Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: Review: Middle - Earth: Shadow of War Review - PS4 Pro

  1. #1 SP
    CG Editor Dant3's Avatar

    Review: Middle - Earth: Shadow of War Review - PS4 Pro

    Prin 2014, un an destul de slab in materie de jocuri foarte bune, a iesit la iveala o surpriza pentru unii, Shadow of Mordor. Imi aduc si acum aminte ce nebunie intalneam pe anumite site-uri si forumuri de specialitate. Umbra lui Mordor avea sanse mari pentru GotY... nici nu era greu, drept sa va spun. Dupa un pic mai mult de 3 ani, a venit si o continuare, huiduita de cei mai multi gameri, mai tare decat huiduie o galerie pe o arena de fotbal. Daca va intrebati de ce, va spun imediat, dar nu prea mult, nu despre politica anumitor studiouri vreau sa va vorbesc acum. Pai este hulit din cauza celebrelor "Microtransactions". Ca influenteaza prea mult campania, ca nu stiu ce, ca nu stiu cum... Haideti totusi sa pornim la un drum destul de anevoios prin "Middle-Earth" ca sa va spun si parerea mea despre acest joc. O sa fie o parere mai scurta, la fel cum a fost si drumul meu prin acest joc.


    Poveste si Gameplay
    Shadow of War a fost dezvoltat de echipa celor de la Monolith Productions, responsabili in trecut cu aparitia unor jocuri foarte bune, precum F.E.A.R. sau Gorky 17, cel din urma fiind preferatul meu.

    Actiunea din ME: Shadow of War are loc, ca sa zic asa, intre filmele Hobitul si Stapanul Inelelor si continua povestea lui Talion, din Umbra lui Mordor. Pruteanu, de undeva de sus e mandru de traducerea mea. Dupa cum probabil deja stiti, padurarul nostru vrea sa se razbune pentru... nici nu stiu ce sa fac, hai ca nu spun, eu mai stiu cativa care nu au jucat nici prima parte. Omul vrea sa se razbune, mai pe scurt, desi dupa prima parte am realizat ca Talion e de fapt macelar cu acte in regula. Tai in seria asta Orci, cum taie romanii porci in decembrie... Ca de obicei despre poveste nu va spun decat atat, e decenta, destul de lunga si are aproximativ 20 de ore, in functie de cum jucati. Eu zic ca o sa depasiti lejer 40 de ore, taiatul orcilor, la fel ca si in primul joc, devine dependenta.

    Jocul este prezentat in modul third person, contine misiuni principale si misiuni secundare, ca orice alt joc open world. Gameplay-ul a ramas neschimbat, nici nu avea de ce sa fie modificat daca ma intrebati pe mine. In continuare se vede influenta catorva jocuri celebre precum Assassins's Creed sau Batman. E greu, aproape imposibil sa mai vii cu ceva nou in ziua de azi. Pentru mine nu a fost o problema acest lucru, nu cred ca o sa fie nici pentru voi.

    Shadow of War contine si un mod multiplayer, denumit "Social Conquest mode", in care jucatorii pot invada fortaretele altor jucatori. Nu cred ca are atat de multi fani acest joc, merita totusi sa-i dati o sansa. Aveti grija insa, acest mod se poate juca in sistemul "Friendly" si "Ranked". Va sfatuiesc sa alegeti primul mod pentru inceput, in acest fel nu o sa pierdeti armata creata.


    Grafica, Prezentare si Sunet
    Ca si mod de prezentare, jocul este destul de ok, din punctul meu de vedere face cinste universului creat de Tolkien. Cand incepem sa vorbim despre grafica, din pacate jocul nu straluceste nici macar pe un PS4 Pro. Eu de obicei nu sunt sensibil, dar jocul asta are niste texturi care mi-au zgariat retina in ultimul hal. Din ce am inteles jocul nu o sa aiba problema asta pe noua consola Xbox One X.

    Din punct de vedere al graficii jocul nu impresioneaza decat prin acele cutscenes care se descarca separat si arata superb in 4k. In rest, pot sa spun cu tarie ca este ok spre mediocru. Stiu, nu conteaza numai asta, dar din pacate Shadow of War nu exceleaza la niciun capitol. Bine, recunosc, eu nu am fost dat pe spate nici de prima parte, care la fel ca si asta, e repetitiv in draci. Da, dupa o zi de munca stresanta poti sa te asezi linistit in fotoliu sa decapitezi niste orci, daca nu ai cumva un sac de box pe acasa.

    Cred ca sunetul este cel mai mare plus al acestui joc. Voice acting-ul este foarte bun, de la dialogul purtat intre personajele principale pana la amenintarile primite din partea orcilor, ragaie frumos urateniile Pamantului de Mijloc. Soundtrack-ul este si el foarte ok, dar din pacate nu prea se pupa cu alte elemente mult mai importante pentru un joc video.


    Concluzie
    DACA v-a placut Shadow of Mordor foarte mult, si imi cer scuze pentru majuscule, o sa va placa si asta, poate nu la fel de mult dar o sa va placa cu siguranta. Pe mine nu m-a atras atat de mult si sincer sa fiu din nou cu voi, nu cred ca am sa pot sa-l duc pana la capat, probabil anii care trec peste mine incep sa isi spuna cuvantul. Nu mai pot sa mestec si sa diger chiar orice, nici macar cu doua, trei beri la bord.

    PS: Multumesc celor de la Warner Bros. Interactiv Entertaiment pentru codul de review pus la dispozitie dar mai ales pentru libertatea de exprimare.

    Poveste: 7
    Grafica: 7
    Sunet: 8
    Gameplay: 8

    Nota finala: 7,5
    Attached Images Attached Images middle_earth_shadow_of_war_4k_8k_2017-1920x1080.jpg middle-earth-shadow-war_5.jpg middleearthshadowofwar_balrog_1495093018.jpg middle-earth-shadow-war-1080p-wallpaper-3.jpg 9b89aaea2f6842486cb77081333bebe2dc0daeb3.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Thanks for the review! Mie unul mi-a placut la nebunie primul... desi nu excela la grafica. Sunt aproape sigur ca o sa-mi placa si partea a doua, dar sincer chiar nu inteleg de ce nu investit deloc timp in a face niste texturi mai de doamne ajuta... Ajungi sa te intrebi unde mama naibii e evolutia intre PS3 si PS4 Pro, in afara de rezolutie...

    Cu microtranzactiile nu am nimic, atata timp cat nu ma impiedica sa ma bucur de joc, sau daca imi place, sa-l termin fara sa cheltui extra cash. Ba din contra, consider ca ajuta developerii/publisherii... si m-as bucura daca banii respectivi vor fi folositi pentru o continuare a jocului, free DLC's and stuff like that.

  3. #3 SP
    Senior Member PoisonRemedy's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Cu microtranzactiile nu am nimic, atata timp cat nu ma impiedica sa ma bucur de joc, sau daca imi place, sa-l termin fara sa cheltui extra cash. Ba din contra, consider ca ajuta developerii/publisherii... si m-as bucura daca banii respectivi vor fi folositi pentru o continuare a jocului, free DLC's and stuff like that.
    Primu a fost fain pentru ca sistemul Nemesis chiar avea sens, si ai avut mereu un orc preferat, si fiecare a fost unic, nici nu cred ca te-ai intalnit cu acelasi capitan mai mult de o data. Aici s-a vazut impactul cutiilor, numai ca a fost foarte bine deghizata in Nemesis system. Acuma capitanii nu mai au nici-un farmec, si la un moment dat nici macar nu iti mai pasa de ei si nu te atasezi din simplu fapt ca le castigi din cutii si poti sa ai si dubluri, asa isi pierd orice unicitate. Pe la final m-am inecat la mal, cum s-ar spune si nici nu l-am mai terminat pentru ca nu am mai avut motivatia necesara.
    Iar treaba asta cu extra cash e de ras sincer. Studiourile astea oricum au o gramada de bani, numai ca ei vor si capra si varza. Iar aici ma refer, ori faci jocul free si atunci bagi cutii, sau season pass sa fie gratis si atunci platesti pentru joc si suporti cutiile, nu poti sa le ai pe toate sa platesti pe joc, pe season pass iar pe langa asta si microtranzactii, ca in felu asta adio industrie gaming si o jucati defapt la aparate cu story mode.

    Iar le final, legat de review, eu i-as fi dat un 7 general, prea multe texturi stricate avea jocul, mai ales spre final.

  4. #4 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Aseară i-am făcut platina. Am jucat pe cea mai mare dificultate si n-am simțit nevoia sa bag bani in loot crates. Ce am adunat prin gameplay a fost suficient cat sa acopere "cheltuielile". Mie mi sa părut ca in asta au fost mai interesante întâlnirile cu capitanii, replici multe si diverse (cred ca doar de două-trei ori am auzit sa se repete) si mult mai multe variante de orci decat in primul. Per total mi-a plăcut chiar daca grafica nu e cine stie ce. Imi place de mor combatul asta stil Batman Arkham si chiar dacă la început am murit destul de des dupa ce am deblocat cateva skill-uri am început sa umplu Mordor-ul de maini, picioare si capete de orci. M-a deranjat un singur lucru, dar nu foarte tare: momentele cand sunt foarte mulți inamici pe ecran, nu prea mai înțelegi ce se întâmplă.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 12-06-2017, 02:02
  2. Replies: 0 Last Post: 27-02-2017, 18:16
  3. User Review: Middle-Earth: Shadow of Mordor By GreyhounD in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 17 Last Post: 14-11-2014, 15:05
  4. Replies: 0 Last Post: 27-12-2012, 08:38

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts