Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: Intrebari legate de HDD cu bad-uri

  1. #1 SP
    Junior Member catamaryo's Avatar

    Intrebari legate de HDD cu bad-uri

    Tocmai ce mi -am luat un HDD+ o mega teapa.Din nefericire hdd-ul(1tb) are cca 60 de bad-uri(detectate cu hdd santinel) si health 2%
    Ce vreau eu sa stiu e cat de mare e acuratetea la astfel de programe?De ex am un hdd de ~15 ani si zice ca area health 97% ceea ce imi vine greu a crede(intrucat a suferit formatari/pene de curent/socuri cand imi mai transportam unitatea etc.)
    Ce nu inteleg eu este de ce Win error checking nu detecteaza nici o eroare.......

    Am incercat hdd revitalizer dar procesul dureaza vreo 11 zile si am zis sa o las balta.....
    Multumesc de sfaturi

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Salut. Depinde foarte mult ce a provocat acele BAD-uri. Daca le ai datorita unor socuri, e posibil ca de-acum inainte sa tot apara mai multe BAD-uri... Daca sunt "clasice", nu e asa o mare problema (ca sa-ti faci o idee, la HDD-urile mari, aproape toate ies cu BAD-uri din fabrica... insa se foloseste zona "extra" pentru a face realocare de sectoare si nu le vezi).

    Iti recomand sa folosesti o aplicatie de la producator (cam toti cei mari au asa ceva) cu care sa faci LOW LEVEL FORMAT. Este mult mai eficient si poti avea sanse ca dupa asa ceva sa nu mai vezi niciun BAD (ele exista, dar sunt inlocuite cu sectoarele extra). In mod normal LLF dureaza maxim o zi pe un HDD pana in 3TB... daca deja sta prea mult inseamna ca problema e mai grava decat niste simple BAD-uri (mecanica busita?).

    Daca nu vrei sa te chinui foarte tare cu un tool de LLF (desi e cel mai safe) pentru ca trebuie sa bootezi in DOS si eventual sa faci un CD bootabil sau un USB stick bootabil... poti incerca din Windows cu chkdsk /F /R. Daca disk-ul e activ, o sa vrea un restart pentru a face unmount si a porni chkdsk-ul. Bafta!

  3. #3 SP
    Junior Member catamaryo's Avatar
    nu cred ca ar fii bad uri fizice; deoarece el "caraie" daca eu copiez ceva pe el(de obicei peste 80 Gb back up) doar la inceput; apoi devine atat de silentios incat zici ca nu mai functioneza.De mentionat faptul ca il am ca HDD extern si el e un seagate 25SV

  4. #4 SP
    Senior Member Cristian2191's Avatar
    Salut .

    Din greseala am formatat partiția D . Exista vreo modalitate de a mai recupera ceva ?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Intrebari legate de monitoarele iiyama By Strike105X in forum Hardware
    Replies: 7 Last Post: 05-04-2015, 16:11
  2. Service HDD-uri By MonkY in forum Hardware
    Replies: 7 Last Post: 17-12-2014, 12:59
  3. Cateva intrebari legate de Xbox By ProLover14 in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 3 Last Post: 06-02-2014, 00:01

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts