Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 11 of 11

Thread: Review: Call of Duty: Black Ops 3

  1. #1 SP
    CG Editor Dant3's Avatar

    Review: Call of Duty: Black Ops 3

    Niciodata sa nu spui niciodata! Ce m-a apucat sa incep asa, un pic filosofic? Pai stai ca iti spun acum. Daca imi spunea cineva ca o sa ajung sa scriu o recenzie pentru un joc din seria CoD i-as fi spus ca nu ma cunoaste. Deci, nici eu nu ma cunosc. CoD si FIFA, hahaha, niciodata. Eh, uite ca am zis sa mai schimb meniul, dupa ce am incercat Destiny publicat tot de Activision. Un prieten mi-as spus, Dane lasa un pic ura pe care o porti acestui joc si baga-te la concurs, o sa ramai surprins intr-un mod placut daca il vei castiga. Am strambat din nas, nu prea voiam sa ma bag in asa ceva. Destiny mi-a mancat zilele, daaaar e ca un drog, nu stiu ce naiba are jocul ala de tot ma agata. Dar nu despre Destiny vreau sa vorbesc acum, o sa scriu o recenzie si pentru cel mai butonat FPS din viata mea cu alta ocazie.

    A mai venit un an, a mai sosit un CoD, nu aduce anul ce aduce CoD-ul...Ehe, cand eram si eu mai tanar si nelinistit, iubeam seria asta. Cand auzeam ceva despre noul CoD de-abia asteptam sa intru in vechile razboaie mondiale, sa aud sunetul avioanelor, bombelor, nazistii spunand, Stop "meine katze sufera de matze"! Un deliciu, o simulare perfecta a unui razboi mondial. Au trecut anii, lumea voia altceva, eu nu. Au aparut tot felul de jocuri cu razboaie in viitor, unele mai reusite, altele mai putin reusite. Unii chiar au o imaginatie bogata, eu nici nu vreau sa ma gandesc prea mult la asa ceva. Vorba lui Einstein: "Nu stiu cum o sa fie al III-lea Razboi Mondial, dar al IV-lea sigur o sa fie cu bate si pietre". Imi cer scuze daca nu e mot-a-mot, dar am aceeasi parere.

    Poveste

    Call of Duty Black Ops 3 este jocul cu numarul 12 din franciza CoD, Dumnezeule, prea multe razboaie, prea multe jocuri. Asta din urma, CoD BO3, e un FPS science-fiction iar actiunea se petrece intr-un viitor destul de indepartat, prin 2065. Era sa uit un detaliu destul de important, cel mai recent joc din serie a fost dezvoltat de cei de la Treyarch, care ne-au adus in trecut alte titluri din seria CoD, titluri care au fost foarte bine primite de fani si presa de specialitate. Atentie mare insa, versiunea de pe generatia veche de console, PS3 si X360 este creata de alt studio, campania SP lipsind cu desavarsire. Eu am incercat desigur varianta aparuta pe generatia curenta.

    Dupa cum spuneam mai devreme, actiunea are loc in 2065, la vreo 40 de ani dupa CoD BO2. Omenirea a avansat foarte mult din punct de vedere tehnologic, razboiul este purtat acum de roboti sau oameni cu implanturi robotice. Oameni e cam mult spus, sentimentele deja nu mai exista la acesti Super Soldati.

    Povestea noastra, a Jucatorului, un nume nu s-a putut gasi deh, incepe undeva prin Etiopia, unde bineinteles ca am fost trimisi sa...ati ghicit, salvam pe cineva. Misiunea este un succes, dintr-un anumit punct de vedere, din punctul nostru de vedere mai putin. Jucatorul este prins de un robot si...batut ca-n codru. Dupa ce am fost prins, mi-au rupt mana si m-au batut cu ea, am zis, gata ma fac eu mare...robot si va sparg. Actiunea se muta apoi inca 5 ani in viitor, eu sunt bine, sanatos, doar ca am niste implanturi cibernetice plus mainile lui Robo Cop, thank you for your cooperation. Pe langa aceste manute nou noute mai primim un bonus, absolut gratuit, DNI (Direct Neural Interface), un fel de telepatie, sa nu-i spun walkie talkie din viitor. Exagerez si eu un pic, pe langa comunicare, acest DNI ne ajuta foarte mult la reglarea si functionarea normala a celorlalte implanturi cibernetice. Deja devine un laitmotiv acest "implant". Ce dor imi e de un CoD vechi...In fine cei de la CIA ne trimit prin Singapore sa prindem niste teroristi, autointitulati "Immortals", din fericire, nu cei din clanul MacLeod. Odata cu aceasta misiune incepe nebunia, o nebunie pe care nu vreau sa o dezvolt pentru a nu va strica experienta. Pot sa va mai spun ca actiunea jocului e ok, demna de un SF bun de la Hollywood, din pacate lipseste un scenariu mai bun, ceva sa ma faca sa imi pese de Jucator, de cei din jurul meu, de colegi. Ceva, sa vars o lacrima, sa zambesc la o gluma buna. Nu stiu, sa imi transmita o emotie mai puternica. Parca m-am uitat vreo 7 ore la discursul lui Iohannis de anul trecut. Spune baaaa ceva!

    Prin urmare, povestea e destul de buna pentru un FPS science-fiction, dar nu pentru un Call of Duty. Ideea asta trebuia lasata acolo pentru inca un Advance Warfare. Ideea de Call of Duty parca s-a pierdut, parca nu merge o alta denumire, un alt nume adaugat langa. Parearea mea, desigur, poate unora le place asa, eu sunt mai de moda veche.

    Din fericire pentru cei mai multi, in CoD-urile din ultimii ani cel mai mult conteaza componenta MP, daca MP-ul e bun, automat jocul e bun. Ei bine va dau o veste buna, MP-ul este foarte bun, antrenant, cu vreo 10 moduri de joc pe care o sa le vedeti intr-un screenshot, nu vreau sa ocup spatiu cu toate. Amintesc insa cateva care mi-au placut, Domination, un fel de Control în Destiny, Safeguard, unde trebuie să escortezi un robot, Demolition, cu doua locuri unde se pot arma bombe, ceva gen CS, dar parca mai bun, Capture The Flag s.a.m.d

    Dupa Poveste si MP hai sa va spun ceva despre Poveste. Ha, cum adica ce am, nu am nimic, nu am uitat ce am scris doar ca jocul asta dupa ce se termina incepe din nou, un fel de Nightmare, o nebunie parca mai distractiva cu Zombies, cu un scenariu modificat, o nebunie, in sensul bun, alta chestie pe care nu credeam ca o voi spune vreodata.

    Zombies

    De ce am ales sa scriu un paragraf nou doar pentru Zombies? Pai modul asta vine la randul lui cu alte doua povesti. Stiu, foarte mult continut, dar mai mult de atat, caterinca maxima. M-am distrat cum nu imi imaginam, foarte frumos. Prima poveste Shadows of Evil are loc intr-un oras imaginar, Morg City, prin 1942, atmosfera de film Noir, din pacate color, mi-ar fi placut sa introduca o optiune cum era in LA Noir, sa joc in alb-negru, are insa un soundtrack foarte bun. De asemenea distributia e foarte ok, Jeff Goldblum(Ziua Independentei, Musca, Jurassic Park), Ron Perlman (Hellboy, Sons of Anarchy), Heather Graham(Twin Peaks, Boogie Nights). Acesti actori renumiti interpreteaza niste roluri mai ciudate, toti au ceva in comun, un secret pe care va las sa il descoperiti voi. Atat va spun, e foarte tare, mai ales daca il joci cu prietenii.

    A doua poveste, The Giant, nici nu stiu daca ar fi bine sa va spun, poate nu stiti, pentru mine a fost o surpriza foarte mare, hai sa o las asa. Un mic tease poate? Are legatura cu...vedeti voi. O sa va placa foarte mult, 100%.

    Gameplay SP si MP

    Modul SP din CoD BO3 suporta pana la 4 jucatori in co-op. Eu va recomand sa-l incercati cu cel putin un amic. E alta mancare de peste. Cred ca o sa va placa mai mult asa. Daca nu ma insel, parca am citit pe undeva ca povestea a fost gandita pentru co-op. Nivelele sunt mult mai mari, chiar daca jocul este liniar, acum nu am mai avut impresia ca merg pe un simplu coridor.

    Pe langa modurile mai usoare, acum putem alege un mod pentru cei care au rabdare de fier si nervi de otel, Realistic, in acest mod daca te atinge un glont esti pe lumea cealalta. Sunt foarte curios daca avem sadici pe forum. Bafta!

    Cel mai mare plus, din punctul meu de vedere, armele, sunetul armelor este superb, mai ales daca aveti un sistem audio decent, customizare excelenta, diferite lunete, thermal vision, daca vrei sa te simti Predator, nebunie, nebunie.

    Revenind un pic la MP, pe langa cele 10 moduri de joc mai avem ceva foarte fain si interesant, Specialistii, fiecare clasa pe care o intalnim in CoD BO2 are acum un plus, hai sa-i spun o Putere mai speciala si o arma speciala. Din pacate nu am avut timp sa incerc toate optiunile, ce sa fac daca au inghesuit 5 jocuri intr-unul singur. Cum adica 5? Pai vreo patru pe care le-am amintit mai sus si inca un joc pe care il gasiti in Safe House, o sa va atasez un video personal cu un joculet din joc, joculet foarte bun, mi-ar fi placut sa-l pot juca si pe acesta coop. Joculețul cu pricina este Dead Ops Arcade II - Cyber's Avengening. Nu are rost sa vorbesc despre el, din video va puteti da seama cat de distractiv este. Ce sa va mai spun, m-am apucat de un joc si am butonat vreo 5. Ah era sa uit ceva important, doar atat va spun harta Nuk3town, favorita fanilor CoD. O hartă reimaginata, unde putem pune in aplicare noile miscari tip Parkour, miscari foarte bine implementate in modul MP dar parca e prea mult pentru mine. Totul e parca prea rapid, bine acum, eu vin de la Destiny, unde totul e mai calm si mai linistit, mai pentru varsta mea.

    Prezentare, Grafica si Sunet

    Aici o să vorbesc strict de problemele tehnice pe care le-am intalnit, de grafica si alte nebunii. Pai o sa fiu destul de scurt. O singura problema am intalnit in modul Zombies Online, o eroare obosita, "Client/Server Index Mismatch" habar nu am ce la ce e, intervine foarte des in acest mod cand vreti sa va jucati cu persoane straine, cred ca e ceva legat de matchmaking, unde din nou Destiny da clasa. Știu, sunt obsedat de Destiny, de-abia astept sa termin recenzia sa intru in Nightfall. Ups, asta ar fi trebuit sa ramana in gand.

    La capitolul grafica jocul se prezinta excelent pe PlayStation 4, din ce am inteles jocul ruleaza la o rezolutie Full HD si vreo 60 cadre pe secunda. Mai scade cateodată dar nu cu mult, cred ca nu scade sub 55. Ochiul meu nu a fost deranjat deloc, chiar vrea acum sa joace Destiny la 60 de cadre, iar pe aceasta cale rog Activision sa-i bata la cap pe cei de la Bungie sa ne aduca anul viitor Destiny 2 la 60 fps si un cod de review pentru ConsoleGames :D. Prin urmare, CoD BO3 din punct ce vedere grafic este cel mai aratos CoD dintre cele 12. Da, are cateva texturi mai urate, dar putine si nu ceva oribil. Un compromis pe care-l accept pentru Full HD si 60 fps. Cica generatia asta e depasita, da, poate pentru lenesi.

    La capitolul sunet, nota 10, melodii care se potrivesc perfect cu atmosfera din joc, sunetul armelor la fel de bun, sunetul din controller foarte bine implementat, atat in SP cat si in MP. Nu mai pot sa spun decat atat, felicitari Treyarch!

    Concluzie

    Stiu ca sunt multi care urasc sau au ajuns sa urasca aceasta serie, eu am fost unul dintre acei hateri. Ce se intampla pe Metacritic e ceva de domeniul fantasticului, am vazut si pe aici ca sunt unii care arunca cu pietre cel mai probabil dupa ce au incercat jocul 30 de minute pe PC, joc cumparat de pe...stiti voi. Si eu am vrut sa renunt dupa prima ora, cand am dat de un bug care m-a fortat sa dau restart intregului capitol, dar am zis, hai sa incerc sa termin cu ideile preconcepute. Ma bucur ca nu am renuntat si sunt fericit ca am avut ocazia sa il incerc prin intermediul acestui site.

    Multumesc CG pentru suport si multumesc mult Vlad Zotta si Activision pentru codul Deluxe Edition.

    PS: Sper ca si alte mari companii sa ne bage in seama. Din pacate Sony Romania nu are ochi pentru CG.

    Poveste: 7
    Gameplay: 9
    Grafica: 9
    Sunet: 9
    Multiplayer: 9

    Nota finala: 8.6

    Attached Images Attached Images call_of_duty_black_ops-3_5.jpg call_of_duty_black_ops-3_4.jpg call_of_duty_black_ops-3_3.jpg call_of_duty_black_ops-3_2.jpg call_of_duty_black_ops-3_1.jpg call_of_duty_black_ops-3_6.jpg call_of_duty_black_ops-3_7.jpg call_of_duty_black_ops-3_8.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    Bun review, bun joc, bravos!

  3. #3 SP
    Senior Member BizZare's Avatar
    Bre, felicitari pentru review!
    ...sper ca nu te superi daca ii dau un share.
    Sa speram ca vor depune cel putin acelasi efort si la urmatorul.

  4. #4 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Merci, cum sa ma supăr?

  5. #5 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Numai Call of Duty putea sa aiba propria lui sectiune in review notata Zombies
    GG pt review, fain!

  6. #6 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Cred ca am o problemă cu ochii

  7. #7 SP
    Senior Member BizZare's Avatar
    Cred ca ala care a facut comparatia are probleme cu ochii.

  8. #8 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    Nu am apucat sa-l incerc ... din pacate pentru mine seria COD (dupa seria WW II) nu reprezinta mare lucru.
    Spun asta in ciuda faptului ca am jucat campania single player pentru ambele serii Modern Warfare si Black Ops iar in multiplayer am jucat destul de mult primul Modern Warfare (pe PC).
    Ghosts nu am apucat sa joc deloc.

    Mi-as fi dorit o poveste dezvoltata bine, dar aparent nu voi primi (la multiplayer nici nu ma gandesc, m-ar manca "astia" cu fulgi cu tot cred
    Pentru cei care isi doresc poveste si atmosfera pe masura, ma gandesc ca pot doar spera la viitoare titluri.
    Sau poate doar sunt eu melancolic

    Oricum, multumesc pentre review Dant3, interesanta lectura.

    PS: este clar ca aceste jocuri fac bani datorita multiplayer-ului, si am zis-o si intr-un alt post, aparent fac chiar foarte multi bani.

  9. #9 SP
    Member DeepKiss's Avatar
    Felicitari pentru review.
    Cred ca m-ai convins sa fac "trecerea" la PS4

  10. #10 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Nu inteleg cum poti spune ca are sunet bun, mi se pare ABSOLUT ORIBIL, parturile catelului meu suna mai puternic decat armele alea. Zici ca-s pocnitori de la revelionu' din '87 pe care le auzi in fundal cand esti cu gura plina de salata de boef. Din cauza asta nici nu-l pot juca. Stiu ca nu sunt singurul cu problema asta, foarte multa lume s-a plans pe forumul oficial sau neogaf. E clasica problema Treyarch, toate jocurile lor suna praf.

    Pentru mine e un maxim turn off, reduce atmosfera jocului considerabil. Pacat, in rest e foarte bun.

  11. #11 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Eu nu am auzul atât de fin poate sau îmi plac prea mult petardele , pacat de poveste.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Call of Duty: Black Ops 2 By Ionut Laurentiu in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 1 Last Post: 20-10-2014, 00:26
  2. Replies: 0 Last Post: 21-11-2012, 11:41
  3. Replies: 0 Last Post: 02-05-2012, 12:07
  4. Replies: 0 Last Post: 21-06-2011, 17:59

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts