicitand un echipaj care sa clarifice situatia.

    Inainte sa continui, vreau sa va descriu putin atmosfera evenimentului. Domnul respectiv avea o statura atletica, cam 1.85 m inaltime, 46 de ani(asta am aflat cand a ajuns jandarmeria), tuns scurt si ochelari cu dioptrii foarte mari. In mana tinea o geanta de piele si se uita pierdut intr-un punct fix. Toata scena a fost de un absurd iesit din comun si copiata dintr-un film horror. Arata exact ca un criminal in serie, mai ales cu geanta de piele neagra care completa tabloul.

    OK, cum spuneam, nici unul dintre noi nu a reactionat violent, nici fizic si nici verbal. Am fost toti trei de acord ca trebuie sa sunam la 112, desi daca voiam puteam sa-l batem de se caca pe el. In cele 5 minute pana au ajuns cei de la jandarmerie a continuat sa stea rezemat de calorifer cu acea privire fixa.

    Au ajuns baietii de la echipa de interventie, le-am explicat extrem de coerent ce s-a intamplat si l-au legitimat pe psihopat. Se pare ca este un locatar al blocului unde locuiesc, dar a fost prima data cand l-am vazut, am vorbit cu Laura(sotia), i l-am descris si nici ea nu crede ca l-a observat vreodata. Are 46 de ani, e ceva electrician si locuieste cu parintii!!! Cu parintii!!! La 46 de ani!!

    Sa n-o mai lungesc, ni s-au luat declaratii mie, prietenilor mei si psihopatului. Acesta la inceput a recunoscut ca m-a amenintat cu moartea, dupa cateva minute a spus ca nu mai tine minte ce s-a intamplat ca dupa alte 5 minute sa revina la declaratia initiala. A fost amendat cu suma de 1000 ron pentru amenintare cu moartea.

    Si acum va cer sfatul. Ce dracu fac?? Il dau in judecata? Ma duc la politie sa ii intreb cum sa procedez? Imi angajez un avocat??

    De ce intreb toate aceste lucruri: mie nu mi-e frica de rahat, il bat de face pipi cu sange, dar imi este frica pentru siguranta famiiei mele, in speta nevasta-mea Laura. Daca o asteapta in scara si incearca sa-i faca rau? Daca vine la noi la usa cand eu sunt plecat pe undeva?? Daca, daca si iar daca!! Toata noaptea n-am dormit si sunt intr-o stare psihica groaznica, anxioasa chiar. Voi ce ziceti si ce solutie pot adopta in cazul de fata?

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Oh man... incerc sa te inteleg, pt. ca am trecut si eu prin situatii similare. Ba cu spartul apartamentului (unde au furat TOT, inclusiv carnea din congelator), ba cu amenintari... ba cu nebuni. Daca ma intrebai inainte de chemarea politiei, ti-as fi zis sa-l ignori pur si simplu. Acum cu 1000 de RON in minus, din pacate nu cred ca ai facut altceva decat sa-l enervezi si mai tare. Am avut si eu momente in care as fi murit cu ei de gat, dar la fel ca si tine, nu de mine imi e teama, cat de cei din familie.

    Acum insa, daca faptul provocator e consumat, iti recomand asa:

    1. Ia legatura cu ceilalti vecini si afla cat mai multe despre individ. Gen unde lucreaza, ce program are, daca a mai avut probleme. Eventual iei legatura cu cei cu care a mai avut probleme si afli cum a reactionat sau cum s-a aplanat situatia. Poate omul e alcoolic... ii iei o sticla de wiskey si incerci sa calmezi treaba. Poate e insa dus cu capul si are antecedente penale... caz in care nu stiu, ori treci la urmatoarele puncte, ori ii propui sa-i dai naibii banii de amenda inapoi - stiu, e aiurea, dar decat sa te pui cu nebunul...

    2. Cumpara-ti 2 tasere... unul pt. tine, unul pt. nevasta (cu cat mai puternic, cu atat mai bine). Pentru gagici exista si o mica alarma micuta (rape / attack alarm) care sare de 140dB cand e actionata. Nu doar ca-l stresseaza pe el, dar macar da alarma in tot blocul/cartier. Asta in caz ca nu ai permis de port-arma, desigur (acum ca ai antecedente cu amenintarea cu moartea, ai putea sa-ti iei mai usor permis)...

    3. In afara de alarma, iti recomand sa-ti pui si un webcam/camera la usa. La fel, daca ai masina si ai vedere la ea, sa-ti pui un webcam/camera sa o filmeze. Nu stii cand apare nebunul si face paguba de minim 1000 RON.

    4. La orice intalnire cu el, nu uita sa-ti pornesti smartphone-ul pe inregistrare. In felul acesta daca te mai ameninta cu moartea, nu mai are cum sa revina asupra declaratiei...

    In rest, ce Dzeu sa zic... pt. ca e o situatie al naibii de aiurea. Bine ca macar nu aveti copiii, ca atunci n-as fi avut ce sa-ti spun decat sa incerci sa rezolvi cu punctul 1. Oricum, incercati sa-l ignorati. Aveti grija man, si multa bafta!

  3. #3 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Punctul 3 e rezolvat, am o camera web care filmeaza parcarea unde imi e masina.

    De alcoolic nu cred ca e, pare tipologia perfecta a unui psihopat.

    De unde pot cumpara teasere? Se gasesc prin comert la noi sau trebuie comandate de pe net?

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Rasko, incearca aici pt. taser guns: Electrosocuri - Military-Shop. Vezi exact si ce spune legislatia referitoare la ele (dar in cazul tau, repet... ai circumstante pt. ca ai la dosar ca ai fost amenintat cu moartea).

    P.S. Am inteles ca pt. a putea avea drept de filmare spatiul public (in bloc sau in afara lui), iti trebuie acordul vecinilor or something. Nu cunosc legislatia pt. asa ceva, dar ar fi bine sa te interesezi, sa nu-ti iei amenda.

  5. #5 SP
    Senior Member Mihail's Avatar
    Rasko, eu cred in zicala asta: "cainele care latra, nu musca"
    Si eu am avut probleme similare cu vecinii de la etajul inferior, nu stiu daca ti-am povestit, cand am intrat peste ei in casa pana la urma. Dar in afara de asta nu s-a intamplat nimic. Adica au fost tari in gura, doar atat.
    Pentru siguranta si liniste sufleteasca eu zic teaser sau spray. Eu am spray. Si e mai mult pentru siguranta celuilalt, ca daca apuc sa dau in el, il fac carne de mici.
    Poti comanda teaser de pe site-uri gen okazii, olx, etc sau magazine military shop.
    Il legatura cu individul ala:
    Poti intreba administratora blocului sau alti vecini daca a fost vreodata violent fizic, nu doar verbal.
    Amenda nu o s-o plateasca si sa iei legatura cu un avocat nu vei rezolva nimic, zic eu. Mai ales sa il dai in judecata. Omul e nebun. Asta nu inseamna ca trebuie trecut cu vederea, dar zic ca nu rezolvi nimic.
    Daca nu rezolvi nimic pana la urma, ori il iei cu frumosul si vezi care e problema lui (sa ai si 1-2 amici cu tine in caz de scandal). Daca nu intelege nici asa, la prima problema, o rezolvi old school. Daca de respect si intelegere nu stie, macar sa stie de frica.

  6. #6 SP
    Member andreiaka's Avatar
    Mai is oameni care reactioneaza la vorbe dinastea mai duri ( io fi zis ma-sa si tacsu reprosuri dinastea , la 46 stai cu noi , nu ai o familie ca tot omu la varsta asta si poate cum era si unpic baut o fost FATALITY. Daca spui ca nu l-ai mai vazut pana acum poate o fost o seara proasta pentru el

  7. #7 SP
    Senior Member ffocus's Avatar
    Inca nu esti in locul de unde nu se mai poate rezolva. Scandal am avut si eu cu un vecin, s-a ajuns la cutit si pistol cu electrosocuri, iar acum ne salutam si schimbam impresii despre vreme... Parerea mea este sa nu escaladezi, dar sa fii mai pregatit mai ales Laura!

    Imi pare rau despre patania cu casa...

  8. #8 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Man, daca omu este nebun cu acte in regula (verifica prin vecini sau familia lui), poti sa faci o "petitie" in bloc si daca semneaza peste 60-70% din locatari, il ia politia si-l interneaza la spitalul 9.

    Eu am o situatie similara cu un nebun cu acte in regula (vai de capu lui, saracu, ca l-au drogat astia in armata la revolutie de i-au facut creieru praf...) si am facut chestia asta de 2 ori, dar nu au semnat toti vecinii.

  9. #9 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Prietena mea are o situatie similara in bloc. Nu vor face nimic nici daca semneaza 100% din locatari, atata timp cat nu se dovedeste ca este un pericol pentru sanatatea cuiva, cu sau fara acte de nebun.

    Imediat ce ameninta o persoana, va fi ridicat si dus pe la spital, dar acolo nu garanteaza nimeni ca va ramane mult timp... am auzit f. multe povesti cu oameni care s-au intors acasa cateva zile mai tarziu, de parca ar fi usile deschise...

  10. #10 SP
    Member Hitman's Avatar
    Cum au spus si colegii, inainte de toate intereseaza-te putin de tipul asta. Daca intr-adevar a fost o scapare de moment, nu o sa ai probleme. In cazul in care a devenit violent si inainte, ai doua posibilitati:
    1. Incerci sa stai pasiv si sa te acoperi cat de bine poti (camere, electrosocuri, etc), dar asta presupune un risc.
    2. Desi nu este prea omeneasca si nici nu o recomand decat dupa ce analizezi bine situatia...o poti rezolva cu 2-3 baieti care se ocupa cu asta si sa ii traga o bataie buna ca sa se calmeze. Pe principiul animalului fara minte, multi nu inteleg decat dupa ce aplici varianta doi.
    Sa speram totusi ca o ardea aiurea.

    LE : @trickz...in Romania am observat ca de multe ori "nu reprezinta un pericol pentru societate", chiar si in cazuri in care i-au gasit inarmati. Intrebarea este : preferi sa patesti ceva si apoi sa iei atitudine sau sa fii proactiv?

  11. #11 SP
    Member Ares's Avatar
    sal,
    dupa ce am citit trista poveste,cu toate ca toti colegii de forum au dreptate in raspunsurile lor,sfatul meu este urmatorul:

    deoarece singurul lucru care pe tine te ingrijoreaza este siguranta ta si a sotiei,ptr acest lucru iti recomand sa te duci pur si simplu la el (cand il vezi afara,sau il cauti sau te duci la usa),iti spui povestea ca ti s-a spart casa,arunci si tu pe politie ca te-a pus sa intrebi pe oricine vezi in scara blocului pe care nu-l cunosti,ce-i cu el acolo si ca iti ceri scuze ptr faptul ca l-ai jignit cu intrebarea ta si probabil si el era suparat in seara aia ptr ca de fapt "nestiind nimic de el rezulta ca el este un tip extraordinar de linistit.....bla bla bla" si cel mai bine este sa o lasam balta si tu iti retragi plangerea.

    in teorie ar trebui sa se rezolve.

    ca sa il citez pe parintele Arsenie Boca "daca te duci cu dragoste nici o fiara nu te musca"

    p.s.nici un nebun cu acte in regula nu se va razbuna pe cineva care isi cere scuze

    cele bune

    ---------- Post added 16-09-2014 at 10:47 ----------

    ca sa destindem putin atmosfera

    el este?
    https://fanart.tv/fanart/movies/3709...135940ebf8.jpg

  12. #12 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    eu am avut o nebuna care batea la usa noaptea pe la 2, daca ma uitam pe vizor vedeam cum isi smulge parul din cap. interesanta imagine noaptea buimac de somn. ziua obisnuia sa se roteasca in jurul blocului spunand lucruri fara noima. sotia mea s-a speriat destul de tare. intre timp ne-am mutat de acolo.


    dar ce incerc sa subliniez, in fiecare bloc este cate un nebun minim.. dar cum au spus si colegii mai sus, cainele care latra nu musca. incearca sa te echipezi tu si sotia cu diverse dispozitive (sprai cu piper, tazer, etc. recomand eventual ceva ce se monteaza ca breloc, sa fie mai la indemana, cand esti in bloc esti cu cheile in mana.)

  13. #13 SP
    Banned Venom's Avatar
    Hai ca degenerati! Unii cred ca sunteti mai dezaxat ca el.

  14. #14 SP
    Senior Member Mihail's Avatar
    Cine cu ce a degenerat? Din cate vad eu fiecare si-a spus parerea si unii au povestit situatii similare.

  15. #15 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Quote Originally Posted by Ares View Post
    sal,
    dupa ce am citit trista poveste,cu toate ca toti colegii de forum au dreptate in raspunsurile lor,sfatul meu este urmatorul:

    deoarece singurul lucru care pe tine te ingrijoreaza este siguranta ta si a sotiei,ptr acest lucru iti recomand sa te duci pur si simplu la el (cand il vezi afara,sau il cauti sau te duci la usa),iti spui povestea ca ti s-a spart casa,arunci si tu pe politie ca te-a pus sa intrebi pe oricine vezi in scara blocului pe care nu-l cunosti,ce-i cu el acolo si ca iti ceri scuze ptr faptul ca l-ai jignit cu intrebarea ta si probabil si el era suparat in seara aia ptr ca de fapt "nestiind nimic de el rezulta ca el este un tip extraordinar de linistit.....bla bla bla" si cel mai bine este sa o lasam balta si tu iti retragi plangerea.

    in teorie ar trebui sa se rezolve.

    ca sa il citez pe parintele Arsenie Boca "daca te duci cu dragoste nici o fiara nu te musca"

    p.s.nici un nebun cu acte in regula nu se va razbuna pe cineva care isi cere scuze

    cele bune

    ---------- Post added 16-09-2014 at 10:47 ----------

    ca sa destindem putin atmosfera

    el este?
    https://fanart.tv/fanart/movies/3709...135940ebf8.jpg
    Cel mai bun sfat a venit chiar de la zeul razboiului

  16. #16 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Quote Originally Posted by Rasko View Post
    Acesta la inceput a recunoscut ca m-a amenintat cu moartea, dupa cateva minute a spus ca nu mai tine minte ce s-a intamplat ca dupa alte 5 minute sa revina la declaratia initiala.
    Pt ca tipul a dat dovada de incoerenta in declaratii cred ca politia va lua cazul in serios si il va monitoriza. Pt moment, din punctul meu de vedere, ramane sa vezi ce atitudini mai are si sa-l eviti. FOARTE IMPORTAN...evita-l.

    Ares...doamne fereste !!! Daca esti intamplator in cautare de o slujba sa nu fie aia de consilier.
    Nu te duci la dezaxati acasa sau sa-i cauti prin curte ca risti sa escaladezi mai rau situatia. Poate chiar pune ala ochii pe tine si devii o obsesie pt el.

  17. #17 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    Quote Originally Posted by Venom View Post
    Hai ca degenerati! Unii cred ca sunteti mai dezaxat ca el.

    ...hm, pacat de tine, am vazut ca iti place seinfeld.

  18. #18 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Quote Originally Posted by Venom View Post
    Hai ca degenerati! Unii cred ca sunteti mai dezaxat ca el.

    Probabil n-ai citit atent povestea mea sau poate am fost eu incoerent din cauza oboselii. Situatia s-a prezentat destul de grava avand in vedere ca ma tem pentru siguranta sotiei mele. Nu doar atat, gravitatea a fost confirmata si de catre echipajul de jandarmerie care a venit in urma apelului. Iar daca nu ai nimic constructiv de spus, te rog sa te abtii in threadul asta, imi ajung durerile de cap provocate de acest stimabil.

  19. #19 SP
    Banned Venom's Avatar
    Eu nu contest gravitatea situatiei. Ai procedat gresit de la inceput, zic eu, dar ce s-a facut s-a facut. Eu ma refeream la "sfaturile" pe care ti le dau unii (si vad ca se simt) de genul "o poti rezolva cu 2-3 baieti care se ocupa cu asta" sau teasere sau arme. Eu zic sa-ti vezi linistit de viata ta. Nu stiu de cand stai in blocul ala, dar cum nu l-ai vazut pana acum, probabil nici nu o sa-l vezi de acum incolo, probabil nici el nu stie cine e sotia ta.
    Iar in legatura cu amenda, daca ala chiar are ceva la cap fi sigur ca nu o s-o plateasca.
    Daca acest individ a bagat frica in tine, deja a castigat, indiferent de ce masuri o sa iei de acum incolo.

  20. #20 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Imi pare rau dar n-ai inteles, nu ma mai repet.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Sfaturi Fifa11 By donbacau in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 2 Last Post: 20-04-2011, 12:21
  2. Sfaturi zavvi By Min3L in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 2 Last Post: 05-04-2011, 09:34
  3. Am nevoie de sfaturi By drakishar in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 4 Last Post: 25-10-2010, 11:33
  4. Sfaturi configuratie PC By CaNtO in forum Hardware
    Replies: 34 Last Post: 28-12-2009, 15:01

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts