Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: User Preview: Need for Speed - Shift 2 Unleashed

  1. #1 SP
    Member hibrid13's Avatar

    User Preview: Need for Speed - Shift 2 Unleashed

    Cand vine vorba de simulatoarele racing, cunoscatorii fenomenului sunt si devin din ce in ce mai pretentiosi odata cu trecerea timpului, majoritatea afirmand ca discrepanta dintre ceea ce propun jocurile virtuale si realitate este prea mare. Dispunand de tehnologia necesara si de oameni dispusi sa lucreze la un nou proiect destul de important, compania Electronic Arts a decis sa dezvolte un nou proiect, mai exact un sequel al jocului Need For Speed: Shift, lansat in septembrie 2009.

    Dupa cateva zvonuri datorate unor rapoarte financiare si ale unor schimbari in staful Electronic Arts, Shift 2 Unleashed a fost anuntat oficial pe data de 16 noiembrie 2010, prin intermediul unui teaser trailer, lansat pe internet odata cu aparitia titlului Hot Pursuit pe rafturile magazinelor din America de Nord. Am putut observa inca de atunci faptul ca developerii de la Slightly Mad Studios incearca sa aduca experienta simulatoarelor de curse legale la un nou nivel, astfel incat fanii impatimiti sa simta cu adevarat ca au sub control o "supermasina".

    Cu un motor grafic de doua ori mai performant (denumit The Madness Engine) si cu un gameplay ce imprima jucatorului emotiile traite de un pilot de curse adevarat, Shift 2 isi propune sa devina un adevarat lider pe piata jocurilor axate pe racing simulation.

    O imbunatatire majora este perspectiva din care gamer-ul participa la tot ceea ce se intampla in joc: pe langa faptul ca poti conduce masina din interior, acum experienta traita se intensifica de-a dreptul, deoarece la fiecare curba soferul va intoarce capul in directia respectiva pentru a putea vira corespunzator sau, in momentul in care masina atinge o viteza de peste 200 de km/h, pilotul va tremura de-a dreptul, iar imaginea va deveni din ce in ce mai incetosata, pentru a transpune cat mai bine veridicitatea actiunilor sale.

    Toate acestea au fost concepute cu scopul de a crea tensiunea necesara momentului, senzatia de adrenalina si atmsofera incordata atunci cand mai sunt circa 500 de metri pana la finish, iar competitorii "alearga" bara la bara pe soseaua incinsa. Pe langa experienta fizica, o alta imbunatatire adusa la Shift 2 presupune o mai mare autenticitate a gradului de avariere a masinii, asa ca in momentul in care te vei izbi de parapeti sau te vei ciocni cu unul dintre rivalii tai, pe langa sunetul realist de metal contorsionat, vei observa cum piesele de metal sau bucatelele de sticla se vor infige direct parbrizul tau; sa nu mai vorbim de sunetul asurzitor emis de zidul in care tocmai ai intrat sau de parbrizul crapat datorita luptei crancene ce se da pe traseu.

    De asemenea, a fost implementat un nou sistem de Experience points, pe care le vei primi nu numai daca termini pe unul din locurile fruntase, ci si daca executi corect manervre de mare finete, iti depasesti in statistici rivalul direct sau participi la diversele curse puse la dispozitie de joc. Bineinteles, odata obtinute aceste puncte, le vei putea folosi pentru a-ti modifica masina din punct de vedere tehnic, pentru a-i spori performantele sau pentru a-i schimba look-ul exterior. Astfel, fiecare jucator, indiferent de realizarile pe care le are, va avea sansa de a castiga puncte importante in progresul de-a lungul carierei, dar le va putea folosi si pe partea de multiplayer.

    Potrivit asteptarilor noastre, Shift 2 exceleaza si pe partea de online gaming, aducand la lumina o versiune de o calitate superioara a Autolog-ului, care si-a facut prima data aparitia in titlul precedent, Hot Pursuit. Odata cu Shift 2, sistemul de comparatie intre statisticile jucatorilor, precum cei mai buni timpi de finalizare a curselor, tipurile de masini folosite sau preferintele in ceea ce priveste modurile de joc, a atins un grad mai ridicat al complexitatii; toate acestea cu scopul de inteti competitia la nivel global.

    Asa cum Marcus Nilsson ne-a anuntat in urma cu cateva saptamani, Shift 2 va fi primul joc din seria Need For Speed ce contine un numar mai mare de 100 de masini. Intr-un interviu acordat la cateva zile dupa anunt, oficialul Electronic Arts a reluat foarte clar acest detaliu, specificand un numar de 145 de masini, venite din partea a 36 de producatori oficiali, plus faptul ca jocul va dispune de 35 de trasee gata pregatite pentru "invazia pilotilor de pretutindeni".

    Shift 2 se vrea a fi un titlu impresionant, bine optimizat si gata "sa franga inimile" impatimitilor genului, care sa amplifice un fenomen deja populat de seriile celebre Forza Motorsport sau Gran Turismo. Insa, cum noutatea si aspectul vizual reusesc intotdeauna sa faca victime printre consolisti, developerii din spatele acestui proiect ambitios spera sa devina numarul unu in materie de racing games, inlaturand orice competitor prin simplul fapt ca transforma "aproximativ" totul in realitate.

    Daca vor reusi sau nu sa progreseze in adevaratul sens al cuvantului, vom afla pe data de 29 Martie atunci cand este programata lansarea oficiala a noului titlu Need for Speed: Shift 2 Unleashed (data specificata este pentru America de Nord, urmand ca pe data de 1 Aprilie sa fie lansata si in Europa), care va fi disponibil inca din prima zi pentru cele trei mari platforme, PC, Xbox 360 si Playstation 3.

    Pentru mai multe discutii, comunicate de presa, video-uri si poze pe aceasta tema puteti accesa si http://www.consolegames.ro/forum/f60...eed-shift-2-a/.
    Attached Images Attached Images nfs_shift_2_unleashed-wide1.jpg need-speed-shift-2-unleashed-3.jpg need-speed-shift-2-unleashed-10.jpg shift2unleashed-008.jpg shift-2-unleashed-pc-009.jpg shift_2_unleashed_7_tga_jpgcopy.jpg

  2. #2 SP
    Junior Member mosorwvlad's Avatar
    Sa fim seriosi Shift 1 nu a fost un simulator, a fost un arcade enervant. Controlu masini a fost jalnic, este aproape imposibil sa iei o curba fara sa nu faci un drift, nu conteaza ca masina este o Zonda sau un chevrolet camaro. Parerea mea, cele mai bune simulatoare au fost facut de SimBin, cunoscatori stiu jocurile.

  3. #3 SP
    Member hibrid13's Avatar
    Este adevarat ca primul joc a fost deficitar in privinta controlului masinii (drifturi in exces cum spui si tu) si tot adevarat este faptul ca nu a indeplinit in totalitate functia de racing simulator, insa intr-un interviu, un oficial EA a specificat ca s-au concentrat mai mult pe treaba asta, in sustinere venind si dorinta lor de a intrece Forza sau Gran Turismo, desi mie unul imi vine greu a crede ca vor reusi sa indeplineasca acest obiectiv. Insa, daca o sa iasa intocmai cum zic ei sau nu, aflam in momentul lansarii.

  4. #4 SP
    Senior Member siNcE's Avatar
    Bun preview, felicitari! Stau si ma gandesc ce este in capul lor de mai pun cuvine de genul "Unleashed" in titlu, in 2011? Nu s-a cam fumat treaba asta?

    Cat despre joc, cu toate asisturile scoase mi s-a parut destul de aproape de un simulator.

  5. #5 SP
    Member hibrid13's Avatar
    Multumesc pentru apreciere.
    Stii cum e, nu strica "o infloritura" acolo, sa dea bine la public, sa impresioneze. Marile companii stiu ca sunt multi oameni ca casca gura la asa ceva si ce au spus: de ce nu? Eh, macar adevaratii consolisti stiu despre ce e vorba si nu se lasa dusi cu zaharelu de orice titlu.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 9 Last Post: 08-08-2011, 14:46
  2. User Review: Need for Speed Shift 2 Unleashed By AlanPoe in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 12 Last Post: 12-06-2011, 01:07

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts