Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 22 of 24 FirstFirst ... 12 20 21 22 23 24 LastLast
Results 421 to 440 of 469

Thread: Console Club

1. #421 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Dureaza undeva la 5 ani sa se construiasca o fabrica de memorii RAM. Presupunand cel mai bun caz in care cineva a fost vizionar, a anticipat cererea marita din cauza AI, si s-a apucat de construit inca de anul trecut, ar trebui sa vina si cresterea ofertei prin 2030. Din fericire cererea nu mai are unde sa creasca din punctul meu de vedere (deja cam toata economia globala e pompata in calculatoare), asa ca aceasta criza e cel mai probabil doar temporara pana reusim sa marim productia.

Ma rog, daca se intampla apocalipsa chineza descrisa mai sus de Monky, probabil vom mai astepta 10 ani pana sa ne revenim. Let's pray not!

In alta ordine de idei, imi amintesc cu drag cum ma jucam Skyrim pe PS3 cu 512MB RAM(megabyte!!!); intr-o lume in care oamenii de rand nu mai au acces la memorii, devii vor fi obligati sa optimizeze ca pe vremuri. Sa vedem si partea plina a paharului.

2. #422 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Degeaba construiesti fabrici daca nu ai know-how-ul.....cat despre bula AI, trebuie sa fii extrem de naiv sa crezi ca e doar o bula.....are aplicatii aproape infinite atata vreme cat ii dai informatii si il instruiesti ce sa faca. Poate doar sa apara o forma de AI care nu va fi asa demanding pe resurse

3. #423 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Apropo de ani si de know-how... ganditi-va ca au reusit chinezii sa puna mana pe masinarie ASML (compania olandeza care produce pentru TSMC, Samsung & Co. asa zisele "tiparnite" de wafere). Si cele mai luminate minti ale chinezilor, cei mai tari ingineri ai lor, nu au reusit sa faca reverse-engineering. Ba mai mult, e o poveste funny in spate, au platit nu stiu cate jde milioane de coco pentru a chema pe cineva din Olanda sa le repare (pt. ca da, nu au reusit altceva decat sa le strice). Acum ceva ani se spunea ca jucariile astea de la ASML sunt cele mai complexe masini fabricate de om. Dati un search, sa vedeti ce nebunii sunt.

Also, legat de viitorul gaming-ului, in caz ca nu ati vazut, va recomand sa cautati ce poate sa faca Google Genie 3. Cred ca e mare agitatie momentan printre developeri, publisheri & Co. Tare ma tem ca va incepe totul cu dat afara foarte multi developeri...

4. #424 SP
    Senior Member Papillon_'s Avatar
    MonkY in orice criza exista oportunitati.

Chinese memory maker CXMT prepares $4.2 billion USD IPO to take advantage of tight memory market — company lays out path to profitability as DRAM demand skyrockets worldwide https://www.tomshardware.com/pc-comp...kets-worldwide

How hair-raising prices for memory chips could take China’s top makers to new heights https://www.scmp.com/tech/tech-trend...rs-new-heights

Eu zic suntem intr-o bula masiva cu AI-ul, pot sa il folosesc sa imi scrie cod dar nu e atat de util si folositor pentru utilizatorul obisnuit.
    Sa nu uitam ca acum accesul e gratuit, ma indoiesc ca "Average Joe" e dispus sa plateasca pentru el.

Plus rata mare de raspunsuri gresite:
    BBC Finds That 45% of AI Queries Produce Erroneous Answers https://joshbersin.com/2025/10/bbc-f...neous-answers/

Eu zic ca suntem departe de AGI iar producatorii de generative AI sunt in stare sa zica orice ca sa vand produsul si sa faca profit.
    La fel si producatorii de hardware Nvidia, AMD, Samsung, Micron etc.

De ce crezi ca nu maresc productia? Pentru ca nu stiu cat o sa tina bula si vor preturi si profit cat mai mare.

Daca ceea ce spui se intampla atunci consolele o sa aiba niste preturi uriase si tot modelul lor de business se prabuseste.

5. #425 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Legat de Genie, din punctul de vedere al unui developer, pot sa va spun ca nu se agita nimeni si ca nu e nimeni ingrijorat

6. #426 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Demo-urile acelea sunt impresionante din punct de vedere vizual, dar ce arata ei acolo e in mare parte static.
    La cat de costisitor e AI-ul chiar si pentru task-uri simple, nu-mi pot imagina ca va putea fi folosit pentru a simula chiar si cel mai simplu joc din ziua de azi.
    De exemplu unui LLM trebuie sa-i trimiti de fiecare data toata conversatia care o tii cu el (raspunsurile tale + raspunsurile lui) pentru a-ti putea raspunde cat de cat coerent. Informatia care se poate schimba de la un frame la altul intr-un joc e mult mai complexa de atat, si nu stiu cum ar putea un model din acesta sa proceseze asa de mult.

7. #427 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by eagle-eye View Post
    Legat de Genie, din punctul de vedere al unui developer, pot sa va spun ca nu se agita nimeni si ca nu e nimeni ingrijorat
    Inseamana ca ori e un dev prea bun/batran si nu-i pasa, ori nu vede ce se intampla pe la altii, unde sunt dati afara cu miile, zeci de mii, si sunt inlocuiti cu AI...
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    Demo-urile acelea sunt impresionante din punct de vedere vizual, dar ce arata ei acolo e in mare parte static.
    La cat de costisitor e AI-ul chiar si pentru task-uri simple, nu-mi pot imagina ca va putea fi folosit pentru a simula chiar si cel mai simplu joc din ziua de azi.
    E doar un mic demo din ce poate face. Si e doar inceputul. Pt. mine e scary. Vedeti ce se intampla pe https://www.moltbook.com/.

8. #428 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Quote Originally Posted by eagle-eye View Post
    Ce tocmai am citit?

Cred că depinde foarte mult ce fel de „developer” este acea persoană. Poate e în lumea lui sau e de la Ubisoft.

În ziua în care a fost lansat, au fost pierderi de miliarde din punct de vedere al acțiunilor. Miliarde de dolari, nu milioane.

https://www.reuters.com/business/vid...ds-2026-01-30/

Găsești articole peste tot.

Poate nu îți dai seama cât de mult este folosit AI-ul în absolut tot.

LE:

În acele prezentări este ceva folosit într-o fază incipientă, care probabil va evolua cu o rapiditate la care nu suntem pregătiți. Am avut o perioadă în București în care mergeam cu autobuzul pe anumite rute. Pe una dintre ele se urcau mulți elevi și studenți. Am fost surprins să văd câți dintre ei folosesc ChatGPT ca motor de căutare. La un moment dat, o tipă vorbea cu el pentru a fi încurajată că nu făcuse bine la un test. Altă dată, o doamnă flirta cu GPT și îl punea să o întrebe detalii despre ea, ca și cum ar fi fost interesat. Suntem deja în Black Mirror.

9. #429 SP
    Eu sunt dev si nu sunt la Ubisoft, desi am fost si inca am prieteni acolo. Si mai am in zeci de alte studiouri de gaming (ca na, dupa 10 ani in domeniu iti cresti conexiunile). Nu cunosc si nu am auzit de o singura persoana data afara si inlocuita cu AI. Poate s-o intampla pe la mobile, acolo n-am vizibilitate, dar n-am auzit. In schimb am auzit folosita SCUZA cum ca se da afara ca sa "ceva ceva AI" dar va garantez ca e doar o scuza ieftina ca sa justifice disponibilizarea, inlocuirea nu s-a facut - cel mai recent am auzit-o la Amazon, unde cunosc vreo 3 insi care nici macar nu se stiu intre ei ca unul lucreaza in Buc, unul cu direct cu americanii si celalalt cu UK parca. Toti au confirmat vrajeala ieftina cu AI-ul si daca urmariti veterani ai industriei (nu snake oil vendors) sau jurnalisti care stiu ce zic (precum Jason Schreier) toti o sa va spuna acelasi lucru.

AI-ul e folosit des in development dar ca unealta de zi cu zi auxiliara. Si eu il folosesc des - sa-mi dea formule de excel-uri, sa-mi calculeze niste probabilitati, sa-mi arate de unde ma-sa se seteaza un collision box pe un mesh static ca l-am cautat azi de nebun... blabla-uri, asa cum si unii programatori il folosesc dar nu sa le scrie cod intreg (s-a incercat, iese o varza neoptimizata), si unii artisti il folosesc dar doar ca sursa de inspiratie, etc.

Ah si nu mai spun de stigma pe care o are AI-ul in game development, daca vrei sa-ti dai foc la joc si sa nu-l cumpere nimeni n-ai decat sa zici ca ai folosit AI in el. Si vorbim de maruntisuri gen niste artwork-uri 2D ascunse dupa niste stalpi, nicidecum un joc intreg. Niciun creative director intreg la minte n-ar aproba asemenea rahaturi ca ar fi sinucidere.

---------- Post added 03-02-2026 at 23:45 ----------

Uite las si un articol care mi-a cazut pe mana fix acum - Artificial intelligence blame for video-game industry layoffs may be misguided

10. #430 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Nu va lasati pacaliti de ce declara corporatiile, "AI"-ul pentru care se concediaza in masa inseamna defapt "Actually Indian".

11. #431 SP
    Silicon Valley Thinks TSMC is Braking the AI Boom

Spune clar ca in momentul de fata nu lipsa cipurilor sunt problema ci lipsa curentului.
    Pe langa asta unii fac comenzi mari pentru ca apoi sa le anuleze. O sa se potoleasca frenezia asta la un moment dat.

Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Inseamana ca ori e un dev prea bun/batran si nu-i pasa, ori nu vede ce se intampla pe la altii, unde sunt dati afara cu miile, zeci de mii, si sunt inlocuiti cu AI...
    Anumite companii se folosesc de scuza AI ca sa dea oameni afara pentru ca da bine acum.
    Daca incluzi AI intr-un nume sau raport e ceva "revolutionar" de "viitor". PR de 2 bani.

12. #432 SP
    Mai las mai jos o parere pertinenta citita astazi:

Here is a reality check if you have been watching the industry this week:

AI is not causing mass layoffs in games because it’s replacing talent.
    AI is being used as cover by clueless leadership that already failed.

If AI were actually replacing developers, we’d see:
    > Smaller teams shipping more complete games
    > Clear productivity metrics tied to shipped features
    > Fewer delays, not more

Instead, what we’re seeing is:
    > Layoffs before AI tools are production-proven
    > Projects canceled with no playable vertical slice
    > Proven Projects getting cancelled to move money into pipe-dreams
    > Executives talking about “AI strategy” instead of shipped loops

That’s not automation. That’s abdication.

Get real, the leadership of almost every AAA studio has never written code, designed a loop, and never sat through a real playtest. That MBA was not a degree in games, it was a degree in capitalist bull****.
    When things go wrong, they don’t know how to fix systems, so they chase "leadership" narratives.

Right now, “AI” is the narrative.

It lets management say:
    “The tech is changing” instead of “we don't know what people want”
    “The industry is shifting” instead of “we didn’t have a point of view”
    “Roles are evolving” instead of “we failed to lead”

Developers didn’t suddenly become less skilled in the last 18 months. What changed was that cheap capital dried up and leadership ran out of excuses.
    AI isn’t replacing devs.

It’s exposing those who never understood development in the first place.

And the people paying for that confusion are the ones who actually build games.

13. #433 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Un mic reality check, discutăm de Google Genie și vorbim de o singură săptămână de la lansare.

În 7 zile nu se schimbă structura unei industrii, nu dispar roluri și nu se dovedește nimic fundamental despre ea.

AI nu a apărut luni și marți a dat oameni afară.

In plus de asta, niciun ciclu de development nu se încheie atât de rapid.
    Jocurile AAA au cicluri de producție de 3–5 ani. Deciziile de azi reflectă greșeli de acum 1–2 ani, nu ceva descoperit săptămâna trecută.

14. #434 SP
    Eu doar am spus ca nu se agita nimeni in industrie cu Genie (a fost un chat scurt pe grupul de spam de la munca si concluzia a fost ca haha looks like slop, bafta) si ca asta cu AI-ul care da oameni afara de falsa.

15. #435 SP
    Quote Originally Posted by Teo View Post
    Un mic reality check, discutăm de Google Genie și vorbim de o singură săptămână de la lansare.

În 7 zile nu se schimbă structura unei industrii, nu dispar roluri și nu se dovedește nimic fundamental despre ea.

AI nu a apărut luni și marți a dat oameni afară.
    Da stim toti CEO, analisti etc. vorbesc de AI de parca e Holy Grail sau AGI (artificial general intelligence) cand de fapt e un tool antrenat pe date imense prin furt care vine si incearca sa para inteligent si sa genereze un continut util sau mai putin util cu un grad inca mare de eroare.

Baieti o sa ne facem toti zidari, electricieni, doctori ca vine AI-ul peste noi si numai avem ce lucra. Hai sa fim seriosi.
    AI-ul asta e scuza perfecta sa dea afara oameni, sa imbogateasca un grup restrans de persoane si sa creasca inegalitatea si tensiunile in societate.

Sa ne anunti si pe noi cand AI-ul o sa consume mancare, cumpara ultimul iPhone, masina si casa.
    Deocamdata doar consuma resurse imense de hardware, software si electricitate.

AMD’s Semi-Custom SoC That’ll Power the Next-Gen Xbox is “Progressing Well to Support a Launch in 2027,” Says AMD CEO https://wccftech.com/amds-semi-custo...-says-amd-ceo/

16. #436 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    De ce au scazut actiunile la firmele de gaming dupa ce a aparut minunatul Genie? Nu ar fi trebuit sa creasca? In maxim 2 ani o sa poata sa isi concedieze toti developerii - pastreaza cativa designeri buni, iau un prompt engineer, subcantracteaza Genie de la Google, si lanseaza jocuri AAAAA (quintuple A!) anual cu costuri de 100 de ori mai mici. Profiturile vor fi astronomice! Eu planuiesc sa imi vand si apartamentul si sa iau actiuni la Ubisoft, pana nu se prind fraierii de oportunitate!*

17. #437 SP
    Se speculează acum pe orice aur, cafea, tehnologie, cripto etc de multe ori nu există nici o logică în spate.

Lucrez în IT și tot aud placa asta cu AI înlocuiește angajații care nu e realistă. Majoritatea proiectelor pe care firma le-a pierdut în ultimul an și jumătate de când au început restructurările țin de reducere de costuri și sau dus în India pentru ca noi suntem prea scumpi iar accentul nu e pe calitate ci pe cost.

O ironie e ca cei din America, Europa de vest au spus la un moment dat bucurați-vă de creștere pentru ca apoi o să se mute totul mai la est, ca la noi.

Alta ironie e ca managementul ia decizii proaste dar ei pleaca cu bonusuri iar apoi angajatii suporta consecintele.

18. #438 SP
    Manager paul's Avatar
    Ubisoft ar fi anulat Assassin's Creed League:
    - ar fi inceput ca DLC la Shadows
    - termina povestea din abandonatul Season Pass al Shadows
    - 4 player co-op
    - dezvoltat de Ubisoft Annecy (istoric recent: AC Echoes anulat in 2022, dupa care a urmat alt joc AC, in colaborare cu Bordeaux, anulat si el)
    - o parte din echipa e transferata in Vantage Studios ca sa integreze expertiza tehnica din League in Anvil Engine si sa vina cu idei pentru moduri multiplayer care sa fie replayable si mai ieftin de dezvoltat

(franceza) Ubisoft annule AC League, un projet d'Assassin's Creed multijoueur coopératif - origami.ng

19. #439 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Oh, well...
    Anthropic used 16 AI agents to build a C compiler in two weeks, a task that took thousands of engineers 37 years.

The researchers ran an experiment to see how far AI could work on its own.

They put 16 AI agents together and asked them to build a full C compiler — a core tool that turns human-written code into computer programs.

Led by safeguards researcher Nicholas Carlini, the AI agents worked in parallel to produce a 100,000-line compiler written in Rust. The tool became capable of compiling the Linux kernel, one of the most widely used operating systems in the world.

With minimal human involvement, the agents divided tasks, checked their own work using tests, and coordinated progress automatically.

The project ran for two weeks, involved nearly 2,000 Claude sessions, and cost about $20,000 in API usage.

The experiment shows AI can now handle large, real-world software projects — while still revealing limits and risks that require human oversight.

20. #440 SP
    Cine e sursa? Daca e Anthropic PBC mi se pare irelevant pentru ca sunt in conflict de interese si toate firmele si persoanele care au de beneficiat de pe urma "AI" sunt in stare sa zica orice ca sa vanda produsul si sa obtina finantare.

Interesant
    Waymo admits that its autopilot is often just guys from the Philippines https://www.techspot.com/news/111233...ilippines.html

The company whose ‘AI’ was actually 700 humans in India
    Disaster as Microsoft-backed unicorn implodes. https://ia.acs.org.au/article/2025/t...-in-india.html

"Red faces and recriminations are flying thick and fast after revelations that UK AI company builder.ai has been tricking customers and investors for eight years – selling an advanced code-writing AI that, it turns out, is actually an Indian software farm employing 700 human developers.

Founded in 2016, the company, also known as Engineer.ai, became a darling of the AI space and marketed itself so well that it attracted $700 million ($US444.5 million) investment from the likes of SoftBank, Qatar, and Microsoft – which integrated Builder.ai into its Teams collaboration suite.

Builder.ai CEO Sachin Dev Duggal built the house of cards based on the purported capabilities of the company’s AI assistant ‘Natasha’, which was said to be a no-code tool that could build apps six times faster than traditional development processes and be 70 per cent cheaper.

Duggal became an AI industry stalwart, giving himself the title of ‘chief wizard’ at the company and appearing as an expert on podcasts and news outlets that lauded him as a captain of the emerging AI industry.

Yet it all came undone after revelations the company – which appointed new CEO Manpreet Ratia in February – will declare bankruptcy after major backer Viola Credit demanded immediate repayment of the $77 million ($US50 million) loan it extended to Builder.ai in 2023, when it was valued at $2.3 billion ($US1.5 billion)."

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 22 of 24 FirstFirst ... 12 20 21 22 23 24 LastLast