Nu sunt destule pentru mine cel putin. Sunt 7 la numar momentan dintre care 2 sunt si pe ps3. Altfel imi luam si eu ps4 mai repede daca chiar erau destule.
Nu sunt destule pentru mine cel putin. Sunt 7 la numar momentan dintre care 2 sunt si pe ps3. Altfel imi luam si eu ps4 mai repede daca chiar erau destule.
Problema e cu mine, sunt foarte hyped dupa anuntarea fiecarui joc mai special si astept experiente "The Last of Us"-istice dar in schimb primesc jocuri mediocre spre OK. Daca nici Bloodborne sau The Witcher nu schimba asta atunci e vai si amar...
Sper ca nu v-am lasat impresia ca as avea ceva cu jocul din stire, abia astept sa vina, nu ma grabesc si am incredere in Naughty Dog. Doar minciunile si reclama falsa imi provoaca scarba.
L.E. : Si scobitul intre degete ma poate tine ocupat dar prefer totusi jocuri de calitate.
Eu nu sunt de acord ca nu merita PlayStation4 sau XboxOne. Insa sunt de acord ca generatia asta ar trebui sa se numeasca 'intarziata'. Aproape ca nu mai apare niciun joc fara sa aiba 'delayed' in coada, ceea ce spune mult despre problemele legate de seriozitate sau development. Si asta e bizar daca ne gandim ca atat Sony cat si Microsoft au renuntat la arhitecturi bizare pentru a trece pe ceva compatibil cu PC-ul. Ar trebui sa fie exact invers, totul sa se rezolve mai rapid dar eu nu vad nimic din avantajul x86. Ba din contra, nu cred ca am vazut in viata mea mai multe probleme, bug-uri si update-uri de zeci de giga, decat cele legate de jocurile 'next-gen'. Ma face sa cred ca trecerea la x86 a fost de fapt o greseala!
Nu e chiar asa. O arhitectura "pc engine" ofera mai multa flexibilitate si tool-uri mai prietenoase, prin urmare ar trebui sa primim jocuri mai complexe cu timpi de dezvoltare mai scurti. Intrucatva asta s-a si vazut, pentru ca am avut titluri la un nivel calitativ foarte inalt aparute la un interval foarte scurt fata de lansare cat si portari (a se citi "remaster/ remake") realizate in timp record la o calitate foarte buna.
Evident, este nevoie de optimizare si de timp de acomodare cu noul hardware, o fi o arhitectura "simil x86" insa totusi nu sunt PC-uri.
As spune ca este prima data in istoria consoleleor cand marea majoritate a titlurilor multiplatform sunt like-for-like calitativ cu versiunile de PC (afara de ce stiu eu ce rezolutii extraterestre sau framerate in conditiile acelor rezolutii). Si asta in conditiile in care toata lumea este de acord ca hardware-ul se bazeaza pe componente depasite deja la momentul lansarii.
@eNHajeL: nu stiu cum e cu declaratiile despre ce minune vor reraliza x si y, dar am pus zilele trecute Uncharted: Drake's Fortune (primul!) si tot ce pot sa spun este ca apar jocuri astazi care si-ar dori fluiditatea si "slefuirea" de care se bucura acela acum sase ani. Prin urmare, nu-mi fac foarte multe griji cu privire la Naughty Dog.
Stiti, e o vorba... nu poti impinge prea mult simtul artistic. Daca pe partea de development lucrurile or fi mai usoare, pe partea de creatie nu poti sa bati din palme si gata, apar noile idei si sunt puse imediat in practica. Probabil multi vor spune "da, dar pe vremea lui Xbox 360 si PlayStation 3 de ce mergea totul mai repede?". Well, eu as spune ca atunci a fost un boom... a fost un salt imens din toate punctele de vedere.
Ma gandesc numai la seria Gears of War. Practic primul joc a redefinit tot ceea ce inseamna third person shooter... a fost inovator. In momentul de fata, nu mai poti sa inovezi prea mult pe acest gen (in cate feluri poti face cover, strafe, roll and so on?). Si atunci nu poti decat sa vii cu un story diferit si atractiv (gen The Order 1886), sau cu elemente care sa te faca sa joci. Mi-aduc aminte ca deja la ultimul Gears of War deja eram extrem de plictisit... iar developerii au misiunea aceasta grea de a "reinventa", sau vor esua. Iar in ziua de azi, a esua la un titlu-doua, pot duce la inchiderea afacerii (vezi THQ).
Naughty Dog e unul din studiourile cu acel "ceva" special. Oamenii astia nu mai au nevoie sa prezinte motive sau scuze... stim ca din partea lor nu e ceva subiectiv, ci vor lucra "as long as it takes" pentru a face totul asa cum isi doresc. Stiu ca ne place tuturor sa se tina ca sfanta data lansarii (mai ales pentru cei care fac precomenzi), insa Naughty Dog cred ca poate avea un bilet "in alb" pentru delays. Cum a spus si AlanPoe, daca acele cateva luni in plus inseamna un diamant slefuit, prefer oricand sa astept decat sa primesc inca o piatra care doar arata frumos.
Ma tem insa ca incet-incet vom avea parte de cat mai putina originalitate in jocuri. Nu doar pentru ca nah, incep "ciorbele" sa fie reincalzite (aceleasi idei cu zombies, dragoni & co.), ci si datorita faptului ca developerii si publisherii se uita si ei pe cifre. De ce se se mai chinuie cu o idee super originala care poate sa devina un mare flop, cand se uita ce recorduri de vanzari au aceleasi FPS-uri re-re-re-refacute (imi vin in minte Battlefield si CoD)? Cred ca un bun exemplu ar fi Sunset Overdrive... care desi este altfel, este mai special si mai diferit decat tot ce am vazut pe piata in ultimii ani, nu va avea succes.
Sau in alta ordine de idei, de ce sa te mai chinui sa faci open world games, sa oferi zeci/sute de alternative pentru firul povestii, sidquests, o tona de replay value, cand oamenii sunt super fericiti cu un "corridor game" gen The Order 1886? De ce sa te mai chinui sa vii cu un efort tehnologic (sa scoti untul din engine si hardware), cand mai repede tragi 2 black bars si spui ca e "joc cinematic"? Asa cum as putea face o comparatie intre God of War si Dark Souls... de ce sa incerci tot timpul ceva original si diferit, cand e mult mai usor sa faci un boss care sa te omoare din maxim 2 lovituri... sa faci in asa fel incat sa te chinui cateva ore sa omori un singur mob - timp in care probabil terminai toata povestea din The Order?
I know, i know... nu toate jocurile pot fi GTA, Skyrim, Dragon Age, Diablo, Uncharted & Co... Sper ca 2016 sa fie boom-ul pe X1 si PS4 pe care l-am avut si in generatia trecuta. Altfel, ma tem ca vom avea super titluri sa le putem numara pe degete, si vom fi obligati sa trecem la un alt next-gen. X2 si PS5... here i come!
Voi va asteptati ca la un an de la lansarea noilor console sa aveti zeci si zeci de jocuri si toate sa fie capodopere?
Se refera probabil la data lansarii consolei si la jocurile calitative aparute la scurt timp de la acea data.
Nu îmi aduc aminte de jocuri extraordinare in primii doi ani nici pe generația veche. Nu mai stiu când a apărut Gears, daca a apărut in primii doi ani atunci e prea puțin. Resistance si Infamous nu au fost pe gustul meu. Odată cu MGS 4 au început sa ma cucerească cei de la Sony.
PS: poate facem un tabel cu niște comparații
PPS: cred ca am omis Mass Effect, dacă stau bine sa ma gândesc acum îmi dau seama de ce am avut prima data X360![]()
se refera la lansarea consolelor, nu a jocurilor. cat despre review, intr-adevar are un stil mai aparte, dar tocmai asta il face original si probabil trebuie sa citesti anumite paragrafe de mai multe ori ca sa intelegi ideea de baza. cat despre rasko sunt aproape 99% sigur ca era ironic![]()
Dant3: uita-te la episodul acesta si s-ar putea sa te ajute: The Point - Where are all the Great Console Games? - The Point - GameSpot. Uite de exp. ce jocuri prezinta el la un an de la lansarea Xbox 360: Gears of War, Prey, Oblivion, DeadRising, Just Cause, Hitman, Saints Row, Ghost Recon... in al doilea an aveam deja Bioshock, Halo 3, Portal, Uncharted, CoD MW and so on. Totusi, vorbim de 2006-2007. Suntem la 8 ani distanta si unii n-au invatat mai nimic... insa omul, ca si mine, inca spera. Ba chiar spune foarte serios ca vrea "sa-si iubeasca din nou consolele". Si din nou, ca si mine... spera ca 2016 va fi anul acela. Deci la E3-ul de anul acesta ar trebui sa ramanem cu gura cascata... like in the good old times![]()
stiti ce ma dezamageste pe mine in mod special cu actuala generatie, lipsa de ip noi foarte bune. WD a fost un fiasco, destiny s-a lansat cu mare fast, dar pe termen lung a dezamagit multi gameri, the order prea controversat si exemplele pot continua. imi amintesc si acum cat de bune si fascinante au fost jocurile generatiei trecute, ma gandesc la un GoW, ME, U, Bioshock, AC etc.
sony or fi assholes, dar eu in aia de la ND chiar am incredere ca vor produce cel mai bun joc posibil pe care l-ar putea face
Anii 2006 si 2007 chiar au fost buni, damn. Cate jocuri bune au iesit atunci si new ip's majoritatea.
Am sters postul lui eNHajeL, pentru ca aici nu e latrina. Fiecare cu gusturile sale (care de obicei nu se discuta) si cu jocurile favorite. No need to thank me...
Intrerupem aceasta postare pentru o stire de ultima ora !!! Naughty Dog a injunghiat mortal peste 1 milion de FAN-BOYs ps3 , Uncharted 4 a primit delay pana in 2016 .impingand scuza universala '' imi voi lua ps4 atunci cand va sosi Uncharted '' la capat de line !!! ...Va tinem la curent cu ultimele gogosi... doar aici la PRO TV !!!![]()
Bookmarks