Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 31 of 31

Thread: 4K Gaming

  1. #21 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    1. Pretul la Seiki de 50' a scazut la 1.000 $ :Amazon.com: Seiki Digital SE50UY04 50-Inch 4K UHD 120Hz LED HDTV: Electronics

    Superpret dpdv a ceea ce ofera in banii aia si pe deasupra la 50' nu prea gasesti ce sa cumperi si fara 4k.

    2. A aparut si varianta de la Toshiba Toshiba Cevo 55ZL2G 140 cm (55 Zoll) 3D LED-Backlight-Fernseher, EEK D (4K Full-HD, 3D ohne Brille, 800Hz AMR, DVB-T/-C/-S, CI+) schwarz: Amazon.de: Heimkino, TV & Video care in 3.500 € ofera 3D fara ochelari (glasses free). Iarasi pare o alternativa buna in respectivii bani.

    So cheaper and cheaper...

  2. #22 SP
    Member MSlv's Avatar
    si calitatea imaginii? sunt probleme mari cu imaginea la cele mai scumpe "LED"-uri 1080p, nu vreau sa ma gandesc cum s-ar vedea acel Seiki de 50" la 1000$... sau poate rezolutia 4K imbunatateste automat si calitatea totala a imaginii? ma refer la culori, nivel de negru, uniformitate, unghiuri de vizualizare, timp de raspuns, input lag, motion resolution.

  3. #23 SP
    Admin MonkY's Avatar
    MSlv: din pacate, tehnologia este identica si la fel. Aceleasi probleme legate de negru (estompate doar in cazul modelelor cu iluminare din spate, si atunci doar partial), aceleasi probleme legate de unghiurile de vizualizare. La timp de raspuns si lag nici nu vreau sa ma gandesc... ar trebui sa fie criminal (ma uit la modelele de top FullHD si ma minunez ce lag au, daramite 4K). Doar Sony a reusit ceva minuni cu Seria W905 (si presupun ca se aplica si la seria 4K)...

    De ce credeti ce Panasonic a anuntat ca renunta la fab-urile de plasme si trec pe OLED? Pentru ca tehnologia LCD din pacate nu a evoluat aproape deloc. Ba din contra, daca acum un an-doi incepusera sa treaca la matrice LED (iluminare din spate), acum vad ca si pe modele de top TOTI (exceptie Sharp la 2-3 modele) au doar iluminare pe laterale si se folosesc de tot felul de tertipuri pentru a afisa negrul mai OK. Ma distreaza cei care fac teste pe cate un LCD cu background negru si se mira ca le da 0.000001 nivelul de negru. Pai daca e iluminarea oprita de tot, nu e normal?!? Din pacate multi uita ca noi cand ne uitam la un joc sau un film, nu o facem cu ecranul oprit

  4. #24 SP
    Member MSlv's Avatar
    am citit despre modelul respectiv de la Sony, intradevar o raritate ca timp de raspuns. Poate avem noroc si o data cu noua generatie de console se va gasi vreun producator (poate chiar Sony) care sa se laude sus si tare cu timpul de raspuns, obligandu-i si pe restul sa intre in joc. Legat de calitatea imaginii, la LCD nu prea mai e nimic de facut, poate doar o iluminare directa 1 LED la 1 pixel, deci din punct de vedere tehnic doar la capitolul procesare a imaginii se mai pot duela intre ei marii producatori. Si nimic nu ar fi mai potrivit ca timpul de raspuns.

    Evident ca ar beneficia la greu si TV-urile 4K din treaba asta cu procesarea rapida.

    Legat de OLED, tare mi-e frica de burn-in si IR, cam cum era la plasme pe la inceputuri. Se poate observa deja la telefoanele mobile cu AMOLED ca dupa niste ani (doi) in dreptul bateriei si antenei raman urme slabe cu conturul iconitelor respective. Nu stiu cum va fi la TV-uri, poate nu va fi o problema.

    Mare prostie ca se renunta la plasme... dar e de inteles. Cumparatorii, in marea lor majoritate, sunt vrajiti de stralucirea LED-urilor in magazine si oricum nu-i intereseaza calitatea imaginii prea mult. Iar cei mai multi din cei care sunt dispusi sa dea sume mari de bani pe un TV cumpara un samsung la 2000$ cu edge-led si mari probleme de uniformitate... dar macar e subtire, smart, are camera, stie skype si angry birds.

    Tare mi-ar fi placut sa vad o plasma 4k. probabil ca nu ar fi mai mica de 65" dar imaginea ar trebui sa fie incredibila, fara motion blur si in acelasi timp fara efectul acela de telenovela... ganditi-va ca orice LCD 1080p fara 100Hz nu poate scoate mai mult de 300 de linii de rezolutie in dinamica in timp ce o plasma 1080p nu foarte scumpa poate afisa 900 linii iar modelele de top peste 1000 de linii, fara interpolare.

    presupunand o evolutie liniara, un LCD 4K 2160p fara interpolare ar afisa numai 600 linii in miscare iar o plasma cel putin 1800. Iar cand vine vorba de gaming, de obicei este dezactivata interpolarea pentru ca produce prea mult lag. Cu alte cuvinte, rezolutie mare este doar in imagini statice, in dinamica nici macar 1080p nu pot oferi lcd-urile, fie ele si 4k.

  5. #25 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Tadam: http://www.consolegames.ro/forum/f11...tor-4k-pb287q/. Hai ca incep sa scada preturile

  6. #26 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Deja 49" 4K la 640$: http://www.consolegames.ro/forum/f11...-cu-nvidia-k1/. Nu-i rau. Cred ca pana la sfarsitul anului o sa fie nebunie... iar in 2015 se intrevede o trecere de la FHD la UHD asa cum a fost de la HDReady la FullHD. La naiba, pana si mobilele se duc spre 4K...

  7. #27 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Degeaba, nu prea avem content. Prea putine filme disponibile in 4K, streaming in 4K e dificil din cauza marimii, iar gaming-ul necesita prea multa putere momentan. Cum tot ziceai tu, poate DX12 ne ajuta sa ne apropiem.

  8. #28 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Depinde ce intelege fiecare prin content. Daca te referi la canale tv si filme, intr-adevar nu avem ceva suficient sa merite investitia. Insa eu 4K-ul il vad perfect pe un monitor, si tot ceea ce lucrez e content. De la DTP, CAD, design, fotografie.... pana la gaming. Cel putin pt. fotografie as zice ca merge chiar si un 8K.

    Oricum pe partea de gaming, dupa cum se vede in ultima perioada, nu prea se mai lanseaza nimic fara 4K in minte (ma refer la high-end, desigur). Consolele vor ramane ceva aparte (they always did) si nu cred sa avem ceva acum care sa viseze la 4K. Dar cine stie, poate se supara Nintendo

  9. #29 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Televizor LED Smart TV 3D Philips, Ultra HD, 106 cm, Ambilight, 42PUS7809 - 4990 RON (reducere 500 RON) - cel mai ieftin 4K in Romania.

    Totodata sunt reduceri mari la Samsung (inclusiv la 4K): http://www.consolegames.ro/forum/f32...-preturi-bune/.
    Attached Images Attached Images philips_4k.jpg

  10. #30 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Interesant ar fi un upscaling automat al continutului FullHD la 4K. Altfel nu vad rostul, inca, al teveurilor UHD.

  11. #31 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Upscaling-ul a fost (si va ramane) intotdeaua o "gogoritza"
    E o vorba din "batrani": nu poti sa faci din prastie bici... (ca sa nu zic mai rau). Cine isi ia un 4K, se va bucura la inceput de content 4K cu asa ceva. Plus ca e o placere sa-ti vezi imaginile (care cu siguranta depasesc 8Mpx) in 4K. Plus un PC serios care sa tina cat de cat 4K... Ai ce face pana ajunge sa devina "mainstream".

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Similar Threads

  1. Gaming pe Linux By BigBibi in forum Jocuri PC
    Replies: 4 Last Post: 09-07-2014, 19:05
  2. 3D Gaming By MonkY in forum Console Club
    Replies: 247 Last Post: 28-01-2014, 02:52
  3. Canal TV gaming By BoDoPSX in forum Console Club
    Replies: 37 Last Post: 26-05-2013, 12:46
  4. Gaming Headset By PERFECT ME in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 2 Last Post: 09-08-2011, 11:33
  5. Gaming Job By apbaciu in forum Console Club
    Replies: 71 Last Post: 09-06-2011, 22:57

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts