Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 3 of 3

Thread: User Review: Dishonored

  1. #1 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar

    User Review: Dishonored

    Dupa ce a fost anuntat de catre Bethesda Softworks (creatorii seriei The Elder Scrolls), jocul celor de la Arkane Studios, Dishonored, a fost asteptat cu nerabdare de gamerii din intreaga lume, auzind ca in spatele jocului sunt nume precum Harvey Smith (Deus Ex) si Viktor Antonov (Half Life 2). Jocul s-a lansat in luna octombrie a anului 2012 pe consolele Playstation 3 si Xbox 360 precum si pe PC.

    Prezentare si Poveste
    Dishonored este un joc first person, stealth, inspirat din jocuri ca Deus Ex, Bioshock, Half Life si Assassin’s Creed, reusind sa combine intr-un mod placut elemente importante din aceste jocuri. Actiunea se petrece in orasul Dunwall, oras inspirat din diferite orase ale aniilor 1800, mai ales Londra. In lumea acestui joc, oamenii de stiinta au descoperit ca uleiul de balena poate fi folosit pentru producerea energiei si asa a inceput o revolutie industriala in Dunwall. In acelasi timp, in oras exista o boala care este raspandita de sobolani si din cauza acestei boli, mare parte din populatia orasului a murit. Universul jocului este foarte detaliat, oferindu-ti informatii nu numai despre Dunwall, cat si despre restul lumii in care se desfasoara.

    Tu joci rolul lui Corvo Attano, aparatorul imparatesei. Din cauza unor intamplari de la inceputul jocului imparateasa moare si fiica ei, Emily, este rapita, iar tu, Corvo, esti acuzat pentru acestea. Pe parcursul jocului vei deveni un asasin pentru a incerca sa o gasesti pe Emily si sa dovedesti lumii ca nu esti vinovat. Povestea e destul de interesanta si vei vrea sa joci pana la sfarsit pentru a vedea finalul, dar personajele nu sunt foarte bine dezvoltate si probabil ca nu iti va pasa de ele. Dar cel mai interesant “personaj” e chiar orasul Dunwall, acesta avand o istorie foarte interesanta, care iti este prezentata prin diferite carti si scrisori gasite pe parcursul jocului. In ele vei gasi informatii si despre The Outsider, un personaj misterios care iti apare intr-un vis si iti da puteri magice pentru a putea salva orasul. Pe parcursul jocului o sa mergi prin canalele orasului, intr-o inchisoare, la o petrecere a nobililor din Dunwall, pe strazile orasului, si in alte locuri, asa ca nu te vei plictisi, jocul oferindu-ti o gama variata de decoruri.

    Jocul poate fi terminat fara sa omori pe nimeni si in acest fel, vei avea parte de un final insorit si fericit, dar daca ai ales sa omori tot ce iti iese in cale, finalul nu o sa fie tocmai fericit pentru orasul Dunwall.

    Gameplay
    Daca povestea nu este punctul forte al jocului, gameplay-ul e. Jocul iti ofera o gramada de posibilitati prin care sa iti indeplinesti misiunile. El iti pune in fata o colectie de arme si puteri si e treaba ta sa le combini in cele mai inventive moduri . Vrei sa posezi un peste sau un sobolan pentru a intra intr-o cladire ? Vrei sa opresti timpul pentru a putea trece nevazut pe langa un inamic ? Toate astea, si multe altele, sunt posibile in Dishonored. Cea mai folosita putere in joc este Blink, cu ajutorul ei te poti teleporta o distanta scurta, pentru a te catara sau a trece nevazut pe langa inamici. Aceasta putere devine un element central al gameplay-ului, nivelurile bazandu-se foarte mult pe ea, asa cum e grappling hook-ul un jocurile Batman. Nivelurile sunt construite in asa fel incat fiecare pare un mini-open world, putand sa te misti liber prin nivel, sa alegi mai multe rute si sa faci diferite side quest-uri. Pe langa Blink, o alta putere foarte folositoare este The Heart, ea este o inima (care pare vie) care te ajuta sa gasesti Runes, folosite pentru a cumpara noi puteri si Bone Charms, dar iti ofera si informatii despre locul in care te afli sau despre inamici, si ea poate fi considerata un personaj. Alte puteri sunt Dark Vision, cu care poti vedea inamicii prin pereti, Devouring Swarm, cu care poti chema un grup de sobolani care iti va ataca inamicii, Bend Time, care opreste sau incetineste timpul si Possession, cu ajutorul careia poti poseda animale si chiar inamici. Controlul este placut, dar la inceput e dificil sa combini puterile, ai nevoie de ceva timp pentru a te obisnui. Un lucru care nu mi-a placut la Dishonored este AI-ul inamiciilor, cateodata poti sta foarte aproape de ei, intr-un loc unde in mod normal ar trebui sa te vada, dar ei nu au nici o reactie, iar cateodata te pot vedea foarte usor de la distanta, intr-un loc unde nu ar putea sa te vada, iar atunci cand esti vazut de un inamic, instantaneu, toti cei din acea zona a nivelului vor sti de prezenta ta. Dar chiar si asa, in materie de gameplay, Dishonored poate da lectii altor jocuri, este cu siguranta cea mai buna parte a jocului.

    Grafica si Sunet
    Cum au spus si altii, Dishonored arata ca o pictura in miscare. De aproape, texturile arata destul de sters, dar in ansamblu, jocul arata superb. Iluminarea ii da Dunwall-ului un aer misterios, ziua orasul fiind intunecat din cauza cladirilor, iar noaptea Luna lumineaza orasul cu o lumina aproape albastra. Personajele sunt destul de detaliate, dar sunt putine tipuri de inamici. Atmosfera este intunecata si apasatoare, pentru a iti arata ca orasul trece printr-o perioada grea. Atentia la detalii este foarte mare si asta face ca orasul Dunwall sa para viu, ca si cum cineva ar putea locui acolo, nefiind doar un decor pentru un joc.

    Sunetul este si el un plus al jocului. Voice acting-ul mi-a placut destul de mult. Dar muzica, mai ales melodia The Drunken Whaler, o versiune modificata a melodiei Drunken Sailor, aparuta in secolul 19, adauga foarte mult la atmosfera jocului.
    Grafica si sunetul te introduc in atmosfera jocului si te fac sa te indragostesti de Dunwall si in acelasi timp sa iti doresti sa vezi mai mult din aceasta lume.

    Concluzie
    Dishonored este un joc care m-a impresionat si mi-a oferit mai multe decat ma asteptam. O combinatie extraordinara intre multe mecanici de joc si o lume foarte interesanta. Partea proasta e ca jocul este cam scurt, avand in jur de 10 ore, chiar mai putin daca nu il joci stealth. Dupa ce l-am terminat m-a facut sa imi doresc sa vad mai mult din aceasta lume creata de producatorii jocului, asa ca imi doresc foarte mult sa primim o continuare, Dishonored are foarte mult potential.

    Prezentare: 9.5
    Story: 8.5
    Gameplay: 9.5
    Grafica: 9
    Sunet: 9
    Nota finala: 9
    Attached Images Attached Images dishonored-daring-escapes-trailer-news-2.jpg 1280px-dishonored-wallpaper.jpg dishonored-new-426-25.jpg dishonored-e3-screenshots-01.jpg dishonored-3.jpg dishonored-2.jpg dishonored1.jpg dishonored_level.jpg amiral-havelock-dishonored-review-article.jpg dishonored-parry.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Felicitari pentru review! Keep up the good work!

  3. #3 SP
    CG Editor Dant3's Avatar

    Re: User review: Dishonored

    Review ft. bun, felicitări!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 08-10-2012, 08:12
  2. Media Library - Dishonored - Review By OEE in forum Videos
    Replies: 0 Last Post: 08-10-2012, 07:07
  3. User Review: Battlefield 2 Review By erik95 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2010, 00:09
  4. User Review: Prototype By erik95 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 4 Last Post: 29-09-2009, 16:02
  5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts