Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: User Review: Spec Ops: The Line

  1. #1 SP
    Senior Member raduadelin's Avatar

    User Review: Spec Ops: The Line

    De foarte mult timp visam sa vizitez Dubaiul, pentru a vedea frumusetile pitoresti ale locului, dar cum parintii mei nu sunt politicieni, aceasta dorinta este imposibil de ideplinit. Cand ma impacasem cu ideea ca nu o sa vad Dubaiul prea curand, 2K Games si Yager Studios au adus pe rafturile magazinelor Spec Ops: The Line. Acest joc ne propune o vizita virtuala in Dubai (lovit de o mare furtuna de nisip, cei-i drept, dar tot Dubai este). Asa ca nu am stat pe ganduri am luat jocul, l-am bagat in consola si am luat-o la pas prin Dubai�

    Story
    Un anume John Konrad este trimis in Dubai pentru a evacua civilii, dupa ce o imensa furtuna de nisip a lovit orasul. Timp de sase luni, nu se mai stie nimic de Konrad si batalionul 33, aflat sub comanda sa. La un moment dat, apare un mesaj radio misterios din partea lui Konrad. De aici jocul ne arunca in botosii lui Capitan Walker si ne da comanda asupra echipei sale, Delta. Echipa Delta are misiunea de-al salva pe Konrad. Aceasta pare o misiune de rutina, insa vom avea parte de cateva rasturnari de situatie, care ne vor schimba repede aceasta parere. Nu vreau sa dau foarte multe detalii despre poveste, aceasta fiind unul dintre punctele forte ale jocului, riscand sa va stric placerea de a descoperi singuri deliciile ei si chiar daca am frigiderul gol, nu vreau sa mi-l umpleti voi pe aceasta cale. Pot spune doar ca jocul prezinta o violenta cruda si adevarul ca nimeni nu face fapte bune intr-un razboi (exista si cateva exceptii de-a lungul istoriei, vezi cazul pianistului Wladyslaw Szpilman, salvat de un ofiter german in timpul celui de-al doilea razboi mondial... am inceput sa divaghez).

    Grafica si Sunet
    Din punct de vedere grafic nu pot sa reprosez nimic baietilor de la Yager, acestia facand o treaba extraordinar de buna. Fie ca te afli in interiorul unei cladiri luxoase, fie ca te afli afara, printre dunele de nisip, totul arata bestial. Un alt deliciu este reprezentat de furtunile de nisip, acestea fiind spectaculoase atat din punct de vedere grafic, cat si din punct de vedre al sunetului (daca ai volumul ridicat o sa ai impresia ca esti in mijlocul ei). Splendoarea grafica culmina cu o privire aruncata peste oras din varful unui zgarie-nori. Personajele si animatiile acestora sunt si ele o mare bila alba a jocului. Pot spune ca unele momente ale jocului i-ar face invidiosi si pe cei de la Dice si al lor Frostbite, desi jocul ruleaza pe Unreal Engine.

    La capitolul voice-acting as putea spune ca Nolan North este vocea personajului principal si ar fi de ajuns sa va dati seama ca a iesit ceva perfect. Insa si ceilalti actori vocali fac o treaba minunata, reusind sa treaca dincolo de ecran emotiile pe care le traiesc. Coloana sonora este si ea destul de bine aleasa, iar muzica porneste atunci cand este nevoie de ea.

    Gameplay
    Aici pot spune ca jocul are unele minusuri, personajul refuzand sa ia cover cand ai mare de nevoie, sau are obiceiul sa iasa din cover in focul inamicilor. Nici A.I.-ul nu este foarte inteligent in unele momente, insa eu unul am trecut cu vederea aceste neajunsuri si m-am bucurat de restul lucrurilor bune oferite de joc.

    Ni se pune la dispozitie o mare varietate de arme din care putem alege, de la pistol la RPG, le putem folosi pe toate dupa bunul plac. Insa soldatul nostru nu este Rambo, deci poate cara doar doua arme.

    Cand ne luptam cu valurile de inamici puem apela la cei doi camarazi pentru a ne ajuta, acestia putand sa arunce grenade sau sa omoare o tinta pe care le-o indicam. Inamicii nu se respawn-eaza continuu ca in CoD, unde daca nu calci pe firul de iarba care trebuie nu scapi de inamici nici daca dai acatiste la biserica.

    In rest este un shooter generic, iei cover > impusti > avansezi > termini misiunea, dar ce shooter ofera altceva? Acest joc nu are nevoie de gameplay pentru a straluci, el o face prin ceea ceea ce nu au majoriatea shooterelor: prin poveste!

    Achievements & Trophies
    Jocul are o lista foarte variata de achievements, incurajandu-ne sa tintim tartacuta inamicilor, sa folosim anumite arme, sa facem anumite alegeri in timpul campaniei, sa ne folosim de camarazi in timpul luptei, etc. Cine este interesat de platina/1000G, trebuie sa stie ca e nevoie sa termine jocul de cel putin doua ori (o data pe cel mai greu nivel de dificultate) si sa adune ceva collectables.

    Pot spune ca nu regret nici banii dati pe joc si nici timpul investit in el, este o experienta unica, cruda ce-i drept, dar prezinta realitatea. Daca vreti un shooter cu o poveste cum n-ati mai inalnit, decat foarte rar in ultimii ani, incercati-l.

    Story: 9,5
    Grafica: 9,5
    Sunet: 10
    Gameplay: 9
    Impresie personala: 10
    Nota finala: 9,6
    Attached Images Attached Images spec_ops_the_line.jpg

  2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    E un joc foarte bun. Si eu il joc cu placere in putinul timp liber pe care il am. Inca nu am apucat sa-l termin si stiam de la inceput la ce sa ma astept, asa ca nu pot spune ca am fost surprins de cruzimea jocului, dar pot spune sincer, ca este un joc foarte bun, un joc pe langa care foarte multi au trecut, din cauza altor titluri relativ bune.

  3. #3 SP
    Senior Member axton's Avatar
    Hmm dupa ce am citit review-ul ma bate gandul sa-l cumpar ( or at least rent it de la un prieten ... ) . Good job !

  4. #4 SP
    Senior Member raduadelin's Avatar
    Quote Originally Posted by axton View Post
    Hmm dupa ce am citit review-ul ma bate gandul sa-l cumpar ( or at least rent it de la un prieten ... ) . Good job !
    Ma bucur ca am reusit sa-ti formez o impresie buna despre joc,mai ales ca este primul meu review.Jocul are un pret destul de bun pe zavvi.es!

  5. #5 SP
    Member psicho1986's Avatar
    Am primit si eu jocul saptamana trecuta, nu am apucat sa il joc suficient de mult cat sa ma pronunt la tot jocul, dar ai dreptate cam la tot ce ai scris mai sus, un review foarte bun de altfel, dar nu ai mentionat nimic de partea de multiplayer. Eu dupa cateva misiuni in single player am intrat si pe PSN, jocul l-am primit din Spania si mi-a fost frica ca nu o sa mearga sau ceva online, in idiotenia mea am uitat ca PS3 nu este region locked, si oricum regiunile sunt EU, US si JPN. Ce vreau sa adaug este ca este foarte bun in multiplayer si interesant cu furtuni de nisip si alte utilizari interesante a hartilor ca prabusirea unei dune de nisip peste adversari, la aruncarea unei grenade pe langa un damage adversarului il mai si orbeste cu nisipul aruncat in aer, singurul minus este ca mori mult prea usor, din toate jocurile care le-am jucat online vre-odata in asta am murit cel mai usor, deci daca trage cineva in tine, nu headshot, ci direct in tine esti mort, nu apuci sa reactionezi, sa faci nimic, in rest e foarte ok si inca sunt serverele pline, gasesti destul de usor jocuri disponibile.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Spec Ops: The Line By Nash in forum Console Club
    Replies: 14 Last Post: 15-03-2013, 10:34
  2. Spec Ops: The Line Videos By RonanN1 in forum Videos
    Replies: 2 Last Post: 16-06-2010, 23:44
  3. Spec Ops: The Line - primele detalii By erik95 in forum Console News
    Replies: 0 Last Post: 14-12-2009, 22:57
  4. Spec-Ops: The line anuntat By erik95 in forum Console News
    Replies: 10 Last Post: 14-12-2009, 22:35

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts