Stim cu totii foarte bine cat de mult a explodat afacerea online, si cum au aparut ca floricelele de primavara tone de site-uri cu shop-uri online, care mai de care cu preturi si oferte mai incitante. Insa primavara (nu-i ca iarna) si a tinut putin in Romania. Daca in afara shop-urile online incearca sa devina din ce in ce mai profitabile, mai eficiente, la noi se alearga dupa tzepe, profit rapid, dupa care nimic nu mai conteaza. Prin urmare am zis ca e cazul sa deschidem si un astfel de thread, unde sa ne "plangem" de diversele firme online cu care am avut de-a face, si de ce nu, sa atentionam potentialele "victime".
O sa incep eu cu Mediadot - Magazin online din pasiune pentru IT si eMAG.ro - Furnizorul solutiilor complete, unele din "favoritele" multora de pe-aici.
De la mediadot am achizitionat produse de sute de milioane, ca sa ma trezesc la primul produs defect ca garantiile nu mai sunt valabile. Am ramas socat sa aflu ca "mediadot.ro" este de fapt o marca inregistrata ce s-a tot pasat (a se citi vandut) de la o firma la alta. Toate bune si frumoase, doar ca noii proprietari nu au preluat si serviciile de garantie (asa cum ar fi fost normal). Nici nu vreau sa ma gandesc ce scandaluri voi avea cu clientii carora li se vor defecta produsele achizitionate de la ei. Prin urmare, mediadot.ro are o mare nota de 1 din 10 si nu ma va mai avea client vreodata !
Mult trambitatii emag.ro, la care intr-o perioada am fost client fidel... Au reusit sa ne tina cu un produs in service pentru o perioada de mai bine de 6 luni. Si nu era un produs extraordinar de scump, dar vital (un UPS de server). Dupa multe scandaluri (clientul cerea despagubiri si ameninta ca ma da tot pe mine in judecata) au acceptat sa faca refund. Al naibii refund, a mai durat inca aproximativ 2 luni. Nota 3/10 pentru emag.ro. I-am dat nota mai mare pentru ca imi tot trimite flashy comercials.
Aveti grija si la portalurile gen compari.ro. Nu de multe ori am gasit magazine de 5 stele (recomandate de catre cumparatori) care nu aveau nicio legatura cu realitatea. Am cautat acum rapid, si iata un link concludent: Vendaria SRL - parerile cumparatorilor, evaluari . Dupa cum se poate observa, 3 useri complet nemultumiti... si cu toate acestea, ratingul lor a fost pus maxim.
Vorba unui clasic inca in viata, "Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul". Va astept cu alte exemple si sfaturi legate de dragii nostrii vanzatori online.
Bookmarks