Unul dintre producatorii jocului Fifa 09, Santiago Jaramillo, a oferit cateva informatii despre urmatorul joc FIFA pe forumul oficial EA Sports. Santiago se ocupa doar de variantele pentru Xbox 360 si PlayStation 3, de aceea urmatoarele informatii sunt valabile doar in cazul consolelor next-gen. Nu se stie inca daca aceste se vor aplica si la variantei de PC, dar dupa tendintele ultimelor ani, probabil ca nu.
Fizica mingii: "Am adus un număr considerabil de schimbări la acest capitol anul trecut, astfel obțin�nd ceea ce noi considerăm cea mai realistă simulare a unei mingi �n aer. Au fost �nsă și c�teva probleme pe care nu am putut să le rezolvăm, cum ar fi faptul că mingea sărea prea rapid după ce se lovea de un jucător. Anul acesta lucrăm să finisăm acest capitol și să eliminăm astfel de probleme."
Pasele cu exteriorul piciorului: "�n continuare vrem să aducem �mbunătățiri sistemului de pase, iar acest lucru �nseamnă mai multă varietate �n joc. Anul trecut am implementat cu succes traiectoria curbată a unei pase printre diferite "obstacole". Pasele cu exteriorul sunt o parte importantă a jocului așa că acum �ncercăm să stabilim dacă mișcarea se va realiza automat (cum sunt pasele cu calc�iul �n Fifa 09) sau va putea fi accesată cu unul din butoanele speciale de pe gamepad."
Poziționarea liniei defensive:"Trebuie să existe �ntotdeauna un echilibru �ntre apărare și atac. La momentul actual, echipa din atac are un anumit avantaj c�nd trimtie pase pe jos sau prin aer. Cred că una din probleme se datorează faptului că linia de fundași a adversarului se apără prea sus �n anumite momente iar pasele printre devin mult prea eficiente. �ncercăm să remediem acest dezavantaj și sperăm că �i vom aduce schimbări esențiale �n Fifa 10."
Alte elemente de gameplay: "După cum am mai spus, avem un timp limitat de dezvoltare, așa că nu putem să ne adresăm tuturor problemelor dintr-o dată. �nsă sperăm ca Fifa 10 să vă ofere o experiența unor �mbunătățiri superioare la toate capitolele: faze fixe, joc fizic, apărare, poziționare, portari, etc.
Modul Manager: "Am primit foarte multe sugestii de �mbunătățiri pentru modul Manager din Fifa 10. Chiar dacă anul acesta nu vom avea timp să le luăm pe toate �n considerare vă putem garanta că o mare parte din problemele menționate vor fi rezolvate. Știm că acest mod este unul din cele mai importante aspecte ale jocului, așa că a primit toată atenția noastră �n cursul acestui an. Astfel, meciurile simulate vor avea rezultate mai realiste (de unde și clasamentele vor fi mai realiste); sistemul de transferuri va fi detaliat și vor fi aduse �mbunătățiri esențiale atmosferei de la club, creșterii jucătorilor și așa mai departe. Avem un plan de priorități, acesta asigur�nd că �mbunătățirea modului Manager nu va include doar Fifa 10 ci și toate cele care vor urma."
Cu toate aceste inca nu s-a oferit nici o informatie despre modul Multiplayer. Asteptam cu interes noi detalii si bineinteles poze si video-uri.
FIFA Soccer Blog - A Kitana Media website
Bookmarks