Da chiar...
Khan de ce a fost banat ? Mie mi s-a parut user serios, plus ca era user cu vechime, award-uri, activitate, etc, etc...
Da chiar...
Khan de ce a fost banat ? Mie mi s-a parut user serios, plus ca era user cu vechime, award-uri, activitate, etc, etc...
Minciuna are picioare scurte. Eram sigur ca nu o gasit el asa ieftin ... acuma ca are si ban avem si dovada ca o mintit![]()
Nu-i mai duceti voi dorul lui Khan... ca are doar ban temporar (pana pe 02.03). Din pacate, el are un "rep sheet" cam maricel (poate cel mai mare de pe CG). Cu 14 infractiuni/warninguri la activ... inclusiv un ban forever pt. care a fost iertat... ar trebui sa-si masoare cuvintele. Din pacate, nu poate sa o faca. In stilul acesta, ma tem ca va primi un forever pentru care nu voi mai avea cum sa-l ajut.
Flame / injurii / atac la persoana
Limbaj necorespunzator / agramat / limbaj stil irc
Off-topic / spoiler / post hunting
Off-topic / spoiler / post hunting (Recidiva)
Nerespectarea regulamentului / regulilor threadului
Flame / injurii / atac la persoana (Recidiva)
Troll
Nerespectarea unui moderator sau a deciziilor administrative
Limbaj necorespunzator / agramat / limbaj stil irc (Recidiva)
Limbaj necorespunzator / agramat / limbaj stil irc (Recidiva)
Daca dupa toate acestea nu intelege... atunci e liber sa mearga pe forumuri unde sa fie ridicat in slavi. Aici nu se poate merge pe stilul acesta doar pt. ca a scris niste reviews acum ceva timp...
Ce ti-e si cu regulile astea, si-n viata sociala si-n cea virtuala.Imi convine mai mult sa vad un user precum Khan cum zice patru stelute decat sa vad 3-4 cretini care abereaza/spameaza/troleaza si nu li se intampla nimic, vezi tu, cu totii trebuie sa respectam reguli, altfel ar fi anarhie, dar deja cand ele nu mai aduc nimic folositor comunitatii le vad nefolositoare.Pacat ca voi, moderatorii gresiti uneori (de putine ori ce-i drept) in aplicarea sanctiunilor din cauza ca sunteti de multe ori prea obiectivi.
Cenzura asta exagerata devine deja obsesiva, nu-s de acord cu injuraturile sau atacurile la persoana, dar daca se face o mica ironie sau mai scapa omul un cuvant, pe care are si bunul simt sa-l cenzureze nu vad ce ar fi atat de grav.Cuvinte ca cele zise de el le auzim destul de des, in societate, in anturaj, mai scapa unuia la servici, si acolo faci la fel? cand scapa unu un cuvant ii zici ca nu e politicos si nu mai vrei sa ai niciun contact cu el? desi omul poate o spusese facand o gluma, nicidecum ca jignire.
Nu vreau sa credeti ca am vreo legatura cu userul Khan, de cand sunt pe forum nu am schimbat o vorba cu el, nici macar nu avem un mod de gandire asemanator, pur si simplu nu mi se pare corect modul in care se procedeaza.
Eu am 8 infractiuni si un ban,toate acestea in 6 luni,Khan din cate inteleg avea +14.Nu iti mai bate tu capul cu ce fac moderatorii.Khan nu trebuia sa foloseasca un limbaj de genul acesta si totusi,trebuia sa mai cenzureze un 'E'.Si de ce nu ti se pare corect? Mie mi se pare simplu. A vorbit urat,a luat ban,se intoarce pe 3 martie.![]()
Complet de acord. Nici mie nu-mi plac deloc anumite faze. Am vazut multi useri noi care veneau si tranteau anunturi de genul : "vand ps2 modat si 30 de cduri pirat contacatima la id blabla k sa vb may mult". Si nu pateau nimic, luau warn de 0 puncte sau li se stergea anuntul. Atat ...
Mi se pare mult prea putin pentru ca intr-un singur anunt a incalcat mai multe reguli :
-a scris agramat
-nu a pus pret
-a incercat sa vanda cd-uri piratate
Eu inteleg ca se incearca menajarea userilor noi, intr-un fel e normal sa nu trantesti ban la primul post ca l-ai pierdut aproape sigur pe respectivul user. La fel de bine inteleg si ca un user cu vechime ar trebui pedepsit cand greseste (ca e vechi si ar trebui sa stie regulile). Insa totul se rezuma la ce vor adminii si moderatorii de la forum. Vor useri mai putini, dar de calitate sau vor useri multi, dar agramati, cocalari si smecherasi.
Iar acum vad ca tendinta e spre cantitate si cred ca e pacat, stiu ca voi fi contrazis, dar asa vad eu situatia actuala.
Bine, depinde de fiecare, pe mine ma deranjeaza mult mai tare cand citesc un post de genul "numi merge jocul halo3 simi zice k nu poate citi discu dal am bagat inauntru shi e verbatim d klitate" decat un post de genul lui Khan. Ba chiar posturile alea ma amuza, mai ales ca n-a jignit pe nimeni direct.
In final ramane la aprecierea moderatorilor, care sunt si ei oameni si sunt subiectivi - regulile sunt doar un ghid, fiecare la poate interpreta cum considera.
Ca si moderator trebuie sa ai o gandire cat mai obiectiva in orice moment, indiferent despre cine e vorba - motivele sunt simple, exista mereu riscul de precedent - daca un user (prieten cu un moderator) a gresit si a fost iertat - mereu unii se vor plange de acest lucru, de aceea pozitia de moderator mereu aduce prejudicii de imagine daca nu o folosesti cu atentie. Eu de obicei incerc sa ajut userii sa inteleaga ce au gresit, insa de cele mai multe ori este imposibil - multi nu inteleg si continua sa te acuze pe tine (ca moderator) ca esti "partinitor" sau nedrept, sau nu interpretezi regulamentul asa cum il interpreteaza cel "acuzat", ceea ce nu intelege el este ca MODERATORII AU FACUT REGULAMENTUL - el se aplica ASA CUM ZICE MODERATORUL nu asa cum CREDE cel care a comis o infractiune. De asemeni unii au impresia ca ce nu este scris in regulament se poate face, total gresit, regulamentul se poate imbunatati oricand (si se modifica mereu) in bine pentru interesul general al forumului (interes decis de moderatori)
De asemeni cand iti faci cont pe forum esti pus sa acepti regulamentul - nu te poti "eschiva" ca n-ai stiut ca nu e vina ta.
Va rog nu uitati - moderatorii sunt OAMENI - au familii, viata sociala - ei nu stau 24/24 pe forum, daca un user simplu a descoperit o infractiune sau o incalcare de regulament are oricand posibilitatea sa o raporteze si moderatorii o vor corecta in cel mai scurt timp posibil (asa ca prostii de genul celor de mai sus AVoF nu isi au rostul, daca consider ca s-a incalcat vreo regula o raportezi nu o treci cu vederea si apoi te plangi ca vezi doamne ce se intampla pe forum, daca nu ai raportat atunci inseamna ca nu te-a deranjat si taci din gura si acum nu te dai viteaz dupa razboi).
Useri precum Walkman, tray (si altii) trebuie sa-si masoare bine vorbele (si actiunile) pe care le intreprind pe un forum (sau de pe forum in viata privata) - si ei nu au fost "favorizati" de moderatori cum nu au fost nici alti useri gen Khan, hostile, djmo (ultimii 2 facand chiar parte din echipa de moderatori) - asta ar trebui sa arate tuturor ca nu exista "FAVORITISME" -
Daca doream un forum fara reguli, sau moderatori (sau administratori) - faceam unul de acest gen in care fiecare spunea ce vrea si in ce forma doreste - dar sunt sigur ca nu ar fi fost pe placul majoritatii, pentru ca pana la urma, cel care vine sa isi faca cont pe forum este de acord cu regulile pe care forumul le impune in procesul de creare cont nou. Esti parte din comunitate pentru ca accepti si te supui regulilor comunitatii.
Cui nu ii convine regulamentul - renunta la contul de pe forum (e foarte simplu sa nu vizitezi forumul) - sa nu uitam ca acest forum a fost creat dintr'o dorinta de "noutate" si "inovare" pe care nu o aveam pe computergames. Sa nu uitam ca acest forum (si mai ales Monky) a facut eforturi supraomenesti in a oferi comunitatii de pe forum un spatiu virtual placut si decent. Sa nu uitam ca, la randul ei, comunitatea a venit in sprijinul lui Monky cand a fost nevoie (prin licitatiile care s-au facut) deci se poate si merita. Sa nu uitam ca Monky a dat comunitatii premii in jocuri si alte "bunatati" lucru UNIC in tara asta (nu neg ca au mai fost promotii/concursuri si premii si in alte comunitati insa nu la aceelasi nivel - fara sa exagerez cred ca s-au dat in 2 ani si ceva peste 100 jocuri si alte premii (console, accesorii, tricouri, postere, materiale promotionale etc) avand in vedere ca noi (pe consolegames) mergem practic pe NON- PROFIT - practic toti banii (absolut toti banii) care se castiga merg spre comunitate (ori prin hosting/server/softuri - ori prin premii).
Cu ocazia asta doresc sa ii felicit pe toti cei care au fost parte activa a acestei comunitati ca si organizatori (Mo, Grey, Monky, Donely, Bodo, hostile, mika, andrew, erik, naz, Bobby, istrategie si multi altii - e cam tarziu acum si nu imi vin alte nume daca e cineva pe care l-am sarit chiar imi cer scuze) si pe absolut toti userii care ne viziteaza ei sunt cei mai importanti si pentru ei facem ceea ce facem (sau macar incercam).
Nu am raportat deoarece nu am dat prea mare importanta, am comparat un post-hunting de foarte proasta calitate de pe ''intrebari si raspunsuri xbox'' de exemplu cu postul in cauza al lui Khan.In rest iti dau perfecta dreptate, mai ales ca aici consumati o buna perioada de timp in ajutorul altora, timp in care puteati sa faceti altceva in interes personal.Dupa cum spui si tu, suntem oameni si e normal sa gresim dar tot timpu e loc de mai bine, din greseli invatam si asa ajungem sa ne perfectionam.
darkie : ai dreptate, dar indiferent cat ai vrea sa fii de obiectiv nu poti. Si e si normal, pentru ca altfel ai crea un bot pe care l-ai programa cu un set de reguli si ala ar analiza INSTANT orice post si ar pedespi orice abatere de la regula impartial. Insa nu poti face asta, e nevoie de un om care sa decida in ce context e folosit un cuvant, cat de grava e o insulta, etc. Un bot nu va putea face asta.
Apoi normal ca intervin regulile. Am zis asta deja : unele infractiuni ar trebui pedepsite foarte aspru, altele ar trebui iertate usor. Iar postul lui Khan nu mi s-a parut DELOC unul "grav", dimpotriva - a fost amunzat. N-a zis : sa-ti dau "....", a zis mi s-a facut o "....". Ce e asa jignitor sau revoltator aici ? N-a jignit pe nimeni... Dar probabil ca a fost si aria (la publicitate) si nu trebuia sa se bage in thread, plus ca a recidivat.
Apropo de asta - mie regula de la publicitate (ca n-ai voie sa te bagi pe aria altuia) mi se pare extrem de "comunista" si (din pacate) am vazut-o cam pe toate forumurile. Efectiv mi se pare un conflict intre conceptul de forum si ideea de "sta pe tusa" intr-un anunt. De aia e forum ca sa comentezi, sa-ti exprimi parerea, etc. Daca iti dai cu parerea fata de un produs sau legat de pret care e problema ?
Cat timp nu jignesti vanzatorul eu cred ca orice opinie pe un thread de vanzari ar trebui incurajata, nu pedepsita. Marturisesc ca din principiu nu cumpar de pe thread-urile care contin fraze de genul : "aviz bagatorilor de seama, dau report" sau "pastrati thread-ul curat, faceti oferte si comentarii in PM". Nu ma bag, dar nici nu cumpar. Niciodata.
Pentru ca mi se pare ca vanzatorul este un increzut si un "smecheras" care crede ca el e cel mai inteligent si ca produsul lui e cel mai bun. Cu ce ar dauna un post de genul "am avut si eu placa aia, merge foarte bine, e silentioasa si performanta, o recomand" sau "am avut placa, e cam galagioasa, poate sunt eu mai pretentios sau am prins un exemplar mai slab, dar pe mine m-a dezamagit" ? Sau "jocul e bun, dar pretul e un pic cam mare, e doar cu putin mai ieftin ca-n magazin si se vinde pe aici cu x lei".
Eu zic ca asta face diferenta intre un forum si un anunt de pe ebay sau dintr-un ziar, unde nu poti "comenta"
Dar uite ca iar am derapat (si risc un offtopic - asta e alta infractiune pe care o consider iar incompatibila cu "forum")![]()
RaverX: referitor la Khan, e foarte simplu. Nu poti vorbi despre **** **** ***** ***** ***** si alte cuvinte obscene pe un forum curat. Punct. Nu exista loc de interpretari. Exista doar infractiuni pt. asa ceva.
Referitor la aria de Bazar, cu atitudinea "comunista" (hmm, unde am mai auzit asta oare ?!?)... Hai sa-ti spun eu ce se intampla din secunda in care se va permite sa se comenteze pe threadurile altuia. Se va abuza. La maxim. Nici nu va mai exista cuvantul "UP", pentru ca amicii, prietenii si amicii prietenilor si prietenii prietenilor celui care a postat anuntul se vor intrece in a da UP-uri in moduri cat mai "originale". De la "super placa, o am si eu"... pana la orice le trece prin minte...
Si uite asa, din momentul in care se va creea precedentul, aria de Bazar va deveni de necontrolat. Sorry, nu putem lasa asa ceva. Chiar si cu UP-urile... pana nu am introdus automerge-ul la 24H a fost nebunie maxima.
Si pentru ca tot ai facut comparatia cu ebay sau un ziar... intr-adevar, nu suntem asa ceva. Ei nu accepta comentariile insa fac carute de bani. Isi permit sa plateasca o groaza de angajati care sa se ocupe de Publicitate, de moderare, etc... Noi suntem o mana de oameni care nu vrem sa stam 24/7 pe aria de Publicitate. Pentru noi este o arie unde se vind/cumpara/schimba produse si atat. Pentru reviews, intrebari, tweaks & trips, exista zone dedicate.
Ai mare dreptate cu asta, insa oricum cine vrea sa dea up mascat (pt altcineva) o poate face foarte usor cu posturi de genul "care e ultimul pret ?" sau "fa-mi te rog un test cu programul cutare" sau "schimbi cu ... ?", etc, etc, etc. "Nemultumirea" mea era indreptata chiar impotriva celeilalte tabere, care nu vor up-uri de teama de a nu i se critica pretul sau calitatea unui produs.
Cat despre Khan am inteles ideea, am gresit si eu cu asta. Nu e voie cu expresii sau cuvinte neortodoxe, nici macar cenzurate. Asta e, ne conformam. Dar am o rugaminte : fiti neieratori si cu restul infractiunilor (mult mai grave in opinia mea) : comertul de warez, bisnita si violarea limbii romane.
ce memorie ai domne... cu toate astea, era in alt context. si eu sunt de acord cu comunismul de pe Publicitate.
Inca un sfat, informati-va bine inainte sa banati.Am primit ban pentru ca postasem la rubrica ''jocuri devorate'' un joc pe care il terminasem, era deja lansat si pe deasupra il cumparasem si in original.Nu am incalcat nicio regula, poate doar orgoliul lui Dj Mo, dand dovada de neprofesionalism banandu-ma.
Jocul respectiv il cumparasem pe contul fratelui meu de Steam, voiam foarte mult sa-l joc in multiplayer, tocmai imi adusese frate-miu calculatorul lui si pe xbox fiind banat nu puteam sa-l joc iar campania, intr-adevar am jucat-o pe consola, in varianta neoriginala insa nu-i dadea dreptul sa ma baneze, nu am vorbit despre pirataterie, nu am dat spoilere, nu am zis ca-l joc inainte de lansare... in concluzie nu am incalcat nicio regula dar dansu se cam juca de-a moderatorul si dadea ban-uri dupa cum i se pareau lui lucrurile.Daca incalcasem vreo regula putea macar sa-mi dea un mesaj si sa ma intrebe si puteam foarte simplu si rapid sa-i dau un screenshot cu jocul sau sa-i explic, dar chestia e ca nici macar nu am incalcat ceva si nu aveam de ce sa-i dau explicatii dar daca m-ar fi intrebat ii explicam limpede si (poate) intelegea.
Teo, dupa ce ca te stii cu musca pe caciula, mai si ai curajul sa postezi? Eu o sa plec un picut. Intre timp, sa-mi explici cum se face ca te loghezi si cu alte 2 conturi pe CG, against the Rules. Have fun...
Console Games Forum - View Profile: Teo
Console Games Forum - View Profile: AVoF
Console Games Forum - View Profile: comdesigur
Pc-ul meu il foloseste si avof, am vrut sa precizez asta inainte dar nu am vrut sa se creada ca e vorba de clona (aceiasi persoana -> 2 conturi), nu am nici cea mai mica legatura cu el, nu postez in locul lui, nu umblu pe site in locul lui, el doar sta si va mai sta o perioada la mine.Nu consider ca sunt vinovat de chestia asta si nici ca are vreo relevanta cu ce am scris mai sus dar e de apreciat ca tu ai intrebat inainte, nu am de ce sa ma simt cu musca pe caciula.Nu aveam de ce sa-mi fac inca o clona daca eu de la incident am fost banat 1 saptamana, puteam sa ma loghez asa cum am facut-o si acum si sa scriu.PC-ul meu in momentul de fata e folosit de 4 persoane.Daca am ceva de spus voi spune absolut tot timpu de pe contul asta.Nu sunt vinovat de situatia de mai sus, nici de asta cu el.
http://www.consolegames.ro/forum/f51...nsolegames-ro/
I. Regulament General
14. Nu este permisa folosirea a mai multor conturi pe acelasi calculator. Crearea unui nou user de pe un calculator cu user existent poate duce la dezactivarea ambelor conturi!
Bookmarks