Console next-gen: ce astepti de la ele?
Acum ca tot sunt pe cale sa-si faca aparitia noile console (presupus numite PlayStation 4 si Xbox 3), ar fi interesant de vazut ce si-ar dori fiecare de la next-gen consoles. Trebuie sa luam in calcul si faptul ca avem pe piata un Wii U, si de ce nu, sa ne gandim ce ne-am dori de la un Wii U2 (see what i did there?). Totodata, sa nu uitam nici consolele portabile (oare ce-ar mai putea veni dupa PlayStation Vita sau 3DS). So, what's your take on this?
Sa-mi spun si eu parerea: referitor la consolele clasice next-gen (home console), in afara de putere de calcul si procesare mai mare (lucru evident de dorit dealtfel), mi-as dori sa vad urmatoarele:
- functii multimedia serioase: in ziua de azi, orice "amarat" de smartphone e capabil sa playeze din retea mkv-uri, ac3-uri, flac-uri si alte nebunii. Desi multi spun ca o consola ar trebui sa fie dedicata gaming-ului, personal sunt de parere ca in 2013-2014, consola ar trebui sa fie "the only multimedia device you'll ever need". La urma urmei, cat de greu ar fi ca Sony sau Microsoft sa bata palma cu cei de la XBMC (de exemplu), asa cum au facut cei de la OUYA? In plus, vezi Nintendo cu al sau Nintendo TV. Cred ca o consola ar putea fi si un bun PVR (de ce sa nu-mi inregistreze emisiunile favorite in timp ce ma joc?)
- cloud everywhere: nu e un lucru mare sa ceri ca in 2013 sa ceri ca salvarile tale sa poata fi puse in cloud, sa poata fi transferate catre alta consola.
- gamepad cat mai ergonomic si mai destept: daca aruncam o privire la WiiU cu a sa "tableta", cred ca solutia ar trebui sa fie ceva intre clasicul DualShock Controller, Xbox 360 gamepad si Wii U tablet. Nici asa mare precum cel de la Wii U, nici asa "cramped" cum e DualShock-ul... Si neaparat cu baterii interschimbabile (DualShock you're so 90's) pentru a nu fi nevoie sa caut firul prin casa pentru a imi putea continua sesiunea de gaming. Neaparat insa gamepad-ul nou ar trebui sa aiba un mic ecran (touchscreen or not), pe care sa iti poti seta profilele, sa iti poti schimba senzitivitatea, remapa anumite butoane, etc...
- conectivitate maxima: desigur ca nu vreau 3G sau LTE la o consola stationara, insa ar trebui sa existe clar LAN gigabit, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0, HDMI 2.0, DisplayPort, USB 3.0, Thunderbolt. Si neaparat un card reader pentru cele mai importante tipuri (SD si Compact Flash)
Voi, ce "doleante" aveti si ce v-ati dori sa vedeti in urmatoarele console next-gen?