Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 298 of 303 FirstFirst ... 198 248 288 296 297 298 299 300 ... LastLast
Results 5,941 to 5,960 of 6053

Thread: PlayStation Plus

  1. #5941 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Am esential pana pe 16/02/2025, il tin mai mult pentru salvari in Cloud si in cazul in care mai baga un joc de care sunt interesat dar ma gandesc sa il anulez odata cu scumpirea asta, am foarte mule jocuri cumparate in "backlog" plus ce mai intra pe GamePass iar timpul e limitat.

    Pe langa abonamentele PS/Xbox mai am Youtube Premium, Netflix, se aduna iar trendul la toti e sa creasca preturile de parca noi muncim ca sa la platim lor abonamente tot mai scumpe.

  2. #5942 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    In completarea si in sprijinul monologului de mai sus de pe pagina anterioara (scuze, nu mai am Edit), uitati-va ce haos a provocat SONY prin incetarea suportului oficial in Rusia.
    Cred ca sunt sute de petitii pe internet ca au nenorocit oameni din foarte multe tari, urla astia toti din Armenia, Georgia, Azerbaijan, Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Tajikistan, Kirgizstan, Moldova, Belarus etc ca i-au nenorocit pe toti care evident ca isi creeasera conturi pe Rusia.

    Un store global pentru 'si altii' in EUR/USD ar fi rezolvat toate problemele. Gen eu iti ofer alternativa asta, vrei bine, nu vrei... la revedere.
    Dar era biiiiiiiine in Rubla ruseasca hehe, sa tot cumperi la moca asa, nu e de mirare ca pe PSN Profiles sunt 100,743 de 'rusi' in Leaderboards...

  3. #5943 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    E decizia noastra ce facem cu banii la urma urmei, nu are rost sa platim o gramada de servicii din astea daca nu ne permitem sau nici macar nu le folosim .

  4. #5944 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    @Xander RO, de acord cu tine, dar pana la:

    Refuz sa cred ca o persoana care benevol alege sa cheltuiasca mii de euro/an pentru un hobby absolut optional se impiedica de 100/200RON in plus pe an la o subscriptie.
    Pe mentalitatea astea se bazeaza toate corporatiile si toti cei care scumpesc in general.
    Vad prin comentariile de afara argumente gen "it's just the price of a fast food menu, if you can't afford it, go home".

    Da, nu e un capat de tara ca s-a scumpit PS+, dar toate serviciile, mancarea, taxele, facturile, mai nou TVA-ul, etc, absolut orice creste constant.
    Toate astea se aduna.
    Apoi avem shrinkflation, portii si ambalaje mai mici, deja suprapuse cu inflatia.
    Apoi avem calitatea execrabila. Nu stiu voi, dar eu comand takeaway des si ma bufneste rasul cand vad cum au scazut calitatea si cantitatea la restaurantele de la care comandam des. Nu stiu cum sa mai jecmaneasca clientul.
    Consumatorul ar trebui sa fie mai responsabil si sa ceara CALITATE atunci cand i se cer bani mai multi.


    Eu pot sa traiesc fara multe servicii, si tot mi se pare ca dau destul de mult. (Netflix (unde mi s-a dublat pretul), HBO Max, PS+ Essential, Spotify, Emag Genius).
    La Youtube o sa fac mereu tot posibilul sa nu dau bani Google, am Revanced pe mobil si SmartTube pe Android TV, ambele au niste feature-uri atat de misto (ex. Sponsor Block) care nici macar nu exista in Youtube Premium.

    Totusi, am speranta ca economia de piata e un organism care se autoregleaza. Nu poti sa scumpesti in permanenta, fara beneficii pentru consumator. Timpul ne va spune daca vor avea de suferit cu miscarea asta sau nu.

  5. #5945 SP
    Member omega's Avatar
    Quote Originally Posted by cosmin1088 View Post
    Vad prin comentariile de afara argumente gen "it's just the price of a fast food menu, if you can't afford it, go home".
    Foarte bine, lasa-i sa zica iar apoi sa vina sa planga despre faptul ca nu sunt jucatori in multiplayer. Avem cap, la ce ne mai trebuie si minte ?

  6. #5946 SP
    Junior Member stonelul's Avatar
    Pe scurt, INFLATIA. Important e ca unii ne spun cum ei nu au crescut si nu cresc taxele, dar va rog sa luati un produs de uz comun si sa vedeti cat
    platiti in plus intr-un an (un exemplu simplu painea fata de 2020, presupunand ca stiti cat costa si ca va faceti cumparaturile). 100 de lei in plus la ps+ pe an este nimic. Toti banii aia aparuti in pandemie si dupa, nici macar nu mai trebuie tipariti, e de ajuns o coloana in Excel, se vad.

  7. #5947 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Quote Originally Posted by cosmin1088 View Post
    Pe mentalitatea astea se bazeaza toate corporatiile si toti cei care scumpesc in general.
    Cosmin, sunt de acord cu tot ce spui dar as pune piata asta de gaming intr-o lumina putin diferita.
    Chiar am resimtit si eu multe dintre lucrurile la care faci referire in raport cu pret/calitate (si chiar cantitate). Un exemplu banal si total off-topic ar fi pizza Domino's care in Constanta a fost absolut fabuloasa cand au venit in primul an, iar acum cred ca livreaza pizza din aia congelata de la Penny...

    Dar, back to gaming, ce am vrut sa spun este ca mie deja mi se par preturile foarte mici pentru ceea ce se livreaza, chiar daca de multe ori calitatea nu este una premium.

    Sa luam exemple:
    • PS Plus Essential: Costa 350 RON/an, mi se pare un pret mizerabil chiar si fara nici un joc, ci pus si simplu ca sa poti juca multiplayer si sa te poti conecta cu prietenii. Vorbim de 29 RON/luna.
    • Xbox Game Pass: Costa tot asa undeva la 35 RON/luna pentru PC, daca gresesc suma exacta ma corectati voi, scuze.

    Nu ma intelege gresit, nici mie nu-mi place sa arunc cu banii si in general sunt atent la ce cheltuiesc, dar comparand cu alte activitati de entertainment, mie personal mi se par niste preturi absolut mizerabile pentru sutele si miile de ore de gameplay pe care le ofera.
    Inainte sa existe abonamente & digital games plateam cu totii pretul full pentru joc pe disc si nu mai primea nimeni nimic lunar.

    In comparatie directa, acelasi pret cat costa o luna de PS Plus Essential l-am platit ieri cu fii-miu in Mamaia, am dat 25 RON ca sa se dea 20 de minute in toboganele alea mizerabile cu urechi din patrula catelusilor. S-a dat 20 de minute si gata.
    Cum as putea eu sa ma plang ca pentru aceeasi suma de bani, PlayStation imi da si niste jocuri gratis, proaste cum sunt ele, dar imi pot umple niste zeci de ore cu ele, pe langa mentenanta serverelor datorita carora ma pot juca alte sute de ore de multiplayer.

    La Xbox nu mai vorbesc, ca de 35 de minute de tobogan cu patrula catelusilor, poate juca lumea Starfield day one & etc...

    Sunt convins si eu ca economia de piata se va autoregla at some point, dar momentan nu simt ca cei de la SONY/MS aduc vreun afront sau fac ceva teribil prin majorarea (cu putin) a preturilor la abonamente.

  8. #5948 SP
    Member omega's Avatar
    Deci tie ti s-ar parea normal (ba chiar prea putin) sa platesti 30 lei pe luna doar ca sa ai acces la multiplayer. Pai si abonamentul la internet care iti ofer acces la WWW cat ar trebui sa coste ca sa fie echitabila treaba? Comparatia cu: uite ceva si mai scump mi se pare o tampenie. Fereasca Dumnezeu! Dar nu-i nimic, o sa va jucati doar voi cativa iar restul o sa munceasca sa-si plateasca darile si sa le mai ramana de paine.

    LE: Mai tineti minte cand multiplayer la ps3 nu se platea ? Apropo nici la PC nu se plateste (inca). Dar mentalitatea de sclav ne va duce spre asta.

  9. #5949 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Da, mie personal mi se pare putin, da. In comparatie cu ce anume as/ai face cu 30 RON/luna mi se pare extrem de putin, sa am access la o metoda foarte cool de entertainment care-mi poate ocupa zeci/sute de ore.

    De unde pana unde ti se oare tie ca toate astea ar trebui sa vina asa , de-a gata?
    Cum adica multiplayer gratis?

    Nu o sa ne jucam doar noi, cativa. Vezi ca la mine in complex femeia de servici are iPhone 14, eu asta 'bogat' si cu 'mentalitate de sclav' care am bani de 30 RON/luna stau inca cu 7 Plus, ca merge foarte bine inca.
    Despre ce vorbim aici?

    Ca sa fiu putin mai concret, eu personal m-am saturat de mentalitatea asta romaneasca ca totul ni se cuvine si totul e de-a gata, daca se poate gratis si calitativ. Cum ne cere cineva un ban pentru un serviciu de calitate sarim de cur in sus si invocam cliseul clasic cu 'banii de paine'.
    Nu e obligatoriu sa-mi fac abonament de PlayStation sau sa-mi cumpar PlayStation, este o activitate optionala si da, asa cum pretul la lucrurile de baza, alimente, sanatate si educatie, ar trebui sa ramana accesibile tuturor, la fel ar trebui sa bubuie preturile la activitatile optionale cum ar fi gaming, masini, haine de firma, ceasuri & all.

    Vrei neaparat sa porti zgarda din aia la mana ca sa-ti arate cat e ora (nu-ti ajunge ceasul de la masina, telefon, frigider, laptop, spatii publice, etc), de la o mie de euro in sus le-as pune pe cele mai ieftine.
    Optional, super cool indeed, pay for it.

    Vrei sa ai bash*** platesti, nu vrei, la revedere, stick to the basics. Ne plangem de 30 RON/luna la PlayStation dar fereasca sfantul sa luam o legatura de ceapa verde de la taran din piata mai ieftina si mai naturala, mergem cu hoardele si cumparam plastic ambalat de 3 ori mai scump din care oricum jumate aruncam la gunoi ulterior.

    Irosim si 'over-platim' aproape tot ce ne inconjoara, dar ne incurcam fix de SONY si de Microsoft ca nu vor sa ne ofere infrastructura si serviciile lor gratis.

    Uite-te putin la categoria sociala 30-45, in special la astia care lucreaza in IT, se sparg toti in masini electrice de 40K/bucata si fereasca Dumnezeu sa nu aiba ultimul iPhone, dar se plang ca le cere PlayStation 30 de lei pe luna la abonament.
    Astia (si copii lor) sunt 90% din piata de gaming carora SONY le cere 8 RON in plus, nu unei pensionare care-si gestioneaza cu greu banii de paine.
    Sa ne inflamam ca se scumpesc altele, zic, cum ar fi combustibilul, painea, rechizitele, medicamentele, accesul la sanatate (te poftesc in Constanta sa-mi spui si mie unde pot face un CT sau un RMN la spitalul judetean prin CAS daca am nevoie maine, ca sa nu mor, nu peste 3 saptamani).
    A, ca sa-mi salvez viata e ok sa-mi ceara hotii astia de la privat 500 Ron/consultatie la oncologie si 400 RON pe o poza, dar sa ma inflamez ca-mi cere SONY 30 Ron/luna in loc de 25...

  10. #5950 SP
    Member omega's Avatar
    Ma dau batut. Cotizati.

  11. #5951 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    Thread-ul asta se transforma intr-un sir de logica circulara.. Sau arogante de ce si cat isi permite fiecare.
    Problema fiind (probabil) una de principiu. Si cum isi inchipuie fiecare viitorul. In care "investeste" cu timp si portofel. Nu suntem toti la fel.

    Acum fiind si eu subiectiv, asa cum am mai zis, nu dau 2 bani pe acest abonament.. la modul general.
    Sunt fortat sa dau in schimb pentru MP.
    Nu stiu in ce lume ar trebui sa ne agitam atat pentru o subscriptie lunara ce prezinta: oferta majoritar indoielnica, jocuri incomplete fara DLC, tiered experience, gatekeeper MP pentru jocuri cu servere dedicate pentru care deja platesti.
    Toate la X lei azi.. maine poimaine.. X la puterea Y.
    Pentru ca, nu-i asa, ne permitem azi o shaworma cu de toate.

    Companiile cauta YoY increase. Marirea preturilor, si fara inflatie, va continua. Odata adoptat un astfel de business model si imbratisat de catre clienti. Daca nu pot fi fortati prin "gatekeeper MP" se pot gasi alte metode. Nici o grija.
    Scopul sunt toti banii. Nu doar niste bani. Totul se face prin control si centralizare.
    Nu-mi aduc aminte sa fi fost intrebat macar de ceva vreodata sau sa votez vreun joc anume. Ce (in destula parte) mizerii primesc, pufuleti cu surprize in fiecare luna, sau daca vreau sa platesc pentru MP.
    Sau daca vreau platesc o suma mai mica doar pentru MP daca tot e pe golaneala.
    Sau daca vreau sa platesc doar pentru salvari in Cloud.


    Nu mai bine nu mai platesc eu deloc si imi cumpar ce vreau si cand vreau? Daca tot e (acum) lait motivul acestui thread..
    Nu cred ca e cazul sa ne lamentam pentru ca majoritatea dintre noi nu avem timp, fizic in aceasta viata, sa joace tot ce isi doresc. Daramite tot "ce primim".
    Si nu e ca si cum avem vreun day one la vreunul din aceste abonamente. Sau au intrat zilele in sac pentru oferte.. retailerii nu se agita, nu se mai gasesc jocuri la 50 de lei pe OLX, pe Amazon nu mai gasesti mare lucru iar pe digital este omor.. daca asta ne misca.

    Nu de alta dar vorbim de parca s-a inventat apa calda sau avem actiuni la nu stiu ce companie. Au armate de marketing. Nu cred ca este nevoie sa le mai facem reclama si noi. Nu este o casa de ajutor reciproc.
    Noi sa fim sanatosi!

  12. #5952 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Pe mine mă miră faptul că încă încercăm să ne impunem punctul de vedere. Sunt de acord ca fiecare să-și spună punctul de vedere, să-l argumenteze, dar termeni ca "sclavi" sau "săraci" nu ne fac cinste niciunuia. Nici nu voi mai adăuga ceva și eu, voi pune gaz pe foc.


    Pe PC nu cred că va cere vreodată cineva să plătim pentru multiplayer, pentru că deja plătim indirect pentru asta având conturi separate pe fiecare platformă gen Steam, Epic Games și așa mai departe.

  13. #5953 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    @encman din păcate ai votat sa primești jocurile astea, noi toți am votat. Companiile nu prea iau decizii care sa pe piardă bani, deci toți clienții au un cuvânt de spus, cu portofelul. Spui că Sony da jocuri nasoale la abonament, dar în ultimul timp numărul de abonați la ps plus a tot crescut. O sa vedem cum votam și schimbarea asta de preț. Îți garantez că dacă le scade numărul de abonați la jumătate revin la vechiul preț în nici o săptămână. Așa cum a pățit și Netflix după ce au blocat account sharing - oh wait, oamenii au continuat să arunce cu bani in ei ca oile și prețul acțiunilor a explodat. Zic sa ne pregătim pentru ce e mai rău și să mai băgăm niste acțiuni la Sony, că oamenii vor vota pro scumpire abonament.

  14. #5954 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Asta cu jocuri nasoale e o chestie mega obiectiva. Au fost luni cu jocuri excelente AAA si tot se plângea lumea ca-s nasoale. Dpmdv in fiecare lună există măcar un joc interesant. Pt mine nu merita pt ca nu am timp sa le joc toate care imi fac cu ochiul.
    3-4-5 jocuri într-un an tot găsești pe gustul tau si deja "ti-ai scos" valoarea abonamentului. Restul e bonus...

  15. #5955 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar

    PlayStation Plus

    Sunt de acord cu Xander. Da, inca suferim de mentalitatea asta gaunoasa prin care, avem pretentia ca totul ni se cuvine, ca este ca un drept din nastere.

    Ma lovesc de ea de ani de zile, fiind si programator si vanzand softuri si nu numai. Aceeasi mentalitate, aceleasi lamentari.

    Oamenii uita ca totul in jur s-a scumpit, este un cerc vicios. Este mult de discutat pe subiect, iar eu, am incetat in a ma lupta cu “morile de vant”.

    Acum sa va povestesc doua scene, care ne definesc ca natie:

    1. Imediat dupa anuntul scumpirii de PS+, un prieten judecator, foarte revoltat, imi spune ca-si baga pl
    in el de PS si in Sony. Ca nu se poate asa ceva. I-am raspuns: mi-ar fi rusine in locul tau. PS: poate ca unii aveti idee cat castiga un magistrat - bravo lor btw.

    2. Anul asta, la mare, intr-o dimineata, un grup de tineri ametiti bine intra intr-un butic pentru a face “restock” de alcool. Unul iese cu o sticla de Jack si la cativa m mai in fata, ii scapa din mana si se face praf. Omul nostru, trage o injuratura si trimite un tovaras sa-i ia alta. Citez: “cat face ma? 200. Ia d’aci!” (si nu, nu erau “fitzosi” d’aia de Mamaia-Navodari”).

    Da, stiu, nu toti suntem la fel. Dar, exemplele de mai sus, cred cu tarie ca reprezinta cel putin 90% din tara asta.

    TLDR: avem telefoane de 8000 RON, dar ne rupem in cur la 100 RON in plus /an. Pe langa asta, dam aproape 30 RON /tigari PE ZI.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  16. #5956 SP
    Member omega's Avatar
    @1 La fel de bine ar putea sa faca abonamentul 1 milion de dolari si rusie sa-i fie lui Elon Musk daca ar fi revoltat de pret, nu ?
    @2 "90% din tara asta sunt asa". Mai iesiti si voi putin din marile orase si vizitati tara asta, ca sunteti rupti de realitate. Satele arata de zici ca sunt abandonate, micile orase arata de zici ca e razboi.

  17. #5957 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar

    PlayStation Plus

    @1, se pare ca nu intelegi. PS+ si orice alt serviciu, nu este un drept al tau. Nu-ti mai convine, te retragi, nu-ti baga nimeni mana in buzunar.

    @2, nu locuiesc intr-un oras mare. Melteni si “figuranti” d’astia sunt peste tot. Peste tot vad “aifoane” si basini, pentru ca da, trebuie sa parem ceea ce nu suntem. A dracu’ ipocrizie.

    PS: cum ramane cu cei 30 RON/zi pe tigari? Si asta e doar un exemplu.
    PS: culmea, pana si la sate vad “aifoane”. Sa vezi ce emancipati sunt taranii romani si bravo lor! Stii cum a ajuns cu “aifoanele” astea? Ca si cu bmw-urile. Masini bune, dar cei care le conduc(majoritatea) le dau o reputatie foarte proasta. Stii ce zic?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  18. #5958 SP
    Member omega's Avatar
    @1 Tu nu intelegi. Normal ca nu ma obliga nimeni, nu era vorba despre asta, ci despre faptul ca scumpirea este nejustificata. Fa calculul in procente ca nu toti suntem multimilionari in euro, altfel poate sa creasca si cu 300% ca tot nu ar fi scump.

    @2 Mai plimba-te prin tara, sunt multi needucati in Romania care arunca banii pe lucruri pe care nu si le permit, dar nu cred ca reprezinta 90%. Eu zic ca daca ti-ai permis sa cumperi consola in principiu ai bani si de abonament. Nu despre faptul ca iti permiti sau nu era discutia.

    LE: Ok, acum inteleg, tu defapt ai niste frustrari care nu au legatura cu subiectul. Da, stiu ce zici ce iphone si bmw, totul porneste de la lipsa educatiei. Doar ca discutia era alta.

  19. #5959 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Ooh, ai fi surprins. Iesi pe strada, deschide ochii larg si s-ar putea sa ai aceeasi revelatie pe care am avut-o eu acum multi ani… suntem o tara plina de “cocalari” si “needucati”.

    Cat despre ce este justificat sau, nu, uiti ca este vorba despre o afacere, iar in afaceri, trebuie sa faci bani. Sa lasam ipocrizia deoparte. Daca ai fi in locul lor, vazand ca toate se scumpesc, la fel ai face si tu.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  20. #5960 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    @Espiritus Iti impartasesc atat sarcasmul cat si opinia.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 298 of 303 FirstFirst ... 198 248 288 296 297 298 299 300 ... LastLast

Similar Threads

  1. PlayStation Plus Collection By paul in forum Sony PlayStation 5
    Replies: 27 Last Post: 02-02-2023, 10:32
  2. PlayStation Plus By rulzmaker in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 5149 Last Post: 05-10-2020, 17:20
  3. PlayStation Plus By rulzmaker in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 5149 Last Post: 05-10-2020, 17:20
  4. Vand PlayStation Network Card Romania si PlayStation Plus By Dant3 in forum Bazar Sony: Jocuri Console
    Replies: 6 Last Post: 25-04-2020, 17:20
  5. PlayStation Plus Free By ragnarlodbrok23 in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 7 Last Post: 09-08-2015, 22:12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts