Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 40

Thread: Xbox 360 Jasper - in sfarsit pe "ecrane"

 1. #1 SP
  Admin MonkY's Avatar

  Xbox 360 Jasper - in sfarsit pe "ecrane"

  Desi in trecut am mai vazut diverse zvonuri despre aparitia lui Jasper (zvonuri ce s-au dovedit a fi false) iata ca de data aceasta avem o dovada mai mult decat "palpabila". Nu cred ca userul care a pus mana pe un astfel de Xbox 360 va fi usor convins sa faca si poze cu placa de baza, dar ne-a prezentat noua sursa externa care este acum la 150W (fata de 175W la modelele anterioare) si data de fabricatie 23.10.2008. In plus, se poate observa conectorul un pic diferit. Well, il steptam sa apara si pe la noi... si poate cu ocazia aceasta scapam definitiv de grija RRoD.

  Mai multe detalii (si poate in curand si poze cu placa de baza, gpu/cpu) aici: I Got A Jasper Baby! (pics) - Scenyx Entertainment Community
  Attached Images Attached Images xbox360_jasper_power_source.jpg xbox360_jasper_1.jpg xbox360_jasper_2.jpg

 2. #2 SP
  Senior Member Nariggar's Avatar
  Very good news Monky, in sfirsit avem party de GPU si CPU pe 65nm si poate scapam si de RROD, cum spuneai si tu.

 3. #3 SP
  Senior Member consol3's Avatar
  Sa vedem mai intai daca exista in continuare Rrod si cu Jasper.

 4. #4 SP
  Senior Member RonanN1's Avatar
  ...lucky bastard! - NTSC-J

 5. #5 SP
  Member leggollas11's Avatar
  Asta da veste buna Ar trebui sa ma bucur ca m`a tot amanat gameshop`u pana acum?
  LE. O sa apara weekend`u asta si poze cu hardware`ul interior si o sa stim la sigur ce modificari s`au facut... cert e ca mufa de alimentare nu mai incape intr`un Falcon

 6. #6 SP
  Junior Member raresdec's Avatar
  care vor fi imbunatatirile aduse noului model?

 7. #7 SP
  Member leggollas11's Avatar
  se presupune ca se face trecerea si GPU`ului pe 65nm... adica nu se va mai incalzi asa tare (probabil no more RROD), va consuma mai putin curent; pt. ei e un castig pt ca scad costurile de productie. Inafara de asta, estetic si practic va fi aceeasi consola.

 8. #8 SP
  The Chip Master Donely's Avatar
  Pana nu vad nu cred chestia cu RROD.

 9. #9 SP
  Member leggollas11's Avatar
  Pai fiind un defect datorat arhitecturii proaste a consolei e greu de crezut ca va fi exclus fenomenul RROD... si sunt si ei constienti de treaba asta... ca sa scape de el tre` sa gandeasca o alta consola... ideea e sa diminueze macar procentajul, care oricum e ceva mai scazut in ultima vreme... eu sunt de acord cu Donely care primeste la reparat o groaza din cauza asta, dar, sa fim seriosi unii romanashi au un stil aparte de a face marathon cu consola... sa joace cate 6-8 ore pe zi cat au liber...

  "I have a theory that the reason we're seeing so many broken 360's is not because they are badly manufactured, but because they are so damned fun to play that people just play them to death!"

 10. #10 SP
  Senior Member RonanN1's Avatar
  Quote Originally Posted by leggollas11 View Post
  ...sa fim seriosi unii romanashi au un stil aparte de a face marathon cu consola... sa joace cate 6-8 ore pe zi cat au liber...
  Ce zici de două 360-uri timp de 18+ ore zilnic? (cu mici excepții de 10 ore atunci când sunt busy). Așa merg de aproape 1 an (model 2006 ambele - core & premium).

  De abia aștept să pun mâna pe un Jasper <3, să vezi atunci Gumball 3000, shala!

 11. #11 SP
  Admin MonkY's Avatar
  legollas11: lasand deoparte problemele datorate fabricarii prin cine stie ce zone obscure din China & Co, totul se rezuma la simple principii ale fizicii. Sau mai simplu, e vorba de caldura disipata de CPU/GPU. Trecerea pe 65nm nu va face minuni, dar va reduce temperatura substantial. Vezi cazurile cu procesoarele Intel. Intre 90 si 65nm vorbim de diferente de peste 30 grade in Full load. 30 grade lower pentru Xbox 360 ar insemna mana cereasca, nu s-ar mai "dilata" toate cele pe langa (precum lipiturile).

  P.S. Definitia consolei in sine e legata de functionare 24/7... aici a gresit un pic MS, concepand o consola pe principiul unui calculator (Xbox a fost cel mai bun exemplu, 99% din piesele folosite fiind destinate PC-ului). Deci da, o consola ar trebui sa reziste la sesiuni de cate 10-20 de ore fara probleme. Parerea mea...

 12. #12 SP
  Member leggollas11's Avatar
  Eu (in capu` meu patrat) sunt destul de sigur ca o sa scada mult procentul de fail la noile console, dar nu am vrut sa il contrazic pe Donely care are experienta 'live' in domeniu peste toti de aici. Stiu cat de mult inseamna schimbarea asta, foarte bun fiind exemplul de la intel pomenit de tine (pe care il pastram ca argument daca o zguduia cineva ca nu vor fi mari diferente...)

  RonanN1 : dude, mai iesi mha din casa, mai lasa naibii stilu` asta de 'gamer'... o consola e super buna cand afara ploua, prietena e pe stop, nu ai bani sa iesi in oras, iese un titlu mare s.a.m.d. (ia`o ca pe o gluma... pe tine te cam simpatizez asa )

  pareri de pe X-box-scene :
  Also, the temperature (to the touch anyway) coming from the exhaust vents is barely even luke warm.. even after letting it idle for a while.. where as the Xenon, Zephyr, and Falcons got quite warm to the touch..


  i will tell you that there feels to be an increased airflow from the GPU side vs other consoles, and the GPU side air is SLIGHTLY warmer than the CPU side..

 13. #13 SP
  Member winkus's Avatar

 14. #14 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Iata si extra pozele "promise"

  P.S. Se pare ca noul model vine cu NXE preinstalat (desi un alt user a declarat ca al lui a venit fara, si cu versiunea D. 2.0.6717) si are 256MB integrati pe placa de baza. Therefore, no HDD needed
  Attached Images Attached Images xbox_360_jasper_01.jpg xbox_360_jasper_02.jpg xbox_360_jasper_03.jpg xbox_360_jasper_04.jpg xbox_360_jasper_05.jpg xbox_360_jasper_06.jpg xbox_360_jasper_07.jpg xbox_360_jasper_08.jpg xbox_360_jasper_09.jpg xbox_360_jasper_10.jpg xbox_360_jasper_11.jpg xbox_360_jasper_12.jpg

 15. #15 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Si ultimele 2 poze... for now...
  Attached Images Attached Images xbox_360_jasper_13.jpg xbox_360_jasper_14.jpg

 16. #16 SP
  Member leggollas11's Avatar
  nu a mai rezistat Moddage sub presiune a zis ca nu domne... ca el nu il desface... lasa pe altcineva.. damn.. once a modder, always a modder.

 17. #17 SP
  Junior Member cata_x360's Avatar
  Foarte tare vestea, acuma trebuie doar sa asteptam si sa vedem daca cedeaza sau nu in timp. Chestia cu 256 mb preinstalati pe placa de baza vine doar la versiunea arcade sau si la core??

 18. #18 SP
  Member leggollas11's Avatar
  Quote Originally Posted by cata_x360 View Post
  Foarte tare vestea, acuma trebuie doar sa asteptam si sa vedem daca cedeaza sau nu in timp. Chestia cu 256 mb preinstalati pe placa de baza vine doar la versiunea arcade sau si la core??
  Nu mai exista Core; Arcade`ul a luat locul Core`ului.

 19. #19 SP
  Senior Member consol3's Avatar
  Nu cred nimic pana nu se cmfirma asa s-a zis si la modele falcon....eu am model 2006 premium si merge 4 ore pe zii f bine il am din 2006 a 10-a si merge perfect.

 20. #20 SP
  Member leggollas11's Avatar
  Nu e suficient asta pt. confirmare?!?
  11675d1227871979-xbox-360-jasper-sfarsit-pe-ecrane-xbox_360_jasper_05.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts