Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 8 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 146

Thread: Brexit

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Brexit

    Azi sunt trist. Nu stiu ce se va intampla in viitorul indepartat cu Uniunea Europeana, dar odata cu iesirea Marii Britanii, in viitorul foarte apropiat se vor schimba o groaza de lucruri (si nu cred ca in bine). Cred ca pur si simplu s-a dat startul la haosul din UE... sa vedeti acum nebunia legata de cursurile de schimb, explozia de preturi, stocuri, etc... Nici nu vreau sa ma gandesc cate alte tari vor incepe sa urmeze exemplul celor din UK...

    Pentru mine, UK era "The Holy Grail"... un fel de Texas al Europei... de la Amazon.co.uk pana la ebay.co.uk, ma ajuta faptul ca a ramas cam singura zona de unde imi procuram "english stuff", fara sa fiu nevoit sa platesc taxe vamale sau transport ingrozitor. Pentru altii, era o sursa buna de venituri - de la cei care merg sa lucreze acolo temporar, pana la cei ca RobertDinu care aproape sigur acum isi vor opri business-ul.

    So... good-bye Great Britain! Good-bye Amazon.co.uk! You've been good to me!

    P.S. Sunt curios ce parere aveti de ceea ce se intampla...
    Attached Images Attached Images brexit.jpg

  2. #2 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    E foarte bine pentru ei. Au ajuns o natie prea multi-culturala si cred ca asta e motivul principal al iesirii. Personal nu am fost niciodata tentat de UK nici ca joburi si nici ca stil de viata, asa ca ma afecteaza mai putin decat pe cei aflati acolo. Sunt insa curios ce se va intampla in 2-3 ani cand vor iesi complet din UE, ce se va intampla cu milioanele de muncitori de toate felurile care nu sunt britanici. Ce se intampla cu joburile lor, cine le ocupa locurile, daca mai ofera cineva pana atunci joburi pentru tarile sarace din UE (Ro, BG, PL, etc).

    Nu cred sincer ca vor mai iesi altii, poate doar tarile similar de bogate din Nord (Suedia, Olanda, Norvegia, etc), dar aia nu sunt atat de nationalisti.

  3. #3 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    deja in olanda si franta liderii eurosceptici au cerut si ei un astfel de referendum si se preconizeaza ca se vor mai alatura si alte tari precum suedia. trump castiga in SUA si viitorul chiar suna luminos.

  4. #4 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    In Olanda a fost un lider extremist cu propunerea asta insa a fost doar o chestie de atentie si nu a fost luat in serios de nimeni. Eu am mentionat tarile de mai sus fiind printre putinele capabile de o astfel de iesire. Franta? Haha, aia ar da faliment fara UE, au economia praf.

  5. #5 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    poate ma insel dar din ce am citit si din cate am vazut si la tv si in presa straina, in olanda de exemplu sunt chiar foarte multi care isi doresc referendum si chiar sa paraseasca UE "In the Netherlands, polls show a majority of voters want a referendum on membership, and voters are evenly split over whether to stay or go." sper sa ma insel doar

  6. #6 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Man, eu iti spun ce stiu de la profesori universitari, unii dintre ei profesori de geo-politica, care mi-au predat si au explicat structura economica a tarii care ar pica fara straini, spunand si ca le-ar lua peste 10 ani sa o refaca inainte de a avea puterea sa iasa fara repercursiuni politice/sociale/financiare.

    Also, Olanda e o tara nordica cu o populatie foarte educata si capabila sa inteleaga o situatie de genul.

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudy: asa spuneau si despre Brexit... daca n-am auzit la analisti, politologi, sociologi, istorici... vorbind despre faptul ca e IMPOSIBIL ca UK sa iasa din UE, de mi s-a acrit (deja stateam linistit cu atatea "asigurar")... Si iata ca UK iese din UE! Deci sa mai ma lase cu analizele lor care se pare ca ignora din ce in ce mai mult ceea ce conteaza, si anume pe cel de jos, care voteaza (nah ca am facut si versuri)!

    ---------- Post added 24-06-2016 at 09:55 ----------

    Efectele deja sunt vizibile: Lira are cel mai mic pret de prin 1985 incoace... si e inca devreme.

  8. #8 SP
    Banned asperas's Avatar
    A. Valean ,fata popii (ilie) Daciana Sarbu ,Corina cea Creatza catre nenea Cameron: si noi acum cui mai dam legi ? acum pe bune bruxelezii astia au facut ... pe noi la referendumul nostru din 2012 cand romanii au hotarat ca matrozu chior sa-si cam stranga catrafusele si sa mearga intr-un loc racoros dar fara de iarba verde si umbra copaciilor taiati de catre ''pretinii'' nostrii h'austrieci..Freedom!

  9. #9 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    Exact ce spune MonkY, acolo e vorba de sondaje nu analize. Exact la fel a fost si cu Marea Britanie. Mai ales ca acum au si exemplu.

    Sent from my D6503 using Tapatalk

  10. #10 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Deci sa mai ma lase cu analizele lor care se pare ca ignora din ce in ce mai mult ceea ce conteaza, si anume pe cel de jos, care voteaza (nah ca am facut si versuri)!
    E o diferenta de educatie intre UK si tarile nordice, cel putin ca procent din populatie. Iar aici cred ca va interveni ce am spus eu mai sus.

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Efectele deja sunt vizibile: Lira are cel mai mic pret de prin 1985 incoace... si e inca devreme.
    Pai si ce astepti, cumpara tot ce prinzi pe amazon

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    E o diferenta de educatie intre UK si tarile nordice, cel putin ca procent din populatie. Iar aici cred ca va interveni ce am spus eu mai sus.
    Eu sper sa fie asa... dar ma tem ca puterea exemplului e a naibii de contagioasa...
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Pai si ce astepti, cumpara tot ce prinzi pe amazon
    Nici ca se putea un moment mai prost ca asta... tocmai ce-am comandat placi de gard. I'm frackin' broke!

  12. #12 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Stai linistit, daca va face inca un stat miscarea asta, nu va fi decat dupa iesirea in totalitate a UK din UE. Puterea exemplului de care zici tu va fi valabila si aici, pentru ca se vor vedea efectele socialo-financiare asupra unui stat care face pasul asta.

    Oricum ar fi, ne asteapta niste ani interesanti in fata. Din cate stiu Anglia iti da cetatenie dupa 4-5 ani, caz in care poate cei aflati de mai mult timp acolo pot aplica incat sa isi asigurea continuarea traiului acolo si dupa miscarea asta.

  13. #13 SP
    Sunt Eco Dj Mo's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Norvegia
    Din cate stiu, nu sunt in UE, refuzand de cateva ori pana acum intrarea

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Pentru altii, era o sursa buna de venituri - de la cei care merg sa lucreze acolo temporar
    Nu cred ca vor fi afectati atat de rau. Probabil vor avea nevoie de viza de lucru.

  14. #14 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Inca un popor ingenuncheat de greutatea generatiilor vechi. Impreuna cu mandatul lui Trump la casa alba o sa fie o combinatie frumoasa pentru tot globul.

  15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Dj Mo View Post
    Nu cred ca vor fi afectati atat de rau. Probabil vor avea nevoie de viza de lucru.
    Eu cred ca totusi vor fi afectati destul de serios. In principiu se va acorda viza ca in US... si stim cu totii cat de greu este sa iei o viza de lucru acolo (mai ales daca o sa iasa Trump). In afara de asta, oamenii trimit bani acasa... trimit produse... calatoresc. La toate chestiile astea se vor impune extra taxe (ma refer la taxe vamale, impozite de import/export, etc.).

    Dar daca mai e cum mai e cu oamenii, sa vedeti ce nebunie o sa fie cu multinationalele... cu companiile care pana acum faceau business liber in UE. Pentru ei UK va deveni un mic iad (atat ca taxe cat si ca birocratie). Eu chiar ma gandesc ca de ani buni il tot intrebam pe Darkie de ce nu se muta in UK, ca s-ar putea sa se loveasca de usi inchise mai tarziu. Imi pare rau ca am avut dreptate.

    Oricum, viitorul pare destul de sumbru pentru Uniunea Europeana. Si administratia Obama (ca sustinator al ramanerii UK in UE) tocmai si-a luat o mare palma. Stiti cine castiga cel mai mult, nu? Rusia... desigur!

  16. #16 SP
    Member Mousey's Avatar
    Ăștia care au votat să iasă din UE sunt ca românașii noștri care au votat PSD. Bătrâni, senili și fără de habar.

    Dacă vă uitați pe hărți o să vedeți cum orașele mari din Anglia au votat în mare parte să rămână, Londra destul de detașat chiar.
    Next steps, Cameron e ceau, a zis că se retrage până-n octombrie, bravo lui, acum că rahatu' a dat în ventilator lasă pe altul să se descurce. Apoi, având în vedere că Scoția a votat să rămână, o să voteze încă o dată despărțirea de Marea Britanie, de data asta decisiv. Galezii, săracii, nu cred că au înțeles prea bine ce se votează.

    Ce să zic... nașpa, nu mă așteptam la așa un rezultat. Mai ales într-o perioadă în care trebuie să stăm uniți. Până la urmă, cu sau fără „Brexit”, țiganu' tot la Londra se duce. Anul ăsta devine din ce în ce mai interesant, să vedem ce s-o întâmpla și-n State cu președinția. Dacă stau să mă gândesc, premisa din Idiocracy nu mai e așa departe de realitate.

    Și eu îmi luam des chestii de pe Amazon UK, super avantajos faptul că îmi veneau pachetele la poșta din zonă, nu trebuia să merg să mă cert cu primatele de la vamă (și să plătesc TVA pe ele). Era și relativ ieftin că le luam pe firmă și nu plăteam TVA-ul lor. A fost frumos cât a fost.

  17. #17 SP
    Senior Member Mihail's Avatar
    Dupa cum se astepta toata lumea, David Cameron isi da demisia.

    LE: acum am vazut ca a scris si Mousey app de demisia lui Cameron. Well, pare destul de logica treaba. Nu e vorba ca lasa pe altul sa se descurce, ci nu are cum sa conduca un UK care a votat impotriva convingerilor lui. Seems legit, nu?

  18. #18 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Ce politician roman ar fi procedat la fel intr-o situatie similara? Este vreunul?

  19. #19 SP
    Banned asperas's Avatar
    Daca era basescu il trimitea pe blaga la treaba si ne transmitea tuturor ca noaptea e un sfetnic bun! Referendumul nostru cu 300 (de unde suma asta fixa) de fomisti unde este domnilor,v-ati sters cu el la ...?

  20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudy: sincer cred ca niciunul. Nu vezi ca la noi se tin atat de tare incat sunt capabili sa castige alegerile si sa conduca inclusiv atunci cand sunt in inchisoare?!? De politicieni urmariti penal sau care au condamnari cu suspendare nici nu mai vorbim. Onoarea din pacate a parasit de mult randurile conducatorilor nostrii... Poate cine stie, Brexit-ul asta o sa mai trezeasca pe cineva? Sau e "Noapte buna Europa"?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 8 1 2 3 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts