Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 26

Thread: DiRT 2 pe PC amanat

1. #1 SP
    Senior Member Mika's Avatar

DiRT 2 pe PC amanat

Daca planuiati sa jucati DiRT 2 pe PC o sa aveti un pic mai mult de asteptat decat daca l-ati astepta pe console. Jocul va ajunge pe Xbox 360 si pe PlayStation 3 in luna Septembrie, iar pe PC va putea fi cumparat abia in Decembrie. Intarzierea se poate datora implementarii DirecX 11 in varianta de PC pentru imbunatatirea fidelitatii grafice la diferite capitole precum apa, umbre, multimi si multe altele.
    Attached Images Attached Images 44373_orig.jpg

2. #2 SP
    Member dexx's Avatar
    ...aveam volan pe pc... acum trebuie sa imi cumpar unul pentru xbox , pentru ca nu pot sa mai astept pana se lanseaza pe PC .

Dupa cum spuneam si in alt thread -> adrenalina se simte si mai mult cand joci cu volanul

edit : mika , ai schimbat cumva poza atasata , sau am eu viziuni ? Ca parca era una cu 2 masini...

3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Asa asa... sa-l amane de tot pe PC. I'm feeling evil

4. #4 SP
    Member Sanjuro's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Te-ai molipsit de la heaton aka ...s.a.m.d. etc.?

5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Sanjuro View Post
    Te-ai molipsit de la heaton aka ...s.a.m.d. etc.?
    Nu, doar vroiam sa-l mai amane pana imi iau si eu o placa video cu 32GB RAM, 4 procesoare, 1000W consum iddle, 16 coolere si driver beta build #236 ! Pana atunci, sunt fanboy console (d-ala rau, ma banez singur daca ma gandesc sa instalez vre-un joc pe PC - cu exceptia Diablo 3 si Starcraft 2, of course)

6. #6 SP
    Senior Member SublimingSun's Avatar
    DirectX 11... Nici nu mai stiam ce versiune e in effect, nu ma mai joc la pc din 2007 (de fapt, mint, am jucat The Path, dar ala nu e chiar joc ).

7. #7 SP
    Senior Member GeOKeR's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Zici ca esti mini-clona lu' Infamous cand te aud(vad) lol
    Sunt curios ce plusuri va aduce DX11 ala la partea vizuala

8. #8 SP
    Member collector's Avatar
    dx11 e un dx10 imbunatatit .. care la randu lui e un dx9 imbunatatit , in niciun caz ceva revolutionar cum a fost dx9 fata de dx8 . Se spune ca dx12 va fi the next big thing deoarece va include raytracing (ca in filmele cgi pe scurt)

9. #9 SP
    Member Snake's Avatar
    E pacat ca nu-l optimizeaza pentru DX12 si Windows 8. Chiar vroiam sa-mi fac un upgrade la calculator anul viitor. Dar s-ar putea sa iasa Windows 9 pana atunci si iar pierd trenul

Fara suparare acum dar stirile legate de PC nu ar trebui sa apara la Altele ? Sau eventual la Off-topic ?

10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by GeOKeR View Post
    Pai, cine zice ca Infamous nu era de fapt clona mea ?
    Un framerate mai scazut, iesiri la desktop, texturi mai mari (25GB spatiu ocupat pe disk)

11. #11 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    Quote Originally Posted by Snake View Post
    Fara suparare acum dar stirile legate de PC nu ar trebui sa apara la Altele ? Sau eventual la Off-topic ?
    pai si sa pierdem distractia daca ratam topicu?

PS a mea o sa vina cu EIST si nu o sa consume 1000W in idle

12. #12 SP
    Banned tryagain007007's Avatar
    Pai printre cele mai mediatizate ar fi: hardware tessellation, Compute Shader, multi-threading si Shader Model 5.0. Hardware Tessellation am vazut pana acum in tech demo-urile de la ati, ruland pe hardware DX10. DX11 tessellation va fi un superset al abordarii AMD.

Compute Shader se refera la GP-GPU. Nu este ceva nou, atat ATI cat si nVidia oferind solutii pentru efectuarea calculelor de mare compelxitate pe GPU. Acum vom avea compute shader implementat in DirectX 11.

Compute shader foloseste resursele GPU-ului pentru a efectua post-procesari [ex fenomenul de blur]. Acest lucru implica modificarea DirectX HLSL [high level shading language]. Pipeline-ul grafic poate genera acum structuri de date care se preteaza mult mai bine aplicatiilor de nivel general, care pot fi operate de catre compute shader. Compute shader nu este o parte a pixel shader, e un shader care preia rezultatul din pipeline-ul grafic, dupa ce datele au fost procesate de pixel shader.

Multi-threading in DirectX este ceva relativ nou, doar DX11 suportand aceasta tehnologie. Este vorba de paralelism implementat la nivelul DirectX-ului care se presupune a folosi mult mai eficient procesoarele shader din placile grafice. Placile grafice dpdv constructiv au implementat paralelismul la nivel hardware de destula vreme, lipsea insa un suport adecvat in software pentru a beneficia de toata aceasta putere de calcul.

Cum trendul este ca atat procesoarele din sistem cat si procesoarele grafice sa se dezvolte pe orizontala, crescand numarul de nuclee in defavoarea unei cresteri spectaculoase a frecventei de calcul, se impun noi modele de programare si SDK-uri pentru a scrie motoarele jocurilor astfel incat sa beneficieze la maxim de aceste arhitecturi.

Ce mai putem spune de DirectX 11 este ca va aduce suport imbunatatit pentru compresia hardware a texturilor, care este un subiect destul de fierbinte. DirectX 11 introduce doua noi formate pentru compresia texturilor: BC6 sau BC6H si BC7. BC6 suporta texturi HDR cu o rata de compresie de 6:1 fara pierderi (16 bits pe canal). BC7 lucreaza cu formate LDR (low dynamic range), si poate include alfa. Ofera o rata de compresie de 3:1 pentru RGB sau 4:1 pentru RGB + alpha. Calitatea vizuala folosind acest format este foarte ridicata.

Cu Shader Model 5.0 Microsoft aplica o serie de concepte ale programarii orientate pe obiecte limbajului sau pentru prelucrarea shaderilor HLSL. In foarte mare, prin imbunatatirile aduse ar trebui - daca e corect programat - sa ofere un spor real de performanta in multe cazuri, spre deosebire de DX10. Asta e teoretic, judecand dupa specificatii. Practic, o sa vedem cand o sa avem primele jocuri DX11 si hardware-ul adecvat.

Cum spunea un coleg forumist mai sus, DirectX12 se vrea urmatoarea revolutie. Nu cunosc detalii despre DX12 , dar inca nu avem hardware atat de puternic ca sa ruleze ray-tracing in timp real din pacate. Si mai stiu ca DX10 a fost de la inceput o versiune de tranzitie catre DX11, sau cel putin asa afirma MS.
    Attached Images Attached Images d3d11_hdr_tone_mapping_02.jpg d3d11_hdr_tone_mapping_03.jpg d3d11_hdr_tone_mapping_04.jpg

13. #13 SP
    Senior Member SublimingSun's Avatar
    Thx, foarte tare, sper insa ca intr-un an-doi cand iese urmatoarea revolutie pe piata sa mai aiba si ce revolutiona (adica sa mai existe jocuri pe pc ).

E fascinant expose-ul cu tesselation, ramification si bitch-asss implementation, dar putem sa ne intoarcem on-topic? Adica DIRT 2? Ca, oricum, discutia despre acest joc (sau despre oricare, for that matter) pe pc este cam irelevanta pe forumul asta, nu? Sau cel putin in sectiunea de fata...

Multumim .

14. #14 SP
    Quote Originally Posted by SublimingSun View Post
    Thx, foarte tare, sper insa ca intr-un an-doi cand iese urmatoarea revolutie pe piata sa mai aiba si ce revolutiona (adica sa mai existe jocuri pe pc ).

E fascinant expose-ul cu tesselation, ramification si bitch-asss implementation, dar putem sa ne intoarcem on-topic? Adica DIRT 2? Ca, oricum, discutia despre acest joc (sau despre oricare, for that matter) pe pc este cam irelevanta pe forumul asta, nu? Sau cel putin in sectiunea de fata...

Multumim .
    Chiar nu pot prognoza viitorul jocurilor pe PC. Dar, toata nebunia legata de DX11 e legata si de console. Intr-un an doi cand DirectX-ul va fi ce se vrea sa fie iar programatorii vor fi experimentati deja in tehnologiile prezentate mai sus, vom avea si urmatoarea generatie de console. Care vor avea un hardware extrem de puternic [nu imi pot imagina de pe acum ce putere de calcul o sa aiba consolele next gen peste 2-3 ani] si vor beneficia din plin de tehnologiile software existente si de expetiza programatorilor pentru a rula noua generatie de jocuri.

Tot din acest motiv ma astept ca odata cu noua generatie de console sa nu mai treaca atat timp pentru a vedea jocuri exceptionale ruland pe ele, cum a fost cazul PS3 care a avut nevoie de peste 1 an de la lansare pentru asi completa un portofoliu de jocuri. Mai pot spera ca producatorii de console sa construiasca un hardware usor de programat [vezi xbox 360] si sa avem jocuri exceptionale in prima zi de la lansarea noilor generatii de console. Cred ca socul pe care o sa il avem cu noile generatii de console o sa fie mai mare decat socul pe care l-am avut in cazul PS2-PS3 sau xbox-xbox 360.

OnTopic: Cred ca amanarea DiRT2 pe PC are ca fundament si masinaria de marketing a producatorului. Din moment ce se vinde mai bine pe PS3/Xbox 360, vor scoate jocul prima data pe consola urmand ca versiunea de PC sa fie lansata dupa ce consumatorii sunt directionati spre cumpararea jocului pe console. Chiar si cei cu PC sunt nerabdatori sa il joace si daca au console, vor cumpara jocul prima data pe consola. In acest caz ma indoiesc ca vor mai da bani si pe versiunea de PC. E un marketing eficient. Asa se procedeaza cu foarte multe jocuri. Faptul ca au bagat faza cu DirectX11 e o justificare de ochii lumii. DX11 are specificatii publice ptr developeri de peste 1 an, deci in 2-3 luni cu cat amana ei versiunea de PC nu vor realiza mare lucru.

Si in ipoteza in care producatorii vor considera ca devine total ineficient in a dezvolta jocuri pe platforma PC, tehnologii de genul DirectX / GP-GPU / paralelism vor evolua. Pentru ca ele stau la baza dezvoltarii tuturor jocurilor de consola. Si daca nu vor revolutiona jocurile pe PC din motiv ca nu vor mai exista, vor revolutiona jocurile de consola. Tot gamerii au de castigat din nebunia asta continua. In schimb developerii or sa aiba tot mai mult de munca. Nu pot sa sper decat la console next gen cu pret decent pentru a patrunde pe piata rapid, la hardware puternic, la tehnologii mature si la jocuri de foarte buna calitate.

Visez la un DiRT3 intr-un mediu total virtual cu un control gen MS NATAL

15. #15 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Like ... do we give a **** about DX 11, compression, LDR and all the other garbage?
    Ce naiba domne, am ajuns sa ne umectam la specificatiile hardware ale unui joc in loc sa ne gandim ca este ... un joc care ar trebui sa aiba un gameplay bun in primul rand? Sau m-am trezit eu intr-o alta epoca in care un joc bun inseamna un joc cu super specificatii hardware, care nu ruleaza pe nicio masina existenta, celelalte aspecte care il fac sa fie joc necontand?

16. #16 SP
    Quote Originally Posted by GreyhounD View Post
    Like ... do we give a **** about DX 11, compression, LDR and all the other garbage?
    Ce naiba domne, am ajuns sa ne umectam la specificatiile hardware ale unui joc in loc sa ne gandim ca este ... un joc care ar trebui sa aiba un gameplay bun in primul rand? Sau m-am trezit eu intr-o alta epoca in care un joc bun inseamna un joc cu super specificatii hardware, care nu ruleaza pe nicio masina existenta, celelalte aspecte care il fac sa fie joc necontand?
    Bineanteles ca nu asta defineste un joc faptul ca are implementate o mie de tehnologii si merge execrabil pe orice hardware. Dar pe langa un gameplay foarte bun, toata nebunia cu tehnologiile software de care am vorbit contribuie prin aspectul visual si desigur, optimizare, la imersia in jocul respectiv.

17. #17 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu inca mai joc chestii pe 8 bits... and love'em. Nu zic ca nu apreciez grafica la un joc bun, dar mi se par atat de booring sa vii cu specificatii tehnice de PC pe forum de console... Aici oamenii se joaca, se relaxeaza, nu-i doare de paralelism, multithreading si alte chestii d-astea. Omul descarca jocul sau introduce disk-ul... apasa Start si gata. De-asta si moare gamingul pe PC. S-a plictisit lumea de mambo-jumbo d-asta cu placi video de n GB pe care le arunca la gunoi anul viitor... Nici pana in ziua de azi majoritatea gamerilor nu stiu ce inseamna CELL sau CPU cu 3 core-uri custom... and they don't really care. Ca drept dovada stau cei care joaca Gears of War 3 si Killzone 2 non-stop... cei care joaca Little Big Planet si Metroid... care se distreaza cu prietenii in party games...

P.S. A nu se intelege gresit, o luasem si eu intr-o perioada pe aratura ca si tphase mai sus. Din fericire, m-am trezit la realitate. Dar e bine ca mai sunt si unii ca el, care dau 20 de milioane pe o placa grafica si joaca piratate... cam asta inseamna gaming pe PC lately. Torrents si placi video...

Si acum back on topic, ca o sa transformam si topicul asta in PC vs Console, si deja mi-e scarba sa-i tot banez clonele lui tphase, care azi imi umple frigiderul si maine e cel mai bun prieten al omului... Norocul lui e ca s-ar putea sa inchidem site-ul la finishul lunii si nu mai are pe cine sa "iubeasca" atat de mult...

18. #18 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Quote Originally Posted by tryagain007007 View Post
    Bineanteles ca nu asta defineste un joc faptul ca are implementate o mie de tehnologii si merge execrabil pe orice hardware. Dar pe langa un gameplay foarte bun, toata nebunia cu tehnologiile software de care am vorbit contribuie prin aspectul visual si desigur, optimizare, la imersia in jocul respectiv.
    Evident, conteaza si aspectul grafic ca doar evoluam, dar cand accentul este pus doar pe acesta si sunt ignorate multe altele, atunci acela va fi mereu doar un demo tehnologic bun si un joc foarte prost.

Btw, vezi ca se scrie "bine�nteles" pentru ca e cuvant compus si nu are ce sa caute � din a acolo

19. #19 SP
    Quote Originally Posted by GreyhounD View Post
    Evident, conteaza si aspectul grafic ca doar evoluam, dar cand accentul este pus doar pe acesta si sunt ignorate multe altele, atunci acela va fi mereu doar un demo tehnologic bun si un joc foarte prost.
    De acord cu tine, nici nu am afirmat altceva.

Btw, vezi ca se scrie "bine�nteles" pentru ca e cuvant compus si nu are ce sa caute � din a acolo
    Iertare

Nu zic ca nu apreciez grafica la un joc bun, dar mi se par atat de booring sa vii cu specificatii tehnice de PC pe forum de console... Aici oamenii se joaca, se relaxeaza, nu-i doare de paralelism, multithreading si alte chestii d-astea.
    De acord, dar atat timp cat nu e flame PC vs Console, care e crima in enumerarea unor specificatii tehnice ale DX-ului care sta la baza tuturor jocurilor de xbox 360?

Nici pana in ziua de azi majoritatea gamerilor nu stiu ce inseamna CELL sau CPU cu 3 core-uri custom... and they don't really care.
    De acord si aici, dar asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa fie nimeni pasionat si de tehnologia din spatele consolelor nu?

Dar e bine ca mai sunt si unii ca el, care dau 20 de milioane pe o placa grafica si joaca piratate... cam asta inseamna gaming pe PC lately. Torrents si placi video...
    Asa e, PC gaming inseamna tot mai mult placi video scumpe si torente. Dar pe partea aialalta nu ai de unde stii tu cat am dat eu pe placa grafica si daca joc sau nu piratate si cu atat mai mult n-ai ce sa ma judeci Am vorbit in posturile de mai sus frumos si cu respect, nu cred ca am facut nici un flame si nu am jignit pe nimeni, tu de ce o faci?

care azi imi umple frigiderul si maine e cel mai bun prieten al omului...
    Man, daca te-am jignit / suparat ti-am cerut scuze pentru asta, faptulca nu le-ai acceptat este decizia ta. Dar man nu pune problema astfel incat sa creada oamenii de pe forum ca nu stiu ce dumnezeu ti-am facut, ptr ca chiar nu ti-am facut nimic man.

Norocul lui e ca s-ar putea sa inchidem site-ul la finishul lunii si nu mai are pe cine sa "iubeasca" atat de mult..
    Nu e nici un noroc, nu am de castigat si nu imi doresc sa va inchideti site-ul. Pe mine m-au deranjat atitudinile unor membrii pe care probabil si eu i-am jignit si care m-au jignit inapoi cu "pamant sub unghii", "nu ii da dumnezeu consola", "cel mai terminat copil etc" si isi bateau joc de mine chiar si cand vorbeam in unele posturi de detalii tehnice care n-aveau legatura cu flame si versus si ptr asta mi-a sarit tandara. Nu a fost bine, recunosc, si cer scuze tuturor carora le-am adresat cuvinte urat. Daca accepta sau nu scuzele, fiecare decide cum considera. Si nu zic nici faptul ca nu am facut flame sau versus si recunosc ca a fost de rahat atitudinea.

In posturile din aceste thread cineva a intrebat ce aduce nou DX11 si am incercat sa explic din cunostintele mele ce stiu si eu. Sigur pe multi nu ii intereseaza aceste detalii tehnice dar poate sunt pasionati carora le face placere sa afle noutati, chiar daca vorbim de console unde detaliile tehnice nu sunt primordiale ptr gamerul de zi cu zi. Nu am avut intentia sa jignesc pe nimeni, sa fac flame sau versus. Si sincer imi doresc sa strangeti banii si sa continuati munca si site-ul.

20. #20 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    Monday 6th July/... Codemasters� today announced that the Games For Windows� LIVE edition of Colin McRae: DiRT 2, the thrilling and stylish sequel to the award-winning off-road racer, will support the wealth of new performance enhancing features that will be available in DirectX 11.

With DirectX 11 hardware expected to ship in the second half of 2009, and DirectX 11 coming to home computers with the release of Microsoft Windows 7 on October 22, 2009, Codemasters also announced that the Games For Windows� LIVE edition of Colin McRae: DiRT 2 will benefit from an extended development program to take advantage of DirectX 11 and is now scheduled to be published in December 2009.

�While the console editions of Colin McRae: DiRT 2 will retain their September ship date, we believe that the DirectX 11 feature set is too compelling to ignore, especially considering how much more it can add to the visual experience for PC gamers,� said Bryan Marshall, chief technical officer, Codemasters. �As a leader in digital racing entertainment, we are staying ahead of the pack by immediately taking advantage of key new technologies such as hardware tessellation, multi-threading and Shader Model 5.0 to deliver the most realistic, immersive and exhilarating racing experiences in the business. The fusion of DirectX 11 with Codemasters� EGO� Engine will raise the technical bar considerably in the racing genre.�

With the introduction of Microsoft Windows 7, DirectX 11 will be made available both as part of the operating system and as a downloadable update to Windows Vista. Codemasters intends to immediately take advantage of DirectX 11 features that add to the realism of the racing environment. Hardware tessellation will further improve the appearance of water and other surfaces as well as crowd animations.

The shader performance of Shader Model 5.0 (SM 5.0) will aid in creating an even richer 3D experience, enhancing key image quality parameters such as depth of field, ambient occlusion and shadows. These DirectX 11 features, and many others, will add the horsepower needed to improve performance.

�We expect Codemasters� early move to DirectX 11 to place them in a leadership position in developing the next generation of PC games and simulations,� said Rick Bergman, senior vice president, AMD Products Group. �To aid in transitioning to DirectX 11, AMD is providing Codemasters with access to our software engineering expertise in DirectX 11 technologies such as tessellation and shader modelling. DirectX 11 has all of the ingredients needed to take PC gaming to a new level of realism by giving developers tools to effectively utilize the multi-CPU, multi-GPU systems now available to players.�

Colin McRae: DiRT 2 is being turbocharged for Games For Windows� LIVE supporting DirectX 11 and is set to ship this December. Editions for the Xbox 360� video game and entertainment system from Microsoft�, the PLAYSTATION�3 computer entertainment system, Wii�, Nintendo DS� and PSP� (PlayStation�Portable) system are scheduled to launch in September. For the latest videos and information, powerslide over to www.dirt2game.com
    pozele sunt din versiunea de PC
    Attached Images Attached Images dirt2_gen_sshot_526.jpg dirt2_gen_sshot_547.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks