Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 40 of 74

Thread: Drone

  1. #21 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by Baracuda View Post
    Eu am un P3 Advanced din august, ca si prima drona va pot spune ca este foarte, foarte usor de pilotat. Nu am avut nici un fel de probleme cu ea. O folosesc destul de rar, ce-i drept, as vrea sa am mai mult timp sa plec sa explorez. Sa o folosesti prin oras, prin parcuri etc nu este nici foarte indicat si nici nu prea ai ce vedea. Ca si antrenament este ok, doar sa nu fie o zona populata. Atrage atentia si nu neaparat in mod pozitiv

    In cutia de langa P3 este un Zeiss VR One pe care-l folosesc pentru FPV flying cu aplicatia Cloudlight FPV
    CloudlightFPV
    Zi-mi te rog cum e cu bateria, cum e cu cu conexiunea daca se pierde, care e range-ul efectiv, pana la ce inaltime poti merge cu ea, cum se descurca sa se intoarca cand pierde semnalul si orice alte chestii pe care le-ai mai experimentat.

    Sunt tot mai convins sa iau una, desi nu cred ca voi lua varianta Advanced ci doar cea standard.

  2. #22 SP
    Member Baracuda's Avatar
    Bateria tine destul de putin, in sensul ca 20min nu-ti ajung sa-ti iei doza de drona, automat trebuie inca o baterie, cel putin. Cat despre range am vazut oameni care au depasit 3km cu drona, eu nu am avut niciodata probleme de semnal dar nici nu am dus-o asa departe, ca e romania, adica dispare imediat daca aterizeaza. Dupa cum am spus, este foarte stabila si foarte usor de controlat, eu inainte sa o cumpar nu ca nu am mai avut alta drona dar nici macar nu am pilotat ceva asemanator.

    Nu iti recomand standard, diferenta de pret nu cred ca e atat de mare incat sa pierzi lightbridge si alte functii
    Compare the Phantom Series | DJI

  3. #23 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Well, unii se laudau deja cu autonomie de 35-40 de minute, dar am pornit din start pe ideea de baterie suplimentara. Am inteles ca se incarca in vreo 2h, caz in care face lucrurile mai dificile. Dar am mai spus asta, bateria din noile drone sunt altfel si nu se potrivesc, incat investitia in baterii suplimentare pentru generatia veche nu isi are rostul cat timp la un viitor upgrade este pierduta. E un aspect care ma deranjeaza, iar Phantom 4 mi se pare cam scumpa pentru ce intentionez eu sa fac cu ea, nu imi scot banii investiti in niciun fel.

    Voi incerca sa profit cat pot de Phantom sambata cand o am pe mana, sa vad ce iese atunci.

  4. #24 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    este "water resistant", nu "water proof".
    cred ca ar pluti dar ar intra apa pe langa senzorii cu ultrasunete si pe la motoare, placa de baza nu este acoperita cu rasina, etc.

    am folosit-o fara teama la comana in weekend, pe deasupra deltei.
    Attached Images Attached Images ar-20drone-202-20bottom-20and-20ultrasonic-20sensors.jpg parrot-ar-drone-2-0-quadcopter-motor-pinion-gear-controller-card-1_large.jpeg

  5. #25 SP
    Admin MonkY's Avatar

  6. #26 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Meh, eu m-am hotarat la Phantom 3 4K. Am facut comanda pe ceva site din Hong Kong, trebuie insa sa stau vreo 3 saptamani sa vina.

  7. #27 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    Hover Camera are autonomie mica de 8 minute iar zgomotul ce-l face este criticat dur (ca un tantar in calduri).
    Dar faptul ca este atat de compacta, practic cat o carte si faptul ca are elicile protejate si nu mai exista riscul sa decapiteze pe cineva sunt un mare plus.

    Acum ma duc sa ma dau cu AR 2-ul prin parc

  8. #28 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    Am incropit ceva din primele zboruri:

  9. #29 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Cum e cu legile din Romania? Am citit ca folosirea oricarei drone cu camera foto/video atasata este strict interzisa, fiind permise doar cele fara. Legea e din 2013 si a expirat la inceputul anului asta, dar se pare ca au prelungit-o si in continuare nu e voie cu asa ceva. Ma gandesc la faptul ca atunci cand ajung in Ro voi avea probleme, mai ales de la persoane care nici nu inteleg ce e aia o drona.

    @cashonly: Tu ai avut ceva probleme? Politie sau alte alea?

  10. #30 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    Legea in RO zice ca trebuie sa inmatriculezi drona (costa, sper sa nu ma insel ~99euro) apoi trebuie sa anunti de fiecare data cu o luna inainte locul in care vrei sa zbori cu ea.
    Am ales sa ignor lucrurile astea si o folosesc in locuri mai deschise, balti, parcuri, etc. Incerc sa nu zbor cu ea pe deasupra oamenilor de exemplu, este si de bun simt

    ---------- Post added 05-05-2016 at 09:23 ----------

    Monky, plusez peste drona da ultracompacta cu una ce transporta PERSOANE!


  11. #31 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Well, mi-a venit Phantom 3 4K, am folosit-o vreo 3 incarcari ale bateriei si am pus-o in cutie sa o trimit inapoi maine. Din pacate controlul nu e ce trebuie fata de versiunea pe care am incercat-o eu initial (ph 4), trebuia sa fac cum a zis Baracuda mai sus si sa las 4K pentru conexiunea mai buna. Mi s-a deconectat de vreo 10 ori si mai mult am stat sa tot refac conexiunile. Am incercat si un iPad Mini si un Nexus si la fel face cu ambele. Am citit ca in unele zone mai populate face asa varianta standard, care e de fapt si a mea, doar camera avand un plus. Asadar, maine o trimit inapoi si chiar daca dureaza o saptamana sau doua pana imi vor da chinezii aia banii inapoi, o sa incerc saptamana asta sa iau un 3 Advanced dintr-un magazin local ca nu mai am rabdare.

  12. #32 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    diferitele versiuni de phantom 3 difera si constructiv? stateam cu impresia ca difera doar camera cu care sunt echipate si accesoriile din cutie.

  13. #33 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Cred ca toate sunt plastic, dar tehnologia folosita pentru conexiunea intre drona si remote difera, la Phantom 3 Standard si Phantom 3 4K e Wi-Fi obisnuit, in timp ce versiunile Advanced si Professional folosesc lightbridge, care permite o conexiune mult mai stabila, un stream constant in 720p si o raza mai mare de actiune, plus un modul GPS care lipseste pe celelalte doua modele.

    Wall of text cu explicatia diferentelor intre cel doua:


  14. #34 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    Eu m-am intaratat si mi-am cumparat drona urmarind vlogurile lui Casey Neistat. Are filmari foarte frumoase cu Phantom 4 (DJI ii trimite constant drone) ,de asemenea face si timelapse-uri cu drona.
    Pe la minutul 6:20 incepe sa prinda mersul:

  15. #35 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eh, te iei si tu dupa reclame platite. Mai stii filmul ala cu The Joneses? Ti-l recomand in caz ca nu l-ai vazut deja.

    Ma rog, eu am vazut ce faceau niste studenti de la scoala de film din Amsterdam cu atat de multa usurinta incat am zis ca e ceva ce as vrea si eu sa incerc, desi daca ma gandeam cu buzunarul nu faceam achizitia, clar e o tehnologie care mai are mult de evoluat pana sa ajunga la un nivel ok ca raport pret-performanta.

  16. #36 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Ce diferenta enorma intre cea 4K de ieri si cea Advanced de azi. Controlul e lag free, n-am avut nicio problema de conexiune, am custom buttons ca la camera foto, am butoane in plus pe controller pentru miscarea camerei si GPS-ul cu tracking care ti-o aduce inapoi de unde a plecat e fenomenal. Din pacat a plouat toata ziua si asta e prognoza si pentru urmatoarea perioada, am iesit cu ea doar seara pe intuneric si nu are rost sa urc nimic. Calitatea in 2.7k e echivalentul unui GoPro Hero 3+/4 Silver la aceasi rezolutie, adica inutilizabil in low light.

    Banuiesc ca si cea de ieri avea asta, dar abia acum am observat manual controls la camera, poti regla ISO, Shutter si Exposure compensation. Iar atingand o parte din imaginea de pe ecran se ajusteaza expunerea in functie de locul respectiv, ai insa si buton de AE lock, deci sunt functii cu duiumul incat daca vrei sa obtii ceva ca lumea ai toate sansele. Ii mai lipseste doar un S-Log.

    Cu prima ocazie cand am bafta de vreme buna, voi iesi cu ea. Am si ghinionul ca am oceanul foarte aproape (30km) iar vantul din oras e extrem de puternic si am emotii momentan sa urc foarte sus cu ea. Azi si pe la 25m mi se parea ca se clatina putin. In fine, mai am nevoie de ore de zbor ca sa ma obisnuiesc. Vreme buna sa fie

    LE: Nu are S-Log, are D-Log si un Cinelike. Pe aproape

  17. #37 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Azi am facut doua zboruri. Primul nu s-a inregistrat pentru ca am uitat cardul SD. Aici intervine o treaba, merge absolut orice card SD, chiar si unul Clasa 4, insa apar artefacte, se salveaza la un bitrate suportat de card. Nu mi-am dat seama, asa ca trebuie si un card serios. Drona a venit cu unul de 16GB, dar nici nu m-am obosit sa il folosesc, am luat unul precum cel din poza de mai jos.

    Apoi, incep cat de cat sa ma obisnuiesc. Incep sa stiu sa o pilotez, pasul urmator e sa o trimit la o distanta mai mare, macar peste 100m, dar cu vantul de aici tremura chilotii pe mine la tot pasul. Era sa dau azi cu ea de copac fiind orientata invers, am dat pe stick la stanga si a luat-o la dreapta, dar parca de indata ce am apasat pe stick mi-am dat seama si am corectat, cred ca a fost la 1-2cm de copac

    Dupa ce prind curaj sa plec cu ea la distanta mai mare si sa o ridic la inaltime mai mare, momentan am urcat doar pana pe la 30m, o sa trebuiasca sa invat sa si invart camera. Sunt atat de panicat cu zburatul momentan ca uit sa dau record sau uit sa mai intorc camera in sus/jos.

    Anyway, putin de azi:



    Modul auto cu D-Log si putin color correction dupa pentru ca nu am avut timp. Si acest D-Log oricum nu e prea flat precum modul flat din GoPro-uri. Am facut upscale in 4K pentru ca stiu ca YouTube aloca bitrate mai mare daca vede ca urci in 4K desi e de fapt doar 2.7k. Asa ca porniti 4K daca va tine internetul
    Attached Images Attached Images img_20160511_151819.jpg

  18. #38 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    faina drona, foarte stabila. ai avut ceva curaj sa o plimbi printre pomi.
    cu ce ai editat videoul?

  19. #39 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Da, sunt surprins de cat de stabile e, si cand o intorc brusc e ceva wow ca nu am rolling shutter, fiind obisnuit cu aparatul foto care sufera grav la partea asta. M-am apropiat de copaci ca ziceai tu ca ai dat de unul, si am zis sa imi incerc norocul. Abia am scapat, a stat inima in mine si am aterizat-o imediat dupa si am reflectat la viata si la deciziile despre viitorul meu. Atat de mare a fost sperietura

    N-am avut timp sa fac niciun video, mai ales ca mare lucru n-am facut cu ea, am folosit Final Cut.

    Oare doar a mea omoare musculite si alte-cele? E plina dupa fiecare zbor de pete, doar cu masina mai umplu grila fata in halul asta

  20. #40 SP
    Senior Member cashonly's Avatar
    Final Cut folosesc si eu, bag de seama ca il utilizezi destul de mult.

    Apropo, la AR 2 (care este jucarie in comparatie cu a ta) are o functie "absolute controle" foloseste busola dronei si busola telefonului si indiferent cum este ea orientata, daca ii dau sa se duca de exemplu spre dreapta se duce spre dreapta. Banuiesc ca pentru filmari este mai bine sa nu activezi functia asta.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts