Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: User Review: The Wolf Among Us - Episode 1

  1. #1 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar

    User Review: The Wolf Among Us - Episode 1

    Telltale Games este printre ultimele studio-uri care fac jocuri adventure in ziua de azi. Dupa serii ca Sam and Max si Back to the Future: The Game (unul din preferatele mele), anul trecut ne-au uimit cu seria de jocuri The Walking Dead, inspirata din seria de comic books cu acelasi nume. Anul acesta a venit randul lui The Wolf Among Us, o serie de jocuri episodice, de asemenea inspirata dintr-o serie de comic books numita Fables. Voi incerca sa descriu in cateva randuri prima mea experienta cu The Wolf Among Us.

    Prezentare, poveste, gameplay
    Nu am citit seria Fables, asa ca, atunci cand am inceput jocul, nu stiam la ce sa ma astept, cel putin din punctul de vedere al povestii. Am fost intampinat de personaje cunoscute, cum ar fi Snow White (Alba ca Zapada), Beauty si Beast (din Frumoasa si Bestia), The Woodsman (din Scufita Rosie) si altele. In seria Fables (si jocul The Wolf Among Us) personajele de poveste au fost alungate din tinuturile magice si au venit in New York pentru a forma un cartier numit Fabletown, iar personajele care nu s-au putut integra in societatea umana au ramas la “the Farm”, o ferma in nordul statului New York. Dar personajele de poveste duc o viata destul de grea in lumea reala si nu traiesc in cele mai bune conditii, ajungand sa faca lucruri ilegale.

    In The Wolf Among Us jucam rolul lui Bigby Wolf (Big Bad Wolf), care este un serif in Fabletown si e responsabil de asemenea cu ascunderea lumii magice de oamenii obisnuiti, numiti “mundies”. Si cum ceva trebuia sa mearga prost, actiunea din The Wolf Among Us porneste de la o crima si este treaba lui Bigby Wolf sa afle cine de vina. Povestea este foarte bine scrisa, te atasezi repede de personaje, te tine tot timpul in suspans si este foarte greu sa deduci ce se va intampla in continuare. Nu vreau sa spun mai multe despre poveste, aceasta fiind cea mai importanta parte a jocului.

    Fiind un joc adventure, gameplay-ul este foarte asemanator cu cel din The Walking Dead si alte jocuri mai recente din acest gen. Feature-ul cel mai apreciat este sistemul de conversatii, putem alege aproape fiecare lucru pe care il va spune Bigby, povestea evoluand in functie de alegerile noastre, mecanica foarte bine implementata in acest joc. Scenele de actiune sunt facute prin quick time events, care mie mi s-au parut mai bine facute decat in The Walking Dead, dar in anumite momente e destul sa faci ceea ce iti spune jocul. In afara scenelor de actiune si conversatii, Bigby exploreaza diferite locuri, interactionand cu anumite obiecte care il pot ajuta la elucidarea misterului.

    Grafica si sunet
    Primul lucru care iti atrage atentia este ca jocul arata ca un comic book, foarte asemanator cu The Walking Dead. Jocul are o atmosfera noir, actiunea petrecandu-se in principal noaptea, culorile predominante fiind albastru/violet si galben, creand un contrast foarte interesant, iar lumina si umbrele ii dau un aer foarte misterios, potrivindu-se foarte bine cu tema si povestea jocului. Din punct de vedere artistic jocul arata foarte bine, as zice chiar ca e printre cele mai frumoase jocuri aparute in ultimul timp.

    Muzica este si ea foarte bine aleasa, la fel ca si grafica, potrivindu-se cu atmosfera noir a jocului, fiind inspirata din anumite filme vechi. Muzica accentueaza in majoritatea cazurilor emotiile pe care ti le trezeste jocul. Voice acting-ul este foarte bun, personajele suna foarte credibil, lucru care te face sa te atasezi de ele, actorii reusind sa redea foarte bine sentimentele personajelor.

    Concluzie
    Primul episod din seria The Wolf Among Us ne introduce in aceasta lume a personajelor de poveste, putin diferita de felul in care o stim din copilarie. Producatorii au reusit sa creeze o poveste si o lume care ne face sa vrem mai mult, sunt foarte nerabdator sa vad ce o sa se intample in urmatoarele episoade din aceasta serie si sunt sigur ca nu o sa dezamageasca. Primul episod dureaza aproximativ 2 ore, timp in care nu o sa te plictiseasca nici un moment, iar finalul este foarte bine facut si emotionant, asa ca va recomand sa incercati The Wolf Among Us, merita. To be continued…

    Prezentare: 9.5
    Story: 9
    Gameplay: 8.5
    Grafica: 9.5
    Sunet: 9
    Nota Finala: 9
    Attached Images Attached Images title.jpg 2013-10-20_00002.jpg 2013-10-20_00005.jpg 2013-10-20_00006.jpg wolf-among-us-episode-1-screenshot-8.jpg url.jpg thewolfamongus_003_fabletown_environment.jpg url1.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member Marinake's Avatar
    Un review foarte bine scris in care ai punctat tot ce trebuia. Felicitari.

  3. #3 SP
    Member dilibau666's Avatar
    Drăguţel dar nici pe departe la fel de bun ca Walking Dead!

  4. #4 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar
    Mie mi-a placut mai mult decat The Walking Dead, sper sa fie asa si dupa urmatoarele episoade.

  5. #5 SP
    Junior Member hamiltonDSi's Avatar
    Intradevar, un joc interesant.
    Nu e chiar genul meu dar l-as incerca.

  6. #6 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Felicitări pt recenzie. Un joc foarte bun care nu ar trebui ratat. Episodul 2 cand isi face apariţia? Nu mai am rabdare

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User review: The Wolf Among Us - Episode 5 By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 18-07-2014, 15:12
  2. User Review: The Wolf Among Us - Episode 4 By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 05-06-2014, 22:41
  3. User Review: The Wolf Among Us - Episode 3 By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 1 Last Post: 15-04-2014, 19:58
  4. User Review: The Wolf Among Us Episode 1: Faith - PS3 By Dant3 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 07-02-2014, 18:54
  5. User Review: The Wolf Among Us - Episode 2 By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 1 Last Post: 06-02-2014, 20:04

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts