Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 7 of 7

Thread: User Review: Metro Last Light

  1. #1 SP
    Senior Member raduadelin's Avatar

    User Review: Metro Last Light

    Au trecut 3 ani de cand THQ a publicat Metro 2033 (joc dezvoltat de studioul 4A Games din Ucraina, pe baza cartii omonime a autorului Dmitry Glukhovsky) si iata ca un sequel isi face aparitia pe raftul magazinelor – Metro Last Light. Este acest titlu mai bun decat predecesorul sau? Rezolva acesta problemele primului titlu? Urmeaza sa aflati raspunsul din randurile pe care le voi insira mai jos (asta daca aveti timpul si rabdarea necesare sa cititi tot review-ul).

    Metro Last Light este dezvoltat tot de 4A Games (pe un engine in-house), insa publisher-ul s-a schimbat. Dupa falimentul celor de la THQ (un lung oftat aici), franciza "Metro" a ajuns sub tutela nemtilor de la Koch Media, iar Deep Silver (departamenrul care se ocupa de jocuri) este noul publisher al jocului.

    Story
    Povestea din "Last Light" are loc la un an dupa evenimentele din primul joc. Desi Metro 2033 avea doua finaluri (in functie de actiunile jucatorului), 4A Games continua aceasta poveste de la finalul "rau" al primului joc, cel in care - (spoiler pentru cei care nu au terminat 2033) – ii distrugi pe "The Dark Ones".

    Rangerii au localizat un "The Dark One" in viata si il trimit pe Artyom, devenit si el ranger intre timp, pentru a termina ceea ce a inceput. De aici jucatorul preia din nou controlul lui Artyom( ramas tot mut din pacate) si va fi plimbat prin multe locatii claustrofobice, dar si pe la suprafata Moscovei, infruntandu-se cu multe creatuti hidoase, dar si cu nazisti sau comunisti. Povestea nu duce lipsa de actiune sau intorsaturi de situatie. Ma opresc aici, deoarece nu are rost sa intru in detalii si sa va stric placerea de a trai din plin aceasta poveste pe cont propriu.

    Gameplay
    Ca si in titlul precedent, misiunile pot fi abordate in doua moduri: stealth sau run & gun. Modul stealth este mult mai bine dezvoltat decat in 2033, acum fiind necesar sa ne cream umbre (prin spargerea sau defiletarea becurilor, sau pur si simplu prin oprirea generatoarelor) pentru a trece neobservati de inamici. Avem si un indicator pe ceasul de la mana care ne arata daca suntem sau nu vizibili.

    Stealth-ul functioneaza in mare parte doar pentru inamicii umani, mutantii detectandu-ne mult mai usor, deci suntem nevoiti sa ne folosim munitia, care variaza in functie de dificultatea aleasa. Sfat: Nu incepeti jocul pe ‘’Normal”, este mult prea usor, iar A.I.–ul este mult prea prost, stricand foarte mult experienta de joc.

    Atmosfera apasatoare din titlul precedent a fost pastrata, ceea ce este un lucru foarte bun si important pentru a atrage jucatorul in lumea imaginata de Dmitry Glukhovsky. Fie ca te plimbi prin statiile neutre, ascultand dialoguri interesante (care te implica si mai mult in poveste), cumparand arme si munitie sau participand la anumite mini-gameuri, fie ca te afli in tunelurile intunecate pline de mutanti, care mai de care mai infioratori, te vei simti acolo.

    Grafica si Sunet
    Eu am jucat jocul pe Xbox 360 si pot spune ca se prezinta bine spre foarte bine. Are, ce-i drept, scaderi de FPS, dar texturile sunt de o rezolutie foarte buna, iar detaliile grafice sunt uimitoare. Totul arata suberb, de la suprafata moscovita, unde peisajele iti vor fura cu siguranta ochii, la tunelurile claustrofobice unde veti arde multe panze de paianjen pentru a va putea misca in voie.

    Iarna nucleara a luat sfarsit, primavara facandu-si cu pasi timizi aparitia, acest lucru fiind redat perfect de cei de la 4A Games (va veti convinge singuri de acest lucru). Sa mai adaug ca trebuie sa-ti stergi masca de gaze cand ploua sau cand sangele vreunui monstru sare pe ea? Iar odata cu venirea primaverii "Artyom, don't eat yellow snow" s-a transformat in "Artyom stay out of the water to survive" (din nou un lucru de care va veti convinge pe propria piele).

    In ceea ce priveste sunetul, am doar cuvinte de lauda pana la actorii vocali. Unii dintre ei se forteaza prea mult sa redea accentual rusesc si din pacate, nu le iese deloc. In rest sunetul este un deliciu, armele sunand realistic, iar sunetele din fundal va vor ridica parul de pe spate.

    Am inteles ca jocul nu este foarte bine optimizat pentru PC si exista persoane care s-au plans de el si pe PS3. Nu ma pot pronunta de calitatea jocului pe cele doua platforme.

    Achievements & Trophy
    Lista de achievements este una originala, provocand jucatorul sa treaca de mai multe ori prin campanie, sa omoare cat mai multi inamici sau dimpotrica sa termine jocul fara sa omoare niciun inamic uman. Lista mai are si alte surprize, pe care trebuie sa le descoperiti singuri.

    Verdict
    Da, "Last Light" este mai bun ca predecesorul sau si repara greselile facute de acesta. Acest titlu confirma faptul ca Europa are studiouri capabile si cu capul pe umeri. Am, totusi, un regret: Voiam ca THQ sa apara pe coperta acestui joc, merita din plin, deoarece a acordat incredere celor de la 4A Games si astfel capodopera lui Glukhovsky a prins viata.

    Vi-l recomand cu caldura si placere, ca de la gamer la gamer. Este o experienta unica si fascinanta. Iar daca nu ati jucat inca primul titlu, faceti o fapta buna (in special pentru voi, gamerii) si acordati-i un week-end, va garantez ca nu o sa regretati. Astfel veti gusta din plin Last Light!

    Poveste: 9
    Gameplay: 9
    Grafica & Sunet: 8,5
    Imersiune: 10
    Parere personala: 9,5
    Nota finala: 9
    Attached Images Attached Images metro_last_light_01.jpg metro_last_light_02.jpg metro_last_light_03.jpg metro_last_light_04.jpg metro_last_light_05.jpg metro_last_light_06.jpg metro_last_light_07.jpg metro_last_light_08.jpg metro_last_light_09.jpg metro_last_light_10.jpg

  2. #2 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    As avea ceva de comentat vizavi de partea cu sunetul. Ca sa fie imersiunea cat mai completa, recomand sa joci jocul in limba rusa si sa pui subtitrările in limba dorită. Un mare minus mie mi s-a parut a fi muzica din joc. Efectele si etc sunt foarte bine realizate, insa muzica nu se ridica la acelasi nivel. Si într-un joc atat de atmosferic, muzica are un rol foarte important.

  3. #3 SP
    Banned tacconi's Avatar
    Singura chestie in minus e ca partenerul meu cateodata trece prin mine! In rest e genial...

  4. #4 SP
    Member dilibau666's Avatar
    "este mai bun ca predecesorul sau" pe drk! scriptat pana-n maduva oaselor,imamicii ba te lovesti de ei ba te vad in intuneric,nivelul de dificultate nu sporeste decat frustrarea,pe PC optimizarea e 0 barat iar pe console presupun ca e la nivel directx 9 deci nu prea merita,niveluri inghesuite de tip soarece pe coridor,povestea trasa rau de par si netinand cont de optiunea de a nu-i ucide pe dark ones pe care o aveai in primul asa ca povestea incepe la fel indiferent de deciziile din primul,ca sa poti optine finalul "bun" trebuie sa ai grija si pe ce musca calci .Mare Pacat!

  5. #5 SP
    Senior Member raduadelin's Avatar
    Quote Originally Posted by dilibau666 View Post
    "este mai bun ca predecesorul sau" pe drk! scriptat pana-n maduva oaselor,imamicii ba te lovesti de ei ba te vad in intuneric,nivelul de dificultate nu sporeste decat frustrarea,pe PC optimizarea e 0 barat iar pe console presupun ca e la nivel directx 9 deci nu prea merita,niveluri inghesuite de tip soarece pe coridor,povestea trasa rau de par si netinand cont de optiunea de a nu-i ucide pe dark ones pe care o aveai in primul asa ca povestea incepe la fel indiferent de deciziile din primul,ca sa poti optine finalul "bun" trebuie sa ai grija si pe ce musca calci .Mare Pacat!
    Ce ai vrea tu sa aduca un nivel de dificultate mai mare? Hohote de ras? Este normal sa fie greu, sa te chinui putin(mai mult), pentru ca la final sa ai o satisfactie. Ma rog, este parerea ta si o respect!
    PS: Pe viitor, incearca sa eviti anacolutul, da bine doar in povestile lui Creanga!

  6. #6 SP
    Senior Member pooaul's Avatar
    Am inceput jocul ieri si pot spune ca sunt destul de dezamagit.
    Ce mi-a placut pana acum: Povestile celorlalti pe coridoare.
    Ce nu mi-a placut: Prima parte a jocului extrem de plictisitoare, povestea incepe greu, nu te face sa iti pese in vreun fel de ea.
    Foarte scriptat totul, cel putin in prima parte care am jucat-o, stateam cu controlerul in mana si mai dadeam de joystick in fata din 10 in 10 minute. Extrem de plictisitor si usor de renuntat la el.

  7. #7 SP
    Member dilibau666's Avatar
    Mai greu nu inseamna mai frustant! (cresterea dificultatii nu aduce inamici mai putin tembeli ci unii care te vad unde nu ar fi cazul,si multe alte dude). E bine ca sunt un personaj din povestirile lui Creanga dar nu sunt un consumist cu ochii legati ca altii ....

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 29-07-2013, 12:21
  2. Replies: 0 Last Post: 31-05-2013, 13:06
  3. Replies: 0 Last Post: 25-05-2012, 09:13
  4. Replies: 0 Last Post: 24-05-2012, 20:09

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts