+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 23

Thread: Problema pornire calculator

  1. #1 SP
    VIP Member RvsS's Avatar

    Problema pornire calculator

    Salut,

    Am un desktop si acum cateva zile i-am dat drumul si nu a mai pornit. Mi-am dat seama ca e posibil ca sursa sa se fi ars si am luat alta.

    Am montat-o, am conectat cablurile si i-am dat drumul, dar nu merge. Pe scurt, se aprinde, merg coolerele dar nu booteaza. Ledul care indica activitatea hard discului este aprins in continuu, pe monitor nu apare nicio imagine (este in stand by practic). Nu se mai poate stinge din butonul de Power (apasarea lui scurta sau prelungita nu are niciun efect) si trebuie sa il sting din spate, de la butonul de sursa.

    Ce as putea verifica prima data?

    Multumesc.

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Salut RvsS. Sorry to hear the bad news.

    Hai sa o luam cu inceputul. Sursa noua pe care ai cumparat-o, ai testat-o ? Pentru ca daca ai inlocuit o duda arsa cu o duda care nu porneste, n-ai rezolvat nimic. O sa-ti atasez o poza in care sa vezi ce pini sa pui in scurt. Daca porneste sursa, should be ok (cel putin la pasul asta).

    Pasul 2, scoate cablul de alimentare, si da-i un reset de BIOS. Faci asta fie prin jumperi/pini dedicati pt. asa ceva (ce placa de baza e ?) fie scoti bateria pentru 5 minutele.

    Pasul 3. Renunta la tot ce poti din sistem. Adicatalea, scoate orice cablu de alimentare si date de la HDD-uri, DVD, etc. Placi de retea, tunere... La fel si la memorie, pune doar una (dupa care cealalta, in caz ca nu porneste).

    As trece la pasul 4 dar din pacate am nevoie de mai multe detalii despre sistem. E un Intel, un AMD, ce placa de baza, cata memorie, ce sursa, etc... Also, foarte important: cate beep-uri auzi cand pornesti sistemul ? Daca nu auzi nici-un beep, incearca sa inversezi mufa de Speaker (sau verifica sa nu fi iesit) de pe placa de baza. Bafta !
    Attached Images Attached Images atx_power.jpg

  3. #3 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Da, am fost zgarcit cu detaliile. Multumesc de raspunsul rapid.

    Sistemul este

    Procesor:AMD Xp 3000+
    Placa baza Asrock Dual S-ata 2
    Placa video Nvidia 8800 gts,
    Hdd 1x Seagate 120 GB + 1 x Western Digital 640 GB (ambele S-ATA)
    Memoria este 2 x 1 GB DDR 400.

    Sursa trecuta era Fortron de 750 W (mult mai mult decat avea nevoie acest sistem). Cand nu a mai pornit am luat sursa aceasta (Corsair 550 W).

    Nu aud niciun beep cand porneste sistemul si nu am scos vreun cablu de sunet. Am renuntat la tot la alimentare in afara de placa video, 1 hard disc si memorie. Nu cred ca nu are putere suficienta, poate nu am conectat un cablu, dar nu inteleg care.

    Sursa porneste, coolerul de proc porneste, ledul de activitate hdd se aprinde, dar niciun beep, nicio imagine pe monitor. Ledul de hdd nu e intermitent, ci aprins continuu.

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ah... AMD. Well, esti sigur ca ai conectat si mufa asta ? Fara ea, nu pleaca. In caz ca pe sursa ai ceva cu 8 in loc de 4, nu-i nimic. Ori este mufa din aceea care se desparte in doua, ori folosesti doar cele 4 care se potrivesc. Atentie, nu forta

    Verifica totusi mufa de la speaker... ar trebui sa auzi un beep, no matter what.
    Attached Images Attached Images 939dual-sata2-enlarge-.jpg

  5. #5 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Da, acolo m-am luptat prima data. Era din 8 bucati si am desfacut-o in 2 de 4 pini si am conectat. Am pus 2 poze cu mufa despartita si cu ea conectata in placa de baza.
    Attached Images Attached Images 1.jpg 2.jpg

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Deci, daca ai verificat sursa si porneste (fara PC, cu scurt cum ti-am aratat in poza), daca zici ca nu ai nici-un beep, daca ai resetat CMOS-ul (BIOS-ul)... scoase toate cele (alimentari, cabluri de date, placi)... si tot nu vrea, atunci nu pot decat sa cred ca atunci cand ti s-a dus sursa, s-a dus cu ceva de pe placa de baza. Pune mana pe chipset-uri si vezi daca e vre-unul care se incinge mult prea tare... Mai poti verifica daca e vre-un condesator scurs, pocnit/ars... sa vezi daca e ceva in scurt... Eventual cand pornesti sa arunci o privire atenta pe placa sa vezi daca se intampla ceva ciudat. Altfel, garantie !

  7. #7 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Am atasat un scurt filmulet cu pornirea poate ne dam seama.

    VIDEO 005 mp4

    N-as baga mana la sursa cum ai descris la pasul 1, nu am experienta. As putea incerca un reset de bios. Garantie din pacate nu mai am decat la sursa care este noua.

    ---------- Post added 12-12-2009 at 02:32 PM ----------

    Update - dupa reset BIOS se intampla acelasi lucru, dar diferenta ar fi ca acum se opreste din butonul de Power.

  8. #8 SP
    Senior Member Nariggar's Avatar
    Ar mai fi o solutie, scoate memoriile, da-i un reset de bios, pune o singura memorie pe slot-ul 1 si da-i drumu, daca nici asa nu se initializeaza cel mai probabil e placa de baza defecta.

    Succes.

    LE: E musai sa respecti metoda de reset de bios data de Monky, e cea mai sanatoasa.

  9. #9 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Am facut reset cum a spus Monky dar ... la fel. Nu stiu daca trebuia sa fac schimbul de la pinul respectiv in momentul in care sistemul e alimentat sau nu. Am facut fara alimentare si am scos si bateria de la CMOS pentru cateva secunde.

    Am incercat acum si cu o singura memorie, la fel face.

    Stiti vreun service unde l-as putea duce sa il testez?

    Si eventual o recomandare pentru un sistem nou? Am inteles ca i7 ar fi o idee buna, ceva gen - "2Good4U" - Wishlist la PC Garage ?

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    RvsS, sunt cateva firme care se ocupa de service, insa daca nu e o problema minora (gen condensator umflat/curs, chip comun prajit) mare branza nu-ti face la service. Unde mai pui ca majoritatea iau 50-100 RON doar pentru diagnosticare. Mai pui si pt. reparatie, si iesi la pretul placii... Deci da, iti recomand sa scapi de AMD (brrr).

    Eu sunt pe fuga acum... dar in mare, ti-as putea recomanda sa mergi pe un i7 cu P55 (socket 1156). Iesi mai ieftin, nu-ti trebuie nici tripple channel... Un i7 860 sau chiar si un i5 cu un pic de overclock... Arunca si o privire aici (cand ma intorc discutam mai pe indelete daca doresti): Project "i7 860 Overclock"

  11. #11 SP
    Senior Member Nariggar's Avatar
    Eu sint de parere ca omul ar trebui sa spuna mai intii ce vrea sa faca cu PC-ul, asta inainte sa ne aruncam cu super configurantii. Sincer eu nu cred ca merita investitia, asta avind in vedere ca pe un E7300 cu 4gb si 9800GT sau GTS250 ruleaza orice joc fluent in 720p si asta numai daca e vorba de jocuri.

    PS: daca vrei poti trimite PC-ul la Iasi sa ma uit la el si nu te costa nimic, platesti doar componentele care le schimb. Alegerea iti apartine, schimbi doar MB sau schimbi juma' de PC asta in cazul in care defectul e iremediabil.

    PS2: Monky sper ca nu te super pe mine ca nu-ti sustin cauza.

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Back ! tiberiu_sim, nu ma supar... doar ca nu inteleg care cauza o sustin ? Nu a dat buget, sau ce doreste sa-si ia... nu am recomandat nimic. Doar i-am dat un link la ce am luat eu cu posibilitati destul de ok pt. overclock. Prea expensive, dar nu trebuie sa mearga pe aceeasi configuratie. Cat despre E7300, fara suparare... dar sub E8400 vei ingenunchea in multe jocuri. Acum depinde daca vrei AA mare sau daca ramai doar in 720p. Dar ce te faci daca omul are rezolutie nativa de 1920 x 1200 ? Cu E7300 n-o sa joace mai nimic fluent.

    Eu oricum am zero jocuri pe PC... deci ii recomand decat sa bage bani in calculator pt. jocuri sa stea linistit pe consola (mai ales ca are si acces - presupun - la jocuri cu preturi super).

    Revenind insa la problema... ti-as recomanda totusi sa apelezi la cineva cu o configuratie asemanatoare. Sa testezi la el CPU, memorii, placa video, sursa... Daca sunt ok, atunci doar iti cumperi o placa de baza si ai rezolvat problema cu efort financiar "minim". Parerea mea

  13. #13 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Va multumesc pentru timpul acordat acestei probleme.

    Eu doream sa vand calculatorul actual si cand a venit prietenul meu sa il testam un pic inainta sa il cumpere nu a mai pornit. M-am simtit foarte prost, noroc ca e un prieten bun si nu a crezut ca vreau sa il insel in vreun fel. Am schimb sursa in ideea ca desi dau 300 de lei pe sursa il voi da lui la acelasi pret la care am convenit inainte de incident (cred ca era o suma destul de mica, vreo 700 lei in total).

    Acum eu as dori sa il repar/inlocuiesc piesa defecta ca sa ma pot tine de promisiunea catre el si sa iau eu unul nou.

    tiberiu_sim- unde sa trimit calcul? Daca esti din Bucuresti il pot aduce la tine si cand ai timp sa te uiti un pic peste el, contra cost desigur.

    Monky - m-am uitat la i7 920 ca procesor. Am inteles ca e cel mai recent socket si pe viitor as putea pune alt proc atunci cand va fi cazul. Ca placa de baza am inteles ca se recomanda Gigabyte GA-EX58-UD3R si ca placa video as merge pe o Ati 5850, pare a avea un raport pret calitate foarte bun. Rezolutia monitorului este 1680 x 1050 si uneori ma joc pe PC (Company of Heroes este o experienta extraordinara pe care nu am reusit sa o emulez pe console inca).

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Am inteles, deci vrei i7 920 pt. viitor upgrade la CPU. Insa nu socket 1366 (X58) este cel mai recent socket, ci 1156 (P55). Din pacate pe P55 sunt procesoare diferite (i5 750, i7 860 si i7 870), iar memoriile lucreaza dual channel. Cat despre Ati 5850, nu sunt fan... asa ca as fi recomandat GTX280... sau poate chiar fratiorul mai mic, 275 (si mai ramai si cu 100 EUR)

    Bafta !

  15. #15 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Exact aceiasi problema o am si eu cu PC-ul mai vechi, daca gasesti vreo rezolvare sa postezi aici te rog.

  16. #16 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Deci 1366 este aparut inainte de 1156 si totusi Intel va scoate procesoare in viitor pe 1366? It does not make sense, ce fac astia?

  17. #17 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by RvsS View Post
    Deci 1366 este aparut inainte de 1156 si totusi Intel va scoate procesoare in viitor pe 1366? It does not make sense, ce fac astia?
    1156 a aparut ca o solutie pentru buget mai redus. In plus, in opinia mea acela este viitorul, renuntandu-se complet la northbridge (practic controllerul de memorie, pcix, etc. sunt in procesor). That means higher bus odata cu urcarea procesorului, lower latencies, better memmory management, etc... Ca dovada este faptul ca desi X58 foloseste tri-channel, in jocuri si toate cele diferenta fata de P55 care foloseste dual-channel este aproape zero !

    Also, renuntarea la northbridge a adus overclockerilor another heaven. Daca pana acum se chinuiau sa raceasca nortbridge-ul, sa treaca de limitarile acestuia... acum tot ce trebuie facut pe un P55 este stabilizarea procesorului. Mai mult, procesoarele pe 1156 au TDP mai mic si Turbo-ul in mai multe stage-uri.

    In concluzie, daca ai buget mare, vrei SLI x16 (P55 stiind doar SLI x8), vrei tri-channel si suport pentru asa-zisul i9, atunci iti iei X58. Daca vrei higher performance la bani mai putini (majoritatea i7 860-urilor si chiar a i5-urilor sarind usor la 4Ghz), nu ai decat o placa video si dual ddr3, atunci mergi pe P55.

    P.S. Un alt lucru despre care nu se vorbeste. Memoria default suporatata pe P55 este upto 2600Mhz (1333Mhz x2) pe cand la X58 este upto 2000Mhz (1066 x2). Deci ce se castiga prin tri-channel, se pierde prin lower mem speed. Bine, se poate overclocka, dar vorbeam de o comparatie default.

    Hope this helps you

    ---------- Post added 13-12-2009 at 02:20 PM ----------

    Later edit: stai linistit, vor mai fi si procesoare pe 1156, doar ca acestea vor apare dupa noile procesoare pe 1366. Asa cum s-a intamplat si cu seria actuala. Practic sunt revizii mai noi, pe pastile mai mici, la mai putini bani.

  18. #18 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Da, asta m-a ajutat mult, ma voi gandi.

    Totusi - daca stiti vreun service va rog sa imi spuneti, il voi duce pe acesta de acum acolo sa il testeze.

  19. #19 SP
    Senior Member Nariggar's Avatar
    Razvan, eu sint din IASI, ar trebui sa faci PC-ul colet, daca vrei da-mi PM si-ti dau adresa. Dupa ce ajunge iti dau un raspuns in maxim 48h.

    PS: Daca noul PC il iei pentru jocuri, cel putin asa am inteles eu, mergi pe mina lui Monky, socket 1156 e alegerea ideala.

  20. #20 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Mda, am scos si memoriile si fara succes, nu se aude niciun beep.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Problema la pornire By adiadelin55 in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 14 Last Post: 13-04-2015, 10:54
  2. Problema pornire psp By joy008 in forum Sony PSP, PSP Go & Vita
    Replies: 11 Last Post: 04-05-2010, 22:08
  3. Problema calculator(pentium 3) By steauacroitoru in forum Hardware
    Replies: 5 Last Post: 17-02-2010, 23:33
  4. Replies: 2 Last Post: 18-01-2010, 19:23
  5. Problema pornire laptop By pooaul in forum Hardware
    Replies: 12 Last Post: 08-01-2010, 14:57

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts