Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 31 of 49 FirstFirst ... 21 29 30 31 32 33 41 ... LastLast
Results 601 to 620 of 977

Thread: Probleme si solutii PC

  1. #601 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    La mine nu e vara, sunt maxim 15 grade afara

    Ma gandeam la un stress test, dar dureaza si ar insemna sa ma lipsesc de PC pentru 24 de ore, si mi-ar fi peste mana. Placa de baza e Gigabyte. Am luat acum AIDA64. Acum mi-am dat seama ca am schimbat niste chestii in BIOS, dar nu cred sa afecteze ceva. Am activat doar avertizarile in caz ca se incalzeste CPU-ul si in caz ca imi pica vreun ventilator, deci nu vad cum sa fi afectat asta ceva.

    Din cate vad cu AIDA64, totul pare a fi ok. Placa de baza e la 26 de grade, CPU pe la 28-29, GPU la 33 iar cooler-ul de la procesor care e un cooler master e pe la 650 rpm. Deci totul pare a fi ok. Poate am eu piticii mei.

    Sursa nu o pot testa, nu iau un tester doar pentru asta, dar sper ca e ok. Intentionez oricum sa fac un upgrade la sursa prin toamna, si cum vine vara si o sa stau departe de PC, cred ca voi fi ok pana atunci. Desi sursa o am de mai putin de o luna. Oricum merci de pontul cu AIDA, raport mai stufos nu cred ca am mai intalnit pana acum. Pacat ca e cam scump, pentru un casual user ca mine, nu merita investitia de 40$.

    O sa mai fac niste controale si cand am impresia ca face figuri.

  2. #602 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    ce parere aveti de acest sistem?
    Attached Images Attached Images sis-config.jpg

  3. #603 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu am carcasa aia. Nu o recomand. Adica are parti bune si parti rele. Are 5 ventilatoare cea ce e bine, dar e foarte grea, nu e foarte buna la cable management si luminile albastre te pot deranja. Parte cu cable management ma deranjeaza foarte tare, am tot incercat si nu mi-a iesit treaba prea grozava.

    Cat despre placa video, pentru ca aceasi o am si eu, pana acum mi-a mers orice am incercat la maxim cu toate setarile si prostiile posibile pornite. Si in Crysis 3 am avut 35 fps in medie.

    O sa iti zica MonkY sa nu iei procesorul ala, dar eu am optat pentru 3570k care si in full load nu a avut temperaturi mai mari de 35. Daca totusi vrei procesorul ala, ia un cooler pentru el, AMD se incalzesc mult mai mult decat Intel.

    LE: Da-mi un PM daca vrei ceva informatii despre carcasa sau placa video. Si darkpaul tot 7950 are si el m-a convins sa o iau.

  4. #604 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    sistemul e mai mult pentru "randari", am inteles ca imi trebuie minim 16 gb ddr, de procesor nu stiu ce sa zic, eu am o parere buna de procesorul asta de la amd, m-am uitat la cateva teste pe youtube...dar astept si parerile voastre

  5. #605 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    sau asta fara ssd
    Attached Images Attached Images sis-config-2.jpg

  6. #606 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Asteapta procesoarele Haswell care apar intr-o saptamana. Cica ar avea preturi asemanatoare cu Ivy Bridge si ar aduce sporuri de performanta.

  7. #607 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Asteapta procesoarele Haswell care apar intr-o saptamana. Cica ar avea preturi asemanatoare cu Ivy Bridge si ar aduce sporuri de performanta.
    Nu recomand nimanui sa cumpere chipset-uri noi atat de repede de la lansare. Am mai patit-o si cu altele... de a trebuit sa inapoiez placa de baza (Intel a rechemat nu stiu cate milioane de southbridge-uri, care se prajeau in timp). Mai mult, fiind vorba de chipset nou, BIOS-ul, driverele, nu sunt nici pe departe in faza de maturitate...

    Iar avantajul Haswell nu ar fi atat de mult performanta cat consumul redus.

    ---------- Post added 30-05-2013 at 01:20 PM ----------

    Quote Originally Posted by Dant3 View Post
    ce parere aveti de acest sistem?
    La prima configuratie nu spun nimic legat de AMD, pentru ca noi spunem NO AMD (de vreo 5-6 ani or so)!

    Observatii: 1. WD Red este HDD gandit pentru NAS-uri (desi sunt OK si pentru desktop). Insa sunt foarte lente ca acces, deci ti le recomand ca solutie de stocare/backup... Impreuna cu SSD-ul vor face casa buna. Singure insa, nu prea. Iti recomand sa mergi pe ceva de 7200 RPM de la Seagate (sunt si mai ieftine) daca vrei single HDD.

    2. E pacat sa pui un i7 3770K alaturi de memorii atat de lente (1600Mhz CL11). Daca vrei 1600Mhz, mergi pe asa ceva (1600Mhz CL9 1.5V). Daca vrei ceva mai serios, mergi pe 2 x 8GB la 2400Mhz CL10. Dar ai grija pentru ca sunt high profile.

    3. Nu vad in configuratia ta un cooler serios (mai ales pt. i7 3770K). Sper ca nu mergi pe cel retail (care e varza). Minimul pe care il recomand ar fi acesta.

    4. Sursa Sirtec? Incearca cu una serioasa (gen Enermax), modulara, ca asta.

    5. Ca placa video, nu mai recomand Gigabyte pt. ca de obicei sunt cam zgomotoase (chiar si cu 3x). Daca vrei tu Ati/AMD, mergi pe asa ceva. Eu as alege insa asta.

    Bafta!

  8. #608 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Nu recomand nimanui sa cumpere chipset-uri noi atat de repede de la lansare. Am mai patit-o si cu altele... de a trebuit sa inapoiez placa de baza (Intel a rechemat nu stiu cate milioane de southbridge-uri, care se prajeau in timp). Mai mult, fiind vorba de chipset nou, BIOS-ul, driverele, nu sunt nici pe departe in faza de maturitate...

    Iar avantajul Haswell nu ar fi atat de mult performanta cat consumul redus.
    De acord, dar cand iei un PC nou si bagi destui bani in el, vrei totusi ultima tehnologie, nu? Mie imi pare putin rau ca nu am mai asteptat o luna pentru procesoarele noi.

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    5. Ca placa video, nu mai recomand Gigabyte pt. ca de obicei sunt cam zgomotoase (chiar si cu 3x). Daca vrei tu Ati/AMD, mergi pe asa ceva. Eu as alege insa asta
    Eu recomand acel Gigabyte daca opteaza pentru 7950. Singurul motiv pentru care e mai galagios, dar aici depinde si de carcasa, este pentru ca are 3 radiatoare. Eu m-am tot uitat la diferente intre mai multe modele de 7950 si in absolut toate Gigabyte era cel mai rece. Iar cum ATI sunt mereu mai calde decat NVIDIA, nu strica racire mai buna. Ca idee, la mine in full load sta la maxim 55 de grade, pe cand altii vorbesc de 70 de grade la Sapphire, Asus, MSI, etc. E o diferenta.

  9. #609 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    asta cu ati vs nvidia este ca iphone vs samsung...nvidia/iphone e mai scump,putin mai slab si mai usor de folosit/mai putine erori...ati e mai ieftin,raport pret/calitate mai bun dar are mici probleme cu driverele...

    Monky de ce sa dea 150 ron ptr acel asus ?sistemul direct cu2 o fi bun dar nu justifica banii in plus..iar apoi acel gigabyte are racire excelenta si este foarte silentios(am asa ceva)

    iar cu acel gtx660ti gandeste-te la latimea de banda(192bit)..in full hd pierde 4-5 frame-uri..

    si da..spun si eu ca tudyniuz...sa mai astepte inca putin noua generatia de procesoare..vremuriile s-au mai schimbat..eu am luat sandy bridge la aparitie si n-am avut probleme

  10. #610 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudyniuz & darkpaul13: eu am recomandat acel Asus cu racire de tip CU2 pentru ca le-am avut pe amandoua, si Asus bate Gigabyte-ul la fund de departe, cu tot cu acel Windforce 3x). Atat ca temperaturi cat si ca noise si calitate. Mie imi plac sistemele cat mai silentioase, asta e. Nu mai spun ca Gigabyte-ul foloseste niste ventilatoare care nici macar nu sunt ball bearing si in timp dau rateuri... Cat despre bandwith, prefer sa pierd 4-5 frame-uri dar sa am o placa solida, rece, silentioasa si cu drivere aproape perfecte (lucru care la AMD/Ati lasa de dorit). Mai departe, fiecare face isi alege ce vrea.

    Cat despre "sa nu mai astept putin noua generatie ca s-au schimbat vremurile", vorbiti vorbe amandoi. Cu P67 Intel a pierdut peste 300 de milioane de dolari. Eu imi luasem un GA-P67A-UD7 (modelul de top de la Gigabyte) la lansarea lui Sandy Bridge si a trebuit sa astept vreo 3 luni cu probleme pe SATA pana au ajuns si in Romania seriile cu chipsetul reparat (GA-P67A-UD7-B3). In caz ca nu aveati habar: Intel finds Sandy Bridge chipset design flaw, shipments stopped and recalls beginning.

  11. #611 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Am o problema cu router-ul: Am packet loss intre 30-40% dar viteza de UP/Down este ok.Router-ul este Tp link TL-WR1043ND prin care mai este un Airport Extreme 5th Gen setat pe "bridge mode".Vreo rezolvare ? In browsing nu e chiar deranjant dar in multiplayer se misca in ultimul hal...

  12. #612 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Trefla0874: daca as fi rautacios, as zice sa schimbi routerul (e TP-Link totusi). Dar voi incerca sa nu fiu si iti recomand sa faci un test de siguranta, fara router (adica sa conectezi cablul de net direct in pc/laptop) si sa vezi daca si atunci ai pachete pierdute. Daca da, e aproape sigur de la provider (sau de pe drum). Daca nu ai, atunci incearca si un update de firmware la router si eventual un reset la defaults. Bafta!

  13. #613 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Am pus Airport-ul pe post de router principal iar asa merge impecabil Vreo recomandare de router pe la 400-500 lei ? Ceva simplu care sa mearga ok la trafic intens in retea altceva nu ma interseaza.

  14. #614 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    tudyniuz & darkpaul13: eu am recomandat acel Asus cu racire de tip CU2 pentru ca le-am avut pe amandoua, si Asus bate Gigabyte-ul la fund de departe, cu tot cu acel Windforce 3x). Atat ca temperaturi cat si ca noise si calitate. Mie imi plac sistemele cat mai silentioase, asta e. Nu mai spun ca Gigabyte-ul foloseste niste ventilatoare care nici macar nu sunt ball bearing si in timp dau rateuri... Cat despre bandwith, prefer sa pierd 4-5 frame-uri dar sa am o placa solida, rece, silentioasa si cu drivere aproape perfecte (lucru care la AMD/Ati lasa de dorit). Mai departe, fiecare face isi alege ce vrea.
    se prea poate insa oricum 150 ron pe un sistem de racire putin mai performant mi se pare un pret exagerat..eu cand am luat placa am citit acest review..

    da..dar tot el a facut si review ptr Asus 7950 si a mentionat de cateva ori ca nu e mare diferenta..n-ar fi mai avantajos pentru ei sa-si vanda produsele mai scumpe ?de asemenea mentioneaza ca la asus a avut ceva probleme cu overclocking-ul...

    asta am citit eu atunci cand am luat placa...oricum am luat in calcul si faptul ca deja aveam in carcasa 5 coolere si un airflow bun deci 4-5 grade sau 1-2db in plus nu mai contau

  15. #615 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Trefla0874 View Post
    Am pus Airport-ul pe post de router principal iar asa merge impecabil Vreo recomandare de router pe la 400-500 lei ? Ceva simplu care sa mearga ok la trafic intens in retea altceva nu ma interseaza.
    In bugetul acela, ti-as recomanda acest router (pe care poti sa faci si chestii mai avansate, gen sa pui DD-WRT): ASUS RT-N56U. Daca totusi vrei unul cu antene externe (detasabile) poti merge pe un DLink DIR-655. Sau un Asus ASUS DSL-N55U (dar depaseste un pic cam mult bugetul).
    Quote Originally Posted by darkpaul13 View Post
    se prea poate insa oricum 150 ron pe un sistem de racire putin mai performant mi se pare un pret exagerat..eu cand am luat placa am citit acest review..
    No offense, dar N1troGen nu face reviews... ci prezentare de produse. Doar e angajat PCGarage... ar fi si culmea sa spuna ceva de rau. Culmea e ca multi il si cred. Anyway, la 150 RON nu platesti doar un sistem de racire, ci si fiabilitatea Asus, plus soft-ul Asus... Deh, calitatea extra se plateste!

  16. #616 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Fiabilitatea mai buna, cel putin in cazul placii asteia vine de la Gigabyte. Ei au placa cea mai rece, asta se vede in absolut toate testele. Temperaturi mai mici inseamna uzura mai putina si astfel durata de viata mai lunga. Cu Asus am avut probleme, dar cu ASRock de care toata lumea comenteaza nu am avut niciodata nimic. Nici cu Sapphire, si nici acum cu Gigabyte.

    Eu cel putin am optat pentru Gigabyte dupa multe review-uri care m-au indreptat pe calea asta, nu din cauza pretului. Care apropo, in cazul meu a fost mai ridicat la Gigabyte decat Asus. Si Carey Holzman, un super meserias de pe youtube care face multe tutoriale recomanda mereu Gigabyte, iar respectivul are vechime in domeniu si cunostinte mai multe decat noi. Si nici reclama gratuita nu cred ca face, nu este genul. *cough*LinusTechTips*cough*

    In fine, daca Asus a devenit premium, inseamna ca experienta mea cu produsele lor nu are valoare. Pana acum am avut un laptop, o tableta si o placa de baza si toate au avut probleme la un moment dat. Toate Asus.

  17. #617 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudyniuz: exact asa cum eu am avut probleme cam cu tot ce a insemnat Gigabyte (toate au picat mai devreme sau mai tarziu)... Nu stiu tu in ce domeniu lucrezi, insa mie imi trec zeci de produse pe luna prin mana. Ma uit la teancurile de la service-uri care trebuie sa plece inapoi la distribuitori, si Gigabyte "castiga" de departe, avand cel mai mare teanc (cam in acelasi stil in care pica LG pe partea de TV-uri). Nu stiu cine este Carey Holzman dar vad ca scria pentru Tom's Hardware... Mi-aduc aminte de vremurile de la inceputuri in care Thomas ma ruga sa vin sa lucrez cu el, si i-am zis ca n-am chef sa lucrez cu corporatisti platiti... Si da, Asus face (inca) produse la care Gigabyte poate doar sa viseze... Dar suntem cam off-topic! Eu pot sa fac doar ceva recomandari. Mai departe fiecare face dupa cum considera.

  18. #618 SP
    Senior Member Strike105X's Avatar
    La placi video mai merge cumva si gigabyte, dar ca placa de baza personal iti recomand sa nu iei gigabyte mai ales pentru AMD, uitate la MSI sau Asus in cazul asta (pentru Intel as recomanda numai Asus sincer). Ca sa fiu si mai sincer si Asrock recomand mai degraba decat gigabyte pentru AMD... Macar asrock stii din start daca ceva nu este in regula la primire/cumparare si rezolvi sa ai una noua cu garantia, dar Gigabyte te poate toca in timp maruntele, sunt patit si eu si alti. MSI in trecut a avut niste probleme cu VRM-ul dar sau dat pe breazda, noile modele sunt destul de bune.

  19. #619 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Dupa ce am luat un ASUS DSL-N55U a mers ok 24h (packet loss 0%) acuma iarasi a inceput Vreo solutie ? Cand am sunat la RDS "tanti" aia era pe alta lume cand nici nu stia ce este "packet loss".
    Attached Images Attached Images screenshot-9-.png

  20. #620 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Nu e chiar o problema de pc, dar e in zona...

    Am cumparat recent un laptop nou si dansul a venit cu un cablu incredibil de mic. Este impartit tot in doua bucati (priza - sursa si sursa - laptop), la fel ca la vechiul meu Acer. Acela avea cablul priza-sursa MULT mai mare. Intrebarea este... pot schimba acest cablu cu unul mai lung, fara probleme? [de exemplu acesta http://www.evomag.ro/PORTABILE-Acces...ulk-79929.html ?]

    Comparand cablurile de la cele doua laptopuri, observ ca mufa de intrare in sursa este identica, chiar si informatiile despre curent sunt identice ( i-sheng is-034 2.5a 250v~)


    Multumesc anticipat

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 31 of 49 FirstFirst ... 21 29 30 31 32 33 41 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 644 Last Post: 31-08-2023, 13:32
  2. Xbox Series X|S - Probleme si Solutii By Teo in forum Microsoft Xbox Series
    Replies: 22 Last Post: 22-03-2023, 20:35
  3. DualShock 4 - DS4 - Probleme si solutii By MonkY in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 74 Last Post: 08-03-2023, 22:53
  4. Solutii montare ps4 in masina By Dan123456 in forum Auto & Moto
    Replies: 1 Last Post: 16-06-2020, 00:53
  5. Hauppauge HD PVR (Probleme si solutii) By eXist in forum Console Club
    Replies: 1 Last Post: 28-03-2011, 15:05

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts