Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 81 of 158 FirstFirst ... 31 71 79 80 81 82 83 91 131 ... LastLast
Results 1,601 to 1,620 of 3157

Thread: Ce fel de tara este Romania?

  1. #1601 SP
    Sunt Eco Dj Mo's Avatar
    Nu neg ca exista si exceptiile. Ce am scris este din pura experienta. Din aproape 400 angajati de care ma lovesc in munca mea, cred ca sunt 4-5 asa cum ii descrieti voi (stau peste program, muncesc si de acasa etc.), restul sunt daramati psihic daca sunt nevoiti sa iasa pe usa biroului cu 5 minute mai tarziu decat ora de incheiere a programului. Daca procentul este asa mic, raportat la numarul angajatilor din Romania, schimbarea este nu inceata ci foarte inceata.

    @Mariush - oamenii pe care ii descrii tu, sunt cei care muncesc la alt nivel, in firme mari, unde daca pot si isi dau interesul, "cresc". O astfel de societate, prin tipul de patronare si de comportament cu angajatul, il determina sa dea randament, uneori peste puterile sale. Am un prieten in aceasta situatie (kragod stie despre cine scriu). Om care a plecat de la a introduce date intr-un calculator si care acum a ajuns mult mai sus si sunt sigur ca nu se va opri aici. A muncit si munceste in continuare la orice ora, pot spune chiar ca peste masura si a devenit workaholic, dar la naiba, daca nu devii asa, poti usor sa pierzi totul.

  2. #1602 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by Dj Mo View Post
    A muncit si munceste in continuare la orice ora, pot spune chiar ca peste masura si a devenit workaholic, dar la naiba, daca nu devii asa, poti usor sa pierzi totul.
    Nu vreau sa fiu inteles gresit, am tot respectul pentru oamenii care muncesc si imi place si mie sa muncesc, dar cu "masura" (cum ar zice romanul). Nu-s genul care merge la "scarbici", dar nici nu pot concepe sa lucrez de dimineata de la 6-7 pana la miezul noptii.

    Si mai am o intrebare: daca muncesti foarte mult (si-ti ramane timp doar sa mananci si sa dormi) ce rost are? OK, avansezi, castigi din ce in ce mai bine, strangi bani, dar pentru ce? Ca sa mergi 2 saptamani pe an intr-un concediu? Sau ca sa-ti cumperi o vila cu "tot ce trebuie" in care doar sa dormi? Avem o singura viata, asta cu "munceste pana crapi ca sa traiesti bine" mi se pare o aberatie.

  3. #1603 SP
    Member JamiroQuai's Avatar
    Tara in care e greu sa fii un om cu coloana vertebrala. Circumstantele in care se desfasoara lucurile la noi, in general, te obliga se decazi intr-un fel sau altul. Cand eram mai mititel, nestiind ce avea sa urmeze mai tarziu, imi spuneam intruna ca imi voi vedea de treaba mea, voi fi corect si voi ajuta pe toata lumea. Acum insa, mi-e imposibil sa fac asta, pentru ca un astfel de om este luat de prost si are numai si numai de pierdut, din pacate. Care e solutia ? Unii ar spune emigrarea, dar nici asta nu mai reprezinta o rezolvare sigura a problemelor, pentru ca au avut grija " albiciosii " nostri sa ne faca de ras peste tot pe unde au umblat. Nu stiu ce se va intampla cu noi, deoarece e limpede ca mergem din rau in mai rau.

    E clar ca nu e nimeni in stare sa ne conduca in momentul asta si poate nici nu va fi vreodata, pentru ca toti cei care vin la putere se gandesc cum sa-si umple buzunarele mai repede. Degeaba s-a dus Ceausescu, degeaba s-ar crea alte revolutii, pentru ca ar veni din urma altii tot corupti, care n-ar misca un deget pentru popor. Chiar nu voiam s-o dau in politica, dar din pacate totul se leaga de ea. Pana nu se " umbla " la constitutie, suntem legati de maini si de picioare. O bomba in parlament, care sa extermine toti viermii de acolo, ar fi unica solutie. Pentru ca, legal, nu ai cum s-o scoti la capat cu ei.

  4. #1604 SP
    Senior Member tray's Avatar
    Quote Originally Posted by Dj Mo View Post
    Angajatul roman nu face nimic in plus fata de ce ii cere fisa postului.
    La multi am descoperit chiar inversul. Prea multi "nea" care iti monteaza usa, vopsesc casa, darama peretii, monteaza cada si fac instalatia in baie. In UK am descoperit ca dupa ce ca dai 40 lire unuia doar ca sa iti spuna ce problema are frigiderul, daca ii ceri sa schimbe un bec in plus il ia pe nu pot in brate. Am auzit si despre alte tari din V, dar nu pot sa confirm.

    Quote Originally Posted by Dj Mo View Post
    Daca vreodata se intampla sa trebuiasca sa stea peste program sau sa apese o tasta in plus fata de cele definite in post, ofuscarea atinge cote maxime.
    Oare reversul este valabil, daca vreodata angajatul o sa aiba nevoie de o bancnota de 50 lei in plus o va primi? Eu zic ca nu in majoritatea cazurilor. Eu cred ca este un cerc vicios angajat/angajator si pana nu lasa cineva de la el nu se pot face legaturi mai stranse. (sa nu lase prea mult ca pe urma e luat de prost)

  5. #1605 SP
    Sunt Eco Dj Mo's Avatar
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    Nu vreau sa fiu inteles gresit, am tot respectul pentru oamenii care muncesc si imi place si mie sa muncesc, dar cu "masura" (cum ar zice romanul). Nu-s genul care merge la "scarbici", dar nici nu pot concepe sa lucrez de dimineata de la 6-7 pana la miezul noptii.
    Aici depinde de situatia in care te afli. Daca vrei sa realizezi ceva, daca te-ai hotarat sa iti faci o familie, daca este un copil "pe drum", totul se schimba. Daca atunci cand esti singur, muncesti pentru strictul tau necesar, la aparitia altor persoane pe care esti obligat sa le ingrijesti, situatia este alta.

  6. #1606 SP
    Member Mariush's Avatar
    Plus ca depinde foarte mult ce te face pe tine fericit.
    Cunosc oameni care sunt workaholics si carora le convine foarte mult treaba asta, sunt mereu cu zambetul pe buze si abia asteapta un nou challenge. Trebuie sa te rogi de ei sa take a break, sau sa plece pe undeva in concediu sa se relaxeze, pentru ca pentru ei, munca ofera suficient de multa satisfactie, incat isi gasesc relaxarea si implinirea launtrica, fara sa mai aibe nevoie de altceva.

    Fiecare om is seteaza telurile singur, fiecare individ intelege prin implinire ceva, si cred ca nimeni nu e in masura sa spuna cum e bine, cum e corect. Dupa ce principiu? Dupa cum ne spune socitatea, dupa cum ne invata parintii sau tutorii cand suntem mici? Dupa cum invatam la scoala? Nu, fericirea e ce te face pe tine fericit, si te face sa fii impacat cu tine, mandru de tine in momentul in care pui capul pe perna si nu mai e nimic in jur in afara de tine si gandurile tale

    Damn..Iar am dat-o in off-topic...
    Legat de Romania, aici trebuie sa iti setezi teluri personalizate

  7. #1607 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Apropos de cainii care merg cu covrigi in coada prin Vest. Eu ma duc destul de frecvent sa muncesc pe-afara (o data pe an, sau chiar la 2 ani). Mai exact, acum ma duc sa repar ce nu-s in stare nemtii (sau cer mult prea multi bani pentru cat ar face). Si desi imi place curatenia de acolo, faptul ca sunt cu multi ani inaintea noastra ca mentalitate... nu m-as muta acolo nici sa ma bati.

    Cei care se plang aici de munca din Romania (din sectorul IT de exp.)... pai sa mearga acolo cateva luni sa vada ce inseamna munca. Va dau un singur exemplu de la o firma: la intrare, toate telefoanele se pun intr-o cutie. Da, chiar si cele personale (ale angajatilor, nu si ale clientilor). Nu ai voie pe calculatoare absolut nimic cu caracter personal. Chestiile gen Facebook, Yahoo Messenger, Skype sau alte d-astea... sunt S.F.-uri. Te-a prins cu asa ceva, esti out! Nu se fumeaza nicaieri, snacks-urile sunt "interzise", pauza iti iei doar la ora la care trebuie (sau daca vine salvarea sa te ridice)...

    Acum cativa ani, se respecta si la ei chestia cu programul. La ora 18:00 toti spargeau usa... De cand cu criza, chiar si in Germania li se spune angajatilor pe sistemul "Nu te pot opri sa pleci acasa, ca nu-mi permite legislatia. Dar sunt sigur ca altcineva mai muncitor iti va lua locul".

    Asta e valabil la cei care muncesc in Germania. Insa acolo functioneaza atat de "bine" statul social, incat cel mai tare esti daca esti cetatean german si nu muncesti. Daca ai apucat sa faci 3-4 copiii (de preferat blonzi), nu mai ai nevoie sa muncesti o zi in viata ta. Statul le plateste scolarizarea, iti plateste chiria, asigurarea... iti da bani de buget (mancare si necesitati), ba chiar iti ia si o masina de spalat sau un TV daca iti trebuie. Si cu banii din alocatia copiilor... cum ziceam, nu mai trebuie sa muncesti.

    Cei care muncesc si castiga bani seriosi acolo sunt stressati maxim pe tema asta sociala. Si au si de ce. De exp. tu muncesti in draci si castigi 5000 de EUR. Daca lucrezi in domeniul medical, vine statul si-ti ia 65%. Dupa care, daca ai copiii, platesti 1000-2000 EUR pe luna scolarizarea. Toate cele costa de rup (chirie, intretinere, etc.) si ajungi sa-ti dai seama ca mai bine esti somer si stai acasa.

    E doar un exemplu... dar e un exemplu care ar trebui sa dea de gandit celor care au impresia ca pot pleca in Germania de exp. si o vor lalai pe-acolo pe bani multi. La fel in UK... cand vine vorba de bulgari si romani, doar pentru ca li s-a dus "vestea", sunt obligati sa lucreze de 2-3 ori mai mult ca sa dovedeasca faptul ca nu suntem toti niste hoti si lenesi.

    Daca vrea cineva sa plece sa-si incerce norocul, recomand sa inceapa cu tarile "intermediare", unde inca mai ai sanse sa evoluezi (vezi Ungaria, Cehia, Polonia)... altfel, work - work - work, pe branci...

  8. #1608 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Nu ai voie pe calculatoare absolut nimic cu caracter personal. Chestiile gen Facebook, Yahoo Messenger, Skype sau alte d-astea... sunt S.F.-uri. Te-a prins cu asa ceva, esti out! Nu se fumeaza nicaieri, snacks-urile sunt "interzise", pauza iti iei doar la ora la care trebuie
    Chestia interesanta e ca tot ce ai descris tu mai sus e normal. Ca la noi nu-i asa si ni se par noua "interdictii sclavagiste" e o alta discutie. Eu acum sunt la serviciu si ma ocup de diverse task-uri, dar am un program de monitorizare in care notez ce fac, imi fac intrari de genul "lucrez la proiectul X" si pornesc cronometrul. Cand ma duc la masa am task pentru asta, daca navighez pe net o pot face pentru documentare in folosul firmei sau in scop personal si notez chestiile astea.

    Important e ca la sfarsitul zilei sa am un numar de ore efectiv lucrate pentru firma, nu trebuie sa am 8 ore pentru firma si sa stau la serviciu 10-12 ore, dar nici daca am doar 3 ore lucrate efectiv nu e bine...

    In final fiecare angajator isi gestioneaza cum vrea treaba si sunt convins ca si in Germania sunt firme cu politici mai relaxate. Si fireste ca e si ceea ce ai zis tu:

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    De exp. tu muncesti in draci si castigi 5000 de EUR. Daca lucrezi in domeniul medical, vine statul si-ti ia 65%. Dupa care, daca ai copiii, platesti 1000-2000 EUR pe luna scolarizarea. Toate cele costa de rup (chirie, intretinere, etc.) si ajungi sa-ti dai seama ca mai bine esti somer si stai acasa.
    Fix asa e si la noi, dar la asta scara. Daca lucrezi in draci poate castigi 1000-2000 euro (poate mai mult daca esti chiar bun si ai noroc, depinde si de oras, de domeniu, etc). Din care iti ia statul la greu (si nu doar din taxe pe salariu, ci si prin TVA si alte porcarii). Si restul costa la fel ca in Germania (mancare, benzina), poate unele un pic mai putin, dar altele mai mult. Chiria e singura mai ieftina, dar la ce conditii sunt la ei...

    Si vecinul are pensie de boala si alocatie speciala pentru ca are 4 copii, la intretinere are ajutor masiv, etc... Deci unde e avantajul romanului muncitor?

  9. #1609 SP
    Member miami's Avatar

  10. #1610 SP

  11. #1611 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    ce se intampla cand te iei la tranta cu institutiile publice aka statul


    Femeia în vârstă de 49 de ani din municipiul Turnu Măgurele a solicitat în urmă cu doar câteva zile să fie eutanasiată din cauza nepăsării autorităţilor statului care au refuzat să îi ofere tratamentul necesar. Pentru a rămâne în viaţa femeia avea nevoie de tratament, dar autorităţile sanitare i-au refuzat tratamentul în repetate rânduri. Femeia a dat Casa de Sănătate în judecată şi a câştigat. Din păcate nici cu decizia judecătorilor în buzunar, femeia n-a primit tratament decât după intervenţia presei.

    Mioara Dumitrescu, femeia care a cerut să fie eutanasiată, a încetat din viaţă | adevarul.ro

  12. #1612 SP
    Q
    Member Q's Avatar
    I Love you - romanica ! ...

  13. #1613 SP
    Senior Member tray's Avatar

  14. #1614 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Ar fi amuzant daca nu ar fi revoltator.

  15. #1615 SP
    Senior Member BizZare's Avatar
    Quote Originally Posted by darkpaul13 View Post
    ce se intampla cand te iei la tranta cu institutiile publice aka statul


    Mioara Dumitrescu, femeia care a cerut să fie eutanasiată, a încetat din viaţă | adevarul.ro
    Oriunde sa te plimbi prin tarisoara asta numai in spitale sa n-ajungi

  16. #1616 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    din pacate sunt multi magari care au functii inalte si se imbogatesc pe seama acestor medicamente care sunt cruciale pentru un om si asa batut de boala si fac profit foarte frumos "exportandu-le"... stiu ca sunt inca la inceput dar ma ingrozeste ce vad in spitale si ce ne povestesc doctorii despre coruptia din sistem medical romanesc. nici moartea nu e usoara in romania, stiu ca suna foarte dur, dar este adevarul.

  17. #1617 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    eh..pana termini facultatea AndRewqp...stii cum zice procurorul Harvey Dent din Dark Knight:
    "you either die a hero or live long enough to see yourself become the villain"

  18. #1618 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    nu si daca pleci

    PS: ai dat un quote din filmul meu preferat

  19. #1619 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Cand Romania e frumoasa:



    Recomand din tot sufletul sa va faceti timp sa-i ascultati, e o intalnire de o insemnatate deosebita.

  20. #1620 SP
    Banned asperas's Avatar
    Zyklon B..!

    pt intrebare raspuns simplu:colonie..is sad but true!!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 81 of 158 FirstFirst ... 31 71 79 80 81 82 83 91 131 ... LastLast

Similar Threads

  1. Intrebare legata despre 2 jocuri la fel By andreiaka in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2014, 13:37
  2. Ce fel de sfarsit preferi intr-un joc video? By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 20 Last Post: 29-10-2012, 22:46
  3. Ce fel de clasa dintr-un RPG sunteti ? By Strike105X in forum Offtopic
    Replies: 18 Last Post: 29-05-2011, 11:43

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts