Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 8 of 8

Thread: Xbox 360 vinde 1.5 milioane de unitati in Japonia

  1. #1 SP
    PlayStation Forever! Chris's Avatar

    Xbox 360 vinde 1.5 milioane de unitati in Japonia

    Microsoft a vandut 1.5 milioane de unitati Xbox 360 in Japonia. Acest lucru este in concordanta cu spusele site-ului japonez Wazap, care anunta atingerea scopului in numarul de vanzari al consolei, dupa 5 ani si jumatate de la lansare, acesta fiind lansat in Japonia in Decembrie 2005. Xbox 360 a atins 1 milion de vanzari in Martie 2009, iar Xbox-ul original a vandut in jur de 500.000 de unitati in Japonia. Este mult? Este putin? Voi ce credeti?
    Attached Images Attached Images xbox_360_asian_babes.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cred ca stirea trebuia sa contina si un "DOAR" 1.5 milioane de unitati. Este extrem de putin. Parerea mea.

  3. #3 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    contine "japonia" si e de la sine inteles cam greu ca o companie din SUA sau mai bine zis una din vest sa aiba succes pe piata nipona de gaming

  4. #4 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    daca nu au jocuri care sa le placa atunci e normal sa nu se vanda consola. Ma refer ca jocurile asiatice se vand la ei extrem de bine (Final Fantasy, Yakuza etc) dar cele western nu prea (nu ma refer doar jocurile pt xbox ci jocurile western in general). Atata timp cat Xbox-ul nu va avea jocuri cu un aer mai japonez, sau ceva non-japonez mai tentant, consola celor de la MS nu o sa se vanda prea bine.

  5. #5 SP
    Senior Member Scofield91's Avatar
    Este extrem de putin daca luam in considerare ca Japonia are aprox 128 mil de locuitori si un bun procentaj din aceasta populatie revine gamerilor.
    Dar pe de alta parte avand in vedere ca nintendo si sony sunt principalele variante cand vine vorba de console in Japonia, 1,5 mil de xbox-uri vandute in Japonia nu reprezinta un numar chiar asa de mic. Totusi este cale luuuuuuunga pana sa atinga vanzarile PS3-ului in Japonia, probabil nu se va intampla vreodata...

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mi se pare extrem de putin, avand in vedere ca 3DS-ul, de-abia aparut... si a depasit 1 milion de bucati vandute. Comparativ cu Xbox 360 care in 5 ani a atins acea suma... Nu mai vorbim de Wii (cu peste 11 milioane), PSP (peste 17 milioane), PS2 (peste 23 milioane) sau "piesa de rezistenta" DS-ul cu peste 32 de milioane.

    Macar ne consolam cu gandul ca nici PS3-ul nu sta atat de bine (si nu e companie din SUA cum zice AndRewqp), cu peste 6 milioane de unitati vandute in Japan. Cu alte cuvinte, Japonezilor le plac la nebunie portabilele si "old-school" consoles... Cum ziceam, it's not all about next-gen & graphics. Pe ei ii atinge mai mult un story buna, muzica buna, gameplay-ul... si de-abia dupa aceea grafica

  7. #7 SP
    Member St Mael's Avatar
    MonkY, chestia e ca si story-ul bun, gameplay-ul bun sau chiar muzica buna sunt lucruri foarte subiective daca tinem cont de diferentele culturale.

    Adevarul e ca am observat ca majoritatea publicului occidental tinde sa considere deplorabil storyline-ul dintr-un JRPG tipic croitorit special pentru valorile culturale nipone. Vestul intotdeauna o sa desconsidere genul acela in contrast cu storyline-urile tipic occidentale si de exceptie precum in Mass Effect sau Dragon Age, din punctul asta de vedre BioWare sunt niste adevarati maestrii si au ridicat stafeta pentru publicul occidental undeva unde un producator tipic japonez nu o sa poata ajunge niciodata. Iar astfel sunt convins ca e la fel de valabil si reversul pentru japonezi, nu orice poveste excelenta prinde acolo ci trebuie sa fie una care sa corespunda propriilor lor standarde culturale, ca dovada puteti sa vedeti cat de slab s-au vandut acolo capodoperele celor de la BioWare despre care niciun om cu mintea la cap nu poate spune ca au story slab.

    La fel putem spune si despre gameplay, sau mai degraba genul de gameplay care e apriciat in Japonia spre deosebire de emisfera noastra. Lor le plac enorm jocurile turn based, iar genul acesta de gameplay intotdeauna o sa prinda acolo in timp ce in vest practic nu are nicio sansa cu publicul mainstream. La fel cum nici genurile orientate mai pe actiune nu o sa faca furori acolo cum fac aici.

    Chiar si cand vine vorba de muzica as putea spune ca sunt diferenta clare intre ce apreciaza ei si ce este apreciat la noi. Exemplele din punctul asta de vedere sunt mai clare in industria muzicala decat in jocurile propriu zise, unde sunt cateva genuri foarte ascultate in vest dar car nu au prins niciodata in Asia.

    Deci cum au spus si altii, totul se rezuma la diferentele culturale si ce le place lor, nu ca jocurile nostre nu ar fi destul de bune ca story, muzica sau gameplay.

  8. #8 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Cred ca stirea trebuia sa contina si un "DOAR" 1.5 milioane de unitati. Este extrem de putin. Parerea mea.

    Atat,nu mai era necesar argumentul de dupa.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Xbox One se vinde extrem de prost in Japonia By Templier in forum Console News
    Replies: 51 Last Post: 12-10-2014, 05:44
  2. Xbox 360: 70 de milioane de unitati vandute By MonkY in forum Console News
    Replies: 12 Last Post: 25-10-2012, 10:35
  3. Replies: 1 Last Post: 19-10-2011, 00:15
  4. Replies: 3 Last Post: 22-09-2009, 19:21
  5. Xbox 360 - 30 de milioane de unitati vandute By consol3 in forum Console News
    Replies: 8 Last Post: 29-05-2009, 12:19

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts