Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 34

Thread: Unreal Engine Demo

  1. #1 SP
    Banned GamblerRambler's Avatar

    Post Unreal Engine Demo

    Si-au indeplinit asteptarile?

    Unreal 1 demo - 1996

    Unreal 2 demo - 2000

    Unreal 3 demo - 2011 (as fi fost splendid daca se facea jocul asta)

    Unreal 4 demo - 2012

    Unreal 5 demo - 2020
    Attached Images Attached Images 2015-07-02-image-25.jpg

  2. #2 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Ce jump de la 2 la 3, a fost incredibil leap-ul ala. Oricum, toate s-au adeverit, deci ma astept in vreo 2-3 ani sa vedem jocuri similare demo-ului de mai sus

  3. #3 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Asa e, toate s-au adeverit, dar nu in jocuri facute cu Unreal Engine. Daca luam la puricat UE4 din video de mai sus, eu nu am vazut joc facut cu UE care sa aibe particulele alea sau multe alte detalii de acolo, ci jocuri facute in alte engine-uri.

  4. #4 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Hai ma ca sunt multe jocuri care arata demential facute in UE4, gen Godfall, Sea of Thieves, Jedi Fallen Order sau Kingdom Hearts III. E foarte versatil. Si chiar si-asa, eu abia astept sa se adevereasca si ce au aratat in UE5, chit ca e in UE sau nu

  5. #5 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Asa e, uitasem complet de Kingdom Hearts 3. Dar nu cred ca se pune daca fac si ei dupa ce scot altii jocuri in alte engine-uri

  6. #6 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Sigur ca existe motoare mai bune, dar UE e gratis. Degeaba scoate Naughty Dog o minunatie de joc cu motorul lor grafic daca eu nu am acces la el.

  7. #7 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    I mean, nu e vina celor de la Epic, ci a celor care folosesc engine-ul. Ei ti-l ofera, treaba ta ce faci cu el. Uita-te la Escape from Tarkov, e facut in Unity, desi n-ai zice la cat de bine arata . Plus ca deja cand vorbim de engine-uri in house, vorbim de situatia in care firma care face jocul face si engine-ul, normal ca iese alta treaba cand ai inginerii aproape. Dar in rest, ce ai? UE, Unity, si Cryengine...

  8. #8 SP
    Manager paul's Avatar
    Welcome to Unreal Engine 5 Early Access:

    Unreal Engine 5 - Brand New Gameplay Demo:

    Unreal Engine 5 - Full Gameplay Playthrough of New Demo:

    UE5 se lanseaza in early 2022.

  9. #9 SP
    Manager paul's Avatar
    Demo Analysis + Performance Benchmarks:

  10. #10 SP
    Manager paul's Avatar
    The Coalition - Alpha Point Technical Demo on Unreal Engine 5:
    First look at the #AlphaPoint demo! An insight into what's possible with #UE5, from its next-gen features such as Nanite, which allows for unlimited triangle budget, and Lumen, which allows real-time lighting with none of the traditional overhead tasks.

    The Coalition - Character Rendering Test on Unreal Engine 5:
    The team also shared a real-time character rendering test on #XboxSeriesX and their discoveries on what’s possible with next-gen character creation using #UE5. Here at The Coalition, we're excited to be on the leading edge of the future of next-gen gaming.

    The Making of “Alpha Point”—UE5 Technical Demo | GDC 2021:
    You can watch the full recap of the #AlphaPoint demo here

  11. #11 SP
    Manager paul's Avatar
    The secrets of the BBC's Tokyo 2020 studio:

  12. #12 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    Poate ca nu e thread-ul potrivit, dar nu am gasit un thread dedicat The Matrix Awakens.
    Va recomand sa-l incercati neaparat.

    Atat Tech Demo-ul Unreal Engine 5 cat si Spider-Man Morales se desfasoara in New York / Manhattan. Era inevitabil sa nu le compar.

    Miles Morales arata super ok, orasul e animat, view distance a crescut fata de PS4, LOD e imbunatatit, ray traced reflections de calitate.
    Desi nu are day-night cycle, arata intr-un mare fel. Nu ai ce sa-i reprosezi.

    Asta pana cand m-am plimbat prin Matrix Awakens. Unreal Engine 5 cu Nanite, Lumen, ray traced shadows & reflections, day-night cycle.
    E ireal. Pur si simplu ramai mut. Aproape ca ai infinite polygons, nu sesizezi nici urma de LOD, ai vedere in orizont as far as the eye can see.

    E prima oara cand rulez ceva pe PS5 si simt ca privesc spre viitor. Miles Morales pare brusc ceva prafuit, cartoonish.
    Recomand sa scoateti "Matrix Filter" din setari, pentru o comparatie corecta. Unreal 5 pare alien technology.

  13. #13 SP
    Manager paul's Avatar
    Ti-am mutat postarea.

    Pentru cei care nu stiu despre ce e vorba:

    The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience:

    Awakens full demo:

  14. #14 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Arata foarte bine dar....

    In primul rand, nu inteleg acest 4k 60fps de la IGN. Ok, 4K este upscalled video, dar 60fps? Si se vede/simte ca este un fps mult mai mare decat cum ruleaza de fapt.

    So, am testat atat pe XSX cat si pe PS5 si pe PS5 este mai fluid, atat la open world, cat si la inceput cand schimba intre cadre.

    Din ce vad aici, este un 1400p cu max 30fps, iar XSS este destul de penibil dpdv calitate:


    Revenind putin la acest demo. La inceput se vede clar unde e filmat actorul si unde e in engine, iar senzatia totala pana sa ajungi sa controlezi tu tipa prin oras, este ca este un joc (din pacate mai au de lucrat la facial animation - inca mi se par sub TLOU2 care ruleaza pe PS4), dar ajuta teribil de mult iluminarea si paleta de culori aleasa.
    El overall este ok, este low res, este low fps, low everything de fapt, dar arata ffff bine.

    Pacat de scaderile alea la ~20fps cand exista simulare fizica.

    Astept cu interes sa inceapa lumea sa foloseasca si lanseze jocuri cu acest UE5, pentru ca este clar ca-i super potent si nu inteleg de ce pana acum (Fortnite Season 3 in ceva forma fff lite si facut sa mearga pe system req de la jocul normal si asta), inca nu a iesit nimic cu el.

  15. #15 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    Era de asteptat sa fie 1440p pe PS5, stiam asta de la demo-ul aratat anul trecut, dar la ce temporal AA / internal res upscalling si alte tehnici are, jur ca nu vad de ce as irosi TFLOPS pe 4K nativ.

    Sa nu uitam ca aici e vorba de nanite prin care ai practic nr nelimitat de poligoane, nu mai exista notiunea de LOD, iar draw distance chiar pare infinit. Sky is the limit pentru artisti, as zice. Nu mai ai poly budget cum era pana acum.

    Apoi avem lumen care este "basically" RTGI fara sa necesite puterea de calcul enorma pentru HW RT pur. Apoi ai si RT reflections, RT shadows, day-night cycle.

    Toate astea merg seamless, nu vezi asset-uri sau texturi care apar si dispar in functie de distanta, totul la rang de miliarde de triunghiuri, all at once.
    Da, ca facial animations se mai poate lucra, dar aici tine de talentul animatorilor si de echipa, timp investit, lucruri pe care le ai in vedere la un actual game.
    Noi vorbim de un tech demo aparut de nicaieri, prin care vor sa arate ce poate UE5, multiplicat la o scara uriasa. Fara penalitati.

    Nu uitati ca ruleaza pe 10.28 TFLOPS, 2000/2500 lei.
    Sigur, pe un RTX3080 scalezi altfel si poate atingi 4K60 cu ceva DLSS, dar cat costa un sistem cu 3080?

    Repet, intrati putin in Miles Morales Fidelity Mode, apoi in Matrix Awakens.
    Unreal Engine 5 e viitorul ala next-gen pe care il asteptam.

  16. #16 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai comparatia cu Spidy nu-si are locul - pentru ca da, ala este un joc cartoonish - cam ca 99.9% din jocurile actuale. Aia este directia artistica si realismul il obtinem din iluminare globala mostly.
    Daca nu ai GI, incerci sa desaturezi si sa pacalesti din paleta de culori + pre baked shadows bine plasate, dar e prea multa munca manuala.

    Momentan realismul in jocuri se obtine cand avem un cer inorat si eventual ceva ploaie (vezi driveclub), sau cand este super bright (vezi chiar si THPS1+2 remaster in unele momente).

    Ei aici au aratat un realism fals, cu filtru ala super cinematic pus + super mult noise, dar GI-ul face minuni.

  17. #17 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    Ba eu cred ca Spider-Man MM e fix comparatia perfecta, vad ca si IGN s-a gandit tot la asta.
    Facand abstractie de paleta de culori din el, este totusi un joc open world cu RT reflections. Iar faptul ca se folosesc culorile astea, vremea sunny etc. suplineste cumva lipsa de GI din jocuri.
    Simularea luminii cu tot pachetul ei, light bounce back etc, este factorul decisiv care da realism unui joc.

    Singurul joc care are si RT GI si RT reflections pe PS5, este Metro Exodus, dar ala este alt gen de joc.

    MM si Matrix Awakens sunt ambele in Manhattan si traversal-ul este rapid, unde ai o multime de asset-uri si ai nevoie de un texture streaming seamless. RT GI intr-un open world, pe o consola este ceva ultra demanding, iar UE5 ne arata ca se poate.

    E fix comparatia care iti arata diferenta dintre engine-urile actuale, conventionale, si un engine cu nr nelimitat de poligoane si RT GI, pe un hardware accesibil.

    Vezi simplitatea geometriei cladirilor si numai, din MM comparativ cu Matrix Awakens. Priveste orasul de sus, apoi observa texture/asset pop-in, LOD. Nu mai are rost sa amintesc de RT GI.

    Uite un articol care descrie pe scurt cum a fost creat acest demo, intr-un timp limitat, si mostly generat procedural. Cu atat mai mult rezultatul mi se pare incredibil:

    https://www.ign.com/articles/matrix-...ngine-5-teaser

    *edit: Si inca ceva legat de facial animations. Facand abstractie de resursele dedicate in acest tech demo, personajele din TLOUII (de exemplu) nu sunt modelate 1:1 dupa oameni reali. Nu ai cum sa-i compari cu echivalentul real, ceea ce le ofera un avantaj enorm, fata de Matrix Awakens, unde, imediat apare uncanny valley, creierul tau comparand in subconstient personajele cu actori celebri. Dar repet, nu aici a fost focusul demo-ului.

    Hai sa ne imaginam ca e martie 1999 si vedeti The Matrix in cinema.
    Mai stiti simularea aia din Agent Training program, in care Neo o vede pe The Woman in the Red Dress?
    22 ani mai tarziu rulam acea simulare in timp real pe PS5. How cool is that?

  18. #18 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai tu compari din alte puncte de vedere decat compar eu. Eu compar un film cu un desen animat.
    Tu compari un open world cu altu care are reflexii cu RT.
    Mai apropiat la paleta de culori si realism ar fi Watch Dogs 1.

    Viteza nu este la fel de mare in Matrix, cand zbori, asa cum e in MM. Si sigur nu pentru ca nu au vrut sa dea rau de miscare.

    Anywho, tu zici foarte bine ce zici, doar ca again - eu compar un film cu un desen animat. Singurul mod in care MM pare realist, este cand pui costomul animated.

    LE: da, exact la asta ma gandeam si eu cand l-am pornit. Ca suntem acolo unde eram in 99 la cinema. Doar ca acum e viitorul ala, jucabil.
    Desigur, vor mai trece multi ani pana vom avea jocuri adevarate, care sa arate asa, dar este un prim pas inainte.

  19. #19 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    Nu poti sa zici ca MM a urmarit un look de film de animatie in totalitate. Pana la urma orasul incearca sa reproduca fotorealism. De dragul comparatiei, poti sa dai saturatia putin mai jos.
    Felul in care arata cam toate jocurile open world este urmare a lipsei RT GI. Si GTA 5 bate tot in zona aia.
    Dar tu te legi foarte mult de paleta coloristica, eu nu asta vroiam sa scot in evidenta cand le-am comparat.

    Viteza in Matrix este cel putin la fel de mare, dar daca o faci de foarte sus, senzatia dispare. Pune camera la viteza maxima si plimba-te la nivelul strazii, o sa vezi ca e chiar mai rapid ca MM.

  20. #20 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Jesus F Maria si Iosif... daca ce vad in demo-ul asta este un glimpse despre ce ne ofera viitorul pe XSX & PS5, atunci ma las de fumat sa mai traiesc multi ani aceste minuni.
    Deci... sunt mut. Nu ma intereseaza rezolutia nativa atata timp cat voi avea in jocuri iluminarea aia... wow..

    Eu nu reusesc sa patrund in profunzime detaliile despre care vorbiti voi dar mi se pare foarte interesant debate-ul vostru!
    Ultima oara cand m-am simtit atat de prost a fost in anul 3 la facultate cand a venit un profesor de Microunde si a umplut tabla de circuite si formule

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 01-04-2013, 07:43
  2. Replies: 0 Last Post: 30-03-2013, 00:45
  3. Unreal Engine 3 Videos By RonanN1 in forum Videos
    Replies: 1 Last Post: 06-11-2009, 01:21

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts