Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 1 of 1

Thread: User Review: Baja - Edge Of Control

  1. #1 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar

    User Review: Baja - Edge Of Control

    Baja: Edge of Control a venit in septembrie 2008 ca un arcade pentru cursele de off road, pe consola celor de la Sony, Playstation 3 cat si pe consola celor de la Microsoft, Xbox 360, ideea jocului conturandu-se dupa adevaratele curse de anduranta tinute in Mexic numite Baja 1000. Jocul celor de la 2XL Games, producatorul care a dezvoltat jocul in sine publicat prin THQ, nu e departe de acest gen de jocuri, acestia lucrand de asemenea la cateva titluri avand ca specific tot cursele Off road : ATV Offroad Fury ; MX vs. ATV Unleashed - ; MX vs. ATV: Untamed - .

    Varietatea traseelor e destul de mare cu 57 de configuratii in 9 locatii diferite. Jucatorul poate alege modul Cariera, Free Ride ,Baja (250,500,1000), Open Hill, Open Class si un sistem de multiplayer si co-op.

    Sunt 9 categorii de vehicule ce totalizaeaza peste 150 de modele licentiate: Baja Bug ,Unlimited VW, 4X4, Mini Truck, Fullsize Truck, Class 1 Unlimited, Open Wheel, Trophy Truck si a 9 a categorie Bonus Truck ce se deschide pe masura ce se avanseaza in modul Cariera.

    Din pacate cei de la 2XL Games nu au dat lovitura cu Baja : Edge of Control, acesta fiind chiar pe muchia dintre placerea de a conduce prin balarii si distrugerea suspensilor masinii si controlul haotic si imprecis ce te face sa te dai cu capul de pereti ca ai investit timp si bani in acest joc.

    Gameplay-ul ne permite upgradarea componenetelor, intr-un capitol restrans de optiuni la alegere si totodata reglajul anumitor piese in sectiunea Tunning, unde avem un control mai minutios.
    Avem damage vizibil la partile de caroserie, acestea insa nu se botesc ci mai degraba se desprind de pe cadrul metalic iar apoi se pierd pe traseu. Masina poate face pana, ii poate fierbe apa sau pierde presiunea la ulei, uzura cauciucurilor, uzura amortizoarelor si inca 2 indicatoare care nu imi vin acum in minte, toate prezentate printr-un sistem de gaudge-uri in partea dreapta a ecranului. Deci desi e un arcade, are un sistem de damage destul de bun.

    Desi traseele prezinta tot felul de damburi, denivelari, rampe, noroi, nisip, apa care iti arunca masina dintr-o parte in alta a partii carosabile partea de condus sistematic printre denivelari ar fi mai degraba o cursa la ghici in ce parte sare masina. In fiecare secunda jucatorul nu are senzatia ca masina care o conduce s-ar afunda printre denivelari sau prin noroi, ci mai degraba ar pluti la suprafata drumului, efectele grafice fiind slab dezvoltate. Coliziunile sunt "a pain in the ass", fizica coliziunilor fiind calculata in pauza dintre mese de catre producatori. La fiecare coliziune masina tinde sa se lipeasca de oponent in ciuda faptului ca se tine virat in partea opusa fiind asemanator efectului de magnet.

    Sistemul de trofee este destul de simplu dar necesita foarte mult timp pentru a completa lista de 1000G. Sunt 50 de trofee din care 1 trofeu online.

    Chiar daca nu exceleaza prin grafica dealtfel mediocra, si partea audio slaba, Baja Edge of Control ramane un arcade fun de jucat, competitiile Hill Climb fiind o provocare bine venita, in care esti pus sa urci pante aproape verticale, si sa iti stresezi motorul pana la punctul de fierbere a apei din radiator.

    Unora jocul le-a produs dureri de cap si au renuntat imediat la el, altii au gasit in el un arcade super fun fara prea multe pretentii; pentru mine a fost o deconectare de la Forza 2, (acu nu mai stiu sa joc Forza). Daca gasiti sa imprumutati sau sa inchiriati jocul atunci merita jucat, de cumparat nu prea.

    Gameplay: 6.5
    Grafica: 7.5
    Sunet: 5.5
    Impresie 7
    __________
    TOTAL: 6.6
    Attached Images Attached Images beoc1.jpg baja_owen_kotaku.flv.jpg ps3_baja_scrn4.jpg team-xterra-racing_1.jpg 01650182-photo-baja-edge-control.jpg 945246_20080925_screen002.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: MotorStorm: Arctic Edge By Mihail in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 07-12-2009, 01:14
  2. User Review: Mirror's Edge By erik95 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 03-08-2009, 17:53
  3. Baja: Edge of Control Videos By paul in forum Videos
    Replies: 2 Last Post: 25-09-2008, 18:10
  4. Replies: 2 Last Post: 23-09-2008, 18:34

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts