Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 1 of 1

Thread: User Review: LocoRoco 2 Remastered PS4

  1. #1 SP
    Member AzFaust's Avatar

    User Review: LocoRoco 2 Remastered PS4

    Craciunul se apropie si toata lumea este in cautarea cadourilor potrivite pentru apropiati. Ai prieteni gameri si nu sti ce joc sa faci cadou sau vrei sa-ti rasfeti copilul cu putina muzica si veselie? Cautarea a luat sfarsit, iti recomand LocoRoco 2. Se imbina perfect cu aceasta perioada din an. Dezvoltat de SIE Japan Studio si lansat initial in 2008 pentru PSP, s-a intors acum remasterizat pe PS4 si in toata splendoarea 4K pentru cei puternici. Prin urmare, hai sa vedem ce are de oferit LocoRoco 2 Remastered.


    Poveste

    Viata linistita a vietatilor LocoRoco este perturbata de noroiosii Moja care au venit sa le vlaguiasca planeta cu o melodie. Acum totul tine de eroul nostru LocoRoco, pe numele sau 'kulche', sa indeparteze inamicii si sa readuca muzica placuta urechii, pe a sa planeta vesela si colorata.
    Cand avem parte de clipuri care avanseaza povestea, nu vorbeste nimeni si doar auzim cateva mormaituri din partea Locos. Pe parcursul povestii, conducatorii Moja ne fura cateva zambete prin prostiile pe care le fac, iar daca vrem sa vedem mai multe clipuri scurte care au rol minuscul in poveste si sunt optionale, fiecare nivel trebuie terminat cu maxim de fructe stranse(ce fac aceste Fructe delicioase gasiti mai jos). Povestea este una simpla si nu iti da mari batai de cap.


    Gameplay

    Toate nivelurile sunt ingenioase, pline de puzzle-uri si placute la vedere. Nu sunt grele si rezolvarea lor conduce aproape mereu la un moment de genul o rafala de vant ne duce pe langa flori ce isi deschid petalele cand ajungem in dreptul lor sau trezim cate o creatura gigantica si incepem sa cantam cu ea. Varietate este din belsug si nu ai niciodata impresia ca ai repetat ceva. Loco face o gramada de actiuni pana la final, se prinde de liane, trage de radacini, inoata (unele nivele au si sectiuni subacvatice), intra intr-o nuca si cu ajutorul ei sparge pietre care il impiedica sa avanseze etc. Actiuni diverse si multe.

    Pe LocoRoco il miscam cu ajutorul a doua butoane, R1 inclina ecranul in dreapta si L1 in stanga. Miscarea eroului este prin rostogolire sau daca ne simtim atletici, apasam in acelasi timp pe R1L1 si incepe sa faca niste salturi mai ceva ca la olimpiada.
    In toate nivelurile avem de colectat cate 20 de fructe care il fac pe Loco sa creasca. Unele sunt exact pe directia principala de urmat, insa altele sunt pitite destul de bine. Sunt importante pentru ca atunci cand gasim locuri ascunse, sunt necesare intre 5-15 fructe ca sa ne bucuram de comora tocmai gasita. In anumite locuri din joc, Loco este prea mare si pentru a continua trebuie sa-l facem mai mic, iar acest lucru il face 0. Ii aplicam un fulger si il spargem in mini Locos egali cu nr de fructe colectate sau ca sa-l aducem la starea initiala.
    Deci LocoRoco 2 are doar 3 butoate pe care le folosim. Simplu nu? Asta doar daca vrei sa treci ca sageata albastra prin tot jocul. Daca ai de gand sa cauti locuri ascunse jocul devine brusc mult mai greu pentru ca trebuie sa fi atent cat de mult inclini ecranul si sa faci saritura perfecta ca sa ajungi unde iti doresti. Plus ca unele zone ascunse sunt la jumatea nivelului si puse in asa fel incat daca ai gresit saritura trebuie sa incepi de la capat.

    Lucrurile de colectionat sunt foarte multe si printre acestea gasim fructele, note muzicale, musculite sau niste fiinte denumite MuiMui. Practic este paradisul vanatorilor de trofee.
    Musculitele sunt banii din joc si cu acestea cumparam cate un credit pentru mini-jocuri. Da, LocoRoco 2 are 6 mini-jocuri printre ele regasinduse BuiBui Bwooon inspirat de R-Type sau Loco Race care ne pune sa pariem pe 1 din 4 Locos si daca ajunge primul la 'finish line' castigam premiul cel mare.
    MuiMui salvati din fiecare nivel se duc sa traiasca intr-o casa careia trebuie sa-i construim camere si apoi mobila, matura, baie, tot ce le trebuie ca sa duca o viata lunga si linistita. Printre cele mai dragute(in ton cu jocul) sunt o chitara la care se apuca un MuiMui sa cante si ceilalti danseaza sau un gramofon care ne ofera posibilitatea sa alegem din melodiile jocului.
    Mai putem sa deblocam si alti Locos, insa aceasta aditie nu ofera nici un plus jocului pentru ca nu este nici unul mai agil decat celalalt, toti se misca la fel. Fiercare Loco are melodia lui atunci cand il selectezi si cam asta este diferenta intre ei. Niste melodii bune as putea spune, una reggae si restul pop rock.


    Grafica & Sunet

    Stilul grafic este bine ales si se potriveste perfect cu starea pe care vrea jocul sa o transmita, buna dispozitie. Atunci cand sunt multe culori pe ecran si actiunea jocului se desfasoara pe repede inainte, ai impresia ca desinerul grafic era pe 'alta lume' atunci cand planuia cum sa arate LocoRoco 2. Totul din joc, de la copaci si pana la vietati se vad foarte clar si au culori aprinse. Din cauza asta am avut si o mica problema(care inevitabil ii scade nota) si anume, 'motion sickness' aka dupa 3 niveluri luam o pauza de 30- 40 minute pentru ca eram ametit de tot ce se intampla pe TV. Dupa ce miscam ecranul dreapta stanga si in acelasi timp eram bombardat de zeci de culori pe secunda,
    corpul imi soptea sa iau o pauza. Adica fac platina la Mirrors Edge fara probleme si aici dupa 50minute iau pauza, ciudat dar se intampla cand nu te astepti.

    Coloana sonora este una perfecta, cu melodii mai bune fata de ce se aude in aceste momente la radio sau TV. Fiecare nivel are melodia lui si este acompaniata de vocile MuiMui, asemanatoare cu Chipmunks.

    LocoRoco 2 este perfect pentru:
    - copii - vesel si simplu, violenta minima
    - vanatorii de trofee sau zone secrete, sunt o gramada si timpul acumulat de joaca se va duce sigur la peste 30 ore
    - cei care vor sa se culce binedispusi, 1-2 niveluri completate au rezolvat treaba
    - toata lumea in general, nu trebuie ratat

    Si totusi nu il recomand celor care vor doar sa zburde prin poveste si nu sunt interesati de tot ce ofera jocul pentru ca o sa fie dezamagiti de durata lui. O sa fie undeva la 3 ore jumate. Iar 67 lei pentru atat de putin mi se pare mult.

    Multumiri merg catre PlayStation Romania care a pus la dispozitie codul pentru review si evident catre CG!

    Poveste: 7
    Gameplay: 8
    Grafica: 8
    Sunet: 10

    Nota finala: 8.25
    Attached Images Attached Images locorocoa-2-remastered_20171210063333.jpg locorocoa-2-remastered_20171211080729.jpg locorocoa-2-remastered_20171211053819.jpg locorocoa-2-remastered_20171211051012.jpg locorocoa-2-remastered_20171210181838.jpg locorocoa-2-remastered_20171210180546.jpg locorocoa-2-remastered_20171211200530.jpg locorocoa-2-remastered_20171211195522.jpg locorocoa-2-remastered_20171211194935.jpg locorocoa-2-remastered_20171211192815.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Call of Duty: Modern Warfare Remastered - PS4 By duracellcip in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 2 Last Post: 09-11-2016, 22:05
  2. User Review: Day of the Tentacle Remastered - PS4 By AzFaust in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 6 Last Post: 29-03-2016, 09:41
  3. User Review: I am Bread - PS4 By LeicaBogdan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 30-08-2015, 00:32
  4. User Review: Grim Fandango Remastered (PlayStation 4) By AlanPoe in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 1 Last Post: 30-03-2015, 07:38

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts