Eu unul nu m-am uitat decat la primul trailer al jocului. Am evitat complet orice informatie noua pentru ca aveam incredere ca va fi un joc care sa imi placa. Daca ma uitam la toate trailer-ele inainte, probabil ca aveam o alta parere acum. Dar pentru mine a fost un joc foarte bun de care m-am bucurat constant si mi-a ramas ca o amintire placuta. Si pentru mine asta conteaza cel mai mult.
Tot asa am facut si cu The Last of Us, sunt curios ce parere voi avea acolo.
Ce părere aveţi despre faptul că nu poţi să salvezi jocul când vrei, iar autosave-ul este cam ciudat?
In Bioshock 1 puteai salva cand vroiai , acele Vita Chambers erau o prostie eu am jucat cu ele dezactivate
RonanN1, sunt deacord cu tine in aceasta privinta,eu nu ma refeream la faptul ca am o problema cu autosave-ul in general ci doar cu autosave-ul acestui joc, autosave care nu pare a fi prea bine gandit. Spre exemplu mi sa parut genial autosave-ul de la Tomb Raider 2013 deoarece salva des: de feicare data cand scotoceam prin gunoaie dupa salvage salva, cand ma apropiam de tabara inamicilor salva, casapeam vrio 4-5 inamici salva etc.
Eu inteleg ce zici dar s-a pierdut emotia aia de a juca "safe". Cand stii ca nu poti salva decat doar peste o ora (sau 2) de joc iar auto-save-ul intervine numa dupa ce treci de partea X a jocului...si daca mori pierzi TOT progresul facut...altfel te comporti in jocstii cum zic?
Dar daca tu stii ca imediat intervine auto save-ul dupa fiecare "moneda" adunata de pe jos sau dupa fiecare inamic omorat...te doare-n cot. N-are nicio noima si nicio "tactica".
Dar altfel iti gandesti tactica si consumi resursele daca stii ca ai de trecut 3 bosi (fara niciun save sau auto save)| joaca seria Ninja Gaiden ca sa vezi despre ce vb. sa vezi tu cum mori "daca nu esti atent" si trebuie sa re-incepi de la save point-ul intalnit in urma cu "X" ore saaaaaaaaau iti recomand primul joc din seria Dead Rising
sa vezi acolo...cum pierzi 10 ore de gameplay (pe putin) pt. ca n-ai salvat manual saaaaaaaaau incearca Demon's Souls/Dark Souls...
...nici nu vreau sa aduc in discutie jocuri MEMORABILE (clasice) in care nu exista niciun fel de save. 3 vieti -> termina jocu' | scurt pe 2(sau in unele cazuri o singura viata sau in alte cazuri se putea salva maxim de 2-3 ori tot jocul).
Pe scurt: in zilele noastre se face abuz de sistemul "save/auto-save" bun/prost oricum e implementat el.
Io-s adeptul sistemului clasic de salvat, nu e unul foarte prietenos dar macar stii o treaba...si cand lasi "maneta" jos din mana esti "mandru" c-ai realizat ceva si te poti duce (linistit) la scoala, servici, sau somn linistit. Acel sistem de salvat care te face "sa visezi" tactici in permanenta si te face sa-ti imbunatatesti "jocul".
*p.s.
Siiiiiiii sa n-aduc in discutie autosave-ul acela care intervine fix cand morisi dupa ce dai quickreload mori in 3 secunde (vezi grenadele din Call of Duty WaW).
*p.s. 2
Siiiiiiiiii sa nu aduc in discutie tot felul de sisteme de salvat "experimentale" care combina 3 sau 4 metode (de salvat) si nici una nu-i buna (vezi Dead Space 3).
nu cu mult timp in urma am terminat jocul. Nu ma asteptam sa spun asta (mai ales ca nu am mai jucat nici un titlu din serie), dar in momentul de fata mi-am gasit titlul GotY. Povestea aceasta e un fel de "Cloud Atlas/Inception"-ul gaming-ului, personaje interesante, unul dintre cele mai bune gameplay elements intalnite intr-un shooter, lumea care arata INCREDIBIL![]()
, muzica, tot, tot, tot. Merita toate cele 80-85 de premii care le are pana acum + cele care vor veni la sfarsitul anului. Cred ca o sa ma reapuc de el dupa ce mai termin alte jocuri, doar pentru a intelege povestea si mai bine. Awesome!
Your move "Last of Us"! (in care am din nou foarte multa incredere).
Am ajuns aproape de finalul jocului, si sunt dea dreptul bulversat(in sensul bun), povestea jocului estea dea dreptul incredibila si total imprevizibila.![]()
As vrea sa il cumpar si eu dar am jucat doar Bioshock 1 , are vreo legatura povestea cu jocurile anterioare ?![]()
Bookmarks