Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 2 of 2

Thread: Call of Duty - trecut, prezent, viitor

  1. #1 SP
    Senior Member erik95's Avatar

    Call of Duty - trecut, prezent, viitor

    Seria Call of Duty este una dintre cele mai populare francize din istoria gamingului. In acest articol voi prezenta, in cateva fraze, seria Call of Duty, de la primul joc pana la ultimul. De curand Activision a anuntat ca franciza a produs pana acum 3 miliarde $. Modern Warfare 2 a reusit sa stabileasca recordul in materie de vanzari, reusind sa produca mai mult de 500 milioane $.

    Call of Duty

    Primul CoD a fost lansat pe 29 Octombrie 2003, fiind primul joc al seriei. Producatorii sunt Infinity Ward, o echipa formata din fosti angajati 2015 Inc. ( MoH: Allied Assault). Call of Duty ne prezinta al doilea razboi mondial si cele mai importante batalii ale acestuia, vazute prin ochii soldatilor americani/britanici/rusi. CoD a castigat tiltul GOTY in anul 2003.

    Call of Duty: United Offensive

    Este un expansion pentru Call of Duty. A fost produs de Gray Matter Interactive, fiind lansat pe 14 Septembrie 2004. Jocul contine trei campanii: campania US, campania UK si lupta vazuta prin ochii soldatilor URSS. Pe parcursul jocului veti participa la cateva batalii istorice, printre care: Invazia Siciliei, Batalia de la Kursk. Jocul aduce 3 moduri multiplayer noi: Domination, Base Assault si Capture the Flag.

    Call of Duty: Finest Hour

    Este primul CoD aparut pe console. Are la baza primul joc al seriei, desi povestea este total diferita. A fost lansat pe 16 Noiembrie 2004, producatorii fiind Spark Unlimited. Jocul are si multiplayer pentru maxim 16 jucatori pe PS2, in timp ce versiunea de Xbox suporta maxim 32 jucatori.

    Call of Duty 2

    Este sequelul CoD. A fost produs de Infinity Ward si lansat pe PC si Xbox 360. Razboiul este vazut de aceasta data prin ochii a 4 soldati: 1 rus, 1 american si 2 britanici. Actiunea este foarte intensa. Acum jucatorul poate cara dupa el doar 2 arme si 2 tipuri de grenade. A fost introdus un nou sistem de health, cel folosit si in prezent de jocurile CoD. Jocul a fost primit foarte bine de critici si de fani.

    Call of Duty 2: Big Red One

    Este continuare Call of Duty: Finest Hour. A fost lansat pe 1 Noiembrie 2005 pentru GameCube, PS2 si Xbox. A fost produs de Treyarch cu contributia celor de la Gray Mater Interactive si Pi Studios. Campania ii poarta pe jucatori din Africa pana-n Normandia. Jucatorul va controla 2 soldati americani. Versiunile de PS2 si Xbox au moduri multiplayer.

    Call of Duty 3

    A fost lansat pe 7 Noiembrie pentru PS2, Xbox 360 si Xbox. Versiunile pentru PS3 si Wii au fost lansate 2 saptamani mai tarziu. Este al doilea joc al seriei Call of Duty de care se ocupa Treyarch. Acesta aduce cateva schimbari pe partea de multiplayer. Jocul nu s-a bucurat de aprecierea de care s-au bucurat Call of Duty si Call of Duty 2, dar vanzarile au fost foarte bune. Jocul are multiplayer pentru 24 jucatori pe PS3 si Xbox 360, exista o varietate de moduri. Jocul a primit si cateva DLCuri.

    Call of Duty: Roads to Victory

    Lansat pentru PSP in Martie 2007. Are la baza Call of Duty 3 si este produs de Amaze Entertainment. Sunt 3 campanii, dar jocul nu se bazeaza numai pe singleplayer. Sunt prezente si moduri multiplayer pentru 6 jucatori. Road to Victory a fost primit destul de prost de critici, fiind criticat in nenumarate randuri pentru AI/glitches/control.

    Call of Duty 4: Modern Warfare

    Jocul care a deschis calea catre succesul pe care il are acum seria. A fost foarte bine primit de critici si de jucatori, generand profituri uriase. Activision a lansat jocul produs de Infinity Ward in Noiembrie 2007 pentru PS3, Xbox 360 si PC. In luna Noiembrie a anului 2009 a fost lansata si o versiune pentru Wii. Jocul a revolutionat prin intermediul multiplayerului. Au fost introduse perkuri, Custom Classes si un sistem de XP. Multi producatori s-au inspirat din modul online oferit de Infinity Ward. Call of Duty 4 a castigat titlul GOTY in anul in care a fost lansat. La ceva timp de la lansare a fost lansat si DLCul "Variety Map Pack".

    Call of Duty: World at War

    A fost lansat pentru PC, PS3 si Xbox 360 anul trecut. A generat incasari foarte mari, bucurandu-se de un adevarat succes in randul gamerilor. Reviewurile au fost destul de bune, jocul avand o medie mai mare de 85 pe Metacritic. Jocul este in mare parte identic cu Modern Warfare, exceptand armele/locatiile care sunt cele din timpul celui de-al doilea razboi mondial. A fost lansata si o versiune de PS2 care a fost insa foarte criticate pentru lipsa modului online.

    Modern Warfare 2

    Continuarea CoD4. A reusit sa bata record dupa record de cand a fost lansat in materie de incasari. Pana acum au fost vadute aproximativ 10 milioane de jocuri in toata lumea. Este unul dintre candidatii la titlul de GOTY in 2009. Este similar jocurilor precedente, atat poveste, cat si actiunea fiind foarte apropiate de ce am vazut in COD4. A fost introdus modul Spec-Ops. Pe partea Online au fost introduse Custom Killstreak, perkuri si arme noi. Jocul nu a fost primit la fel de bine si pe PC datorita lipsei serverelor dedicate.

    Call of Duty Modern Warfare: Mobilized

    Creeatia celor de la n-Space a fost lansata pe 10 Noiembrie pe DS. Jocul se aseamana foarte tare cu COD4 si COD5. Au fost introduse noi arme/mini-games. Jocul are si un mod multiplayer pentru 6 persoane. Povestea nu este cea din versiunea de consola. In general a primit note bune de la siteurile de specialitate.

    Call of Duty 7

    A fost confirmat accidental de un angajat Treyarch. Activision a confirmat ca in 2010 vor lansa un nou joc. Acesta ar putea fi plasat in timpul razboiului din Vietnam sau ar putea fi un sequel pentru World at War. Momentan nu au fost oferite informatii despre acest joc

    Modern Warfare 3

    Nu a fost inca dezvaluit, nici macar accidental. Totusi e mai mult decat evident ca acesta va exista, avand in vedere succesul avut de Modern Warfare si Modern Warfare 2.
    Attached Images Attached Images call_of_duty_4_modern_warfare_-_console__1.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member Razvan's Avatar
    Quote Originally Posted by erik95 View Post
    Call of Duty

    Call of Duty ne prezinta primul razboi mondial
    o mica greseala, in rest foarte buna retrospectiva

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 21-06-2011, 17:59
  2. Zvon: Call of Duty 8 plasat in viitor By Zombozo in forum Console News
    Replies: 7 Last Post: 18-11-2010, 10:25

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts