+ Reply to Thread
Page 29 of 78 FirstFirst ... 19 27 28 29 30 31 39 ... LastLast
Results 561 to 580 of 1548

Thread: Useri neseriosi pe aria de Publicitate !

  1. #561 SP
    Ex-Studentul :D Ovidiu's Avatar
    Dupa mine , modul in care tranzactioneaza RobertDinu mi se pare foarte ok . Vrei in alt oras , nicio problema ! Prima data plata in avans , daca mai cumperi de la mine , plata ramburs la urmatoarele tranzactii . Si bineinteles , factorul incredere ( trustworthy ) e important in alegerea partenerului de tranzactie . Eu n-as plati nici avans nici ramburs unei persoane sub 15-16 ani ...

  2. #562 SP
    Senior Member andreicristian9's Avatar
    @ Marius, eu spre exemplu cand cumpar sau vand un anumit joc ( in acest caz ) prefer sa ma intalnesc cu respectivul om. Daca vreau sa-i vand ceva, ii arat ca acel joc este EXACT cum a cerut, ca nu are nici o problema, iar cand vreau sa cumpar ceva, este fix invers ( vreau sa vad ca acel produs este EXACT cum il vreau: nu zgariat, spart etc. ). Asta nu inseamna ca daca nu am card sunt un pusti care trebuie evitat, gandesti gresit. Majoritatea persoanelor care utilizeaza aria: Bazar sunt pusti intre 15-18 ani. Avand in vedere ca nu am nici un venit, primesc bani de la parinti, imi convine mai mult sa cumpar un joc SH decat un joc sigilat.

    Eu sincer, nu inteleg cum cei care dau tepe, se bucura pentru un milion sau doua in plus. Ma socheaza. Chiar vrei sa risti nu numai integritatea ta ca om, dar si posibilitatea unei alte tranzactii pe acest forum, unde, cum a spus si marius, este cea mai buna piata din aceasta categorie. In fine, ceea ce am observat eu este ca prefer sa vand/cumpar un joc de la o persoana care stie sa scrie corect romaneste. Fara k/sh/t/kk/ sau alte minuni, poate gresesc, dar eu nu am primit niciodata o teapa folosind aceasta tactica.

  3. #563 SP
    Member emanuel's Avatar
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    Ai dreptate aici, din pacate in Romania majoritatea vor doar cu ramburs. De ce ?.
    raspunsul este simplu: scade riscul la frauda. Riscul de teapa nu este eliminat, corect, dar este redus - si ORICE reducere a riscului este binevenita, indiferent cat de mica. asta este motivul pt care eu (si cred ca si majoritatea) prefer ramburs-ul.
    - astepti dupa bani - si cumparatorul asteapta pachetul
    - te prezinti la posta dupa bani: fals , mie mi-i aduce postasul acasa.
    - trebuie completat un formular - da, mare impediment.
    - costul e mai mare: cu putin, in schimb reduci riscul.

    In plus, vorbesti ca trebuie sa ai putin incredere - atunci de ce ti-e frica de returnarea pachetului ? nu mergi pe incredere ? sau increderea este intr-un singur sens ?

  4. #564 SP
    Member Mircea's Avatar
    Este adevarat,rambursul vine acasa dar trebuie sa se coincida si cu prezenta ta , daca nu, mergi intr-o plimbare pe vremea asta frumoasa pana la Posta Romana .

  5. #565 SP
    Member emanuel's Avatar
    Quote Originally Posted by mariushcrm View Post
    Sincer, nu inteleg de ce asa multe discutii pe tema platii in avans vs ramburs. Este cel putin obvious ca e mai comod, ieftin, sa nu spun civilizat pentru toata lumea daca cumparatorul face plata in avans. Totul tine sa iti alegi "partenerul de afaceri" cu atentie, sa nu trimiti oricui, ca sa iti faci griji daca iti primesti bunul sau nu. Emanuel, din pacate nu sunt de acord cu tine. Nu cred ca persoanele care au multe tranzactii la activ si oarece "reputatie" de aparat ar risca sa dea tepe chiar si la 200-300 RON. Pana la urma CG e cea mai buna piata de desfacere pentru vanzare / cumparare / schimb in materie de jocuri de console. De ce ai risca respectul si credibilitatea ta pentru cateva sute de RON?
    Pentru cumparator nu este deloc mai comod: presupune 2 drumuri - unul pt a trimite bani, altul pt a lua coletul. Ramburs inseamna un sg. drum
    Ai dreptate, cei care au un rating mare nu vor risca - problema este ca de multe ori nu ai de ales. De ex. Eu am vandut pana acum nu stiu, vreo 4 jocuri, plus 2-3 filme, etc, oricum, sub 10 tranzactii. In plus, le-am facut pe site-uri diferite. Ce sanse as avea eu sa cer plata in avans ? Iar in privinta vanzarii, am vandut la useri care aveau 1 post pe CG - omul a venit, i-a zis ca e interesat - acum sa il resping pt ca nu avea TR de 20 ?
    Repet, sunt useri care vand si cumpara foarte rar - asta nu inseamna ca nu sunt seriosi, iar in acest caz ramburs-ul e o solutie foarte buna.

  6. #566 SP
    Member party_man's Avatar
    amice nu poti prezenta problema din prisma a 10 tranzactii mai ales facute in locatii diferite...cum poti pune semnul echivalent pentru o tranzactie face to face, cel putin din ce am citit la tine, cu una la distanta, da si eu m-as intalni cu cineva din localitatea mea fara sa-l intreb de rating pentru ca e altceva...ar fi bine sa incerci sa te exprimi dupa o experienta de minim 1 an si vanzari consistente, altfel e pura teorie a intamplarii. cu ce reduci riscul la ramburs, dar da-mi o explicatie s-o cred...

  7. #567 SP
    Member Mircea's Avatar
    emanuel, Home Bank si nu mai trebuie sa mergi pana la banca pentru a depune banii.

  8. #568 SP
    You're PARROTS Dudel's Avatar
    Quote Originally Posted by emanuel View Post
    raspunsul este simplu: scade riscul la frauda. Riscul de teapa nu este eliminat, corect, dar este redus - si ORICE reducere a riscului este binevenita, indiferent cat de mica. asta este motivul pt care eu (si cred ca si majoritatea) prefer ramburs-ul.
    - astepti dupa bani - si cumparatorul asteapta pachetul
    - te prezinti la posta dupa bani: fals , mie mi-i aduce postasul acasa.
    - trebuie completat un formular - da, mare impediment.
    - costul e mai mare: cu putin, in schimb reduci riscul.

    In plus, vorbesti ca trebuie sa ai putin incredere - atunci de ce ti-e frica de returnarea pachetului ? nu mergi pe incredere ? sau increderea este intr-un singur sens ?
    Explică-mi te rog cum scade riscul de fraudă. Sau preferi o cutie goală sau plină cu sticle cu apă dec�t nimic? Cum poti spune acelaşi lucru de 3 ori fără sa prezinţi argumente?

  9. #569 SP
    Member Mariush's Avatar
    @Mircea, daca citea ce am scris, poate nu mai spunea ca prespune 2 drumuri din partea cumparatorului. eu chiar incepusem sa numar cate drumuri fac, si imi dadea cu virgula

  10. #570 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by emanuel View Post
    In plus, vorbesti ca trebuie sa ai putin incredere - atunci de ce ti-e frica de returnarea pachetului ? nu mergi pe incredere ? sau increderea este intr-un singur sens ?
    Nu stiu daca pot sa-ti explic ca sa intelegi, dar o sa incerc (cred ca am mai zis) : daca tu nu ridici pachetul eu nu prea pot sa fac nimic (nu pot sa te reclam la politie, de exemplu) pentru ca tu o sa poti zice : n-am primit aviz. In schimb daca platesti in avans si nu primesti nimic tu ma poti reclama usor la politie - ai dovada platii. Mai e un aspect aici : la produse de valoare mica e o prostie URIASA rambursul, te costa foarte mult transportul (raportat la pretul produsului).

    Sa zicem ca eu vreau pe un joc PS2 20 lei. Daca-l trimit cu ramburs trebuie sa platesc 8 lei pt transport si sa fac doua drumuri la posta, sa completez doua formulare, saastept sa vina banii, risc sa nu ridici pachetul si sa pierd mai mult decat valoreaza produsul (taxe de retur + magazinaj). Daca il trimit fara ramburs si cu plata in avans ma costa doar 3 lei si am siguranta ca primesc banii, nu trebuie sa fac 2 drumuri, etc. Asa ca voi suporta eu costul transportului (eu asa fac). Dar pt ramburs o sa cer min 10 lei (si nici asa nu-mi convine).

    Deci tu ce preferi ? Sa dai 20 lei pt joc sau 30 lei ? Mai ales cand nu cred ca o persoana sanatoasa la cap o sa riste sa aibe probleme pt 20 lei...

    Daca esti persoana de incredere si ai recomandari trimit tot fara ramburs si cu plata dupa testare - tot pe card, efectiv urasc rambursul, sa completez inca un formular si iar sa merg la posta.

    Iar cu frauda e mult mai complicat decat iti inchipui tu : sunt multi care se chinuie de luni de zile sa porneasca un proces si au pierdut sute de lei (stiu un caz cu 2500 lei). Politia se cam fereste cand aude "internet", e extrem de vaga legislatia in domeniul asta. Iti garantez ca daca eu iti zic pe Internet ca iti vand o consola PSP cu 200 lei si iti trimit ramburs un telefon vechi si tu ma dai in judecata o sa pierzi. Pentru ca eu am dovada chitantei ca am trimis pachetul si tu n-ai nicio dovada scrisa ca tu ai comandat de la mine un PSP si nu un telefon vechi, eu sa zic in instanta ca tu mi-ai cerut telefonul ala vechi, ca esti un colectionar de telefoane.

    Si asta e un exemplu, e usor sa vorbesti de frauda pana nu ai de-a face cu una si sa vezi ce dificil e sa dovedesti ceva si sa te bage cineva in seama.

    Eu imi fac o reputatie pe orice site pe care vand, cine are incredere in vechimea mea si in calificativele mele va cumpara. Cine e paranoic nu va cumpara, e simplu. Te inteleg, am si eu un coleg paranoic, ala deschide si coletele de la emag sa vada ca nu i-au trimis altceva...

    Dar sunt si oameni complet opusi ca mentalitate, am primit in avans sute de lei pentru monitor LCD, consola XBOX 360 si alte produse si le-am trimis rapid (si bine ambalat pachetul) pe cheltuiala mea prin curier rapid. Insa au fost si oameni care au refuzat sa plateasca in avans un joc PS2 sau un cablu de 20 lei si care vroiau DOAR cu ramburs. Nu-i o pierdere pt mine, prefer sa nu fac tranzactii cu respectivii oameni.

  11. #571 SP
    Senior Member RACHyyy's Avatar
    Baieti,... in sfarsit, rapandula a raspuns ! Aici http://www.consolegames.ro/forum/f41...tml#post636864 va puteti "informa" despre cazul "Lovitura PS3"...

  12. #572 SP
    Senior Member SirAndrew's Avatar
    eu chiar nu inteleg de ce mai face panarama asta purici pe aici...

    vad ca baiatul are anunturi active. pe cati mai trebuie sa parleasca pana sa-si ia ban?

  13. #573 SP
    Senior Member RACHyyy's Avatar
    Gata, s-a rezolvat ! Multumesc mult, si scuzele de rigoare pentru mesajul ceva mai tendentios pe care i l-am adresat.

    Toata stima console games !

  14. #574 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Nu va mai infierbantati aiurea - forumul nu este o institutie de justitie a statului asa ca:

    1. daca s-a produs o fradua de intensitate mica (de ex ai primit un cd defect, un joc incomplet etc) intensitatea e decisa de cei care modereaza nu putem sa facem niste reguli clare datorita varietatii posibilitatilor din viata reala - folositi FEEDBACK SCORE - nu mai incercati sa va faceti singuri dreptate (nici pe privat nici pe public) pentru ca veti fi penalizati - evident incepeti cu binisorul (adica incercati sa returnati produsul defect / incomplet) si abea apoi treceti la feedback - de aceea suntem o comunitate sa ne intelegem intre noi, cine nu se poate adapta are de suferit.

    2. daca s-a produs o frauda grava (adica ai primit nimic in schimbul unor bani) - exista institutii ale statului (a se citi politia) care va va ajuta cu siguranta - acest tip de frauda online se rezolva de obicei foarte rapid deoarece este o GAINARIE si da bine in statistici ca fiind "caz rezolvat" plus ca hartogaraia nu e nici pe departe prea mare, deranju nici atat - micii gainari nu sunt niste contrabandisti fiorosi

    Va urez succes.

  15. #575 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by SirAndrew View Post
    eu chiar nu inteleg de ce mai face panarama asta purici pe aici...

    vad ca baiatul are anunturi active. pe cati mai trebuie sa parleasca pana sa-si ia ban?
    Din pacate e si vina cumparatorilor in multe cazuri, unii efectiv CER sa fie tepuiti. Uite un exemplu : http://www.consolegames.ro/forum/f41...ct/#post288424

    Fara suparare, dar cat de retardat sa fii sa intrebi (si inca de doua ori) daca mai are consola si sa-i oferi bani dupa ce s-a scris cu doar doua posturi mai sus ca a fost teapa ? Nu mai zic ca postul era de peste un an. Unii useri parca au IQ mai mic ca numarul de la pantofi...

  16. #576 SP
    Senior Member SirAndrew's Avatar
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    Unii useri parca au IQ mai mic ca numarul de la pantofi...

    si mai au si picioru' mic

  17. #577 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    Quote Originally Posted by SirAndrew View Post
    si mai au si picioru' mic
    am ras asa tare ca mi-a sarit somnu . Good one, dude.

  18. #578 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Acum ca aveti iTrader, profitati de ocazie si sariti pe userii neseriosi. Nu de alta, dar nu vreau sa mai vanda vreodata ceva aici!
    iTrader

  19. #579 SP
    Member emanuel's Avatar
    Quote Originally Posted by party_man View Post
    amice nu poti prezenta problema din prisma a 10 tranzactii mai ales facute in locatii diferite...cum poti pune semnul echivalent pentru o tranzactie face to face, cel putin din ce am citit la tine, cu una la distanta, da si eu m-as intalni cu cineva din localitatea mea fara sa-l intreb de rating pentru ca e altceva...ar fi bine sa incerci sa te exprimi dupa o experienta de minim 1 an si vanzari consistente, altfel e pura teorie a intamplarii. cu ce reduci riscul la ramburs, dar da-mi o explicatie s-o cred...
    amice, poate citesti mai cu atentie, nu am zis nimic de face to face. Deci sa inteleg ca daca cumpar un joc, il joc si nu imi place nu pot sa vand pt ca nu am experienta un an ? sau nu pot vorbi din experienta mea de 5 tranzactii ? sunt o caruta de casual buyers pe Bazar, nu toti sunt vanzatori profesionisti.
    CAt despre explicatie - caut-o intr-un post anterior.

    ---------- Post added 09-06-2011 at 02:47 PM ----------

    Quote Originally Posted by mariushcrm View Post
    @Mircea, daca citea ce am scris, poate nu mai spunea ca prespune 2 drumuri din partea cumparatorului. eu chiar incepusem sa numar cate drumuri fac, si imi dadea cu virgula
    in cazul in care ai fast banking (si nu toti au), si in cazul in care vrei sa il folosesti - si nu toti vor. Ia vezi, in aceasta situatie mai da cu virgula ? gandeste-te ca sunt multi membri CG care au sub 18 ani - in cazul lor nu se pune problema de card, etc.

    ---------- Post added 09-06-2011 at 02:56 PM ----------

    Quote Originally Posted by Dudel View Post
    Explică-mi te rog cum scade riscul de fraudă. Sau preferi o cutie goală sau plină cu sticle cu apă dec�t nimic? Cum poti spune acelaşi lucru de 3 ori fără sa prezinţi argumente?
    Am oferit explicatia si argumentele intr-un post anterior. Chiar trebuie sa ma repet doar pt ca la unii le e lene ca sa citeasca ? DAr hai sa-ti fac hatarul:

    1. argumentul psihologic - majoritatea prefera sa dea banii dupa ce primesc ceva (asa cum se intampla si la magazin), ai ceva fizic in mana - matale nu esti amazon.com ca sa am incredere sa iti trimit banii inainte. DA, stiu, psihologia nu tine loc de fraude, dar cumparatorul are in totdeauna dreptate - si daca mie si altor cumparatori ni se nazare save mramburs, ai face bine sa te conformezi daca vrei sa iti vinzi produsul.
    2. am spus - Scade riscul de frauda - de ce ? simplu - pt a frauda in acest caz, vanzatorul tebuie sa se duca la posta, sa puna un colet cu sticle cu apa, sa plateasca taxe de transport si ramburs = timp pierdut, bani multi dati (pret colet, taxe) - daca produsul este un joc de 30-40 lei - cahir merita frauda ? . In schimb, daca primesti banii inainte - tentatia exista sa nu te mai deranjezi sa trimiti si tu - uita-te cate tepe suntpe acest thread.
    Da, riscul nu scade cu mult - dar indiferent cu cat, multi prefera. Si daca iti incui usa cand pleci de acasa, daca un hot vrea sa iti sparga casa ti-o va spage indiferent cate sisteme de alarma pui - dar asta nu inseamna sa lasi usa larg deshisa. - ideea e - previi cat poti.

    ---------- Post added 09-06-2011 at 03:08 PM ----------

    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    Nu stiu daca pot sa-ti explic ca sa intelegi, dar o sa incerc (cred ca am mai zis) : daca tu nu ridici pachetul eu nu prea pot sa fac nimic (nu pot sa te reclam la politie, de exemplu) pentru ca tu o sa poti zice : n-am primit aviz. In schimb daca platesti in avans si nu primesti nimic tu ma poti reclama usor la politie - ai dovada platii. Mai e un aspect aici : la produse de valoare mica e o prostie URIASA rambursul, te costa foarte mult transportul (raportat la pretul produsului).

    Sa zicem ca eu vreau pe un joc PS2 20 lei. Daca-l trimit cu ramburs trebuie sa platesc 8 lei pt transport si sa fac doua drumuri la posta, sa completez doua formulare, saastept sa vina banii, risc sa nu ridici pachetul si sa pierd mai mult decat valoreaza produsul (taxe de retur + magazinaj). Daca il trimit fara ramburs si cu plata in avans ma costa doar 3 lei si am siguranta ca primesc banii, nu trebuie sa fac 2 drumuri, etc. Asa ca voi suporta eu costul transportului (eu asa fac). Dar pt ramburs o sa cer min 10 lei (si nici asa nu-mi convine).

    Deci tu ce preferi ? Sa dai 20 lei pt joc sau 30 lei ? Mai ales cand nu cred ca o persoana sanatoasa la cap o sa riste sa aibe probleme pt 20 lei...

    Daca esti persoana de incredere si ai recomandari trimit tot fara ramburs si cu plata dupa testare - tot pe card, efectiv urasc rambursul, sa completez inca un formular si iar sa merg la posta.

    Iar cu frauda e mult mai complicat decat iti inchipui tu : sunt multi care se chinuie de luni de zile sa porneasca un proces si au pierdut sute de lei (stiu un caz cu 2500 lei). Politia se cam fereste cand aude "internet", e extrem de vaga legislatia in domeniul asta. Iti garantez ca daca eu iti zic pe Internet ca iti vand o consola PSP cu 200 lei si iti trimit ramburs un telefon vechi si tu ma dai in judecata o sa pierzi. Pentru ca eu am dovada chitantei ca am trimis pachetul si tu n-ai nicio dovada scrisa ca tu ai comandat de la mine un PSP si nu un telefon vechi, eu sa zic in instanta ca tu mi-ai cerut telefonul ala vechi, ca esti un colectionar de telefoane.

    Si asta e un exemplu, e usor sa vorbesti de frauda pana nu ai de-a face cu una si sa vezi ce dificil e sa dovedesti ceva si sa te bage cineva in seama.

    Eu imi fac o reputatie pe orice site pe care vand, cine are incredere in vechimea mea si in calificativele mele va cumpara. Cine e paranoic nu va cumpara, e simplu. Te inteleg, am si eu un coleg paranoic, ala deschide si coletele de la emag sa vada ca nu i-au trimis altceva...

    Dar sunt si oameni complet opusi ca mentalitate, am primit in avans sute de lei pentru monitor LCD, consola XBOX 360 si alte produse si le-am trimis rapid (si bine ambalat pachetul) pe cheltuiala mea prin curier rapid. Insa au fost si oameni care au refuzat sa plateasca in avans un joc PS2 sau un cablu de 20 lei si care vroiau DOAR cu ramburs. Nu-i o pierdere pt mine, prefer sa nu fac tranzactii cu respectivii oameni.
    1. de cate ori ai reclamat la politie ca ai trimis bani in avans si nu ai primit nimic ? - inteleg de ce nu prea poti sa mi explici, nu prea ai ce. Nu ai sa obtii nimic - ce dovada am eu ? ca ti-am trimis niste bani ? asa si ? ce dovada am ca tu trebuia sa imi trimiti si tu ceva ? niste posturi pe net ? POti sa faci reclamatii tot inainte cu asemenea dovezi. - uite ce spui chiar tu legat de dovezi de pe net -
    "Iar cu frauda e mult mai complicat decat iti inchipui tu : sunt multi care se chinuie de luni de zile sa porneasca un proces si au pierdut sute de lei (stiu un caz cu 2500 lei). Politia se cam fereste cand aude "internet", e extrem de vaga legislatia in domeniul asta. Iti garantez ca daca eu iti zic pe Internet ca iti vand o consola PSP cu 200 lei si iti trimit ramburs un telefon vechi si tu ma dai in judecata o sa pierzi. Pentru ca eu am dovada chitantei ca am trimis pachetul si tu n-ai nicio dovada scrisa ca tu ai comandat de la mine un PSP si nu un telefon vechi, eu sa zic in instanta ca tu mi-ai cerut telefonul ala vechi, ca esti un colectionar de telefoane."
    Acum ce sanse am eu sa te dau in judecata daca iti trimit banii in avans ?

    2. la un produs de 20 roni taxa de ramburs e undeva la 2 lei (cunosc din experienta) = 22 fata de 20 - sincer prefer tot rambursul.

  20. #580 SP
    Member party_man's Avatar
    inca mai cred ca nu ai inteles nimic din ce se discuta aici...opacitatea ta e absolut fantastica...explicatiile halucinante...

+ Reply to Thread
Page 29 of 78 FirstFirst ... 19 27 28 29 30 31 39 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts